Įkraunama...
Įkraunama...

Italijoje plepama lietuviškai

QUOTE(symaland @ 2014 01 20, 22:04)
Na, pagal lietuviskus standartus tai mums dar tik i lopseli smile.gif vaikui 8 su puse menesio, bet kazkur nuo 2 metu jau noretumem leisti i darzeli, nes planuoju dirbti ir panasiai. Tai turime gerus metus pasiruosti ir svarbu nepaveluoti smile.gif nes teko stebeti draugu Vilnieciu kovas del darzeliu, tai jei pradesiu dometis dabar, tai gal 4 metu vaikas ir papuls i darzeli biggrin.gif


jei noretum nuo 2 metuku leisti ,tai susizinok,ar miestelio darzeliuose yra pavasarine grupe: praktiskai neimanoma 2 metu vaiko leisti i darzeli.tik i lopseli.nebent jam sueis 3 metukai iki tam tikro laikotarpio arba yra pavasarine klase: i ja galima leisti nuo sausio menesio.pvz: mano miestelyje nei viename darzelio tokios klases nera ir tokiu priemimu nedaro.o vat kitame miestelyje,kmur dirbau darzelyje,buvo pavasarinis priemimas.priklauso nuo savivaldybes ,nuo darzelio.

QUOTE(lauryna @ 2014 01 21, 10:38)
Volpe,

Aciu. Mano MB italas ir geguzi norime tuoktis Vilniuje. Tik del dokumentu nzn, o jo gimimo liudijimo  reikia ? Mes gyvensime Lenkijoje:-)

O ta dokumenta nulla osta is kur jam gauti ? Is savo gimtojo miesto savivaldybes, ar galima is Ambasados Varsuvoje ?


pasiziurek cia:
http://www.vilnius.l....php?3586620228

kad nereiketu APOSTILES ,vyro ducomentus - gimimo liudijima ir nulla osta - issiimkite PAGAL VIENOS KONVENCIJA.nulla osta turite prasyti comune - savivaldybeje,tai dokumentas,kuriame parasyta,jog tavo busimas vyras neturi ankstesniu santuoku,arba,jei jis yra issiskyres,turi buti parasyta,kad buta santuoku ir skyrybos.tokiu atveju reikia pristatyti ir skyrybu dokumentus.
o ambasada varsuvoje cia ne prie ko.,nes jus tuoksites lietuvoje.galima butu prasyti is italu konsulato vilniuje,bet tai uzims daugiau laiko.ir klausimas ar iki geguzes jums pavyks tuos dukumentus sutvarkyti.jei jus italijoje : geriau butu cia viska issiimti.


lekiu po dusu,laukia susirinkimas....visos rankos parfumuotos....po prezentaciju jei ne dusas,tai bludineciau kaip kvepalu parduotuve...... doh.gif
Atsakyti
[quote=volpe,2014 01 21, 19:51]
jei noretum nuo 2 metuku leisti ,tai susizinok,ar miestelio darzeliuose yra pavasarine grupe: praktiskai neimanoma 2 metu vaiko leisti i darzeli.tik i lopseli.nebent jam sueis 3 metukai iki tam tikro laikotarpio arba yra pavasarine klase: i ja galima leisti nuo sausio menesio.pvz: mano miestelyje nei viename darzelio tokios klases nera ir tokiu priemimu nedaro.o vat kitame miestelyje,kmur dirbau darzelyje,buvo pavasarinis priemimas.priklauso nuo savivaldybes ,nuo darzelio.
pasiziurek cia:
http://www.vilnius.l....php?3586620228

Kaip velai vaikus galima leisti sad.gif o ka daryti, jei noriu dirbti ir panasiai. Teks aukles ieskotis.

Beje, su graziu sestadieniu visas 4u.gif pavasaris arteja thumbup.gif
Atsakyti
Yra lopseliai: valstybiniai,privatus....skirtumas :kaina ir vietu skaicius.o jei nedirbi,i valstybini praktiskai neimanoma patekti.na bet tai ir vel gi priklauso nuo miestelio,kuriame gyveni.gero sekmadienio visoms.
Atsakyti
Sveikos, su pavasariu 4u.gif kokie nuostabus orai ! thumbup.gif

As vel turiu klausimeli. Teoriskai gaunasi taip, kad esu motinystes atostogose Lietuvoje, mano vaikui jau tuoj metukai ir noriu oficialiai dirbti Italijoje, bet dar metus gausiu motinystes ismoka. Kiek man sake sodroje, kad dirbti as galiu nepriklausomai nuo to, koki ismokos laikotarpi pasirinkau 1 ar 2 m. Bet dirbti galiu tik toj pacioj imonej ar galiu dirbti bet kur ? Nes ir darbe ir sodroje pasirinkau 2 metu laikotarpi. Ta prasme ar galiu oficialiai dirbti Italijoj ?

Gal kuri susiduret ir galit pakomentuoti ?
Atsakyti
kiek zinau ne: jei tu pradedi dirbti italijoje,pagal italijos istatymus tau automatiskai nuimama motinyste.tu negali gauti ir motinystes pasalpos,ir darbo algos.arba dirbi,arba sedi namie motinysteje.
pabandysiu pateikti pvz: italijoje privaloma motinyste tik 6 menesiai: 2 menesiai pries gimdyma ir 3 menesiai po gimdymo.paskui prasideda papildoma motinyste iki tol,kol vaikui sueina 9 menesiai.paskui italijoje motinystes nebera.jei tu visu motinystes atostogu neisnaudojai: gali jas isnaudoti iki tol,kol vaikui sueis 3 metai.paskui jas visas prarandi ir niekas tau ju neismokes.
pagal lietuvos istatymus:
Lietuvos Respublikos ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo (toliau – LMSDĮ) 20 straipsnio 1 dalyje įtvirtinta, kad motinystės (tėvystės) pašalpa mokama vaiko priežiūros atostogų laikotarpiu nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos iki tol, kol vaikui sueis dveji metai.

Pastebėtina, kad jeigu apdraustasis, kuris buvo ar yra išleistas vaiko priežiūros atostogų, turi draudžiamųjų pajamų*, kurių dydis mažesnis už motinystės (tėvystės) pašalpą (bendrą šių pašalpų sumą), jam mokamas šios pašalpos (bendros šių pašalpų sumos) ir jo atitinkamą mėnesį turėtų draudžiamųjų pajamų skirtumas Vyriausybės tvirtinamų Ligos ir motinystės socialinio draudimo pašalpų nuostatų nustatyta tvarka.Kitaip tariant, dirbti pradėjusiam asmeniui pašalpos mokėjimas nėra nutraukiamas, jeigu jo pajamos yra mažesnės nei pašalpos dydis. Tiesiog yra mokama mažesnė pašalpa, t.y. pašalpos dydis yra mažinamas proporcingai gaunamoms pajamoms.

* Apdraustojo asmens draudžiamosios pajamos – visos asmens pajamos, nuo kurių buvo mokamos arba turėjo būti mokamos valstybinio socialinio draudimo įmokos ligos ir motinystės socialiniam draudimui, šio įstatymo nustatytos ir apdraustajam priskaičiuotos ligos (įskaitant darbdavio mokamas 2 pirmąsias ligos dienas), profesinės reabilitacijos, motinystės, tėvystės, motinystės (tėvystės) pašalpos, ligos dėl nelaimingo atsitikimo darbe arba profesinės ligos pašalpos, mokamos vadovaujantis Nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų socialinio draudimo įstatymu, taip pat priskaičiuotos nedarbo socialinio draudimo išmokos, mokamos vadovaujantis Nedarbo socialinio draudimo įstatymu.

Aukščiau pateikta informacija yra bendro pobūdžio konsultacija ir negali būti vertinama kaip teisinė išvada ar konsultacija, pritaikyta konkrečiam atvejui.
pasiziurek cia:
http://www.sodra.lt/index.php?cid=325

"- su darbu užsienyje susijusių išlaidų kompensacijos, mokamos valstybės tarnautojams, deleguotiems asmenims ir profesinės karo tarnybos kariams, taip pat atstovybės darbuotojams, kurie yra atstovybės diplomatinio personalo ar administracinio techninio personalo nariai;

- darbo užmokestis, gautas iš tarptautinės ar Europos Sąjungos institucijos arba užsienio valstybių institucijos, jeigu nuo jo skaičiuojamos socialinio draudimo įmokos pagal teisės aktus, kuriais vadovaudamosi institucijos moka darbo užmokestį;
"

nors neverta tau per daug nagrineti lietuvos istatymo: varyk i inps tavo zonoje ir aiskinkis: cia italija ,pasaku salis.istatymai savi ir visai ne i tema.kaip matai: lietuvoje 2 metai moti nystes,cia vos ne vos 9 menesiai.....
pagal lietuvos istatymus tu gali oficialiai dirbti visur,bet manau,kad tavo italiska alga bus aukstesne ir jau sodra tau nieko neduos,o dar inps galli uzburbeti,bet tu tiesiog pasakyk,kad lietuviskas istatyma sleidzia dirbti ir gauti motinyste,paskui jau su lietuvos sodra kalbek,kokiu jiems doku reikia.
Atsakyti
na, kas liecia sodra ir mokescius, cia reikia ne tik ju paciu konsultacijos, buhalteriu, bet ir gero teisininko, nes visi visada sneka skirtingai. Ka raso istatymai, ne visada atitinka realybe. Zodziu, kadangi tik pradejau aiskintis si klausima, tai kaip sakoma "supratau, kad nieko nesupratau" smile.gif reik rimtai pasigilinti.
Atsakyti
symaland:kuo giliau: tuo geriau.svarbiausiai,kad tiek is vienos puses,tiek is kitos surpastum koks yra istatymas,bet jei cia vietoj inps nuspres,kad tau nesuteikti,tai patikek,net advokatas nepades : atras koki tai paragrafa,kurio niekas nezino,bet jis yra istatimiskai galiojantis ir vsio.
man taip su motinyste buvo: jie tarpusavyje pasiuntiejo laiskuti,kad iki tam tikros nestumos dienos pristatyti prasymus,kad tau negresia niekas ir kad gali 8 menesi dirbti,ir ka? nezino nei gydytojai,kurie isduoda sias pazymas,nei ligonines,niekas .zino tik tie,kurie dirba inps ir viskas.tai patikek,kiek as su jais kariavau,tik nervus susigadinau ir tiek...
o paskui as vis tiek jiems i sikna ispyriau: menesi laiko ,beveik du ant biulietienio sedejau smile.gif
Atsakyti
Sveikos, gal kas esate girdejusios ar daro Italijoje blakstienu priauginima?Lietuvoje dedavausi, o cia ko gero teks pamirsti...
Atsakyti
QUOTE(Grrike @ 2014 06 02, 14:44)
Sveikos, gal kas esate girdejusios ar daro Italijoje blakstienu priauginima?Lietuvoje dedavausi, o cia ko gero teks pamirsti...

Daro ir Italijoj
Atsakyti
http://fmagne.blogspot.it/

sveikos merginos,sukuriau bloga,gal kam bus idomu.
Atsakyti
Sveikos, jau kuris laikas gyvenu Italijoje su italu ir man iskilo klausimas….kaip jums tas nuolatinis ''seimos''dalykas? mes dar jauni, tai suprantu kad jis lb prie seimos prisirises, bet cia gaunasi vos ne ka jo tevai pasakys ta ir daryt reikia…jei jie sugalvojo prie juros vaziuot tai tas parleks mane skubindamas "renkis greiciau, mano tevai prie juros vaziuoja, mes irgi''….nei ar as noriu nei ka…o jei pasakiau kad as nenoriu 11ryto prie juros, nes mano oda jautri ir net su kremais nudegu iki raudonumo ir skausmo kuris tesiasi dienom…tai tada net jo tevai uzsiraukia kad va as matai nenoriu prie juros….jum nekyla su tokiais mamyciukais barniu?
Atsakyti
QUOTE(Mayte @ 2014 08 09, 14:06)
Sveikos, jau kuris laikas gyvenu Italijoje su italu ir man iskilo klausimas….kaip jums tas nuolatinis ''seimos''dalykas?



Sveika atvykusi i Italija biggrin.gif cia nuo "seimos" dalyku niekada nepabegsi. Dazniausiai Italai turi didelius namus, keliu aukstu butus, kad visi vaikai galetu gyventi salia uz sienos smile.gif ))) tokiu cirku cia buna, kad baisu. Taciau, tavo vyras turi suprasti, kad jei nori seimos su tavimi, turi atsizvelgti ir i tavo poreikius ir nuomone, taciau skelbti jam ultimatuma ar bandyti atkratyti nuo seimos seimyneles - beviltiska. Kantrybes 4u.gif Nesijaudink, kadangi viskas nauja, tau neiprasta, tai ir yra perdeta ir galbut nenormalu, bet veliau, pmatysi, kad ju giminystes rysiai yra labai stiprus, giliu tradiciju, grazus ir tikrai ne tokie baisus, kaip atrodo is pradziu, tik visada reikia surasti savo vieta toje seimoje smile.gif
Atsakyti