Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

Elija o kiek želatinos dedasi į mascarponės tortą
Atsakyti
Sausainiai su įdaru

Paprasti skanūs trapūs sausainiai. Pagaminti šiuos sausainius neužtruks ilgai. Įdarą galite naudoti koks patinka, bet skaniausi sausainiai su rūgštesniu įdaru. Labai tinka rūgštesnė uogienė ar džemas. Mums skaniausi buvo su abrikosų džemu

Šiems sausainiams iškepti galite naudoti arba trynį, arba baltymą. Tada reikia kepti 2 normas sausainių. Vieni su baltymu, kiti su tryniu. Trapesni ir kažkiek skanesni sausainiai su tryniu, bet ir su baltymu labai skanūs.

user posted image

Reikės:

100 g minkšto kambario temperatūros sviesto
1 kiaušinio baltymo arba tik trynio
200 g miltų
40 – 50 g cukraus pudros
1 a. š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
uogienės, džemo, šokolado, Nutellos
Iš vienos normos gaunasi 20 sausainių.

Minkštą sviestą išplakite su cukraus pudra. Įdėkite baltymą arba trynį, berkite druską, išplakite. Berkite persijotus miltus ir suminkykite tešlą. Tešla truputį limpa prie rankų, bet miltų daugiau nedėkite. Palikite tešlą kambario temperatūroje 10 min. Iš tešlos padarykite nedidelius rutuliukus, juose piršto pagalba įspauskite duobutę, dėkite sausainius ant kepimo popieriaus išklotos skardos ir 1 val. kiškite į šaldytuvą.

Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių ir kiškite skardą ant viršutinės lentynos 6 – 8 minutėms. Tada ištraukite skardą ir dar kartą pirštu ar medinio šaukšto kotu pagilinkite duobutę ir dar kepkite 6 – 8 min. Sausainiai neturi būti parudę, apačia truputį paruduoja, o sausainių viršus būna šviesus. Stebėkite kepimo laiką pagal savo orkaitę. Dar karštus sausainius pabarstykite cukraus pudra ir į duobutes įdėkite įdaro.

Aš sausainiams naudojau vyšnių uogienę, abrikosų džemą ir Nutellos kremą, skaniausi sausainiai su uogiene ir džemu, nes jie turi rūgštelės, o Nutella saldi.

user posted image

Pirmoje nuotraukoje sausainiai kepti su baltymu, o antroje su tryniu. Matosi, kad sausainiai su tryniu truputį sutrūkinėjo, bet skoniui tai nepakenkė. Darant duobutes patį sausainių paviršių galite palyginti, kad būtų mažiau įtrūkimų, bet kaip rašiau tai tik estetinis vaizdas – skonis nenukentėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 18 birželio 2013 - 13:16
QUOTE(daivaP @ 2013 06 17, 17:27)

Reikės:

-----------------------



daivaP labai gardžiai atrodo jūsų sausainėliai ir norisi juos tikrai išbandyti thumbup.gif bet sakykit kiek miltų reikia dėti,nes gaminimo eigoje rašoma,kad reikia miltų,bet nenurodyta kiek jų reikia blush2.gif
Atsakyti
Mini pavlovos

user posted image


4 kiaušinio baltymai
šaukštas ryžių acto
200 gr. cukraus pudros
šaukštas kukurūzų krakmolo
žiupsnelis druskos

Į baltymus įberti žiupsnelį druskos ir plakti ne pačiu didžiausiu greičiu kelias min. Suberti cukraus pudrą, greiti padidinti iki max. ir plakti, kol baltymai iššiplaks, kad apvertus dubenį jie neiškristų.
Palengva maišant supilti actą ir krakmolą.
Ant kepimo popieriaus dėti po 2-3 šaukštus masės, viduryje padaryti nežymų įdubimą ir statyti kepti į 190 C. orkaitę 15 min. Veliau kaitrą sumažinti iki 140 C. ir džiovinti apie 40 min.

Atvėsinti ant grotelių.

Kremui :

200 gr. grietinėlės
50 gr. cukraus pudros
pusė citrinos sulčių ir tarkuota žievelė

Išplakti grietinėlę su cukraus pudra, įspausti sultis ir įberti tarkuotą žievelę. Dėti po kelis šaukštus ant pyragėlio ir puošti braškėmis.
Valgyti iš karto.

Skanaus smile.gif
Atsakyti
Labai atsiprašau, kad viską kopijuoju, bet užmiršau įrašyti miltų kiekį 4u.gif
------------------------------
-----------------------------------

QUOTE(R's... @ 2013 06 18, 07:42)
daivaP labai gardžiai atrodo jūsų sausainėliai ir norisi juos tikrai išbandyti thumbup.gif  bet sakykit kiek miltų reikia dėti,nes gaminimo eigoje rašoma,kad reikia miltų,bet nenurodyta kiek jų reikia blush2.gif

Ačiū už pastabą 4u.gif ir kaip aš sumaišiau viską blush2.gif pataisiau jau, miltų reikia 200 g.

---------------------------------------------




 i 
daivaP, Jūsų ankstesnė recepto žinutė pakoreguota
mirksiukas.gif

moderatorė irmulia


Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 18 birželio 2013 - 13:19
Varskes apkepas
http://www.auksarank...31534d15221.jpg
0,5 kg varškės,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
5-7 šaukštai cukraus,
3-4 šaukštai manų kruopų,
1/2 stiklinės pieno,
druskos.

Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą ir kepama orkaitėje apie val.


saltinis http://www.forellesreceptai.lt

mum jis tiesiog TO BU LAS wub.gif skaniausias apkepas is visu kuriuos esu bandziusi
Atsakyti
Laurela...primink I kuria puse vaziuot laugh.gif Gaila, kad ne kaimyne biggrin.gif

Ryt eisiu varskes....
Atsakyti
Mallena lotuliukas.gif thumbup.gif tikrai gaila
Atsakyti
QUOTE(Laurela... @ 2013 06 18, 22:05)
Varskes apkepas

atrodo tobulai bigsmile.gif 4u.gif bus isbandytas greitu laiku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2013 06 11, 10:02)
Elija o kiek želatinos dedasi į mascarponės tortą


Man irgi labai įdomu, gal kuri kulinarė atsakytų ax.gif Ant įprasto 70-80 gr. želės pakelio rašo, jog reikia tarpinti 500 ml vandens, o čia tik 100 ml. Kažin ar nesigaus per kietas tortas? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Inge1 @ 2013 06 20, 21:42)
Man irgi labai įdomu, gal kuri kulinarė atsakytų  ax.gif  Ant įprasto 70-80 gr. želės pakelio rašo, jog reikia tarpinti 500 ml vandens, o čia tik 100 ml. Kažin ar nesigaus per kietas tortas?  g.gif  blush2.gif

tai tada reiktų pamažinti želatinos kiekį ir nebus kietas g.gif
Atsakyti
Tai tortas juk ne is vandens, kiek dar visko dedasi. Visa mase jau net ir daugiau negu 500 ml gaunasi 4u.gif
Atsakyti