Įkraunama...
Įkraunama...

mokinkimes fotografuoti kartu

Dar kartą bandau, šįkart cilindrai biggrin.gif
user posted image
f3,5 1/640 ISO-200
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jomato: 07 kovo 2013 - 10:53
QUOTE(Jomato @ 2013 03 07, 10:52)
Dar kartą bandau, šįkart cilindrai  biggrin.gif

Asmeniškai man tie vyno kamščiai nesusišaukia su tema smile.gif nors ir cilindras, bet kažkaip neišsiryškina, nežinočiau temos pavadinimo niekaip neatspėčiau, kad esmė figūros biggrin.gif Dar viršaus gal kiek perdaug, bet pati nuotrauka graži, taurė gerai atrodo smile.gif Šaunuolė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(shineida @ 2013 03 07, 16:06)
Asmeniškai man tie vyno kamščiai nesusišaukia su tema smile.gif  nors ir cilindras, bet kažkaip neišsiryškina, nežinočiau temos pavadinimo niekaip neatspėčiau, kad esmė figūros biggrin.gif Dar viršaus gal kiek perdaug, bet pati nuotrauka graži, taurė gerai atrodo smile.gif Šaunuolė 4u.gif

Nu jomajo - ir vėl nepataikiau doh.gif Ryškiai ne mano ši tema... Lauksiu kitos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jomato @ 2013 03 07, 10:52)
Dar kartą bandau, šįkart cilindrai  biggrin.gif
http://www.part.lt/perziura...
f3,5  1/640  ISO-200

o man tai grazu, nors pagal tema nematau rysio. Arba as sios temos nesuprantu :-).
O kaip jus padarot tokia nuotrauka. kokia aplynka, ar tamsoje, iskur sklinda sviesa ?
Atsakyti
siaip tai, jei atvirai - tema tokia, kad praktiskai visos/bet kokios nuotraukos tinka, nes beveik visose galima ka nors kvadratinio, apvalaus, trikampio ar etc. rasti smile.gif kita vertus, nors ir visos nuotraukos tinka - ne visos idomios

kaip jus suprantat ta Fibionacio seka? as keliskart skaiciau - nedaeina man ka ten nori pasakyti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(griegzde @ 2013 03 07, 17:55)
o man tai grazu, nors pagal tema nematau rysio.  Arba as sios temos nesuprantu :-).   
O kaip jus padarot tokia nuotrauka.  kokia aplynka, ar tamsoje, iskur sklinda sviesa ?

Tai nėra sudėtinga. Tamsus pagrindas, tamsus fonas ir žaidimas su šviesa. Foto ji matosi, kad ateina pro fono šoną. Pabandyk saulėtą dieną taip pažaisti kad ir su užuolaidomis, palik mažą tarpelį saulės spinduliui, tada dėk objektą ant kokios taburetės ir žaisk, stumdyk objektą, stumdyk kėdę. Pamatysi kaip įdomiau krenta šviesa wink.gif

Daug sudėtingiau padaryti įdomią foto bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2013 03 07, 18:23)
kaip jus suprantat ta Fibionacio seka? as keliskart skaiciau - nedaeina man ka ten nori pasakyti  schmoll.gif

Ui, teoriškai dar dar, praktiškai - niekaip. Trečdalių taisyklės man pradžiai pakankamai biggrin.gif
Atsakyti
Tai, kad taisyklę galima nuotraukai pritaikyt ne vieną. Jos sustiprina foto.
http://www.okeanosgr...your-aquascape/

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spindulėlė: 07 kovo 2013 - 21:51
QUOTE(Spindulėlė @ 2013 03 07, 23:50)

tai taip. sustiprina, paidomina, pagerina.
bet as nesuprantu kam ten dalina ta nuotrauka i kvadratelius ir spirale - pagal ka?
nes akvariume ir ten kur medziai - as nematau jokiu kvadratu ar spirales.
tiksla as suprantu, nesuprantu kuo remiasi
Atsakyti
QUOTE(Spindulėlė @ 2013 03 07, 22:50)

Spindulėle good.gif Gal turi savo praktinių pavyzdžių? Nes teoriškai kaip ir aišku, praktiškai - kada ten spėt akimis sufokusuot, padalinti vaizdą, išvedžiot tieses, įstrižaines ir t.t. ir pan. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Toe @ 2013 03 08, 10:00)
Spindulėle  good.gif Gal turi savo praktinių pavyzdžių? Nes teoriškai kaip ir aišku, praktiškai - kada ten spėt akimis sufokusuot, padalinti vaizdą, išvedžiot tieses, įstrižaines ir t.t. ir pan.  g.gif

Tai aš ką tik pradėjau, tai tik trečdalio taisyklę bandau taikyt, žiūrėt į tuos karštuosius taškus, praktiškai irgi nemanau, kad taip greit viskas. Skaitau, domiuosi. Dar daug košės valgyt man. Čia ir praktikos reikalas, nei vienas negimėm su mokslu. To ir noriu išmokti, prieš spaudžiant pamatyti, ar nuotrauka bus įdomi, ką aš pabrėžti noriu, kas pagrindis objektas. Kad nebebūtų tokių plekšt ir viskas biggrin.gif Pasirodo sunku baisiai schmoll.gif

Atsakyti
Jei jau apie fotografavimą pradėjom, tai aš niekaip nesuprantu WB (baltos spalvos balanso). Žinau, kaip jį pasidaryti rankiniu būdu, kaip švariai nufotografuoti baltą daiktą su PRE. Bet... Nu supratimo tai neturiu, kam jis g.gif Nes pažengusios, jei foto kažkiek mėlynuoja ar kitaip spalviuoja, atsidaro foto redagavimo programą ir sutvarko viską. Ar ne?

Skaitau Pradžiamokslio temą, matau kaip daro ND pirmokės ir kaip vargsta su WB. Ir nesuprantu tikslo. Kitos visą patalpą apkloja baltomis paklodėmis, kad tik niekas iš aplinkos neduotų kokio atspalvio ir baltas zefyras būtų tikrai baltas. Klausimas, ar zefyras turi būti baltas, ar aplinka "tikrų" spalvų? Nes lauke galiu fotografuoti baltą kepurę dėvinčią draugę balto sniego aplinkoje. Tai kas neturi mėlynuoti: kepurė ar sniegas?

Prirašiau, pati esu susipainiojusi, bet jūs gal supratot blush2.gif
Atsakyti