Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(begemotė @ 2013 04 20, 18:49)
pamenu kaip Mitiene ejo kryziaus kelius, kol savo sunui gavo diagnoze, kazkaip nenoriai UK ja israsineja  g.gif

gal ir gerai - juk pati diagnoze nieko nekeicia - svarbiau rekonedacijos ka su vaiku ir kaip daryt rolleyes.gif , o va mums. lietuviams ko gero svarbiau diagnoze...
Atsakyti
Būtent. 4u.gif
Papildyta:
Pridėsiu. Ar diagnozės užrašymas ant ligos kortelės, priduos supratimo mamai, ką ji augina? O, gal gydytojas perskaitęs tai, ar mokytojas iš karto žinos, kaip su vaiku elgtis? Tikrai taip, nebus schmoll.gif Gali būti kažkokie bendri bruožai, patarimai, bet, diagnozės užrašymas tikrai nepadarys savaime suprantamo dalyko, kaip suprasti būtent vaiką 4u.gif
Atsakyti
Limcamca o ar gaunat fizine pagalba is salies? ar ateina kazkas i namus paziuret kaip jums sekasi? ar padet jums,ar uzsiimt konkreciai su vaiku?ar yra galimybe gauti mamai ir vyresnems-jaunesnems broliams-sesems psichologine pagalba?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mentas: 20 balandžio 2013 - 19:10
Aš asmeniškai, ne. Bet man jos ir nereikia. Aš, dar ir pačiai mokyklai padedu tvarkytis. Savanoriauju ten. O, jie man savo ruožtu išperka įvairius kursus, apmokymus. Bet, tai ką išmokstu atiduodu savo vaikui, ir vaikams mokykloje.
Bet tai yra mano, ir vaikų mokyklos susitarimas 4u.gif
Matot, pas mus raidos centro išvadose yra nurodyta, kad mama dirba teisinga linkme, ir klausyti mamos nurodymų. Tai, gal tas kažkiek keičia situaciją. Bet, dabar prisimenu, kad iki to sakinio, tai buvo situacijų, kai iš mokyklos reikėjo reikalauti to dėmesio mano vaikui, arba situacijų pritaikymų, patalpų tik jam skirtų ir pan. Visa tai reikėjo išsikovoti 4u.gif

Dar turėčiau pažymėti, kad maniškis nėra sunkus autistas. Jis, labiau į Asperegį traukia.
Papildyta:
Ai, tiesa dar, mes reguliariai vaikų raidos centre lankomės 4u.gif Ir, mokykloje laikas nuo laiko, jį stebi psichologė ir dirba logopedė.
Atsakyti
Limcamcab pavydu,mano seimai visai reikia jau terapijos,vaikams vyresnems irgi,nes kaip minejau vienam prasidejo tikai,kitas tapo irgi depresivinis,mus su vyru irgi veikia,mes tikrai nesusitvarkom. Tas ju pasakymas jus viska darot teisingai manes neveikia g.gif Na pas mus visai ne autizmas,mes tik daug brozu aytistiniu turim,plius tiketina hiperaktivumo atspalvi turim.
Atsakyti
QUOTE(mentas @ 2013 04 20, 20:38)
Limcamcab pavydu,mano seimai visai reikia jau terapijos,vaikams vyresnems irgi,nes kaip minejau vienam prasidejo tikai,kitas tapo irgi depresivinis,mus su vyru irgi veikia,mes tikrai nesusitvarkom.

O jums nera galimybes kokia aukle pasisamdyt - kad galetumet ramiai bent kazkiek laiko pabut su seima be maziuku? blush2.gif
Atsakyti
Tokio amziaus kai buvo, kaip jusiskis ir pas mus buvo pragaras 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2013 04 20, 21:08)
Tokio amziaus kai buvo, kaip jusiskis ir pas mus buvo pragaras  4u.gif

bet pas tave vienas pragariukas, o cia du blush2.gif Uzjauciu mamyte ir seima, bet nzn kuo galiu padet...
Atsakyti
kriiste zinau kad nieko cia nepadesit,o as pati nezinau kaip ir bepadet sau paciai ir savo visiems vaikams... jau maniau gal as islepinta,todel nebepavelku,bet mano mama tai soke,sako cia niekas nepaveztu ,nzn nzn...
Atsakyti
Labai uzjauciu dvynuku mama, mums ir su vienu vaiku kartais buna labai sunku, o cia-du ir dar + du, kuriems taip pat reikalingas demesys 4u.gif
O del diagnozes, tai mes be jos nebutume galeje pasvajot apie spec. darzeli, kuris oho kiek nuodos duoda, net nesitikejom tiek.
Atsakyti
QUOTE(mentas @ 2013 04 20, 21:22)
kriiste zinau kad nieko cia nepadesit,o as pati nezinau kaip ir bepadet sau paciai ir savo visiems vaikams... jau maniau gal as islepinta,todel nebepavelku,bet mano mama tai soke,sako cia niekas nepaveztu ,nzn nzn...

ieskokit pagalbos pradzioje buityje ir pasistenkit nors kazkiek laiko atsiribot nuo problemos, nes isivaizduoju kaip tai sunku, o va paskui - bandykit ieskot specialsitu ir pedagogines pagalbos kaip spresti ta situacija mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(begemotė @ 2013 04 20, 21:28)

O del diagnozes, tai mes be jos nebutume galeje pasvajot apie spec. darzeli, kuris oho kiek nuodos duoda, net nesitikejom tiek.

Taip diagnoze suteikia galimybe i spec darzeli, bet ji nebutinai turi buti autizmo - tam pakanka ir zymaus kalbos neissivystymo ir F83 ir pan mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai taip, nebutinai autizmo, bet visai be diagnozes i spec. darzeli vaikai nepatenka ax.gif
Atsakyti