Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(jolituxxx @ 2013 01 12, 20:08)
Aš tai ACE dabar daug kur naudoju ir įrankiams dezinfekuoti ir vazoniukams plauti blush2.gif  Ačiū už pastabą, pakoregavau gal bus aiškiau  4u.gif gal ir nelabai aiškiai ten pradedantiesiems bus  doh.gif

Ace keiciu soda,actu, kalio permaganato tirpalu... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 01 12, 12:59)
matet wink.gif
Taip pat citrinos formos geltonus agurkus ‘Lemon‘, pomidorus ‘Siberian Superior‘, ‘Green Zebra‘, ‘Christmas Grapes‘, ‘Black Russian‘, paprikinius pomidorus ‘Yellow Stuffer‘ – paprikų formos, geltoni...

Čiuopinėju savo sėklas, tai Syberian Superior galėčiau pasidalinti keliom sėklom. Pernai pirkau Schetelige, auginau lauke, krūmą tikrai teks ramstyti, nors neaukštaūgiai, pakankamai ankstyvi, pomidorų daugiausia, lyginant su kitom augintom veislėm, spėjau iki maro pirmuosius prinokusius paragauti. Vienintelis minusas - žiauriai augina pažastukus, nespėdavau genėti. Dėl tos tankios "Boby Braun " šukuosenos ir susirgo pirmieji, manau, dėl menkos ventiliacijos, nes lapai masyvūs, tankus kresnas krūmas. Skonio tai nesužavėjo, eiliniai pomikai.
Dar kelias sėkliukes atiduočiau Principe Borghese kas augins šiltnamiuose, šitie greičiausiai tinka džiovinimui, vėlyvi, nes pas mane tik žydėt pradėjo, kai kitų pomikus jau ragavau, taip ir numaro, net vaisių užuomazgų lauke auginant nepamačiau, tai gyvai apibūdint negalėčiau.
Vilnius
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2013 01 12, 22:01)
Ace keiciu soda,actu, kalio permaganato tirpalu... ax.gif

Tai taip kiekvienam savo mirksiukas.gif Kai kuriuos grybus, bakterijas tai tikiu kad šios priemonės naikina, bet va su visokiais virusiniais kažin ar gerai susitvarko. Juos nugalabyt sunkiau, kiek teko skaityt arba baliklį, arba aukštą temperatūrą rekomenduoja arba specialias priemones tam skirtas g.gif anksčiau ir aš naudojau kalio permanganatą, bet besidomėdama orchidėjomis prisiskaičiau, kad kalis skatina kai kurių virusų dauginimąsį ar plitimą (pvz TMV), tai kaip ir nebenaudoju dezinfekcijai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 01 12, 21:42)
Vaiko gerklė už mamos jau didesnė, tai tik nuspriktavo tuos spirgus  iš bliūdo ...irnesakyk.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(linaslinelis @ 2013 01 12, 22:17)
Dar kelias sėkliukes atiduočiau Principe Borghese kas augins šiltnamiuose, šitie greičiausiai tinka džiovinimui, vėlyvi, nes pas mane tik žydėt pradėjo, kai kitų pomikus jau ragavau, taip ir numaro, net vaisių užuomazgų lauke auginant nepamačiau, tai gyvai apibūdint negalėčiau.

Ir vėl kaip skirtingai. Lauke auginau, gana padoriai derėjo. Ir visai ne sausuoliai medinukai, kad džiovinimui tiktų. Net gi per šlapi tam reikalui buvo.
Atsakyti
Jo man reikia eit lauk is palatos doh.gif Sianakt sapnuoju, kad pomidorus i siltnami susodinau blink.gif Galvoju nu bet vasaris dar priesaky salciu bus nusals, galvoju gal koki pasildytuva nest i siltnami ir prabudau... Galvoju tpfu gerai tik sapnas, pomidorai nenusals lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Pasirodo ne visas sėklas apžiūrėjau. Dar krūvą radau nebandytų. Gal kuri būsit auginusi. Man svarbiausia, kad būt aukšti ir dideliais vaisiais..kad smulkmės neprisisodinčiau..Rusiškai rašyt nemoku, tai bandysiu rusišką tekstą mūsiškom raidėm.
Saharny gigant
Adomovo jabloko
2kilogramny
Altajiečka
Vengerskye vysokoroslye
Zhong shusi hao
Radunica
Sladkaja slivka (jei pagal pavad tai bus smulkūs)
Ikarus
Malinovyj Ožarovskyj
Persimonas oranžinis
Russian rose
Montecarlo
Malinovy gigant
Lotos
Orliny kliūv
Sen sei
Paslion čiorny
Južny zagar
Alye sveči
Rūbinovyi kūbok
Babuškin sekret

Jei kuri kokius iš šių auginusi, gal galit parašyt vaisių gramus. Sodinsiu tik tuos, kurių svoris bent nuo 400gr prasidės.
Jau 26 veisles atsirinkusi. Kažkas iš jų nepateks į sodinamus, bet būtų iš ko rinktis.
Va kaip pas mane atrodo atkeliavę sėklos..:
user posted image
user posted image
Prie jų nei ūgio, nei svorio..
Kai kelios siuntę, tai gali pavadinimai kartotis, kuriuos aną kartą rašiau..
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 01 12, 14:59)
jei tik turi pasižymėjus ką, tai laukiu sąrašo  bigsmile.gif

nu reiks vakare prisest, siandien su paciuzom suplanave islekt biggrin.gif

QUOTE(Jutare @ 2013 01 12, 18:51)
ui, norėsiu blush2.gif  ax.gif
tu atsargiai su kvietimu, galiu ir atvažiuoti hihihi.gif biggrin.gif
Klausiau moteriškės turguj, vasarį pradės prekiauti. Bet apie Mazariniį nieko lyg negirdėjus cool.gif

As tai visai rimtai, atsiveztum savo sekluciu, pasikeistumem kaip kokio markutem vaikystes laikais biggrin.gif 4u.gif

QUOTE(matuke @ 2013 01 12, 19:31)

siltnamyje mano planas toks, galima komentuoti ir replikuoti hihihi.gif

derlingi smulkus

mandarinka

Jie tikrai nera smulkus schmoll.gif

QUOTE(saintlina @ 2013 01 12, 20:30)
aš va Guliver pernai turėjau. Tai pomidorų forma išvis ne tokia buvo.. nors ir internete panaršius radau vienu pavadinimu apvalius ir pailgus  biggrin.gif  Bet pas visvien pas mane ir nuo tų abiejų skyrėsi.

Nu jo, forma tai visai kitokia negu seklu pokiuke pavaizduota ir dar neaisku, kokia mes ten veisle isvis auginom, kazkoks penio ir parikos hibridas biggrin.gif tik su tom rusiskom seklom taip jau buna biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 01 13, 00:05)
Ir vėl kaip skirtingai. Lauke auginau, gana padoriai derėjo. Ir visai ne sausuoliai medinukai, kad džiovinimui tiktų. Net gi per šlapi tam reikalui buvo.

Tai tik antrus metus lauke bandau, nes nėr šiltnamio, neturiu tokios patirties kaip dauguma forumiečių apie visokias veisles, marmalus ir kitas aukštąsias technologijas. Kolegei daviau sėklų, augino šiltnamy tai sakė tipo tinkami džiovinimui g.gif g.gif
Kaži kaip skonis jų...
Laukui sėju apie balandžio vidurį, iki išsodinimo auga 1,5 l bambaly, kai tik oro sąlygos leidžia daigai gyvena lauke, tai iki išsodinimo labai gražiai visi atrodo. Galvoju, bandysiu šiemet dar į didesnę talpą ant galo persodinti. Ir vietą darže pakeisiu. Va taip kasmet ir mokausi po truputį iš forumiečių patarimų, nes šiltnamio nenusimato, teks žaist lauke.

Regila, jei forumietės netsakys, tai kai kurias veisles gal pavyks atkasti šiame rusų forume: http://dacha.wcb.ru/...hp?showforum=24
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2013 01 13, 10:45)
Nu jo, forma tai visai kitokia  negu seklu pokiuke pavaizduota ir dar neaisku, kokia mes ten veisle isvis auginom, kazkoks penio ir parikos hibridas biggrin.gif tik su tom rusiskom seklom taip jau buna biggrin.gif

drinks_cheers.gif Bet derlingi kooookie buvo wub.gif Rinkau sėklas, bet net neįsivaizduoju, kur jas padėjau biggrin.gif
Va kokie pas mane buvo. Ar pas tave irgi tokios formos užaugo?

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Regila @ 2013 01 13, 10:11)
Prie jų nei ūgio, nei svorio..

bet kai kurių svorį pagal pavadinimą galima nuspėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2013 01 13, 10:11)
Pasirodo ne visas sėklas apžiūrėjau.

Jei kuri kokius iš šių auginusi, gal galit parašyt vaisių gramus. Sodinsiu tik tuos, kurių svoris bent nuo 400gr prasidės.

Manau, kad viską arba beveik viską galite rasti čia http://www.tomato-perez.ru/

http://tomato-perez....alie-svechi.htm
http://tomato-perez....5-radunitsa.htm
Atsakyti
O skaityt rusiškai? Beveik visi rusų forumuose matyti ir apkalbėti. Jei pasiryšiu surast ir nuorodom sudėt, kainuos. Daug cool.gif O jei dar su vertimu, oi oi - bijau, kad sėklų savikaina auksinė taps laugh.gif

Linaslineli, gavau daigais pernai Principe Borghese, lyg ir kovą buvo sėta. Skonis visai patiko
Atsakyti