Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(smm @ 2012 12 28, 17:29)
Iš kur gauti tokių briedžių formelių? Man jos tokios linksmos  biggrin.gif

visai ir maximiniai panasus briedziai tik akytem skykutes arba pasidaryt reikia arba veliau su glaistu nupiest
Atsakyti
Ateinu ir aš savo kepiniais pasidalinti smile.gif
user posted image
Sausainiai su šokolado gabaliukais (chocolate chip cookies) pagal Neiman Marcus receptą
Jums reikės:
Apie 250 g sviesto
150 g baltojo cukraus
150 g rudojo cukraus
2 kiaušinių
vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
žiupsnio druskos
2 stiklinių miltų
1,5 stiklinės avižinių dribsnių
1 arb. šaukštelio sodos (nepamirškite nugesinti)
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
~120 g šokoladinių "lašelių"
~120 g juodojo šokolado
1,5 stiklinės smulkintų riešutų (nedėjau)

Gamybos eiga:
Sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės. Kiaušinius išplakame su druska ir vanile, sumaišome su sviesto mase. Avižinius dribsnius susmulkiname smulkintuvo (blenderio) pagalba iki miltų, sumaišome juos su kvietiniais miltais, nugesinta soda, kepimo milteliais ir išsukame su kiaušinių-sviesto mase. Į masę sudėti smulkiai tarkuotą šokoladą, lašelius ir riešutus. Tešla gaunasi kieta, tad iš jos formuojame rutuliukus, kuriuos dedame ant kepimo popieriumi užklotos skardos ir kepam iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 6-8 min (kol lengvai paruduoja).

Sausainiai "Suskilęs ledas"
Sausainių idėja paimta iš knygos "Dovanos iš virtuvės" - sausainiai skanus, šokoladiniai, uždaryti dėžutėje gali pastovėti ilgiau. Dar vienas pliusas - tešlą galima palaikyti iki kol norėsite gaminti šaldytuve.
user posted image

Jums reikės:
220 g juodojo šokolado
100 g sviesto
2 kiaušinių
vanilės (cukraus arba ekstrakto)
220 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos
cukraus pudros

Gamybos eiga:
Ant garų vonelės ištirpiname šokoladą su sviestu. Šiek tiek atvėsiname. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius išsukame su šokolado mase, supilame vanilę. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, įmaišome į šokolado masę. Baltymus išplakame iki standžių putų su druska, įmaišome į sausainių tešlą (tešla tokia kietoka gaunasi).
Tešlą dedame į šaldytuvą bent jau 3 valandom, geriausia per naktį.
Iš tešlos formuojame rutuliukus, juos gausiai išvoliojame cukraus pudroje, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame apie 12-15 min iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Iš nurodytos normos iškepti galime maždaug 2,5 skardos sausainių.


 ! 
geliuke, kodėl neskaitote temos taisyklių??? Juk aiškiai parašyta, kad dėti nedidesnes nei 500-640 pixelių nuotraukas !


moderatorė irmulia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 02 sausio 2013 - 17:43
QUOTE(geliuke @ 2013 01 02, 16:24)
Ateinu ir aš savo kepiniais pasidalinti smile.gif


sausainiai - lb gerai atrodo. skanus jie biggrin.gif
o tie rudi, neturetu taip nesusigerti pudra? ta prasme kepant dar likti sausos pudros? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2013 01 02, 15:26)
o tie rudi, neturetu taip nesusigerti pudra? ta prasme kepant dar likti sausos pudros? g.gif

Didzioji dalis pudros susigeria, bet pagal visa vaizda jie turetu buti suskilineje su baltoku virsumi. As uzvoliodavau tiek pudros, kiek naturaliai prilipdavo, tai salyginai nedaug jos kepimo gale ir liko.. Galima gal dar daugiau, kad didesni baltuma isgaut, bet nebutina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(geliuke @ 2013 01 02, 16:54)
Didzioji dalis pudros susigeria, bet pagal visa vaizda jie turetu buti suskilineje su baltoku virsumi. As uzvoliodavau tiek pudros, kiek naturaliai prilipdavo, tai salyginai nedaug jos kepimo gale ir liko.. Galima gal dar daugiau, kad didesni baltuma isgaut, bet nebutina smile.gif

as tokius darau, tai daugiau pudros dedu, taprasme taip volioju kad daugiau priliptu. ir kiek pastebejau neturi buti per karsta temperatura, kad taip nesusisgertu
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2013 01 02, 15:26)
sausainiai - lb gerai atrodo. skanus jie biggrin.gif
o tie rudi, neturetu taip nesusigerti pudra? ta prasme kepant dar likti sausos pudros? g.gif


drinks_cheers.gif tada ir tas suskilimas geriau matomas. Maniškiai gaunasi tokie
user posted image
Atsakyti
Tai kokioj temperaturoj kepat jus tada ir kiek laiko? g.gif Man pagal skoni cukraus pudros per akis, speju jei jos daugiau palikti, tai reiktu mazinti tesloje g.gif
Atsakyti
tokie sausainukai kepami 160-180°C 10- 17 min. ( priklauso nuo konkretaus recepto) ir iš ties reikia daugiau pudros, kad tas suskilinėjimas būtų ryškesnis mirksiukas.gif
Atsakyti
Šakočio skanėstas su baltu šokoladu...

user posted image


300 g sulaužyto baltojo šokolado
100 g saldžios grietinėlės sviesto
60 ml 30 proc. riebumo grietinėlės
150-200 g sutrupinto šakočio [aš šakočio sudėjau apie 300gr,]
2 v. š. kokosų drožlių
100 g džiovintų spanguolių[dar įmečiau saujelę džiovintų vyšnių]
50 g migdolų drožlių[drožles truputį pakepinau]


Šakotį sutrupiname gabaliukais. Spanguoles perpjaunam pusiau. Sumaišome šakočio trupinius su spanguolėmis, migdolų bei kokosų drožlėmis.

Šokoladą ištirpiname garų vonelėje, nenukėlus pridedame sviesto ir grietinėlės. Maišome, kol sviestas ištirpsta ir viskas susimaišo. Suberiame šakotį sumaišytą su kitais priedais. Viską išmaišome ir dedame į pasiruoštą formą išklota maistine plėvele. Tolygiai paskirstome, išlyginame lengvai delnais paslegiant ir atvėsus laikome šaldytuve per naktį.Kitą dieną supjaustome norimo dydžio gabaliukaisŠakočio skanėstas su baltu šokoladu...


http://jolantamuniuv...u-sokoladu.html



 ! 
JOLKA999, primenu, kad šioje tmoje reikia talpti ne vien tik foto bei nuorodas, o ir pilną recepto tekstą.


moderatorė irmulia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 08 sausio 2013 - 09:51
QUOTE(diora @ 2012 12 28, 16:48)
as ju parsisiunciau is Vokietijos smile.gif
kainavo 30 Lt, bet kazkaip negaila...
--------------------------------------

o iš kur siuntėtės ?
Atsakyti
Morengai

kiaušinio baltymai 4 vnt.
220 gr.cukraus
1 arbat.šaukšt.bulvių krakmolo
1 arbat.šaukšt.balto vyno acto
nutarkuota 1 apelsino žievelė

Baltymus šiek tiek paplakame.
Toliau plakdami palaipsniui po šaukštą dedame cukrų.
Pabaigoje sudedame krakmolą ir actą ir dar šiek tiek paplakame.Įmaišome apelsino žievelę.
Išplakta masė turi būti tiršta ir blizgi.
Su konditeriniu švirkštu formuojame nedidelius sausainukus.
Dedame į į įkaitintą iki 110 °C orkaitę ir džioviname apie 1,5 val.


user posted image

user posted image

user posted image

user posted image



Atsakyti
Trupininis varškės pyragas

user posted image


Tešlai:

300 gr. miltų
2 šaukštai kakavos ( mano pyragas šviesus, nes aš jos neturėjau)
150 gr. cukraus
180 gr. lydyto sviesto
kiaušinis
šaukštelis kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
sviesto skardai patepti.

Įdarui:

600 gr. riebis varškės
150 gr. riebios grietinės
150 gr. cukraus
2 kiaušiniai
5 arb. šaukšteliai kukurūzų miltų
vanilės
jei mėgstate citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės.


Persijokite miltus su kakava, druska ir kepimo milteliais. Sviestą išsukite su cukrumi, kol sviestas atvės, o cukrus ištirps. Įmuškite kiaušinį ir gerai išsukite, suberkite miltų mišinį ir suminkykite minkštą tešlą. Padalinkite ją į tris lygias dalis, dvi dalis sujunkite į vieną. Du tešlos gautus rutulius suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldymo kamerą 1-2 val.

Varškę sutrinkite smulkintuvu, įmaišykite išplaktus su cukrumi kiaušinius, dėkite vanilės, jei mėgstate citrinos žievelės, įspauskite kelis lašus sulčių, grietinę ir kukurūzų miltus, viską gerai išmaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Skardą ištepkite sviestu, dugną išklokite didesne dalimi tešlos, pilkite varškės įdarą, likusią mažesnę dalį tešlos užtarkuokite ant viršaus. Kepkite apie 45 min.
Atvėsinkite.
Skanaus !!

user posted image
Atsakyti