Laba diena,
noriu pasidalinti informacija apie problemas su angina ir tonzilektomiją. Man 24 metai, su angina bėdos buvo jau nuo vaikystės. žinau tiek, kad gimęs pasigavau auksinį stafilokoką. Greičiausiai nuo šios bjaurasties mano imunitetas ir nusilpo labai.
Per metus sergu po kelis kartus, apie gerklės skausmą jau nekalbu, beveik kasdienybė. Važiavau pas vienus gydytojus, pas kitus, ir visi kaip susitarę, nereik tau operuot anginos, ji tave saugo. Supratau vieną, Jiems svarbu parduoti vaistus, o ne pilnai išgydyti ligonį.
kai šią žiemą 4 kartus gėriau antibiotikus (paskutiniai jau buvo vieni iš stipriausių cheminių cefalosforinų grupės ar kaip jie ten vadinas), imuniteto visai neliko, žarnynas durniuoja, perbalęs kaip sūris.
Pavyko susirasti gerą gydytoją Klaipėdoje - Ingrida Anužytė. iškart padarė krūvas tyrimų, aišku stafilokoko normos viršijo kelis kartus. Pasakė būtina operuot, ko taip ilgai anksčiau delsiau. jau net su sąnariais turiu problemų. Lėtinis tonzilitas diagnozuotas.
Jau antra diena guliu ligoninėj po operacijos, kita diena turbūt paleis, turi fibrinas užsitraukti tvirtesnis.
taigi, jei kam gerklę skauda dažnai, būtinai prašykit ASO titro (cheminis kraujo tyrimas) ir pasėlio nuo tonzilių. jei streptokokai ar stafilokokai viršija normas - vienas vaistas - tonzilektomija.
ir aš tatai klausiau, nereikia operuotis, išgerk antibiotikų.. žarnynas sudirbtas, gastritai kamuoja, gastro refluksas - viskas nuo anginos ir antibiotikų. su antibiotikais daugiau sau kenkiat, nei išoperavus anginą bus kokios pasekmės..
tikiuosi gyvenimas pradės grįžti į savo vėžias

nebenoriu būt pensininku su vaistų krūva, amžinai prisirengęs, kad vėjas nepertrauktų ar nesušalčiau

bandžiau grūdintis, viskas baigdavosi dar didesnėmis ligomis.
sėkmės visiems, nepasiduokit daktarams, daugumai rūpi tik pinigai, o ne kaip išgydyti ligonį.