Įkraunama...
Įkraunama...

Dienos sentencijos, aforizmai 14 Tema

Jeigu jūs visada pirmas rašote žinutę kažkokiam žmogui, tuomet yra 90% tikimybė, jog tam žmogui jūs visiškai nerūpite.

Žemė apvali, ir mes būtinai vėl susitiksim.

Kiekviename žmoguje slypi dvi asmenybės pusės. Pirmoji asmenybės dalis gera, nuoširdi, jautri. Antroji pasirodo tada, kai piktnaudžiaujama pirmąja.

Dažnai slepiame savo jausmus, nežinodami,
kad jie yra abipusiai.

Nėra prasmės reikalauti iš žmonių to, ko jie neturi. Pavyzdžiui jausmų, kurių jie nejaučia.

Vieni žmonės seni 18, kiti jauni 90. Laikas tiesiog sąvoka, kurią sukūrė žmogus.

Dėl vienų aš eisiu ,nors iki pasaulio krašto, bet dėl kitų neprieisiu net prie telefono.

Žmogus, norintis vadovauti orkestrui, privalo atsukti miniai nugarą. Dž. Kukas

Nebuvai, kaip man nesisekė, negalvok,kad būsi, kaip aš kopsiu į viršūnę.

Jūs galite pasitikėti tais žmonėmis kurie mato Jumyse tris dalykus: liūdesį, besislepiantį po šypsena, meilę, besislepiančią po pykčiu, ir - priežastį, dėl kurios tylite.

Niekada nesigailėk ką padarei.. - Nes ta akimirka buvo būtent tokia, kokios norėjai.

Gyvenimas matuojamas ne įkvėpimų skaičiumi. Jis matuojamas akimirkomis, kurios privertė sulaikyti kvėpavimą.

Ištikimybė - ne jausmas, o pasirinkimas.

O kartais laimė susideda iš tokių mažų dalykų.. Iš vienos šypsenos, apkabinimo, prisilietimo. Iš vieno pokalbio. Iš artimo žvilgsnio, iš artimos sielos. Iš širdies, kurią tu jauti, kuri tau brangi. Iš šalto vakaro, praleisto su šiltu žmogumi. Iš prisiminimų ir akimirkų, kurios niekada neleis užsimiršti. Tiesiog laimei reikia tiek nedaug. Tiek pat nedaug, kiek ir jai sugriauti...

Atsakyti
Ne veltui rožė - meilės gėlė. Jausmai - tai visas tas spygliuotas krūmas ir pačią saulę viliojantys pasakiško grožio žiedai. O Šaknys? Tai protas, be kurio vysta žaluma ir išnyksta grožis, bet tu to nežinai.
Atsakyti
Aš prašiau Stiprybės, o Dievas davė man sunkumus, kad užgrūdintų!
...aš prašiau Išminties, o Dievas davė man problemas, kad jas išspręsčiau!
...aš prašiau Gerovės, o Dievas davė man smegenis ir raumenis, kad dirbčiau!
...aš prašiau Drąsos, o Dievas davė man kliūtis, kad jas įveikčiau!
...aš prašiau Meilės, o Dievas davė man žmones, kurie nori būti mylimi!
...aš prašiau Paslaugų, o Dievas davė man Gailybes!
Negavau Nieko, Ko Norėjau! Bet Gavau Viską, Ko Reikėjo!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo minciu valdove: 06 vasario 2013 - 09:56
Jeigu vyras myli, santuoka jam nieko nereiškia; o jeigu santuoka jam svarbiausias dalykas, tai meilė nieko nereiškia. (M. Larnis)
Atsakyti
Blogis pats išgeria didžiąją savo nuodų dalį.
Seneka
Atsakyti
Paprasta laimė:

Pamėginkite nevalgyti nakčiai ir užmigti tuščiu pilvu, ir po 1-2 savaičių jūs pradėsite matyti šviesius lengvus sapnus ir pabusite kiekvieną rytą geros nuotaikos, pasirengęs žygdarbiams, kiekvieną rytą kelsitės šviežia galva, be noro pusę dienos voliotis lovoje.
Pamėginkite nenaudoti dviejų prieskonių: druskos ir pipirų ir pamatysite, kad jūs galite būti sotus suvalgydami 2-3 kartus mažiau maisto. Po 1-2 savaičių organizmas nustos pūstis, o po mėnesio aiškiai suplonėsit (tik turintys antsvorio) .
Pamėginkite negerti limonadų ar kitų gazuotų gėrimų ir pamatysite, koks skanus paprastas vanduo ir kaip puikiai jis malšina troškulį, be to jo reikia daug mažiau.
Pamėginkite dvi savaites negerti kavos ir arbatos ir pamatysite, kad jus viskas džiugina, kad jūs lengvai užmiegate, miegate giliai, kad išsilygino veido raukšles, dingo nervingumas(ar bent sumažėjo bent perpus)
Pamėginkite atsisveikindami nesakyti "Na gerai .. aš jau eisiu! ", ir pamatysite, kaip lengva ir malonu atsisveikinti.
Pamėginkite savaitę vaikščioti ir sėdėti tiesia nugara, ir pamatysite, kaip pagerės jūsų atmintis ir kiek pagreitės mąstysena.
Pamėginkite žmogui, kurio nemėgstate, kiekvieną kart jį prisiminę mintimis dovanoti jam labai prabangią (ar ypač gerą), dovaną, įsivaizduodami kaip jis su malonumu ją priima ir pamatysite, kad ji pradės elgtis jūsų atžvilgiu daug maloniau.
Pamėginkite valandą ar dvi prieš miegą išjungti televizorių ir kompiuterį, ir jūs vėj pradėsite jausti savo kūrybinius impulsus ir norus.
Pamėginkite 2 savaites kalbėti telefonu tik tuo atveju kai reikia ir pamatysite, kad dienoj 36 valandos.
Pamėginkite kiekvieną kartą, kai norėsite paimti cigaretę- paimti obuolį / mandariną / slyvą / bananą ar išgerti stiklinę vandens ir po 2 savaičių pasijusite du kartus stipresniu ir ištvermingesniu.
Pamėginkite kiekvieną kartą, kai norite padaryti ką nors kas jus domina(kad ir pirmą kartą, nors irkažką reto, jums neįprasto, bet malonaus) darykite tai nedelsdamas, be svarstymų ir vertinimų, ir pamatysiteti, kad jūs galite žymiai daugiau.
Pamėginkite šypsotis kiekvieną kartą, kai to norisi nusišypsoti praeiviamsr, porai sekundžių pamirštdamas ką "jis gali pagalvoti apie tave" ir per mėnesį pasijusite visiems pažįstamas ir saugus.
Pamėginkite atsigulti ant žolės, tarp medžių, toliau nuo automobilių, nesigėdindamas žmonių ir jūs išgirsite savyje taip lauktą tylą.
Atsakyti
Protingas moteris vyrai pastebi, gražias suranda akimis, o žavių nebegali pamiršti.

Aš žinau, kad naktį ne taip, kaip dieną, kad viskas kitaip, kad to, kas įvyko naktį, negalima paaiškinti dieną, nes tada to nebėra, ir jei žmogus pasijutai vienišas, tai naktį vienatvė ypač baisi. — [E.Hemingvėjus]

Atsakyti
Susikurkite pasaulį. Savo pasaulį. Vienas. Stovėkite vienas. Kurkite.
Anais Nin
Atsakyti
Negalima įsivaizduoti to, ko nesi išgyvenęs. (Susana Tamaro „Eik, kur liepia širdis“).

Kiekvieną kartą, kai norėsi pakeisti tai, kas klaidinga, į tai, kas teisinga, prisimink, kad pirmiausia reikia padaryti revoliuciją savyje. Kovoti dėl idėjos, neturint savo paties idėjos, yra nepaprastai pavojinga. (Susana Tamaro „Eik, kur liepia širdis“).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cangoroo: 09 vasario 2013 - 16:09
“Moteris kuri taupo ir gaili pinigų sau, vyrui sukelia vienintelį norą – taupyti jos sąskaita”
E.M.Remarkas
Papildyta:
“Jei moteris keičia šukuoseną, reiškia greitai keis savo gyvenimą.”
(Coco Chanel)

Jei moteris negraži, vadinsi ji kvaila. Protinga moteris niekada neleis sau būti negražiai.smile.gif
(Coco Chanel)

Kiekvienas žmogus turi norų, apie kuriuos niekada nepasakoja kitiems, ir norų, kurių pats sau nedišdrįsta pripažinti….
Z.Froidas

Šypsena – ideali iliuzija. Niekas nežino, kas po ja slepiasi…

“Moteris gali atleisti vyrui, jei jis jos nepatenkina – prie šito ji gali prisitaikyti. Bet jinai niekada neatleis vyrui, jei jis nebando jos suvilioti. O jeigu jau jai pačiai nepavyks suvilioti vyro – tada jis turės pasisaugoti jos neapykantos ir keršto”
(Šeron Stoun)

“Visuomet yra du vienas kito laukiantys žmonės. Ir kai šie du žmonės susitinka, kai susikerta jų žvilgsniai, visa praeities ir ateitis nebeturi jokios reikšmės, lieka tik esamoji akimirka ir neįtikėtinas tikrumas, kad viskas po dangaus skliautu parašyta ta pačia Ranka.”
[Paulo Coelho. Alchemikas]

Draugas ne tas, kuris sako: “Su tavimi viskas bus gerai”, bet tas, kuris pasako: “Bus visko, bet aš visada būsiu šalia”.

Tvirčiausia ta santuoka, kuri prasideda nuo simpatijos ir draugystės, kuri ilgainiui perauga į meilę. Juk mylintys žmonės pirmiausiai turi būti artimi dvasiškai – geri draugai – tik tuomet galima kartu spręsti visus iškylančius gyvenimo uždavinius.

- Dėl ko tu gyveni?
- Dėl savęs.
- Bet tai egoistiška.
- Taip. Bet todėl aš gyvensiu ilgai ir laimingai.

Trisdešimt penkeri - žavus skaičius. Yra moterų, kurios, sulaukusios 40ies, nusprendžia daugeliui metu likti trisdešimt penkerių.
- Oscar Wilde -

Atsakyti
Jei tiki, kad šypsena yra galingesnė už ginklą,
Jei tiki tau ištiestos rankos galia,
Jei sugebi su meile žiūrėti į žmogų,
Jei pasirenki viltį, o ne įtarimą,
Jei manai, kad turėtum pirmas žengti žingsnį,
Jei gali pasidžiaugti kaimyno laime,
Jei kitus užgriuvusi neteisybė tave sukrečia ne mažiau, nei ta, su kuria susiduri tu pats,
Jei svetimas žmogus tau yra lyg brolis,
Tu gali nemokamai skirti laiko kitam vien iš meilės,
Jei gali natūraliai priimti kito paslaugą,
Jei gali nuoširdžiai pasidalinti duonos kąsniu,
Jei manai, kad atleidimas galingesnis už kerštą,
Jei gali ramiai išklausyti nelaimingąjį, kuris gaišina tau brangų laiką,
Jei tau kažkas kitas pirmiausiai yra tavo brolis,
Jei tu geriau nukentėsi pats, nei pakenksi kitam,
Jei stoji vargšo ir skriaudžiamojo pusėn, nelaikydamas savęs didvyriu,
Jei manai, kad meilė gali nugalėti bet kokius nesutarimus,
Jei manai, kad taika ir ramybė yra įmanomos,
tada ir bus taika ir ramybė.
- PIERE GUILBERT -
Atsakyti
Laimė priklauso tik nuo tavo proto būsenos. Kai protas yra laisvas nuo praeities įspūdžių ir ateities troškimų, laimė yra čia.
Atsakyti