Įkraunama...
Įkraunama...

"Kalėdinis,velykinis" kaktusai

QUOTE(reina2710 @ 2013 03 17, 11:54)
sveikos mamytes. jungiuosi ir as i kalediniu velykiniu kaktusu myletoju gretas smile.gif turiu kaledini kaktusa,bet jis pas mane siek tiek isprotejes,jau antri metai ir per kaledas ir per velykas zydi biggrin.gif

Galima tik pavydėt thumbup.gif Matosi, šeimininkė labai jau juo rūpinasi gerai, kad palepina savo žiedukais atsidėkodamas biggrin.gif
Atsakyti
Ambro, kalėdinis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2013 03 17, 14:01)
Galima tik pavydėt  thumbup.gif Matosi, šeimininkė labai jau juo rūpinasi gerai, kad palepina savo žiedukais atsidėkodamas biggrin.gif

na atrodo lyg ir nieko ypatingo nedarau,palieju karta i sav.,pora kartu i men su kaktusams skirtoms trasom palaistau ir tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2013 03 17, 10:46)
[color=darkviolet]Vakar persodindama gėles ir šiuos įkišau į naują vazonėlį su šviežiai suruoštomis žemėmis. Skaičiau kelis psl temos atgal, gali būti, kad ir per didelis vazonėlis (12 cm), jame "gyvena" 4 žemėn įkišti (bet dar ne visi prigiję) nareliai rolleyes.gif
Kadangi šis kaktusėlis gautas iš kitos vietos, nei ankstesnis, galit pasakyt, čia kalėdinis ar velykinis  ax.gif

Jei jau atsiras pirmieji prigijimo požymiai, pradės augti viršūnėlės, ilgėti nareliai, jau nuo kada galima bus tręšt? smile.gif Ar bus šiemet galima sulaukt žiedukų? smile.gif

Štai:

Nu,*****,akurat kekrinis savo nagus kiša.
Kokia buvo persodinant motininė plokštelė?
Ar nebuvo šlapia arba drėgnoki mažiukai taškiukai ant motininės apatinės plokštelės?
Jei -ne tada sodriai apibarstyti cinamonu ir keleta dienų nelieti. Bet jei apačoje jau pažeista pilnai plokštelė,tada nugnybti pačius apatinius plokščiukus (sukamaisiais judesiais) ir mesti lauk.Sveikus narelius, pamirkyti cinamone ir palaikius kelias dienas sausai kišti į naują substraktą.
Kadangi substraktas šviežias pakaks cinamono.
O jei būna bėdų su dideliais augalais,tada esamo substrakto viršutinę dalį nuėmus iškaitnti (galima orkaitėje ar mikrobangėje) paskui sodriai pabarsčius cinamonu permaišyti ir sudėti atgal.
Vėliau kai pasimatys,kad augaliukas pradėjo tiesinti plokšteles bus galima prdėti tręšti.

Cinamonas yra natūralus antiseptikas, todėl pirma naudoju natūralias medžiagas,jei jos nepadeda arba kai būna laabai didelės bėdos,tada jau imu sunkiąją artileriją fungicidusminekticidus dalinius gerbicidus ir t.t. smile.gif

Taip negausaus žydėjimo sulaukti turėtumėte vėlyvą rudenį ar žiemos pradžioje smile.gif

O jei kas Jūsų auginamam ligoniui atsitiktų, manau,kad kalėdų merga kalėdoms kažką padovanotų lotuliukas.gif kompencavimui ax.gif

Papildyta:
QUOTE(reina2710 @ 2013 03 17, 11:54)
sveikos mamytes. jungiuosi ir as i kalediniu velykiniu kaktusu myletoju gretas smile.gif turiu kaledini kaktusa,bet jis pas mane siek tiek isprotejes,jau antri metai ir per kaledas ir per velykas zydi biggrin.gif

Na ir kuom gi jis išprotėjęs rolleyes.gif ,juk tai normalu. Gali ir trečią kartą žydėti liepos mėn,tai būna keletas žiedų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 17 kovo 2013 - 21:57
na kiek esu ju auginusi tai niekada taip nebudavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(reina2710 @ 2013 03 18, 09:34)
na kiek esu ju auginusi tai niekada taip nebudavo smile.gif

Tiesiog jis gausiai matomai žiemą žydi ir antram žydėjimui jau būna nepajėgus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2013 03 17, 21:48)
Kokia buvo persodinant motininė plokštelė?
Ar nebuvo šlapia arba drėgnoki mažiukai taškiukai ant motininės apatinės plokštelės?
Jei -ne tada sodriai apibarstyti cinamonu ir keleta dienų nelieti. Bet jei apačoje jau pažeista pilnai plokštelė,tada nugnybti pačius apatinius plokščiukus (sukamaisiais judesiais) ir mesti lauk.Sveikus narelius, pamirkyti cinamone ir palaikius kelias dienas sausai kišti į naują substraktą.

Tuos 2 visai suvytusius visai išroviau... bandysiu "gydyt" didesnius, kur jau matosi, jog prigiję rolleyes.gif
Atsakyti
Rodomės smile.gif
user posted image
Pumpurai man mini morkytes primena biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa B. @ 2013 03 18, 23:36)
Rodomės smile.gif
[

Labai graži spalva. Šiandien nusipirkau raudoną. Neiškenčiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa B. @ 2013 03 18, 22:36)
Rodomės smile.gif
user posted image
Pumpurai man mini morkytes primena  biggrin.gif

Čia yra "Auriga"
Atsakyti
va, čia geras "Auriga" lotuliukas.gif lotuliukas.gif ir aš tokį turiu...labai gražus, o dabar dar sužinojau, kad mes su juo beveik bendravardžiai, neveltui jis man pats pačiausias...
Atsakyti
user posted image

žydi nuo Kalėdų ir dar vis krauna pumpurus. O kitokios spalvos stovi šalia ant tos pačios palangės ir dar nėra žydėjęs. Prižiūriu ir laistau vienodai abu.

Rasa B. labai graži jūsų kalėduko spalva wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo čikibari: 20 kovo 2013 - 09:28