QUOTE(Nuo jūros @ 2013 01 23, 15:28)
1. Kur gyvenate, t.y. kokiame mieste, rekomenduosime artimiausias parduotuves. Vilnius
2. Reikalingi čiužinio (plotis, ilgis, aukštis) ar lovos išmatavimai. 180x200
3. Koks Jūsų ūgis ir svoris. 168x60 ir 178x80
4. Ant ko, t.y., čiužinio, lovos, žemės miegojote iki šiol. Putų poliuretanas
5. Numatoma čiužinio kaina. 2000-4000 lt.
6. Norisi kieto ar minkšto čiužinio. Minkštesnio
7. Norite, kad būtų miegant šilčiau ar vėsiau. Vienam - šilčiau, kitam - vėsiau.
8. Ar namuose drėgna, gal Jūs linkęs prakaituoti. Nedrėgna, jei labai karšta -prakaituojame
9. Ant kokio pagrindo, t.y. lovos grotelių ar kt. bus dedamas čiužinys. Grotelės ir patalynės dėžė
10. Jei turite kažkokių reikšmingu sveikatos sutrikimų, paminėkite ir juos. Vyras turi problemų su nugara (skauda)
Iš to ką pabandėme (Lono) - vyrui labiausiai patiko lateksinis (Lono), man viskoelastinis. Bet žinau, kad vyrui ant viskoelastinio būtų per šilta, ypač vasarą, nes jis šilumos nemėgsta. Man lateksas pasirodė per minkštas. Ar būna tarpinių variantų?
Dar siūlė tokį variantą, kaip kompromisinį http://miegocentras....-...13&p_id=573
2. Reikalingi čiužinio (plotis, ilgis, aukštis) ar lovos išmatavimai. 180x200
3. Koks Jūsų ūgis ir svoris. 168x60 ir 178x80
4. Ant ko, t.y., čiužinio, lovos, žemės miegojote iki šiol. Putų poliuretanas
5. Numatoma čiužinio kaina. 2000-4000 lt.
6. Norisi kieto ar minkšto čiužinio. Minkštesnio
7. Norite, kad būtų miegant šilčiau ar vėsiau. Vienam - šilčiau, kitam - vėsiau.
8. Ar namuose drėgna, gal Jūs linkęs prakaituoti. Nedrėgna, jei labai karšta -prakaituojame

9. Ant kokio pagrindo, t.y. lovos grotelių ar kt. bus dedamas čiužinys. Grotelės ir patalynės dėžė
10. Jei turite kažkokių reikšmingu sveikatos sutrikimų, paminėkite ir juos. Vyras turi problemų su nugara (skauda)
Iš to ką pabandėme (Lono) - vyrui labiausiai patiko lateksinis (Lono), man viskoelastinis. Bet žinau, kad vyrui ant viskoelastinio būtų per šilta, ypač vasarą, nes jis šilumos nemėgsta. Man lateksas pasirodė per minkštas. Ar būna tarpinių variantų?

Pilnavidurių čiužinių prisitaikymas prie žmogaus anatomijos yra žymiai geresnis nei tuščiavidurio (spyruoklinio)-čia vienareikšmiškai...

Aišku, reikia lyginti aukštesnės kategorijos medžiagas (lateksas, HR putų poliuretanas).
Labai gerai, kad sutariate bent dėl minkštumo abu. O va dėl vėsiau/šilčiau, tai reikalingos medžiagos labai gerai orui pralaidžios .
Nepaminėjote, ant kurios MŪZOS gulinėjote (yra trys), bet, pvz.MŪZA ** negalėjo pasirodyti per minkšta, o MŪZA*** tai taip, ji turi minkštesnį viršutinį sluoksnį, kuris, dėka jame esančių komponentų (parafinų), reguliuoja šilumos kiekį čiužinyje, todėl, esant šilčiau, ant MŪZA*** nebus per karšta ir atvirškčiai.
Pats lateksas, kaip medžiaga, yra orui pralaidus, zonavimas išgaunamas liejimo būdu (ne pjaustymo), yra stabilesnis, tikslesnis, nepažeidžia medžiagos vientisumo (stabilumas, ilgaamžiškumas).
Nueikite dar į parduotuvę ir ilgiau pabūkite, pasikonsultuokite su pardavėja...