Įkraunama...
Įkraunama...

Baltos apnašos gerklėje

QUOTE(Vitalijaxx @ 2011 03 16, 10:44)
Būtinai parašykite kaip sekėsi, gal papulsit pas gera gydytoją. Man viena patarė iš viso nieko nedaryti, gal praeis... na jei gyvenčiau miško glūdumoje kur burnos kvapas nesvarbus, gal taip ir daryčiau. Kita gydytoja pasakė kad tai viršija jos kompetenciją ! Ir abi LOR gydytojos..

Kai nori visko išmoksti smile.gif Jei židiniai dideli, juos galima iškosėti..

Daktare ziurejo gerkle, bet ar nemate ar nenorejo matyti.
Nes kaip sakiau buvau visai del kito.

Pas mane nera jokio blogo kvapo arba dar jie "nesprogo"
Atsakyti
Tos apnasos greiciausiai yra del streptokoku. Butinai reikia pasidaryti paseli, paima is gerkles nuo tonziliu. Daro antakalnyje, regis zolyno gatveje. Atsakyme bus nurodytas bakteriju kiekis, reakcija i antibiotikus. Tada tiesiog reikia pavartoti teisinga antibiotika ir tiketis , kad jis susidoros su bacilomis smile.gif
Atsakyti
Tuose paveiksliukuose tai tikras tonzilitas- angina ax.gif Bet jei apnasos baltos, nera susformavusiu tokiu kaip kamstuku tai cia dar galetu buti grybelis g.gif Kitas variantas- paimti paseli is tonziliu ir ziureti kas auga- jei tai angina tikrai isaugs bakterija- tuomet gydytmas antibiotikais butinas 10dienu (reikia sugerti visa kursa nes galimos komplikacijos ar atkrytis) unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Osvaldas @ 2011 03 15, 20:32)
Butent, kad jokiu daugiau simptomu link anginos nera.
Ryt einu visai del kito pas gydytoja, tai idomu ka ji del to sakys.

Kaip su tais krapstukais jus pasiekiat? As siandien bandziau paskaites kitame forume, tai vos neuzspringau ir tai pikina, galiausiai likau taip ir nepasiekes.

as irgi neisivaizduoju kaip galima su krapstukais. patarimas-stipriai traukit seiles nuo tu vietu, tonziliu ( vandens gurkstelkit, kad lengviau darytusi sita procedura) ir issitrauks tie visi gabalai, pamatysite mirksiukas.gif isbandyta ir veikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sniegena rausva @ 2011 06 11, 11:30)
as irgi neisivaizduoju kaip galima su krapstukais. patarimas-stipriai traukit seiles nuo tu vietu, tonziliu ( vandens gurkstelkit, kad lengviau darytusi sita procedura) ir issitrauks tie visi gabalai, pamatysite mirksiukas.gif isbandyta ir veikia mirksiukas.gif

Pasistatai veidrodėlį,nukreipi šviesios šaltinį į gerklę,paimi krapštuką ir spaudi ir išsispaudžia,tada pakabini ant krapštuko galo iš išmeti.
Atsakyti
Laba diena,
noriu pasidalinti informacija apie problemas su angina ir tonzilektomiją. Man 24 metai, su angina bėdos buvo jau nuo vaikystės. žinau tiek, kad gimęs pasigavau auksinį stafilokoką. Greičiausiai nuo šios bjaurasties mano imunitetas ir nusilpo labai.
Per metus sergu po kelis kartus, apie gerklės skausmą jau nekalbu, beveik kasdienybė. Važiavau pas vienus gydytojus, pas kitus, ir visi kaip susitarę, nereik tau operuot anginos, ji tave saugo. Supratau vieną, Jiems svarbu parduoti vaistus, o ne pilnai išgydyti ligonį.
kai šią žiemą 4 kartus gėriau antibiotikus (paskutiniai jau buvo vieni iš stipriausių cheminių cefalosforinų grupės ar kaip jie ten vadinas), imuniteto visai neliko, žarnynas durniuoja, perbalęs kaip sūris.
Pavyko susirasti gerą gydytoją Klaipėdoje - Ingrida Anužytė. iškart padarė krūvas tyrimų, aišku stafilokoko normos viršijo kelis kartus. Pasakė būtina operuot, ko taip ilgai anksčiau delsiau. jau net su sąnariais turiu problemų. Lėtinis tonzilitas diagnozuotas.
Jau antra diena guliu ligoninėj po operacijos, kita diena turbūt paleis, turi fibrinas užsitraukti tvirtesnis.

taigi, jei kam gerklę skauda dažnai, būtinai prašykit ASO titro (cheminis kraujo tyrimas) ir pasėlio nuo tonzilių. jei streptokokai ar stafilokokai viršija normas - vienas vaistas - tonzilektomija.

ir aš tatai klausiau, nereikia operuotis, išgerk antibiotikų.. žarnynas sudirbtas, gastritai kamuoja, gastro refluksas - viskas nuo anginos ir antibiotikų. su antibiotikais daugiau sau kenkiat, nei išoperavus anginą bus kokios pasekmės..

tikiuosi gyvenimas pradės grįžti į savo vėžias smile.gif nebenoriu būt pensininku su vaistų krūva, amžinai prisirengęs, kad vėjas nepertrauktų ar nesušalčiau smile.gif bandžiau grūdintis, viskas baigdavosi dar didesnėmis ligomis.

sėkmės visiems, nepasiduokit daktarams, daugumai rūpi tik pinigai, o ne kaip išgydyti ligonį. cool.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti, o pasėlio tyrimui kad nustatyti streptokokus, stafilokokus, turi nusiųsti LOR gydytojas, ar siuntimą gali duoti ir šeimos gydytojas?
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2012 09 01, 14:32)
Norėjau paklausti, o pasėlio tyrimui kad nustatyti streptokokus, stafilokokus, turi nusiųsti LOR gydytojas, ar siuntimą gali duoti ir šeimos gydytojas?

Jei siųs šeimos gydytojas-reiks mokėti apie 50lt,jei LOR,tai nieko nereiks mokėti.
Atsakyti
Ir man kaskart pasirodo balti varskes pavidalo gumuleliai, juos atriju, nes iskrapstyt itin nemalonu. Be to kankina gerkles sausumas ir perstejimas rytais, tonziles siek tiek paburkusios taciau normalaus dydzio, jauciamas lyg nenurijamas gumulas gerkleje/rykleje/stempleje, kankina besileidziancios gerkle geltonos gleives - tarsi skrepliai, kuriuos tai atriju tai ne....
Skaiciau, kad gali gerkles problema pereiti i letini faringita. Nors galimas dalykas, kad patikrinus paaiskes, kad reikia gydyti ne gerkle, o skrandi, mat nemalonius pojucius gerkleje gali sukelti gastroezofaginis refliukas...
O skrandi man paskauda, turiu virskinimo problemu...
Nebezinau ka itarti, ar letini tonzilita ar letini faringita ar dideles skrandzio bedas? Pas gydytoja eisiu tik po menesio...
Gal kas susiduret su panasiom bedom? doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Graciella @ 2012 11 18, 18:40)
Ir man kaskart pasirodo balti varskes pavidalo gumuleliai, juos atriju, nes iskrapstyt itin nemalonu. Be to kankina gerkles sausumas ir perstejimas rytais, tonziles siek tiek paburkusios taciau normalaus dydzio, jauciamas lyg nenurijamas gumulas gerkleje/rykleje/stempleje, kankina besileidziancios gerkle geltonos gleives - tarsi skrepliai, kuriuos tai atriju tai ne....
Skaiciau, kad gali gerkles problema pereiti i letini faringita. Nors galimas dalykas, kad patikrinus paaiskes, kad reikia gydyti ne gerkle, o skrandi, mat nemalonius pojucius gerkleje gali sukelti gastroezofaginis refliukas...
O skrandi man paskauda, turiu virskinimo problemu...
Nebezinau ka itarti, ar letini tonzilita ar letini faringita ar dideles skrandzio bedas? Pas gydytoja eisiu tik po menesio...
Gal kas susiduret su panasiom bedom?  doh.gif

jei jau yra baltu smirdanciu guziuku,tai tonzilitas.turbut teks antibiotiku sugert.
Atsakyti
Kaip manote, o gali pykinti dėl to, kad tos pūlingos bakterijos iš gerklės patenka į organizmą?
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2008 08 20, 19:27)
baigėsi tikrai wink.gif   tonzilių ataugimas, mano žiniomis, yra tikrai retai pasitaikantis dalykas, mano abu tėvai išoperuotom tonzilėm, dar nė pas vieną neataugo per kelis dešimtmečius biggrin.gif
dėl išoperuotos anginos yra viena bėda - vargina faringitas, bet man jis kur kas geriau už tuos dvokiančius kamščius  ax.gif

Dar pamiršau pasakyti, kad kai tie kamštukai pasidengia pūlinukais, tai jau yra pilna indikacija tonziles operuot lauk, nes tai jau tampa lėtiniu infekcijos šaltiniu, o tai, kaip žinia, atsiliepia širdžiai ir sąnariams. Dėl širdies nusiskundimų neturiu, bet su sąnariais tai kartais privargstu, kai pradeda mausti  doh.gif

Sveiki pasnekovai. As issioperavau tonziles penktadieni Kauno Klinikose. Dabartiniame amziuje taiko narkoze. Atsikeli lovoje. Bet turiu problema. Kaip suprantu fibrinas kuris padengia zaizdas burnoje sukelia baisu kvapa, netgi labai baisu. Ar jum irgi taip buvo? kiek laiko kol praejo tas kvapas? Aciu uz atsakymus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dreamer1: 22 rugsėjo 2015 - 17:27