Įkraunama...
Įkraunama...

KAUNAS - 3

QUOTE(Giedruolė @ 2013 01 08, 14:18)
waw  bigsmile.gif pademonstruokit  bigsmile.gif
Papildyta:
Kažkaip neatkreipiau dėmesio kaip tas mechanizmas per stiklą persišviečia. Nors tikiu kad viskas padaroma wink.gif

Tai spėju medinės prailginimo dalies neėmėt biggrin.gif gal granitinė pas jus labiau tiktų smile.gif

Geriausias demonstravimas - gyvai smile.gif

Stiklas matinis, todėl ir nesimato mechanizmas 4u.gif

Medinė, net ne mėdinė, bet plokštinė biggrin.gif prailginimo dalis, iš 3-jų gabalų todėl yra 4 skirtingi stalo ilgiai.

Kai stalą baliui ištiesi staltiesė slepia medžiagų skirtumą, nėr problemų dėl tos plokštės.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2013 01 08, 08:15)
Dabar nustatytas laikas įsijungimo kas 25min. jei akumuliacinėj kelčiau temperatūrą aukščiau 35, tai būtų galima ilginti laiką tarp įsijungimų.  Pabandysiu mažinant setpoint.'ą tiesiai padavinėti į grindis. Pvz užstačius 25C (man tiek yra per daug) pabandysiu pilnu atviru trieigiu paduoti į grindis. Bijau kad patalpose temperatūra šoktels nuo 19C link 23C. Man to visai dabar nereikia...

Aukšta ruošiamo vandens temperatūra - didžiausias gero COP priešas. Siekiamybė turėtų būti šildymui naudoti kuo žemesnės temperatūros vandenį. Jei 25 C vanduo per daug kelia patalpų temperatūrą, gal variantas būtų didinti laiką tarp siurblio įsijungimų. Tarkim įsijungia kas 2 valandos (laikas priklausytų nuo lauko temperatūros) pakelia grindų temperatūrą iki reikiamos tarkim 22 ir 2 valandas ilsisi. Mintis, kad grindys iš dalies atliktų akumuliacinės funkciją. Jų paviršiaus temperatūra galėtų svyruoti 1-3 laipsnių ribose.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 01 08, 15:19)
Aukšta ruošiamo vandens temperatūra - didžiausias gero COP priešas. Siekiamybė turėtų būti šildymui naudoti kuo žemesnės temperatūros vandenį. Jei 25 C vanduo per daug kelia patalpų temperatūrą, gal variantas būtų didinti laiką tarp siurblio įsijungimų. Tarkim įsijungia kas 2 valandos (laikas priklausytų nuo lauko temperatūros) pakelia grindų temperatūrą iki reikiamos tarkim 22 ir 2 valandas ilsisi. Mintis, kad grindys iš dalies atliktų  akumuliacinės funkciją. Jų paviršiaus temperatūra galėtų svyruoti 1-3 laipsnių ribose.

Taip, variantas. jau čia man pagrindinė automatika šitą reikalą darys... Kol kas sėkmingai verčiamės be jos, kol saulė nepradės šviesti vasario tempu.
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2013 01 08, 13:12)
Paziurejau siandien ka prisuko kondiske uz skldyma tai pinigine israiska gaunasi 250lt nuo lapkricoo pirmos. Uzduota temp buvo kokias 6 savaites 22, o likusi laika 23. Nuostoliu patalpoj daug tai tolimam taske pastatytas termometras rodydavo 18- 20 laipsniu priklausomai nuo lauko temp. Nuo 19 val iki 7.30  ryto kondiske isjungta. Savaitgaliais rezimas toks pats kaip ir darbo dienomis. Kondiske dirbo non stop per visus buvusius salcius.

Kažkaip stebėtinai nedaug, lt. aišku inventeris energija tausojantis, tačiau manau patalpų bendras plotas nėra labai mažas?. Kiek galingumo kw šildymui kondiškė.? smile.gif
Atsakyti
Puiku, Viliene, vat tame ir esmė, kad vaizduotėj pas mane jūsų stalas skaidrus, dėl to ir susidomėjau. Būtinai gyvai gausit demonstruoti wink.gif neesmė kad viską kaip ir išsiaiškinom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 01 08, 15:19)
Aukšta ruošiamo vandens temperatūra - didžiausias gero COP priešas. Siekiamybė turėtų būti šildymui naudoti kuo žemesnės temperatūros vandenį. Jei 25 C vanduo per daug kelia patalpų temperatūrą, gal variantas būtų didinti laiką tarp siurblio įsijungimų. Tarkim įsijungia kas 2 valandos (laikas priklausytų nuo lauko temperatūros) pakelia grindų temperatūrą iki reikiamos tarkim 22 ir 2 valandas ilsisi. Mintis, kad grindys iš dalies atliktų  akumuliacinės funkciją. Jų paviršiaus temperatūra galėtų svyruoti 1-3 laipsnių ribose.

Čia turi dalyvauti kambarių termostatai, pavaros kolektoriuje - reguliavimas tikriausiai prasidės nuo užduoto rezultato pasiekimo. Nemanau, kad kažkokiu kitu būdu reiktų retinti siurblio darbą.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2013 01 08, 14:09)
Labai stengiuosi biggrin.gif
Bet nei vienam pateiktam variante nebuvo skaidraus stiklinio stalo, kad dar kart pasakyčiau WAW. Prailginimus aš žinau, ir pas mamą yra ir pas uošvius. Nu kaip medinė Vilienės versija pradėjo artintis, tai net susijuokiau biggrin.gif

stiklinis dar toks yra

aš kai parašiau irgi juokingai pasirodė, todėl įterpiau žodį "stalo", kad nesigautų taip kaip tu pagalvojai lotuliukas.gif o kam tau stiklini, jei nori medinio? ar čia namiokas ant kavos?

va šitas yra geras
Atsakyti
Pas mane pavaros tik ant svetainės-virtuvės kontūrų. Jos uždarys kontūrus pakūrus židinį. Man tos automatikos ir taip per akis, viskas galėtų būti paprasčiau.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 08, 11:15)
Ne, greičiausiai tarpinės tarp paketo ir rėmo, nes rėmelis leistų į paketą, o dabar oras iš lauko skverbiasi į patalpas, jaučiasi pūtimas per "štapikų" 45laipsnių sujungimą lango kampe

Tuoj atleks ed@ ir pareiks, kad grindinio sildymo pasekme, kad su oriniu sildymu viskas butu liuks tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 01 08, 15:42)
stiklinis dar toks yra

aš kai parašiau irgi juokingai pasirodė, todėl įterpiau žodį "stalo", kad nesigautų taip kaip tu pagalvojai  lotuliukas.gif o kam tau stiklini, jei nori medinio? ar čia namiokas ant kavos?

va šitas yra geras

Nu bet tas klostuotas lininis aptriušęs sijonas visai nesiderina prie tokio moderno doh.gif O stalas tai stiliovas. thumbup.gif
tas apvalus transformeris man irgi kažkada užkliuvo - smagus variantas, tik kažin ar išdidinus diametrą nepadidėja tikimybė užsivožti tą stalą ant savęs...
Nenoriu aš stiklinio pas save, niekada nenorėjau biggrin.gif Paaikčiojau dėl šiuolaikinių galimybių biggrin.gif

Pas Lokį klinikoj daug šuniukų išskiriančių šilumą biggrin.gif dėl to mažs energijos sąnaudos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 01 08, 15:42)
stiklinis dar toks yra

man labai gražus stalas buvo Calligario odyssey- bet kainytę davė 17000, tai pasidarė nebegražus.. lotuliukas.gif

v.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2013 01 08, 15:43)
Tuoj atleks ed@ ir pareiks, kad grindinio sildymo pasekme, kad su oriniu sildymu viskas butu liuks tongue.gif

Tegul atlekia, ne trečias kartas biggrin.gif
Kiauri langai nieko bendro su bet kokia šildymo sistema neturi.
Atsakyti