Ateinu ir aš savo kepiniais pasidalinti

Sausainiai su šokolado gabaliukais (chocolate chip cookies) pagal Neiman Marcus receptąJums reikės:
Apie 250 g sviesto
150 g baltojo cukraus
150 g rudojo cukraus
2 kiaušinių
vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
žiupsnio druskos
2 stiklinių miltų
1,5 stiklinės avižinių dribsnių
1 arb. šaukštelio sodos (nepamirškite nugesinti)
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
~120 g šokoladinių "lašelių"
~120 g juodojo šokolado
1,5 stiklinės smulkintų riešutų (nedėjau)
Gamybos eiga:
Sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės. Kiaušinius išplakame su druska ir vanile, sumaišome su sviesto mase. Avižinius dribsnius susmulkiname smulkintuvo (blenderio) pagalba iki miltų, sumaišome juos su kvietiniais miltais, nugesinta soda, kepimo milteliais ir išsukame su kiaušinių-sviesto mase. Į masę sudėti smulkiai tarkuotą šokoladą, lašelius ir riešutus. Tešla gaunasi kieta, tad iš jos formuojame rutuliukus, kuriuos dedame ant kepimo popieriumi užklotos skardos ir kepam iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 6-8 min (kol lengvai paruduoja).
Sausainiai "Suskilęs ledas"Sausainių idėja paimta iš knygos "Dovanos iš virtuvės" - sausainiai skanus, šokoladiniai, uždaryti dėžutėje gali pastovėti ilgiau. Dar vienas pliusas - tešlą galima palaikyti iki kol norėsite gaminti šaldytuve.

Jums reikės:
220 g juodojo šokolado
100 g sviesto
2 kiaušinių
vanilės (cukraus arba ekstrakto)
220 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos
cukraus pudros
Gamybos eiga:
Ant garų vonelės ištirpiname šokoladą su sviestu. Šiek tiek atvėsiname. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius išsukame su šokolado mase, supilame vanilę. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, įmaišome į šokolado masę. Baltymus išplakame iki standžių putų su druska, įmaišome į sausainių tešlą (tešla tokia kietoka gaunasi).
Tešlą dedame į šaldytuvą bent jau 3 valandom, geriausia per naktį.
Iš tešlos formuojame rutuliukus, juos gausiai išvoliojame cukraus pudroje, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame apie 12-15 min iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Iš nurodytos normos iškepti galime maždaug 2,5 skardos sausainių.