Elija o kiek želatinos dedasi į mascarponės tortą
Sausainiai su įdaru
Paprasti skanūs trapūs sausainiai. Pagaminti šiuos sausainius neužtruks ilgai. Įdarą galite naudoti koks patinka, bet skaniausi sausainiai su rūgštesniu įdaru. Labai tinka rūgštesnė uogienė ar džemas. Mums skaniausi buvo su abrikosų džemu
Šiems sausainiams iškepti galite naudoti arba trynį, arba baltymą. Tada reikia kepti 2 normas sausainių. Vieni su baltymu, kiti su tryniu. Trapesni ir kažkiek skanesni sausainiai su tryniu, bet ir su baltymu labai skanūs.

Reikės:
100 g minkšto kambario temperatūros sviesto
1 kiaušinio baltymo arba tik trynio
200 g miltų
40 50 g cukraus pudros
1 a. š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
uogienės, džemo, šokolado, Nutellos
Iš vienos normos gaunasi 20 sausainių.
Minkštą sviestą išplakite su cukraus pudra. Įdėkite baltymą arba trynį, berkite druską, išplakite. Berkite persijotus miltus ir suminkykite tešlą. Tešla truputį limpa prie rankų, bet miltų daugiau nedėkite. Palikite tešlą kambario temperatūroje 10 min. Iš tešlos padarykite nedidelius rutuliukus, juose piršto pagalba įspauskite duobutę, dėkite sausainius ant kepimo popieriaus išklotos skardos ir 1 val. kiškite į šaldytuvą.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių ir kiškite skardą ant viršutinės lentynos 6 8 minutėms. Tada ištraukite skardą ir dar kartą pirštu ar medinio šaukšto kotu pagilinkite duobutę ir dar kepkite 6 8 min. Sausainiai neturi būti parudę, apačia truputį paruduoja, o sausainių viršus būna šviesus. Stebėkite kepimo laiką pagal savo orkaitę. Dar karštus sausainius pabarstykite cukraus pudra ir į duobutes įdėkite įdaro.
Aš sausainiams naudojau vyšnių uogienę, abrikosų džemą ir Nutellos kremą, skaniausi sausainiai su uogiene ir džemu, nes jie turi rūgštelės, o Nutella saldi.

Pirmoje nuotraukoje sausainiai kepti su baltymu, o antroje su tryniu. Matosi, kad sausainiai su tryniu truputį sutrūkinėjo, bet skoniui tai nepakenkė. Darant duobutes patį sausainių paviršių galite palyginti, kad būtų mažiau įtrūkimų, bet kaip rašiau tai tik estetinis vaizdas skonis nenukentėjo.
Paprasti skanūs trapūs sausainiai. Pagaminti šiuos sausainius neužtruks ilgai. Įdarą galite naudoti koks patinka, bet skaniausi sausainiai su rūgštesniu įdaru. Labai tinka rūgštesnė uogienė ar džemas. Mums skaniausi buvo su abrikosų džemu
Šiems sausainiams iškepti galite naudoti arba trynį, arba baltymą. Tada reikia kepti 2 normas sausainių. Vieni su baltymu, kiti su tryniu. Trapesni ir kažkiek skanesni sausainiai su tryniu, bet ir su baltymu labai skanūs.

Reikės:
100 g minkšto kambario temperatūros sviesto
1 kiaušinio baltymo arba tik trynio
200 g miltų
40 50 g cukraus pudros
1 a. š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
uogienės, džemo, šokolado, Nutellos
Iš vienos normos gaunasi 20 sausainių.
Minkštą sviestą išplakite su cukraus pudra. Įdėkite baltymą arba trynį, berkite druską, išplakite. Berkite persijotus miltus ir suminkykite tešlą. Tešla truputį limpa prie rankų, bet miltų daugiau nedėkite. Palikite tešlą kambario temperatūroje 10 min. Iš tešlos padarykite nedidelius rutuliukus, juose piršto pagalba įspauskite duobutę, dėkite sausainius ant kepimo popieriaus išklotos skardos ir 1 val. kiškite į šaldytuvą.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių ir kiškite skardą ant viršutinės lentynos 6 8 minutėms. Tada ištraukite skardą ir dar kartą pirštu ar medinio šaukšto kotu pagilinkite duobutę ir dar kepkite 6 8 min. Sausainiai neturi būti parudę, apačia truputį paruduoja, o sausainių viršus būna šviesus. Stebėkite kepimo laiką pagal savo orkaitę. Dar karštus sausainius pabarstykite cukraus pudra ir į duobutes įdėkite įdaro.
Aš sausainiams naudojau vyšnių uogienę, abrikosų džemą ir Nutellos kremą, skaniausi sausainiai su uogiene ir džemu, nes jie turi rūgštelės, o Nutella saldi.

Pirmoje nuotraukoje sausainiai kepti su baltymu, o antroje su tryniu. Matosi, kad sausainiai su tryniu truputį sutrūkinėjo, bet skoniui tai nepakenkė. Darant duobutes patį sausainių paviršių galite palyginti, kad būtų mažiau įtrūkimų, bet kaip rašiau tai tik estetinis vaizdas skonis nenukentėjo.
QUOTE(daivaP @ 2013 06 17, 17:27)
daivaP labai gardžiai atrodo jūsų sausainėliai ir norisi juos tikrai išbandyti


Mini pavlovos

4 kiaušinio baltymai
šaukštas ryžių acto
200 gr. cukraus pudros
šaukštas kukurūzų krakmolo
žiupsnelis druskos
Į baltymus įberti žiupsnelį druskos ir plakti ne pačiu didžiausiu greičiu kelias min. Suberti cukraus pudrą, greiti padidinti iki max. ir plakti, kol baltymai iššiplaks, kad apvertus dubenį jie neiškristų.
Palengva maišant supilti actą ir krakmolą.
Ant kepimo popieriaus dėti po 2-3 šaukštus masės, viduryje padaryti nežymų įdubimą ir statyti kepti į 190 C. orkaitę 15 min. Veliau kaitrą sumažinti iki 140 C. ir džiovinti apie 40 min.
Atvėsinti ant grotelių.
Kremui :
200 gr. grietinėlės
50 gr. cukraus pudros
pusė citrinos sulčių ir tarkuota žievelė
Išplakti grietinėlę su cukraus pudra, įspausti sultis ir įberti tarkuotą žievelę. Dėti po kelis šaukštus ant pyragėlio ir puošti braškėmis.
Valgyti iš karto.
Skanaus
4 kiaušinio baltymai
šaukštas ryžių acto
200 gr. cukraus pudros
šaukštas kukurūzų krakmolo
žiupsnelis druskos
Į baltymus įberti žiupsnelį druskos ir plakti ne pačiu didžiausiu greičiu kelias min. Suberti cukraus pudrą, greiti padidinti iki max. ir plakti, kol baltymai iššiplaks, kad apvertus dubenį jie neiškristų.
Palengva maišant supilti actą ir krakmolą.
Ant kepimo popieriaus dėti po 2-3 šaukštus masės, viduryje padaryti nežymų įdubimą ir statyti kepti į 190 C. orkaitę 15 min. Veliau kaitrą sumažinti iki 140 C. ir džiovinti apie 40 min.
Atvėsinti ant grotelių.
Kremui :
200 gr. grietinėlės
50 gr. cukraus pudros
pusė citrinos sulčių ir tarkuota žievelė
Išplakti grietinėlę su cukraus pudra, įspausti sultis ir įberti tarkuotą žievelę. Dėti po kelis šaukštus ant pyragėlio ir puošti braškėmis.
Valgyti iš karto.
Skanaus

Labai atsiprašau, kad viską kopijuoju, bet užmiršau įrašyti miltų kiekį
------------------------------
-----------------------------------
Ačiū už pastabą
ir kaip aš sumaišiau viską
pataisiau jau, miltų reikia 200 g.
---------------------------------------------

------------------------------
-----------------------------------
QUOTE(R's... @ 2013 06 18, 07:42)
daivaP labai gardžiai atrodo jūsų sausainėliai ir norisi juos tikrai išbandyti
bet sakykit kiek miltų reikia dėti,nes gaminimo eigoje rašoma,kad reikia miltų,bet nenurodyta kiek jų reikia 


Ačiū už pastabą


---------------------------------------------
i | daivaP, Jūsų ankstesnė recepto žinutė pakoreguota |

moderatorė irmulia
Varskes apkepas
http://www.auksarank...31534d15221.jpg
0,5 kg varškės,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
5-7 šaukštai cukraus,
3-4 šaukštai manų kruopų,
1/2 stiklinės pieno,
druskos.
Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą ir kepama orkaitėje apie val.
saltinis http://www.forellesreceptai.lt
mum jis tiesiog TO BU LAS
skaniausias apkepas is visu kuriuos esu bandziusi
http://www.auksarank...31534d15221.jpg
0,5 kg varškės,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
5-7 šaukštai cukraus,
3-4 šaukštai manų kruopų,
1/2 stiklinės pieno,
druskos.
Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą ir kepama orkaitėje apie val.
saltinis http://www.forellesreceptai.lt
mum jis tiesiog TO BU LAS

Laurela...primink I kuria puse vaziuot
Gaila, kad ne kaimyne 
Ryt eisiu varskes....


Ryt eisiu varskes....
Mallena
tikrai gaila


QUOTE(Laurela... @ 2013 06 18, 22:05)
Varskes apkepas
atrodo tobulai



QUOTE(Dianaaa1215 @ 2013 06 11, 10:02)
Elija o kiek želatinos dedasi į mascarponės tortą
Man irgi labai įdomu, gal kuri kulinarė atsakytų



QUOTE(Inge1 @ 2013 06 20, 21:42)
Man irgi labai įdomu, gal kuri kulinarė atsakytų
Ant įprasto 70-80 gr. želės pakelio rašo, jog reikia tarpinti 500 ml vandens, o čia tik 100 ml. Kažin ar nesigaus per kietas tortas?




tai tada reiktų pamažinti želatinos kiekį ir nebus kietas

Tai tortas juk ne is vandens, kiek dar visko dedasi. Visa mase jau net ir daugiau negu 500 ml gaunasi
