Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(ELlJA @ 2013 05 16, 18:36)
Mascarponės tortas su braškėmis.
Biskvitui:
3 kiausiniai
3 v.s. miltų
3 v.š. cukraus
1 pok. Vanilinio cukraus


Labai skaniai atrodo thumbup.gif

Biskvitui tik trys saukstai miltu?? Ar tikrai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ministre @ 2013 05 17, 07:22)
Jauciu skonis nerealus essen.gif

Mums tikrai patiko. Esu išbandžiusi nemažai variantų, bet šis man skaniausias, o pasirodo visa paslaptis citrinos sultyse, tada tortas gaunasi is ties gaivus, nesijaucia to plaktos grietinėlės riebumo mirksiukas.gif

QUOTE(FoxLady @ 2013 05 17, 14:06)
Biskvitui tik trys saukstai miltu?? Ar tikrai? g.gif

Tikrai 4u.gif visada kepu tokiom proporcijom, kiek vnt. kiaušinių, tiek pat šaukštų cukraus ir tiek pat miltų mirksiukas.gif Nors čia tiktų bet koks biskvitas, galite naudoti ir savo mėgstamą receptą. Kiti pagrindui naudoja trintus sausainius su lydytu sviestu, bet man nepatinka, man cia norisi islaikyti purumą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2013 05 17, 14:19)
Mascarponės tortas su braškėmis.


būtinai bandysiu ir greit.
kaži, o jei paprastą citriną pakeitus puse žaliosios g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 17 gegužės 2013 - 13:25
QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 05 17, 14:24)
būtinai bandysiu ir greit.
kaži, o jei paprastą citriną pakeitus žaliąja  g.gif


Manau tiktų ir žalioji, ji dar aromatingesnė už paprastą mirksiukas.gif
Atsakyti
Vietoj citrinos dar labai tinka rabarbarai. Paverdu su cukrumi ir sutrinu blenderiu. Labai gera rugstele gaunasi. Dabar jau net ir ziemai rabarbarus saldau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2013 05 17, 13:19)
Tikrai  4u.gif  visada kepu tokiom proporcijom, kiek vnt. kiaušinių, tiek pat šaukštų cukraus ir tiek pat miltų  mirksiukas.gif Nors čia tiktų bet koks biskvitas, galite naudoti ir savo mėgstamą receptą. Kiti pagrindui naudoja trintus sausainius su lydytu sviestu, bet man nepatinka, man cia norisi islaikyti purumą  smile.gif

Man irgi patinka puresni, bandysim smile.gif
mm kaip laukiu lietuvisku braskiu sezono, kiek daug skanumynu galima su jomis prigaminti thumbup.gif
As i grietinele irgi visada isspaudziu citrinos 4u.gif
Atsakyti
Kokosiniai varškėčiai
user posted image
Reikės:
500 g 9 % riebumo varškės
1 kiaušinio
2,5-3 šaukštų kokoso miltų
4,5 -5 šaukštų miltų
žiupsnelio Himalajų druskos
šaukštelio cukraus

Į varškę įmušame kiaušinį, beriame druską, cukrų, išmaišome. Tada beriame kokoso miltus ir galiausiai paprastus miltus, viską gerai išmaišome. Miltais pabarstome stalą, formuojame varškėčius ir kepame aliejuje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Tiekiame su uogiene, grietine ar agavų sirupu smile.gif
user posted image
Atsakyti
Rabarbarų pyragas

user posted image

Labai lengvas, labiau net į rūgštumą (jei trūksta saldumo - iškepusį barstykite cukraus pudra).

Kondensuotas pienas 1 skardinė
Kiaušiniai 3 vnt.
Miltai 6 valgomieji šaukštai (su kaupu)
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštukas
Rabarbarai (apie 24 cm ilgio) 10 vnt.
Cinamonas

Plakikliu susiplakite kiaušinius iki putų. Supilkite kondensuotą pieną ir dar paplakite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir iš lėto, maišydami, suberkite į tešlą.
Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Supjaustytus pabarstykite cinamonu.
Paruoštą pusę tešlos supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą (aš naudojau atsegamais kraštais), ant viršaus berkite rabarbarų gabaliukus ir viską užpilkite likusia tešla. Paruoštą formą kiškite į įkaitintą 190 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite maždaug 40 min.
Ištraukę iškepusį pyragą, palaukite kol atvės.
http://tingiojikiaul...ru-pyragas.html
Atsakyti
QUOTE(Endži @ 2013 05 28, 06:54)
2,5-3 šaukštų kokoso miltų

sudomino, bet čia susimasčiau - miltų??ir toks dalykas egzistuoja? ar čia drožlių turima omeny?
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2013 05 28, 23:25)
sudomino, bet čia susimasčiau - miltų??ir toks dalykas egzistuoja?  ar čia drožlių turima omeny?

Ne manes klauset,bet as radau cia ax.gif
http://www.zaliavalg...kg-2.html?pop=0
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2013 05 29, 09:28)

aha, geras, negalvojau.
bet įdomu tam recepte tikrai kokosų miltus naudojo, ar drožles turėjo omeny, kaži yra skirtumas jaučias, drožles labiau gal kramtant pajaust galima.
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2013 05 28, 23:25)
sudomino, bet čia susimasčiau - miltų??ir toks dalykas egzistuoja?  ar čia drožlių turima omeny?

Negaliu atsakyti, ką naudojo autorė (veikiausiai miltus, jei taip rašo), tačiau aš nuolatos kepdama varškėčius, kartą sugalvojau į juos įberti kokoso drožlių... Gavosi tikrai puikiai, siūlau paeksprementuoti... smile.gif
Atsakyti