Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų kūdikių maitinimas

sveikos mamytes ,na mano vaikuciai neturi problemu bet turiu drauge kurios vaikutis isbertas lyktai yra alergiskas tyrimu nedare nes tiek pinigu neturi o nemokamu gydytoja nedare nes per maza rankyte kad daryti ant odos tyrimukus ,jam duodam HIP HA misinuka o ka duodate nuo 1metuku nes niekur nematau tokio misinuko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ajb @ 2006 06 02, 08:24)
Vat būtent. Nepadėjo mums nei ligoninė, nei visi joje padaryti tyrimai. Ir iš ten mus išleido su ta pačia bėda - be jokių rekomendacijų, apart kažkokio standartinio lapo, ką galima valgyti ir t..t ką ir taip seniausiai žinome...
Nesuprantu vieno, kodėl daktarai negali papasakoti apie hemeopatiją, ir pasiūlyti pabandyti kreiptis ten? Ar čia kažkas nelegalaus, uždrausto? Jeigu ne forumas, aš būčiau nežinojusi apie tokią galimybę, o juk išbandyti norisi viską, kad vaikui padėti?
Taigi pirmadienį keliaujam ir turim didelių vilčių smile.gif


AJB! Čia klausimas subtilus. Pažvelkime giliau.

1. Tradicinės medicinos gydytojams sunku suprasti homeopatijos prasmę, nes šie principai prieštarauja, tam, ko jie buvo mokomi 12 metų... Todėl suprantama, kad daugelis jų negali suprasti...

2. bet svarbiausia yra tai, kad visa vaistų pramonė, kuri turi MILŽINIŠKĄ įtaką medikams, vaistininkams ir viešajai nuomonei, su SIAUBU žiūri į homeopatija, nors kai kurie vaistų koncernai suskato gaminti homeopatinius preparatus patys. Galiausiai tie vaistų koncernai turi MILŽINIŠKĄ įtaką vyriausybei, kuri vieną dieną gali imti ir iš viso uždrausti gydyma homeopatiniais metodais kaip nelegalų. Tikrai nenustebčiau, jeigu taip atsitiktų.
Nu nes pažiūrėkime kodėl: vat todėl, kad pvz. mūsų atveju, nupirkome vaistukų už 10 Lt, juos gerėme metus ir dar jų užtektų metams. O kur vaistininkų biznis bus jeigu vieno ligonio pasveikimas jiems atneš pajamų TIK 10 Lt. per metus? Kaip jie sugebės daryti įtaką medikams, kaip sugebės aplikuoti reklamomis visus laikraščius???

3. Galiausiai tuomet, kai didieji vaistų koncernai suskubs taisyti padėties, manau mes išgirsime LABAI DAUG blogo apie homeopatiją... Bet bent jau aš asmeniškai manysiu, kad tai korupcijos pasekmė, nes homeopatijos pagalba mano vaikas pasveiko nuo alergijos.
Atsakyti
Bet tai tyrimus daro ir ne tik odoje, dar yra kraujo tyrimas, kuri daro alergologinėje ligoninėje. Mišinukų yra daug, NAN HA, APTAMIL HA,PEPTIDI TUTTELI, NUTRI JUNIOR. Mes gėrėm kadaisę Neocate, jis iki metų buvo kompensuojams, vėliau gėrėm sojos mišinuką Izomil, nes visi kiti mišinukai mums netiko. Nors mes alergiški pieno baltymui, soja mums kuo puikiausiai tiko. O jau nuo vienerių metukų galima gerti sojos mišinėlius. Galima ir anksčiau, bet gydytojai pataria pradėti vartojimą vėliau.
Atsakyti
Teisingai, medicinos pramone...Pirkau neseniai vaikui kremuka tepti. Tai vaistininke neseniai buvo grizusi is kursu, ir mums parekomendavo "laaabai gera" kremuka uz 56 lt., kur net ir parasyta atoponei odytei (bei vaistu, be hormonu). Nepamenu pavadinimo, nes, deja, nieko stebuklingo neivyko. Kaip ir kiekvienas kitoks kremukas, essex ar pan. jis drekina, nu bet ten kad nustotu niezeti, kazka gydytu ar pan, nea...Galbut tu formu buna visokiu, gal kazkam labai ir padeda, bet as tik pagalvojau, ka daro vidutiniskai gyvenancios seimos, kuriu vaikus beria? Nes bent jau mes alergijos deka esam isleide kruvas pinigu: tyrimams, kosultacijoms, vaistams, kremams. kad ir hemeopatas - sake bus 120 lt.
Pvz. vaikas be proto isbertas, o i alergologijos centra uzraso po menesio. Nu ka darom? Einam pas tuos pacius daktarus mokamai - 70 lt. Nu ka apziuri apziuri, baisu, tai tik tiek kad pagulde i ligonine. Vat ten viskas nemokamai, tik ir naudos jokios smile.gif)
Cia aisku ko gero visai ne i tema diskutuojam sitam skyreli, bet gi apie ta pati smile.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos ir gydytojos smile.gif
o mums alergologė kaip tik liepė pradėti nuo košių be pieno. o morkas kaip tik vadina vienu iš pagrindinių alergėnų. tongue.gif
mums kaip tik sukako 5 mėn., iki šiol vaikas gaudavo tik MP, bet jau metas primaitinti...
tačiau aš nesutinku nei su ja, nei su Pediatrė Virginija... alergija ir yra INDIVIDUALI žmogaus reakcija į tam tikrą produktą, taigi apie kokį alergėnų sąrašą gali etiti kalba??! pav., man alergologė patarė valgyti kukurūzų košę, ir net vaikui duoti pirmiausiai. tačiau - pradėjau valgyti, pradėjo vaiką bert. reiškia - kas? wink.gif mano vaikas alergiškas kukuruzoms. dėl morkų klausymas iki šiol lieka atviras, sunku net pasakyti. tiesa, nustatyti alergenus yra ne taip jau paprasta.
Atsakyti
Viskas labai teisingai. Man rodosi su visokiais sąrašais teveliai tik klaidinami. Apie jokius sarasus negali buti kalbos, nes tai 100% individualu. Kaip beje ir apie etiketes "Hypoalerginis maistas" ant vaiku maisto tyreliu.
Vat galiu pridurti, kad mano vaikas buvo alergiškas ryžiams. O anot kai kurių sąrašų, ryžiai yra maistas, nuo kurio NIEKADA nealergizuoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 13 birželio 2006 - 22:28
Esu pati alergiska jau 27 metus... turiu atopini dermatita, kuris issivyste iki alergines slogos ir astmos. Turiu ir puses metu klecka. Tai dabar apie vaistus- isbandyta visokie medicininiai stebuklai, homeopatijos, bobutes, ziniuones, burejos ir t.t. Vaistu salutinis poveikis labai matosi ant odos- ji tikrai labai plona, matosi visi kapiliarai. Taciau be vaistu nelabai isivaizduoju kaip nuimti alergine reakcija... Homeopatija yra gerai, kai reikia palaikyti nurimusia bukle arba alergija yra silpna, o kai yra pikas- be chemijos neapsieisi. Beto, nuo daugelio zoleliu irgi gali buti alergija, taip kad ikise vaikiuka i koki lakysiu, gali istraukti labai greitai ir vezti i reanimacija... nu cia blogiausias variantas... Alergija toks subtilus brudas- turintis daug niuansu... vienos alergijos yra letines reakcijos, i kitus alergenus- zaibiskos, vienos yra kryzmines (na pvz. jei nustatyta alergija kokioms varpinmes zolems, tai didele tikimybe, kad negalima valgyti kaulavaisiniu vaisiu)... O siaip del maistinimo leliuzu- tikrai geriausia yra tik musu lietuviskos darzoves ir vaisiai bei uogos. Na turiu asmenini pavyzdi- pas mus mane nuo riesutu ir vynuogiu beria, o kai isvaziavom i TSRS buvusios pietus i sanatorija, ten kapojau kilogramais riesutus ir vynuoges ir granatas- ir nieko! Taip kad, kad auga toje geografineje platumoje, ta ir reikia valgyti, manau. Aisku, aplesinai labai skaniai kvepia...

O siaip kiekvienas atvejis yra individualus. Yra tik bendros taisykles, gaires.
Atsakyti
Aš irgi žinau vaiką, kurį alergizuoja ryžiai, todėl pritariu, kad alergiškų produktų paieška yra 100 procentų individuali
Atsakyti
Labai vertinga informacija thumbup.gif turiu dar jauna savo mažylį...tačiau greit manasis irgi bus pratinamas prie kieto maisto, tikiuosi, kad ši informacija man padės.... 4u.gif
maitinu mamos pienuku...nors ir ne iš krutinės...

KLAUSIMAS:
ar galima pabandyt maitint 4 mėnesių kūdikį daržovių košelę, bet šaukštuką vieną maitinima+ mamos pienuką, ar reiktų visdėlto laukt 5 -6 mėnesio?
Atsakyti
Nežinau,ar buvo kur nors nuoroda į šį įdomu straipsniuką apie sojos mišinukus.Jei taip,atsiprašau už pasikartojimą.
http://www.bpg.lt/lbpgstr.php?id=180
Atsakyti
Sveikos mamytes,
Taip iseina, jei mes pacios ta pati zinom, ka ir gygytojai mums pasakys, tai ko tada pas juos eiti, tyrimus daryt, kurie nevisada viska parodo, taip islaidaut, o rezultatu nera.
Mano mergyte isbere kai jai buvo 4 men. Tada dar maitinau MP iki 5 men. Kartais primaitindavau misinuku. Nutraukiau maitinima MP, nes ji atsisake kruties nuo 3 men. Tai du menesius 6 kartus per para nusitraukdavau piena. Tai kai jau nebemaitinau MP, berimas praejo. Pradejom valgyti tirsta maista ir jokios alergijos nesimate. As jau apsidziaugiau, kad gal vaikas nebealergiskas.Taip svari odele buvo iki 9 men. O tada ir prasidejo. Is pradziu zandukai pradejo rausti, o viena grazia diena isbere rankytes smulkiais raudonias taskiukais, o kita diena tie taskiukai susiliejo i demes. Ir svarbiausiai, kad valgem ta pati maista, nieko naujo neivedziau. Tai va bandau dabar pati ieskoti alergenu, viena jau issiaiskinau, tai kivi.
Net nezinau ar cia eit pas alergologa, vistiek nieko naujo neisras ir nepasakys.
Atsakyti
kivi????? 9 mėnesių vaikui??? ir dar alergiškam?
čia jau tikrai mamytė pati kalta dėl ligos.
Atsakyti