Įkraunama...
Įkraunama...

Kasos uždegimas

QUOTE(Magnifique @ 2013 02 24, 18:55)
Ar esa kuriai buvęs toks sunkus ūminis pankreatitas,kad būtų reikėję palikt epidūraliniame tarpe kateterį ir palaikyt nejautrą ištisai? unsure.gif

Labuka . man nera taip man tik zada atjungti nerva nuo kasos kad nejausciau skausmo . bet kad toky dalyka tai ne . Jammin atrodo rase kad jai buvo atjungtas nervas nuo kasos skausmo klinikoj jei nemaisau nieko . o cia sitaip tau nutike yra ?
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2013 02 25, 09:57)
Labuka . man nera taip man tik zada atjungti nerva nuo kasos kad nejausciau skausmo  . bet kad toky dalyka tai ne . Jammin atrodo rase kad jai buvo atjungtas nervas nuo kasos skausmo klinikoj jei nemaisau nieko . o cia sitaip tau nutike yra ?

Ne man,vienam pažįstamam.Galvojau ar tai išvis įmanoma ir kokio sunkumo pankreatitas čia turėtų būti.. doh.gif Jam jau 2sav.epidūrinę nejautrą taiko doh.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2013 01 20, 22:48)
nu va, o as naiviai tikejaus, kad pagydai  kasa ir vel gali ryti picas sau:oh  verysad.gif

gali..... aš galiu bigsmile.gif
prieš tris metus kokius tOOOOkį uždegimą turėjau, kad OI..... nesiplečiant, pašalino tulžies pūslę, kuri kaip ir buvo išprovokavus uždegimą, tyrimai kai atvažiavau ir buvo OI
dabar galiu valgyt ką noriu ir kiek noriu, nieko man nesidaro tik aišku po ligos dar ilgai buvo likęs baimės jausmas ką nors daugiau suvalgyt vis tik jau bijojau to skausmo, bet pasimiršo ir jis su laiku rolleyes.gif
aišku aš žinau, kad jei jau sykį buvo sustreikavus kasa ji turi daugiau šansų vėl sustreikuot, bet nebūtinai visam gyvenimui nu bent jau aš gyvas pavyzdys, kad sirgau ir baigiu pamiršt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nadruvė @ 2013 03 05, 22:04)
gali..... aš galiu  bigsmile.gif
prieš tris metus kokius tOOOOkį uždegimą turėjau, kad OI..... nesiplečiant, pašalino tulžies pūslę, kuri kaip ir buvo išprovokavus uždegimą, tyrimai kai atvažiavau ir buvo OI
dabar galiu valgyt ką noriu ir kiek noriu, nieko man nesidaro tik aišku po ligos dar ilgai buvo likęs baimės jausmas ką nors daugiau suvalgyt vis tik jau bijojau to skausmo, bet pasimiršo ir jis su laiku  rolleyes.gif
aišku aš žinau, kad jei jau sykį buvo sustreikavus kasa ji turi daugiau šansų vėl sustreikuot, bet nebūtinai visam gyvenimui nu bent jau aš gyvas pavyzdys, kad sirgau ir baigiu pamiršt  biggrin.gif

Lygiai tas pats ir man, man irgi tulzies pusle sukele kasos uzdegima, tooki stipru, kad eina sau.. o dabar valgau viska, ir alhoholio pavartoju per vakarelius, ir valgau cepelinus ir pica ir t.t. smile.gif Tikiuosi neprisikalbesiu .. pfu pfu pfu...
Atsakyti
sveikos
nu ilgai nesirodziau pas jus, o dabar vel bedos uzklupo... sad.gif
prima kart islindo nemalonus skonis burnoj, ale rugstokas ale kartokas, nesuprantu.. ir sona pamaudzia po desiniu sonkauliu, toks vazidas lyg ten apmire butu... ar kaip taip buna? kalu nospa tris kart dienoj, tai ta sona atleidzia...bet kartumas siandien nepraeina... ka daryt? o poryt turiu i komandiruote isvykti, ka as ten valgysiu neisivaizduoju...sad.gif
Papildyta:
QUOTE(daivushkina @ 2013 03 10, 12:34)
Lygiai tas pats ir man, man irgi tulzies pusle sukele kasos uzdegima, tooki stipru, kad eina sau.. o dabar valgau viska, ir alhoholio pavartoju per vakarelius, ir valgau cepelinus ir pica ir t.t. smile.gif Tikiuosi neprisikalbesiu .. pfu pfu pfu...

kas tas OI?
Papildyta:
QUOTE(Nadruvė @ 2013 03 05, 22:04)
gali..... aš galiu  bigsmile.gif
dabar galiu valgyt ką noriu ir kiek noriu, nieko man nesidaro tik aišku po ligos dar ilgai buvo likęs baimės jausmas ką nors daugiau suvalgyt vis tik jau bijojau to skausmo, bet pasimiršo ir jis su laiku  rolleyes.gif
aišku aš žinau, kad jei jau sykį buvo sustreikavus kasa ji turi daugiau šansų vėl sustreikuot, bet nebūtinai visam gyvenimui nu bent jau aš gyvas pavyzdys, kad sirgau ir baigiu pamiršt  biggrin.gif

man irgi sako kad reik salinti tulzi, nors ten tik smelis byra ir grudo dydzio akmenukai. man jos ne neskauda tik pamaudzia... ale bijau operuotis, vis neprisiruosiu, nors gal ir padetu?
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif kažkaka skaitinėjau jūsų temutę, o dar ior parašysiu.... man kažkas darosi, nesuprantu doh.gif o gyd labai abejingai žiūri.. šiaiop man jau kuris laikas vis dešinį nšoną paskauda, pamaudžia, ypač jai kažko sūriai ar aštriai ar dar kt užvalgau.., man kaip ir pasakę gyd kad dirgliosios žarnos sindromas, bet netikiu.. dar paskutinėm dienom sukabytą pilvas, nepasakyčiau kad skauda bet papūstas, maudžia, ir po kairiuoju šonkaulių lanku ir juosia per visą nugarą ir net i kojas toks nemalonus jausmas eina, jaučiu sunkumą duobutėje, šianakt net prastai miegojau, nes šona kairį ganma stipriai maudė, pilvą pučia, lyg užsilaiko dujos lyg ne, net toks drebulys krečia kartais, bet temp neturiu..... gruodžio men man daryta tyrimai kraujo dėl kasos ir kepenų, pakitimų buvo tik kepenų vienam fermentę biski virsino normą, bet gyd sakė tipo nk... o dar ryt vėl uzsoregistravau pas gastro ir prašysiu kad darytu tyrimus vėl kokius, nes rijau ir slknagą, skrandį tik kad neuzsidarinėja ta sfinkseris, ir buna kad grauzia rugstumas mane..... ar gali cia man streikuoti kasa? labai bijau, nes vakar pagooglinau tai kai paskaiciau kad mirštamumas nuo sitos ligos ir t.t. tai kaip persigandau tai is viso panika dar man.. sad.gif siaip neviduriuoju, ziema buvo kad po psuryciu irgi paleidzia vidurius, nu ne vandeniu bet jau skysciau ir man lyg riebos ismatos, bet gyd sakau o jie tai cia nk doh.gif
Atsakyti
Sveikutes.... buvo man pagereje, tai sugriesijau, suvalgiau tooookia bandele su kremo daug, tai kaip susuko pilva doh.gif ir kasa vel jauciasi.... doh.gif
Papildyta:
Kaip jums ? ar valgot kokiu saldumynu?
Atsakyti
Sveikutes smile.gif na sian gyd nusiuntė pasidaryti kraujo tyrimą fermentus kasos ir kepenu ir bus matyt, ar kas ten kinta, dar bilirubina ir crb kiek maciau, o rytoii daris vidaus organu echo... nu as tikiuosi kad nepasitvirtins sita liga, bet kai buvo blogai tai tikrai pozymiai jos...

Lucero, dėl saldumynu man irgi reaguoja skausmu pilvas, jau sokoladinių beveik nevalgau, pro retą tik,. nes sakes is viso būna tada....
Atsakyti
Sveikutes dar kartelį... o ar sunku nustatyti kazkokias bedeles jai kasa pastreikuoja... buvau pas gyd, tai kraujas oki ir visi tie fermentai, echo ziurejo ir sake jokiu pakitimu, tik kazko prikibt bande prie mano desinio inskto, tai nerisu rysio cia visame kame delko man tie skaudejimai ir t.t.t...
Atsakyti
Merginos esu visiška naujokė pas jus, papasakokit plačiau: rašot, kad kai suvalgot kažką netaip, kasa pradeda pykti. O kokie jos pykčio požymiai: skauda, kur skauda, ar dar kas darosi?
Kokius tyrimus pirmiausia daro pradedant tirtis kasos negalavimus.
Ar mato echoskopu kasos negalavimus, ar kraujas rodo?
Atsakyti
Gal galetu pasakyti zinancios, ar geriant Pangroli galima darytis amilaze? Ar pries numatoma tyrima reikia nutraukti?
Atsakyti
QUOTE(Varpelis @ 2013 04 22, 19:11)
Gal galetu pasakyti zinancios, ar geriant Pangroli galima darytis amilaze? Ar pries numatoma tyrima reikia nutraukti?

Pangrolis tyrimui įtakos tikrai neturės
Papildyta:
QUOTE(Erina @ 2013 04 17, 10:41)
Merginos esu visiška naujokė pas jus, papasakokit plačiau: rašot, kad kai suvalgot kažką netaip, kasa pradeda pykti. O kokie jos pykčio požymiai: skauda, kur skauda, ar dar kas darosi?
Kokius tyrimus pirmiausia daro pradedant tirtis kasos negalavimus.
Ar mato  echoskopu kasos negalavimus, ar kraujas rodo?

Kraujas rodo dažiausiai paūmejimo metu,echoskopas-kai jau yra pakitimu,o simptomai skausmas viršutineje pilvo dalyje,gali plisti į nugarą,kai kam pykinimas ar viduriavimas.
Atsakyti