Kondensuoto pieno keksiukai Reikia:
1 indelio kondensuoto pieno;
2 kiaušinių;
150 g miltų;
50 g kakavos;
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių.
Eiga:
Kondensuotą pieną supilti į dubenį, įmušti kiaušinius, sumaišyti su šaukštu, kad nebesimatytų kiaušinio. Miltus sumaišyti su kakava ir kepimo milteliais. Įmaišyti į kondenstuoto pieno ir kiaušinių masę. Supilti tešlą į kepimo skardą arba į keksiukų formeles. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių (jeigu keksiukai) arba 25 minutes (jeigu pyragas).
receptas iš:
http://www.beatosvir...i-arba-pyragas/Varškės ir riešutų pyragas Reikia:
300 g kvietinių miltų;
150 g graikinių riešutų;
30 g cukraus (riešutų įdarui);
100 g cukraus;
540 g varškės (9 %);
1 a.š. vanilinio cukraus;
30 g manų kruopų;
1 a.š. kepimo miltelių;
50 g cukraus (varškės įdarui);
70 g sviesto;
3 kiaušinių trynių;
3 kiaušinių baltymų;
35 g grietinės, 30 % riebumo;
20 ml vandens;
Sviesto skardai patepti.
Eiga:
1 Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
2 Miltus sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais. Sudėti minkštą, gabaliukais supjaustytą sviestą, grietinę ir kiaušinių trynius. Trinti (geriausia mikseriu) kol viskas gerai išsimaišys ir pasidarys trupiniai.
3 1/3 tešlos trupinių atidėti ir pastatyti į šaldytuvą.
4 Likusią tešlą sumaišyti su trupučiu vandens ir minkyti, kol taps vientisa. Tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto stalo ir iškloti sviestu pateptos kepimo formos dugną ir šonus.
5 Riešutus susmulkinti ir sumaišyti su cukrumi.
6 Varškę pertrinti per sietelį arba sutrinti elektriniu trintuvu, kad neliktų gumulėlių.
7 Į varškę įmaišyti cukrų ir manų kruopas. Gerai išmaišyti.
8 Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.
9 Ant tešlos tolygiai paskirstyti riešutus su cukrumi, ant jų pilti varškės įdarą ir išlyginti, pabaigoje visą paviršių apibarstyti atidėtos tešlos trupiniais.
10 Pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių, ir kepti 1 valandą, kol gražiai apskrus.
11 Pyragą atvėsinti ir... Skanaus!