Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

Ar dar neparejo?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2013 03 23, 13:14)
Ar dar neparejo?

Parejo parejo, ir duonos parnese ir laiminga ziauriai - deras - kad leisciau i parduotuve kinderio pirktis - bet ten jau as bijau, prekybos centre viena...
Atsakyti
Labai smagu thumbup.gif wub.gif Man, taip neramu buvo, kai skaiciau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2013 03 23, 13:35)
Labai smagu  thumbup.gif  wub.gif Man, taip neramu buvo, kai skaiciau  biggrin.gif

tai ir man neramu - bet juk nezlugdysi vaiko savarankiskumo blush2.gif Tik va mane vel neramina, kad naujose situacijose ji neranda zodziu ka sakyt... Ji tada klausia manes, ir repetuoja repetuoja - tarsi ismoktu tas situacijas doh.gif , idomu kaip bus kitamet mokykloje - juk ten repeticiju nebus galimybiu turet, reik situacijas sprest cia ir dabar g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2013 03 23, 14:40)
tai ir man neramu - bet juk nezlugdysi vaiko savarankiskumo blush2.gif Tik va mane vel neramina, kad naujose situacijose ji neranda zodziu ka sakyt... Ji tada klausia manes, ir repetuoja repetuoja - tarsi ismoktu tas situacijas doh.gif , idomu kaip bus kitamet mokykloje - juk ten repeticiju nebus galimybiu turet, reik situacijas sprest cia ir dabar g.gif

Tai be abejo, apskritai ji saunuole, kad turi drasos ir nebijo bandyti thumbup.gif
Atsakyti
Mano vyresnelis, kuris neturi jokiu sutrikimu, budamas 7-neriu, tikrai nebuvo tiek savarankiskas, kad nueitu vienas i parduotuve. I mokykla ir is mokyklos dvi pirmas klases as lydedavau. Manau Kriistes Milda savarankiskesne nei daugelis tokio amziaus vaiku be sutrikimu smile.gif
Atsakyti
Ai cia mama ligone lotuliukas.gif , prisibuvau visokiu seminaru, paskaitu apie vaiku savarnkiskumo svarba jiems (ypac vaiku neigaliuku), kaip tai susije su ju saviverte ir pasiekimais - tai va tuo klausimu dirbam stipriai blush2.gif Dar kai mokiaus - atsimenu viena destytoja aiskino - kad neigaliuju mamos is vaiku dar didesnius neigaliukus padaro, kad aisku nesunku ta vaika aprengt, nurengt, pamaitint, kai jam 1,3,5 metai - bet sako visad reik galvot - kaip bus, kai jam bus 16-18... Ir jei jis tu igudziu netures - jie ir neatsiras schmoll.gif , o didesni ismokint kur kas sunkiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2013 03 23, 18:51)
Ai cia mama ligone lotuliukas.gif , prisibuvau visokiu seminaru, paskaitu apie vaiku savarnkiskumo svarba jiems (ypac vaiku neigaliuku), kaip tai susije su ju saviverte ir pasiekimais - tai va tuo klausimu dirbam stipriai blush2.gif Dar kai mokiaus - atsimenu viena destytoja aiskino - kad neigaliuju mamos is vaiku dar didesnius neigaliukus padaro, kad aisku nesunku ta vaika aprengt, nurengt, pamaitint, kai jam 1,3,5 metai - bet sako visad reik galvot - kaip bus, kai jam bus 16-18... Ir jei jis tu igudziu netures - jie ir neatsiras schmoll.gif , o didesni ismokint kur kas sunkiau blush2.gif

nemanau, kad Jus ligone, tikrai ne mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2013 03 23, 17:51)

As pritariu, kad pacios mamos prisideda prie vaiko nesavarankiskumo, pacios uz ji viska darydamos. Labai saunu, kad tavo mergaite tokia savarankiska smile.gif. Man tik idomu, kaip ja motyvuoji? Kiek supratau brolis jai autoritetas ir ji nenori nuo jo atsilikt, todel noriai daro viska, kad neatsiliktu. O ka daryt, kai vaikas visai jokio noro neturi, motyvacija labai zema? As bandau mokint rengtis, bet daznai neturiu tiek laiko ir kantrybes. Vis pasiteisinu, kad dar mazas, dar tik treji blush2.gif . O, Kriiste, kada tavoji kalbet pradejo ir kada ismoko apsirengt, valgyt pati? Ar buvo sunku jai ismokt?
Atsakyti
QUOTE(upsideize @ 2013 03 24, 21:37)
As pritariu, kad pacios mamos prisideda prie vaiko nesavarankiskumo, pacios uz ji viska darydamos. Labai saunu, kad tavo mergaite tokia savarankiska smile.gif. Man tik idomu, kaip ja motyvuoji? Kiek supratau brolis jai autoritetas ir ji nenori nuo jo atsilikt, todel noriai daro viska, kad neatsiliktu. O ka daryt, kai vaikas visai jokio noro neturi, motyvacija labai zema? As bandau mokint rengtis, bet daznai neturiu tiek laiko ir kantrybes. Vis pasiteisinu, kad dar mazas, dar tik treji blush2.gif . O, Kriiste, kada tavoji kalbet pradejo ir kada ismoko apsirengt, valgyt pati? Ar buvo sunku jai ismokt?

Nu as kai tik suzinojau diagnoze (jai buvo 2) - kazkaip man uzstrigo Mikulenaites zodziai, kad liaukites pataikaut vaikui - ji SVEIKAS vaikas, turi rankas, kojas - tik biski viskas leciau daeina, tai vadinas turit anksciau pradet mokytis, kad neatsilikt nuo kitu. Va jos zodziai, kad nu nekliuna uz akiu - kai mamos rengia 2-3 metu vaikus, nu dar 4-5, bet kai jau rengia 6-7 - nebe kaip atrodo, o jei 10-15??? + vaikas turi sutrikima ir jam tikrai to ismokt reiks ilgesnio laiko tarpo, o ir motyvacija esant 10 mokytis autis batus nebe ta, kaip 2mecio... Nu va uzsicinkinau ant tu jos zodziu ir nustojau jai patarnaut - jei ko nori - imk ir pasidaryk, nemoki - parodau kaip tai daroma, paaiskinu, paskui viska sutvarkau i pradine padeti - ir psio - daryk pati rolleyes.gif Del rengimosi - darzely irgi turiu tokius "nemokancius, negalincius" - nu bet jie jau pradeda rengtis thumbup.gif , pradziai batai, kelnes, veliau pedkelnes, kas jau su tuo isiveikia - einam link maikiu apatiniu, golfiuku rolleyes.gif . Pradzia padarau pati - paskui daug kartu kartoju - maukis pats, maukis pats, ir su pirstu primenu ka ten maut reikia lotuliukas.gif - aisku laiko uztrunka, bet grazu ziuret kaip jie tvarkos - kaip sveiki, normalus vaikuciai wub.gif

Milda kalbejo jau 6 men unsure.gif , buvo mama, tete, kaka, bum, dide (didele), ate ir pan - taip, anksti... cool.gif 8-9 men tai dingo... gydytoja sumete kalte, kad pradejo sedet, paskui tai nurase ropojimui, tada vaiksciojimui - kalba neatsirado net 1,5-2 metu verysad.gif , ji uzmirso ka mokejo - 7 men jau prasesi kaku ant puoduko - ta nustojo daryt... nustojo ate rodyt, plot rankytem ir viska, ka mokejo... Ka ismokdavom naujo - mokedavo pora savaiciu, o paskui psio - paprasyta, paklausta ziurejo kaip ozka i naujus vartus, atrode kad net nesuvokia apie ka kalbama unsure.gif po VRC (24 men) - gavom rekomendacijas kaip darbuotis, tai dirbom, lankemes ART, kur gavom naujas rekomendacijas (dirbti teko man - nes ji paprasciausiai nebendravo su nepazystamais) - kalba pradejo atsirasti pamazu - apie 2,5 metu - pagrindinis zodis buvo NE, paskui pradejo rastis kiti, bet kalba gramatiskai netaisyklinga, be giminiu, skaiciu - visa tai mokemes... Dabar ji kalba daug ir gana normaliai, kartais tik nezino ka, kokioje situacijoje sakyt - bet ji ismokyta to pasiklaust, kadangi yra stropi, tai kartoja, kartoja - kol ismoksta - nu cia jau mums D nepagailejo wub.gif thumbup.gif
Papildyta:
Ups kokia litanija suvariau blink.gif
Atsakyti
kriste na as pilnai suprantu kad taip reikia daryti kaip rasot, bet jei tai nepavyksta. maniskis batu nesimauna ir psio, retas atvejis kai pas kriksto tevus einam. jis aplamai nemegejas eit i lauka tai jam motyvacijos nera kad tuos batus uzsideti doh.gif jis mielu noru niekur neis, atrodo tik ir laukia kada jam pasakysi jog jei neapsiausi negalesi eit i lauka.
arba nesipraso i tualeta, nepriminsi tai gali net kelias dienas neiti.norisi kad pats nueitu, moka ir sviesa isijungti ir padaryti, ir susitvarko po visko bet pats niekad neina.
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2013 03 24, 23:01)
kriste na as pilnai suprantu kad taip reikia daryti kaip rasot, bet jei tai nepavyksta. maniskis batu nesimauna ir psio, retas atvejis kai pas kriksto tevus einam. jis aplamai nemegejas eit i lauka tai jam motyvacijos nera kad tuos batus uzsideti  doh.gif jis mielu noru niekur neis, atrodo tik ir laukia kada jam pasakysi jog jei neapsiausi negalesi eit i lauka.
arba nesipraso i tualeta, nepriminsi tai gali net kelias dienas neiti.norisi kad pats nueitu, moka ir sviesa isijungti ir padaryti, ir susitvarko po visko bet pats niekad neina.

Pas mane gal privalumas buvo tas - jog ji negali issipurvinti, jei ja kuo subritkini - atstatyt ta reikala sunku - pasakei kad fuuu, kaka - tai zinau - i rankas neims - nors kazi ka duok lotuliukas.gif - tai va del wc - nu neini - neik, bet kelnese kai bus - smirdes - dar del visa ko parodydavau kaip feee ten buna, tai ir pakako... uztat kai netycia nelaime kokia nutikdavo i tas kelnes - tai maniau kad mirs is siaubo (ypac jei ta nelaime didele) doh.gif

del rengimosi - jo... jei nenori niekur eit - gal sunku, bet as apzaidziu ta - namie padarydavau kad butu neidomu, kad nebutu ka veikt - o va kieme jau kazka idomiai darom - tai noras ateidavo mirksiukas.gif Be to jin ziauriai megeja nauju, graziu rubu, tad namie rengdavau paprastai gana, bet jei jau kur reikia eit - issirinktdavo bile ka, tad problemu nekildavo del to mirksiukas.gif Be to anksti atsirado zodis REIKIA, grieztas, trumpas, aiskus REIKIA... Aisku nesakau kad problemu nebuvo jokiu, buvo, bet vis sukdavau makaule kaip viska apeit, kad pasiekt savo tiksla cool.gif Kantrybes ir pastangu daug suede unsure.gif
Atsakyti