QUOTE(Nasturcija @ 2013 03 01, 10:07)
Nelabai supratau klausimo.
jei stovint eileje, tai prioritetai yra isdestyti aprase ir cia buvo cituojami ne karta, tai prioritetas yra seimai auginanciai 3 ir daugiau vaiku, studentai neieina.
O del maitinimo- nezinau. Duokit nuoroda i straipsni galesiu pakomentuot, galbut cia kalba eina ne apie vaiku amziu, o apie seimos pajamas ir lengvatos eina ne daugiavaikiams, o tik nepasiturincioms seimoms
Papildyta:
Na va radau
2. Nustatyti, kad užmokestis už vaikų išlaikymą ikimokyklinėse įstaigose (išskyrus nevalstybines) mažinamas 50 procentų, jeigu:
vaikas (vaikai) turi tik vieną iš tėvų;
šeima augina tris ir daugiau vaikų;
tėvas atlieka tikrąją karinę tarnybą;
vaikas auga moksleivių ar studentų šeimoje, kurioje vienas iš tėvų mokosi mokymo įstaigos dieniniame skyriuje.
Na man tai naujiena, kad mums bus pigiau

Tai nuolaida yra studentams, o pirmenybes ne
niu va, kol su vaiku buvau lauke, pati viska susiradot
o pati turejau omeny daugiavaike seimos savoka, kai vienas is vaiku jau virs 18 m, bet yra studentas. Niu, pavyzdziui, mano pazistama turi 3 vaikus - 9 ir 4 metai ir 20 meti dieninio sk. studenta, tai jiems darzelyje irgi uz maitinima -50 proc., nes studentas laikomas vaiku, nors jam ir yra 18. tai kazin kaip traktuojama si seima - daugiavaike ar ne? ir ar tokios seimos turi prioritetu su maziukais i darza.
o del nuolaidos - nuolaida tik maitinimui, o ugdymo priskaitymas nekinta. Bet ji skaiciuoja net ir vaikui sergant bei vasaros metu. Nuolaida nedidele - bet kadangi uz maista daug nebepriskaiciuja, mes leidziam sau sirgti be pazymu, kad tik nereiketu i ta poliklinika temptis