foto šaltinis
Temos taisyklės:
* čia keliami tik saldumynų receptai ir TIK su nuotraukomis.
* saldumynų nuotraukų dydis neturi viršyti 500-640 pixelių, kitu atveju nuotraukos bus pašalintos be išankstinio perspėjimo.
* komentarai, nesusiję su tema, bus trinami be išankstinio perspėjimo.
* receptų nuotraukos yra necituojamos.
* įkelti receptai be nuotraukų - trinami, kaip ir nuotraukos be receptų.
* jei Forume rašote/skelbiate ne savo receptą/informaciją ar patiekalo nuotrauką , tai būtina nurodyti jo šaltinį.
QUOTE(lavaza @ 2012 12 18, 14:14)
o gal verta daryti iškart dvigubą normą?
Kiek iš jūsų nurodytos normos išeina? T.y. į vieną skardą telpa ar dviejų reik?
Kiek iš jūsų nurodytos normos išeina? T.y. į vieną skardą telpa ar dviejų reik?
Išėjo viena skarda.
Kepiau blynus tai ir sudėjau į blynus
Nutella® ir Philadelphia sūrio tortas su Oreos® (nekeptas)
Reikės:
18cm skersmens kepimo formai ( šarnyrinei)
Pagrindui:
154 g Oreos® sausainių sumaltų į miltus
1 valg. š. sviesto ( arba kokoso sviesto)
šiek tiek vandens
Kreminiam sluoksniui:
400 g "Philadelphia" sūrio kremo
270 g Nutella® kremo
70g de juodo konditerinio šokolado Nestlé® (galima keisti kitu)
sauja skrudintų sumaltų Pekano riešutų (nebūtinai)
(nebūtinai):
1 valg. š. želatinos
30 ml grietinėlės (10% riebumo)
Dekorui:
1 pok. mini Oreos® sausainėlių
Gaminimo eiga:
1. Oreos® sausainius sudėti į smulkintuvą ir sumalti iki miltų su visu įdaru, sumaišyti su minkštu sviestu, jei trūksta drėgmės, kad trupinukai geriau suliptų tarpusavyje- papildomai įpilti lašelį vandens.
2. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ( tiek dugną , tiek ir šonus) ant dugno tolygiai paskirstyti paruoštą Oreos® trupinių masę, suformuoti kraštelį.
3. Giliame inde sukrėsti Philadelphia sūrio kremą.
Kaitinimo inde pašildyti Nutella® kremą su šokoladu iki šokolado gabaliukai pilnai išsilydys.
Supilti ant Philadelphia sūrio kremo - viską išmaišyti.
Kitame kaitinimo inde supilti grietinėlę, šildyti iki pilno užkaitimo, suberti želatiną, maišyti iki želatina pilnai ištirps, šiek tiek atvėsinti ir supilti ant sūrio/nutellos masės. Suberti skrudintus Pekano riešutus. Viską gerai išmaišyti iki vientisumo.
4. Paruoštą kremo masę sukrėsti į kepimo formą ant trupininio pagrindo, išlyginti paviršių.
Viršų puošti mini Oreos® sausainėliais (arba normalaus dydžio) ir pastatyti šaldytuve visai nakčiai.
Skanaus
Reikės:
18cm skersmens kepimo formai ( šarnyrinei)
Pagrindui:
154 g Oreos® sausainių sumaltų į miltus
1 valg. š. sviesto ( arba kokoso sviesto)
šiek tiek vandens
Kreminiam sluoksniui:
400 g "Philadelphia" sūrio kremo
270 g Nutella® kremo
70g de juodo konditerinio šokolado Nestlé® (galima keisti kitu)
sauja skrudintų sumaltų Pekano riešutų (nebūtinai)
(nebūtinai):
1 valg. š. želatinos
30 ml grietinėlės (10% riebumo)
Dekorui:
1 pok. mini Oreos® sausainėlių
Gaminimo eiga:
1. Oreos® sausainius sudėti į smulkintuvą ir sumalti iki miltų su visu įdaru, sumaišyti su minkštu sviestu, jei trūksta drėgmės, kad trupinukai geriau suliptų tarpusavyje- papildomai įpilti lašelį vandens.
2. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ( tiek dugną , tiek ir šonus) ant dugno tolygiai paskirstyti paruoštą Oreos® trupinių masę, suformuoti kraštelį.
3. Giliame inde sukrėsti Philadelphia sūrio kremą.
Kaitinimo inde pašildyti Nutella® kremą su šokoladu iki šokolado gabaliukai pilnai išsilydys.
Supilti ant Philadelphia sūrio kremo - viską išmaišyti.
Kitame kaitinimo inde supilti grietinėlę, šildyti iki pilno užkaitimo, suberti želatiną, maišyti iki želatina pilnai ištirps, šiek tiek atvėsinti ir supilti ant sūrio/nutellos masės. Suberti skrudintus Pekano riešutus. Viską gerai išmaišyti iki vientisumo.
4. Paruoštą kremo masę sukrėsti į kepimo formą ant trupininio pagrindo, išlyginti paviršių.
Viršų puošti mini Oreos® sausainėliais (arba normalaus dydžio) ir pastatyti šaldytuve visai nakčiai.
Skanaus
Sausainėliai "Arbūzas" (nekepti) - kalėdinių spalvų...
[IMG=http://img850.imageshack.us/img850/7018/92679622.jpg][/IMG]
Reikės:
žaliai masei:
* 120 g minkšto sviesto
* 250 g sausainių "Selga" (klasikinių)
* 100 g cukraus pudros
* 30 ml žalių maistinių dažų
* 1 arbat. š. vanilės ekstrakto
* šlakelis vandens
raudonai masei:
* 120 g minkšto sviesto
* 300 g sausainių "Selga" (klasikinių)
* 100 g cukraus pudros
* 30 ml raudonų maistinių dažų
* 2 valg. š. juodojo sezamo sėklų
* 1 arbat. š. vanilės ekstrakto
* šlakelis vandens
Gaminimo eiga:
1. Sausainius sulaužyti, sudėti į smulkintuvą ir sumalti iki smulkučių miltų. Pasverti reikiamą kiekį kiekvienai masei. Žalios masės ruošimas: Sausainių miltus bei cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą suberti į gilų indą, sudėti kubeliais supjaustytą minkštą sviestą, įpilti žalius dažus ir minkyti iki vientisos žalios masės. Jei masė per biri, įpilti šlakelį vandens.
2. Raudonos masės ruošimas: Sausainių miltus suberti bei cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą į gilų indą, sudėti kubeliais supjaustytą minkštą sviestą, įpilti raudonos spalvos dažus, įberti juodojo sezamo sėklų ir minkyti iki vientisos raudonos masės. Jei masė per biri, įpilti šlakelį vandens.
3. Iš paruoštos raudonos masės suformuoti rutulius ( man gavosi 1 didelis ir 2 mažesni, galima formuoti 1 labai didelį arbūzą arba 4 mažesnius) . Žalią masę padalinti į tiek pat dalių kaip ir raudoną, iš jos iškočioti ar rankomis suformuoti padą, kuriuo aplipinti raudonos masės rutulį. Arbūziukai paruošti.
4. paruošti arbūziukus įvynioti į maistinę plėvelę, sudėi į gilius dubenėlius ir palikti šaldytuve visai nakčiai.
5. Patiekti supjausčius lyg arbūzą - ketvirčiais ar smulkesnėmis riekelėmis.
[IMG=http://img850.imageshack.us/img850/7018/92679622.jpg][/IMG]
Reikės:
žaliai masei:
* 120 g minkšto sviesto
* 250 g sausainių "Selga" (klasikinių)
* 100 g cukraus pudros
* 30 ml žalių maistinių dažų
* 1 arbat. š. vanilės ekstrakto
* šlakelis vandens
raudonai masei:
* 120 g minkšto sviesto
* 300 g sausainių "Selga" (klasikinių)
* 100 g cukraus pudros
* 30 ml raudonų maistinių dažų
* 2 valg. š. juodojo sezamo sėklų
* 1 arbat. š. vanilės ekstrakto
* šlakelis vandens
Gaminimo eiga:
1. Sausainius sulaužyti, sudėti į smulkintuvą ir sumalti iki smulkučių miltų. Pasverti reikiamą kiekį kiekvienai masei. Žalios masės ruošimas: Sausainių miltus bei cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą suberti į gilų indą, sudėti kubeliais supjaustytą minkštą sviestą, įpilti žalius dažus ir minkyti iki vientisos žalios masės. Jei masė per biri, įpilti šlakelį vandens.
2. Raudonos masės ruošimas: Sausainių miltus suberti bei cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą į gilų indą, sudėti kubeliais supjaustytą minkštą sviestą, įpilti raudonos spalvos dažus, įberti juodojo sezamo sėklų ir minkyti iki vientisos raudonos masės. Jei masė per biri, įpilti šlakelį vandens.
3. Iš paruoštos raudonos masės suformuoti rutulius ( man gavosi 1 didelis ir 2 mažesni, galima formuoti 1 labai didelį arbūzą arba 4 mažesnius) . Žalią masę padalinti į tiek pat dalių kaip ir raudoną, iš jos iškočioti ar rankomis suformuoti padą, kuriuo aplipinti raudonos masės rutulį. Arbūziukai paruošti.
4. paruošti arbūziukus įvynioti į maistinę plėvelę, sudėi į gilius dubenėlius ir palikti šaldytuve visai nakčiai.
5. Patiekti supjausčius lyg arbūzą - ketvirčiais ar smulkesnėmis riekelėmis.
irmulia, Jus genijus
Irmulia, WOW butinai artimiausiu metu pabandysiu padaryt
mergeliukės, noriu pasakyti, kad kažkokio labai ypatingo skonio nesitikėtumėte iš šių arbūzinių sausainėlių - tai labai paprasti ingredientai - tik sausainiai + sviestas+ cukraus pudra
galima bandyti keisti Selga sausainius kitais, sakyčiau, labiau neutresniais trapučiais kokiais o gal net naudoti sumaltus vaflius - žodžiu, pateikiu idėją, o fantazija - Jūsų
bet užtad vaikams - superinė pramoga
galima bandyti keisti Selga sausainius kitais, sakyčiau, labiau neutresniais trapučiais kokiais o gal net naudoti sumaltus vaflius - žodžiu, pateikiu idėją, o fantazija - Jūsų
bet užtad vaikams - superinė pramoga
QUOTE(irmulia @ 2012 12 19, 19:22)
mergeliukės, noriu pasakyti, kad kažkokio labai ypatingo skonio nesitikėtumėte iš šių arbūzinių sausainėlių - tai labai paprasti ingredientai - tik sausainiai + sviestas+ cukraus pudra
galima bandyti keisti Selga sausainius kitais, sakyčiau, labiau neutresniais trapučiais kokiais o gal net naudoti sumaltus vaflius - žodžiu, pateikiu idėją, o fantazija - Jūsų
bet užtad vaikams - superinė pramoga
galima bandyti keisti Selga sausainius kitais, sakyčiau, labiau neutresniais trapučiais kokiais o gal net naudoti sumaltus vaflius - žodžiu, pateikiu idėją, o fantazija - Jūsų
bet užtad vaikams - superinė pramoga
Manau skanu butu vietoj cukraus kondensuota piena deti, galima dar pagardinti kokiais smulkintais riesutais - as panasia tesla taip vadinamoms bulvytems darau
Tartaletes ziemos variantas (vasarinis variantas be abejo turetu but su svieziom uogom )
Receptas teslos ir idaro pagal sita PYRAGO recepta. 15 vnt. tartaleciu gaminau is dvigubos normos.
Pagrindas.
100 g sviesto
50 g cukraus
1 kiaušinio
150 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
Kiaušinį išsukame su cukrumi, supilame išlydintą ir atvėsintą sviestą. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir suminkome su kiaušinio plakiniu. Įvyniojame į maistinę plėvelę ir įdedame į šaldytuvą.
Įdarui naudosime:
500 g varškės (naudojau 9 proc.)
100 g cukraus
1 pakelį pudingo
200 ml. pieno
2 šaukštus manų kruopų
2 kiaušinius
Kiaušinius išsukame su cukrum. Įmaišome varškę, manus ir plakame blenderiu ar mikseriu, kol gausime visiškai lygią, kreminę konsistenciją. Pieną sumaišome su pudingu, supilame į varškę ir dar sykį perplakame.
Ikloti tesla, supilti idara ir kepti 180 laipsniu apie 25-30 min.
Receptas teslos ir idaro pagal sita PYRAGO recepta. 15 vnt. tartaleciu gaminau is dvigubos normos.
Pagrindas.
100 g sviesto
50 g cukraus
1 kiaušinio
150 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
Kiaušinį išsukame su cukrumi, supilame išlydintą ir atvėsintą sviestą. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir suminkome su kiaušinio plakiniu. Įvyniojame į maistinę plėvelę ir įdedame į šaldytuvą.
Įdarui naudosime:
500 g varškės (naudojau 9 proc.)
100 g cukraus
1 pakelį pudingo
200 ml. pieno
2 šaukštus manų kruopų
2 kiaušinius
Kiaušinius išsukame su cukrum. Įmaišome varškę, manus ir plakame blenderiu ar mikseriu, kol gausime visiškai lygią, kreminę konsistenciją. Pieną sumaišome su pudingu, supilame į varškę ir dar sykį perplakame.
Ikloti tesla, supilti idara ir kepti 180 laipsniu apie 25-30 min.
Šokoladinis
Iškepiau 1,5 normos šito skanėsto, bet užmiršau kepdama ir kepiau kiek ilgėliau manau skonio nepagadins Ir vietoj kukurūzų įdėjau bulvių krakmolą
Pasišiaušęs, na, pyrago orkaitėje geriau nepamiršti, bet nieko baisaus neturėjo nutikti, tik gal kiek daugiau padžiūvęs gausis
Smagių šv. Kalėdų !!! : : :
Smagių šv. Kalėdų !!! : : :