Taigi, einame ratu aplink Berlyno katedros kupolą. Apačioje vienas iš muziejų:

Kupolas atrodo ranka pasiekiamas

Apeiname ratą ir vaiko džiaugsmui leidžiamės žemyn. Rodyklių vedami einame išėjimo link ir papuolame į rūsį, prigrūstą karstų

Nors sūnus ragina nešt mieles iš čia, aš nepasiduodu - jei jau atėjom, apžiūrėsim

Lentelėse skaitinėju, kur kieno karstas. Labai daug mažyčių karstelių, kuriuose dienos ar dviejų princiukai ir princesytės

Kai kuriems net vardai neduoti. Laikai tokie buvo, ką padarysi
Išlendam iš rūsio į dienos šviesą ir einame į stotelę. Vėl važiuosime autobusu, tik šįkart 200-uoju, nes tikslas - Potsdamo aikštė (Potsdamer Platz). Išlipę iš autobuso iškart pamatome Sony centrą, tad aišku, į kurią pusę mums eiti

Netoliese atrandam Berlyno sienos likučių. Kaip gerai, nes važiuoti ten, kur tos sienos nemažai stovi, jau neturim laiko. Nors skaičiau, kad nelabai ir verta ten važiuot

Bet kuriuo atveju, dedamės pliusiuką - Berlyno sienos bent gabalėlį pamatėm:

Lendam po skėčiu

Gyvenimas čia verda, žmonių daugybė, groja muzika, fontanas šoka savo šokį:

Po ilgo vaikščiojimo kojos dega, tad merkiame jas į fontaną ir mėgaujamės vėsiu vandeniu

Aš dar pasidairau su fotoaparatu:

Laikrodžio rodyklės nenumaldomai artėja prie valandos, kai turėsime išvykti, tad po kokio pusvalandžio lipame iš fontano ir einame pamatyti paskutinį šiam kartui numatytą objektą

Pasukame Brandenburgo vartų link. Užsukame į Starbucks'ą, negi išvažiuosim neparagavę jų kavos

Nors lauke karšta, sau imu latte kavos (vistiek visada geriu atvėsusią), vaikui šaltą kokteilį Very Berry Refreshers (jo reklama puikavosi bene prie visų Berlyno Starbucks'ų, gal vasaros naujiena buvo

). Iškart gaunu perspėjimą, kad kokteilis su kofeinu, bet mano vaikas kartais jau išgeria kavos, tai nuraminu pardavėją, kad "alles ist gut"

Kavą imame su savimi ir traukiame toliau. Toli eiti netenka, prieiname memorialą nužudytiems Europos žydams:

Sėdame ant įkaitusių akmenėlių, siubčiojame savo kavą. Vaikas nepraleidžia progos palaipioti, o man iš galvos nelenda mintis, kad dar nenoriu iš čia išvažiuot

Bet argi kam nors rūpi mano norai

Žvilgternu į laikrodį - turime paskubėti. Iki autobuso laiko dar turim, bet norim suspėti į maisto prekių ir suvenyrų parduotuves nusipirkti saldžių ir ne tik saldžių lauktuvių

Net garsiąjame Ku'damm'e jos dirba tik iki 20 val.
Tarp akmeninių kubų patraukiame autobuso pusėn:

Kol prie laukiame autobuso, nufotografuoju išdidžiai ant Reichstago stogo plėvesuojančią Vokietijos vėliavą:

Ištikimasis 100-tukas mus atveža iki zoologijos sodo, iš čia patraukiame į viešbutį pasiimti lagaminų. Pakeliui užsiperkame lauktuvių

Su lagaminu, kaip ir pirmąją dieną Berlyne, pėsčiomis žygiuojame į autobusų stotį.
Jau važiuodam ir žvelgdama pro Simple Express autobuso langą į sutemų apgaubtą Berlyną, mintyse atsisveikinu: "Bis zum nächsten Mal, Berlin"