Įkraunama...
Įkraunama...

Aliaskos malamutai

done! saunuole!
o ta foto "kasdienins bendravimas" irgi verta kokio nors konkurso biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ziit @ 2014 02 10, 23:45)
done! saunuole!
o ta foto "kasdienins bendravimas" irgi verta kokio nors konkurso biggrin.gif

tai jau taip, juokingi jie pas mane abudu. timas tokio ugio, kad atsistojas ant galiniu koju, galiu ziureti pro langa ka mes veikiam, tai apziuri per virtuves langa, ka valgom, tuo paciu stikla aplaizo biggrin.gif
Turiu jau savaite nauja augintine namuose, i langa atsitrenke zylute, tai sparniuko kaulas arba isniro arba skilo. Vet negali pasakyti, nes per mazas paukstukas. tai jau savaite gyvena pas mane svetaineje. is pradziu narviuke laikiau, po to tarp geliu paleidau. Skraidyti neskrenda, bet sokineja nuo sakutes ant sakutes i narviuka pavalgyti sugrizta. Paciulba man, pacirskauja... fainuole tokia.
Atsakyti
Sveiki smile.gif Gal žinote, kur Lietuvoje galima gauti malamutų? Ilgai laukėme vienos vados , deja, paaiškėjo, kad šuniukų nebus. Galbūt turite kokių nors kontaktų ir galite pasidalinti? smile.gif
Atsakyti
Gal galit papasakoti apie malamutų dresūrą? Girdėjau, kad itin užsispyrę šunys
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2014 02 16, 20:22)
Gal galit papasakoti apie malamutų dresūrą? Girdėjau, kad itin užsispyrę šunys

perziurejau labai grazu klipa
http://www.youtube.c...h?v=Kgd-b8X3meA

jus gal jau mate, bet as tik dabar ji atradau, labai mielas.

apie dresura - sunkiai dresiruojasi, gal tiksliau apskritai nesidresiruoja, jeigu kalbet apie klasikine dresura. komandos jiems labai greitai nusibosta, arba reikia kaskart vis kita duot.
bet su juo galima pasikalbeti ir pasakyti ko tu nori, na kartai klauso, kartais ne. As pvz, vis prasau man kiemo priekyje duobiu nekasti - neklauso. Kodel nesuprantu, nes kad padaro blogai tai jis supranta ir zino, kad barsiu. Vos iseinu i lauka lekia sleptis i tujas - jau zinau, duobe kur nors iskasta.
bet vedzioju palaida, pasaukus ateina, kai girdi.... Kartais nulekia toliausiai, po kiek laiko vel atbega, kaip mus suranda neisivaizduoju, nes mes po 5 km misku einam, gal uzuodzia kuriuo keliu nuejom. Jeigu kartais kyla noras su kokiu suniu pasipest , sakai FUUU klauso.
Tai va jeigu norit klusnaus suns - pirkit kitoki ne siaurini jie visi neklauso.

Kur isigyti. Jeigu nera skelbimuose, reiskia - nera siuo metu suniuku, nes kai yra mazyliu pardavejai skelbiasi per visur: ir skel biu. lt ir bone ir dar ten kazkur jau nebepamenu.
mes buvom sunu parodoj, kalbejom su seimininkais, rinkomes suniukams tevus, norejom , kad butu didelis , bet geras su vaikais. Toki ir turim dabar. Vaikus labai myli, svelnus jiems, gali ji tasyt uz kur nori ir kiek nori, kai labai skauda cypia, bet nekanda.
Atsakyti
Ne, apie pirkimą kalba neina - sėdi pas mus jau gražuolis, vienas pirmųjų Lietuvoje. Pas mane pačią tarnybinis šuo, dresūra jam įgimta, o dabar giminė prašo padresuot malamutą, na sakau kaip ta dresūra atrodo, jis ir sedėt ir gulėt ir greta moka, gan noriai daro - na man kaip iš malamuto ir taip jau daug atrodo smile.gif kaip ir būtų suprantama, bet va nuvažiavę pas kažkokį dresuotoją buvo prieš pusę metų, tas pasižadėjo kaip tarnybinį malamutą išdresuot ir kad tas klausys 100% per amžius smile.gif nu tai sakau pagalvosiu, pasidomėsiu, realiai man tas dresuotojo pažadas neatrodo.. bahūrėlis 6-7 metų, gražiai išuaklėtas, gyvena voljere..
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2014 02 17, 02:10)
Ne, apie pirkimą kalba neina - sėdi pas mus jau gražuolis, vienas pirmųjų Lietuvoje. Pas mane pačią tarnybinis šuo, dresūra jam įgimta, o dabar giminė prašo padresuot malamutą, na sakau kaip ta dresūra atrodo, jis ir sedėt ir gulėt ir greta moka, gan noriai daro - na man kaip iš malamuto ir taip jau daug atrodo smile.gif kaip ir būtų suprantama, bet va nuvažiavę pas kažkokį dresuotoją buvo prieš pusę metų, tas pasižadėjo kaip tarnybinį malamutą išdresuot ir kad tas klausys 100% per amžius smile.gif nu tai sakau pagalvosiu, pasidomėsiu, realiai man tas dresuotojo pažadas neatrodo.. bahūrėlis 6-7 metų, gražiai išuaklėtas, gyvena voljere..

na as tai nelabai tikiu, kad pavyks. Mes semui dresiruot samdem gera dresuotoja. Mums buvo aktuali komanda "pas mane" nes isgirdes, kad reikia ateiti apkursdavo. Tai rezultatas toks, kad ateidavo, bet ne 100 procentu. Dabar seniukas tai labai klusnus pasidares, visada pasauktas ateina. Gal jiems dar ir su amziumi tas klusnumas issiugdo.
mus Avtusko dresavo, geras dresuotojas, patiko man labai. Pries tai buvom kazkokia mergaite pasamde, tai nulinis rezultatas. Bet cia as apie samojieda, malamutas musu pats save dresuoja. Bet mes patys sema buvom irgi visokiu komandu ismokine: buckis, labas, sedet , gult, is geliu, fu nelok, tai tas vykdydavo. Timas tai kazkaip jam sakai komanda, jis pakelia galva, pagalvoja, tada labai labai letai ivykdo. arba ne.
Atsakyti
QUOTE(skaidra111 @ 2014 02 17, 15:06)
na as tai nelabai tikiu, kad pavyks. Mes semui dresiruot samdem gera dresuotoja. Mums buvo aktuali komanda "pas mane" nes isgirdes, kad reikia ateiti apkursdavo. Tai rezultatas toks, kad ateidavo, bet ne 100 procentu. Dabar seniukas tai labai klusnus pasidares, visada pasauktas ateina. Gal jiems dar ir su amziumi tas klusnumas issiugdo.
mus Avtusko dresavo, geras dresuotojas, patiko man labai. Pries tai buvom kazkokia mergaite pasamde, tai nulinis rezultatas. Bet cia as apie samojieda, malamutas musu pats save dresuoja. Bet mes patys sema buvom irgi visokiu komandu ismokine: buckis, labas, sedet , gult, is geliu, fu nelok, tai tas vykdydavo. Timas tai kazkaip jam sakai komanda, jis pakelia galva, pagalvoja, tada labai labai letai ivykdo. arba ne.

siandien stebejau, kaip timas vykdo komanda pas mane, tai pasaukiu jis atbega, begdamas pro mane paziuri ar turiu ka rankoje, jeigu nieko neturiu tai pro sali prabega
Atsakyti
Numire musu semas................dieve kaip verkiu, jau praejo 2 savaites negaliu nustoti verkti, taip sunku ant sirdies negaliu. Susirgo babezioze. Nuo to kai pastebejom, kad kazkas negerai mire po 14 valandu.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(skaidra111 @ 2014 03 30, 12:57)
Numire musu semas................dieve kaip verkiu, jau praejo 2 savaites negaliu nustoti verkti, taip sunku ant sirdies negaliu. Susirgo babezioze. Nuo to kai pastebejom, kad kazkas negerai mire po 14 valandu.
user posted image

verysad.gif UŽUOJAUTA
O kokie Semui buvo ligos požymiai?
Atsakyti
QUOTE(skaidra111 @ 2014 03 30, 06:57)

oi o as ir posta praleidau verysad.gif
uzjauciu labai labai, nors aisku tai nieko nepades verysad.gif 4u.gif as manu cia ir problema su "senukais", nes kiek suprantu babeziozes vienas is pagrindiniu pozymiu - vangumas, o senukai ir taip leti, tai pamatyti ta pozymi sunku. Oi kaip liudna. As kaip tik perskaiciau viena is paskutiniuju newsletter nuo vieno dresuotojo, tai ji buvo skirta tai temai. Labai daug teisingu zodziu
"The loneliness will buckle your knees, and open the faucet of tears to allow the pain, sadness, and loneliness escape from your eyelids. And thousands of tears will follow.
My advice is to just breathe, catch your breath, and hold the leash and collar tight. Be one with your emotions. And don’t feel shame for the depth of pain you will grieve.
Remember, remember, remember to cry. Let the tears celebrate the love, the success, and the emptiness. Your heart will hurt, and you’ll shake from grief and sob uncontrollably.
There is no time limit when it comes to grieving. Only you can find that. You are not alone, you are human, you do have feelings, and you owe it to your dog to throw a party in memory of everything your dog did for you. " verysad.gif 4u.gif
Atsakyti
aciu uz uzuojauta.
pozymiu nebuvo iki pat to vakaro. eidavom pasivaikscioti abudu su timu zaide. pamatem , kad kazko liudnas vakare, iskart nuvezem pas veterinara, nes neseniai buvo turejes uzdegima, pagalvojom atkrito. 6 valanda jam suleido antibiotiku. grizom namo po poros valandos pradejo pintis galines kojos, jau supratau , kad greiciausiai bus bebezioze, nes pozymiai sutapo. 12 nakties mus prieme naktine klinika, anksciau negalejo nes buvo kazkur isvaziave, na va , o 8 ryto ir numire.. labai viskas greitai. A zinokit kazkaip supratau kad jis gali mirti, nes verzesi is namu kazkur is paskutiniuju nuosaliu vietu iskojo, kur po krumais, visada i namus noredavo, o ta vakara atvirksciai - is namu.
Atsakyti