Obuolių pyragasIdėja -
www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.comReikės:
4-5 didelių obuolių
140 ml aliejaus
125 g cukraus (jei obuoliai saldoki, dėti mažiau; aš dėjau 100 g, tešlai saldumo netrūko, gal kiek norėjosi patiems obuoliams)
2 šaukštelių vanilinio cukraus
2 kiaušinių
190 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
cinamono, cukraus ir perlinio cukraus apibarstymui (aš barsčiau ruduoju demerara cukrumi ir cinamonu)
Obuolius nuplauti, nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti ketvirčiais.
Iš aliejaus, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinių ir miltų maišytų su kepimo milteliais užmaišyti tešlą.
Paruoštą tešlą supilti į skardą (aš skardą patepiau sviestu). Ant viršaus tankai sudėlioti obuolių ketvirčius. Kad gražiau būtų, obuolius įpjaunu įstrižai, kad būtų "dryžuotos". Tada užbarstyti cinamonu, cukrumi ir galiausiai perliniu cukrumi.
Kepti iki 180 - 200º C įkaitintoje orkaitėje vidurinėje lentynoje. Aš kepiau apie 30 min.
Skanus, man kiek pridegė apačia, kitą kartą aukščiau dėsiu. Pati tešla labai skani ir tie obuoliai gražiai atrodo