Reikės:
100 g grikių
150-200 kiaulienos faršo (ar bet kokios kitos maltos mėsos)
1 kiaušinio
1 stambios morkos
1 svogūno
Druskos
Mėgstamų prieskonių (aš naudojau DeLonoje pirktus prieskonių mišinius maltai mėsai)
Brokolio (nebūtinai)
Gaminimo eiga:
Išvirtus grikius permalti mėsmale kartu su kiauliena, įmušti kiaušinį, įberti druskos pagal skonį, sudėti prieskonius ir viską gerai gerai išmaišyti arba išminkyti (aš prieskonių dėjau gana daug, kad neliktų grikių prėskumo). Palikti pastovėti, kad įsigertų prieskoniai.
Tuo metu sutarkuotą morką ir smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti keptuvėje (aš dažniausiai tam naudoju Ghee sviestą, bet galima ir tiesiog aliejuje). Kadangi šaldytuve liūdėjo pusė galvos brokolio, nuprendžiau įdėti ir jo. Apvirti tingėjau, todėl smulkiai išskaidytas ir gerai nuplautas brokolio "šakeles" tiesiog įmečiau kelioms minutėms kartu su morkom bei svogūnais ir patroškinau uždengusi keptuvę.
Pakepintas daržoves gerai sumaišyti su grikių ir mėsos faršu, sudėti į silikonines keksiukų formeles ir kepti iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Patiekti su šviežių daržovių salotomis, kad pavasaris pasijustų bent ant stalo.. kol už lango sninga

Pora pastebėjimų:
Gavosi labai skanus, sotus, bet gana lengvas patiekalas, kuriame sujungta ir mėsa, ir garnyras, ir daržovės

Galutinis rezultatas buvo kiek per birus, gal reikėtų dar vieno kiaušinio arba (internete radau tokį variantą) poros šaukštų krakmolo, kad geriau sujungtų grikių ir faršo masę.