Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka 2

QUOTE(anastzen @ 2013 01 29, 07:33)
Sveiki, gal kas žino, ar jau sistemoje visos klaidos ištaisytos, t.y eilė suformuota galutinai, ar dar gali kažkas keistis?

QUOTE(Rimukas @ 2013 01 28, 16:07)
Turim ne vieną prioritetą. Pvz. paspaudus ant vaiko, savivaldybės tinklapy prioritetų nesimato, nors savivaldybės darbuotoja tikina, kad jie tikrai suvesti... unsure.gif Kaip įsitikinti?
*
todel manau, kad keisti dar gali..
Atsakyti
Pasirodo, kad gyvenamoji vieta svarbi tik tiems, kurie turi Tvarkoje nurodytus prioritetus. Visiems kitiems Vilniaus vaikams (neturintiems prioritetų) šiuo metu priklauso visi Vilniaus darželiai, ir žiūrima tik į prašymo padavimo datą. Taigi, jeigu nešei popierinį prašymą į tau nepriklausantį darželį, net ir kitoje seniūnijoje, tau jis šiuo metu jau priklauso. Taip pat ir teikiant elekroninį prašymą - gali į bet kokį Vilniaus darželį - eilė bendra, atsižvelgs tik į datą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dziugi123: 29 sausio 2013 - 13:38
Nu kasdieną po naujieną doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dziugi123 @ 2013 01 29, 14:35)
Pasirodo, kad gyvenamoji vieta svarbi tik tiems, kurie turi Tvarkoje nurodytus prioritetus. Visiems kitiems Vilniaus vaikams (neturintiems prioritetų) šiuo metu priklauso visi Vilniaus darželiai, ir žiūrima tik į prašymo padavimo datą. Taigi, jeigu nešei popierinį prašymą į tau nepriklausantį darželį, net ir kitoje seniūnijoje, tau jis šiuo metu jau priklauso. Taip pat ir teikiant elekroninį prašymą - gali į bet kokį Vilniaus darželį - eilė bendra, atsižvelgs tik į datą.

prioritetai taikomi tik to rajono vaikams kur jie yra registruoti, be to savo rajone turi pirmuma pries kito rajono vaikus, as taip suprantu.
Atsakyti
QUOTE(jurgitaa @ 2013 01 29, 16:14)
prioritetai taikomi tik to rajono vaikams kur jie yra registruoti, be to savo rajone turi pirmuma pries kito rajono vaikus, as taip suprantu.

aš irgi taip maniau iki šiandien smile.gif , bet savo rajone prieš kito rajono vaikus pirmumo neturit, jeigu neturit jokių prioritetų (daugiavaikė, vieniša ir kt.). eilė sudaroma atsižvelgiant tik į prašymo datą
Atsakyti
QUOTE(Dziugi123 @ 2013 01 29, 15:19)
aš irgi taip maniau iki šiandien smile.gif , bet savo rajone prieš kito rajono vaikus pirmumo neturit, jeigu neturit jokių prioritetų (daugiavaikė, vieniša ir kt.). eilė sudaroma atsižvelgiant tik į prašymo datą

tai kam skirstyti tada tuos darzelius jai nesitaiko...... eilinis savivaldybes neaiskumas, Jums čia savivaldybėje taip paaiškino?
Atsakyti
QUOTE(Dziugi123 @ 2013 01 29, 14:19)
bet savo rajone prieš kito rajono vaikus pirmumo neturit, jeigu neturit jokių prioritetų (daugiavaikė, vieniša ir kt.). eilė sudaroma atsižvelgiant tik į prašymo datą
ar Jus tai suzinojote savivaldybeje?

toki itarima as turejau, zinodama viena atveji, kai vaikas lanko darzeli ne pagal rajona, tai kitas tos seimos vaikas tame darzelyje eileje iki 10vietos, o savo rajono darzelyje apie 70.. galvojau, kad po tariamu sudeliojimo, rasytiniu prasymu atstatymo, gal kas pasikeis.. na ka laukiam, ka toliau suzinosim:)sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo june-july: 29 sausio 2013 - 14:27
Kažin jie ten patys žino ką kalba ir kaip viskas yra ar ne. Nes toks vaizdas, kad kuris pas ką pataiko paklaust... Kaip kad man tada užgiedojo, kad prioritetai taikomi tik tada, jei prašymai paduoti tuo pačiu metu, tai pirmumas tiems, kas turi prioritetus. Nu ir ne šiaip kur išgirdau, kad galėčiau nurašyti pletkams, gi į savivaldybę skambinau, savo ausim girdėjau... Galėtų pirmiausia tiems savo darbuotojams vieningą informaciją pateikti ir viską išaiškinti, kad paskui neskleistų kiekvienas savo tiesų....
Atsakyti
Sakė savivaldybėje. Tvarkos 10 p. parašyta: Eilės sudaromos atsižvelgiant į prašymo pateikimo datą ir pirmumo teisę suteikiančias priežastis.
prie priežasčių, suteikiančių pirmumą, gyvenamosios vietos, deja, nėra
Atsakyti
QUOTE(Dziugi123 @ 2013 01 29, 15:42)
Sakė savivaldybėje. Tvarkos 10 p. parašyta:  Eilės sudaromos atsižvelgiant į prašymo pateikimo datą ir pirmumo teisę suteikiančias priežastis.
prie priežasčių, suteikiančių pirmumą, gyvenamosios vietos, deja, nėra

Siaip logiska. Nes tarkim tokia Pilaite, su dideliu skaiciumi jaunu seimu ir 2 ar 3 darzeliais liktu uz borto. Ir kiek dar tokiu rajonu.
Atsakyti
QUOTE(Ice*tea @ 2013 01 29, 14:39)
Kažin jie ten patys žino ką kalba ir kaip viskas yra ar ne. Nes toks vaizdas, kad kuris pas ką pataiko paklaust... Kaip kad man tada užgiedojo, kad prioritetai taikomi tik tada, jei prašymai paduoti tuo pačiu metu, tai pirmumas tiems, kas turi prioritetus. Nu ir ne šiaip kur išgirdau, kad galėčiau nurašyti pletkams, gi į savivaldybę skambinau, savo ausim girdėjau...  Galėtų pirmiausia tiems savo darbuotojams vieningą informaciją pateikti ir viską išaiškinti, kad paskui neskleistų kiekvienas savo tiesų....

aš šiandien buvau savivaldybėj,tai išsiaiškinau,kad tas darželis,kuris priklausė pagal gyvenamąją vietą,dabar jau nebepriklauso,o priklauso visai kiti darželiai doh.gif .Ir tai kad brolis lanko,neturi jokios reikšmės doh.gif doh.gif .Toks įspūdis susidaro,kad savivaldybėj patys darbuotojai nėra pilnai informuoti.
dar klausiau,kada bus žinoma,po kiek vaikų kuris darželis priims,tai atsakė,kad jie tokios informacijos neteikia,o reikia kreiptis į darželio direktorė.O kai sausio pradžioj skambinau į darželį,tai sakė,kad visą informaciją teikia savivaldybėj doh.gif doh.gif
Atsakyti
man atrodo, kad atsizvelgia i gyvenamaja vieta.. is www.vilnius.lt puslapio:

Eilės sudaromos atsižvelgiant į prašymo pateikimo datą ir prašyme nurodytus prioritetus. Prašymai į konkretų darželį skirstomi šiuo principu (pagal eilę):

Pirmiausia vaikams to mikrorajono, kuriame yra jo ir jo tėvų (vieno iš tėvų) deklaruota gyvenamoji vieta, jeigu
– vaikas yra iš šeimų, auginančių tris ir daugiau vaikų;
– vaiką augina vienas iš tėvų (jeigu vienas iš tėvų yra miręs, nenurodytas vaiko gimimo liudijime, teismo pripažintas dingusiu be žinios ar nežinia kur esančiu, teismo pripažintas neveiksniu arba atlieka laisvės atėmimo bausmę pataisos įstaigose);
– vaiko brolis ar sesuo lanko tą patį darželį;
– vienas iš vaiko tėvų (globėjų) turi ne daugiau kaip 40 procentų darbingumo lygio;
– vienas iš vaiko tėvų yra ikimokyklinio ugdymo įstaigos darbuotojas.
Tuomet vaikams to mikrorajono, kuriame yra vaiko ir jo tėvų (vieno iš tėvų) deklaruota gyvenamoji vieta.
Jeigu lieka laisvų vietų – kitų mikrorajonų vaikams.

Papildyta:
QUOTE(Bitute @ 2013 01 29, 15:04)
aš šiandien buvau savivaldybėj,tai išsiaiškinau,kad tas darželis,kuris priklausė pagal gyvenamąją vietą,dabar jau nebepriklauso,o priklauso visai kiti darželiai doh.gif .Ir tai kad brolis lanko,neturi jokios reikšmės doh.gif  doh.gif .Toks įspūdis susidaro,kad savivaldybėj patys darbuotojai nėra pilnai informuoti.

cia galit pasitikrint, ar tikrai nebepriklauso:
http://www.vilnius.l...;DocId=30212837

Papildyta:
nors idomiai.. pasiskaiciau ta isakyma
isakymas
tai tikrai nieko neraso apie tai, kad bus atsizvelgiama i gyvenamaja vieta, jei neturi pirmumo kitokio..

o cia raso, kad bus atsizvelgiama i deklaruota gyvenamaja vieta g.gif
Atsakyti