
kuo maziau riebalu padazu tuo geriau ir paskutinis valgymas 3val iki miego ir svoris krenta

Maisto koloringumas priklauso ne,tik kaip mes jį paruošiame,bet ir,kokius produktus mes pasirenkame.
Pvz.jeigu ,mes ruošiame salotas su grietine ir su aliejumi,tai turime du skirtingus kolorijų varijantus.
Dar,yra prieskoniai,kurie skaido{mažina kolorijų kiekį},tik reikia truputėlį pasidomėti.
Pvz.jeigu ,mes ruošiame salotas su grietine ir su aliejumi,tai turime du skirtingus kolorijų varijantus.
Dar,yra prieskoniai,kurie skaido{mažina kolorijų kiekį},tik reikia truputėlį pasidomėti.
QUOTE(regna @ 2009 06 01, 23:32)
Maisto koloringumas priklauso ne,tik kaip mes jį paruošiame,bet ir,kokius produktus mes pasirenkame.
Pvz.jeigu ,mes ruošiame salotas su grietine ir su aliejumi,tai turime du skirtingus kolorijų varijantus.
Dar,yra prieskoniai,kurie skaido{mažina kolorijų kiekį},tik reikia truputėlį pasidomėti.
Pvz.jeigu ,mes ruošiame salotas su grietine ir su aliejumi,tai turime du skirtingus kolorijų varijantus.
Dar,yra prieskoniai,kurie skaido{mažina kolorijų kiekį},tik reikia truputėlį pasidomėti.



aš, kai laikiausi dietos, aiški savo sugalvotos
dariau tokius apkepėlius:
vistiena sudedi i keptuve, truputi vandens, ji apverda, tada į kepimo skardą dedu :virtus ryžius, vištieną, vėl ryžius, ir dar truputi vandens pilu, ir kokiom 10 min. į orkaitę :0
labai skanu, nes ryžiai šsigiria vistienos skonio
ir mano vaikinas karts nuo karto valgo, nes labai sotu, ir lengvai paruosiama, cia paivairina dietininku meniu

vistiena sudedi i keptuve, truputi vandens, ji apverda, tada į kepimo skardą dedu :virtus ryžius, vištieną, vėl ryžius, ir dar truputi vandens pilu, ir kokiom 10 min. į orkaitę :0
labai skanu, nes ryžiai šsigiria vistienos skonio

ir mano vaikinas karts nuo karto valgo, nes labai sotu, ir lengvai paruosiama, cia paivairina dietininku meniu

QUOTE(Smauglius @ 2008 06 05, 08:31)
Nea, čia ne suvokimo klausimas, o specialiųjų žinių
Kadangi mano profesija - ne dietologė, o smarkiai gilintis niekuomet nebuvo didelio poreikio ir reikalo, tai čia išdėliojau tik tą, ką man pačiai aiškino. Bet aiškino, beje- būtent specialistas. Taigi, gali labai man neprikaišioti suvokimo trūkumo 


Labiausiai "i kuna" eina ne riebalai, o butent angliavandeniai. Ne veltui tokia dieta kaip Atkinso leidzia neriboti riebios mesos, padazu, bet vengti angliavandeniu visais imanomais budais. Tai nereiskia, kad nevartoti darzoviu sveika, taciau Atkinso dieta itin efektyvi metant svori (aisku, ji negriztamai pakeicia organizmo medziagu apykaita ir labai kenkia).
Riebalai butini smegenu veiklai. Baltymai raumenims. Angliavandeniai - energija.
Bet tiek riebalus, tiek angliavandenius tiek baltymus reikia stengtis pasirinkti teisingus. Darzoves, augalinius riebalus (arba riebia jurine zuvi), liesa mesa.
Kepti ant groteliu, virti garuose ir t.t.
Kam uzteks kantrybes?

Tesiant nekaloringu receptu tema,
siandien susimakalavau lb skanius pusrycius:
100gr krapu mesos (90kcal)
100gr grudetos varskes (120kcal)
50 gr konservuotu kukuruzu (~40kcal)
viska sumaisyti, prideti druskytes pipiriuku, baziliko kas megsta is
SKANAUS
siandien susimakalavau lb skanius pusrycius:
100gr krapu mesos (90kcal)
100gr grudetos varskes (120kcal)
50 gr konservuotu kukuruzu (~40kcal)
viska sumaisyti, prideti druskytes pipiriuku, baziliko kas megsta is
SKANAUS

QUOTE(Bransha @ 2009 07 05, 15:12)
100gr krapu mesos (90kcal)
100gr grudetos varskes (120kcal)
50 gr konservuotu kukuruzu (~40kcal)
viska sumaisyti, prideti druskytes pipiriuku, baziliko kas megsta is
SKANAUS

kraBu ar kraPu?
QUOTE(Violetikas @ 2009 06 20, 16:39)
Labiausiai "i kuna" eina ne riebalai, o butent angliavandeniai.


QUOTE(knibždėlynė @ 2009 07 07, 13:58)

nesilaikyciau, cia saves nuodijimas gaunas


QUOTE(knibždėlynė @ 2009 07 07, 13:58)


Angliavandeniai - būtini. Bet jie yra labai įvairūs. Cukrus, krakmolas - irgi angliavandeniai, bet labai skirtingi ir poreikis, ir poveikis jų skirtingas. O kiek dar tų angliavandenių, kuriuos vardijant liežuvis gali nulūžt

QUOTE(Makarska @ 2004 07 23, 13:10)
Visoms lieknejancioms lasisos su spinatu padazu receptas neseniai buvo isspausdintas LR. Pazodziui jo neprisimenu, bet viskas darosi mazdaug taip:
1. Lasisa supjaustyta gabalais, sluotele krapu, svogunu laisku, 3-4 gabalus saldytu spinatu ir sutarkuota sauksteli citrinos zieves sudedam i puoda su sultiniu ir verdam. Po 5-7 min lasisa isimam.
2. Apvirtas darzoves sumiksuojam, ipilam siek tiek skyscio jeigu reikia, idedam sauksteli garstyciu, ipilam grietineles, ispaudziam citrinos sulciu ir padazas gatavas.
Dedam zuvi i lekste apipilam padazu, o garnyrui - pakepinta saliero saknis (saliero saknis supjaustoma pirsteliais kaip bulves ir kepapa keptuvej kokias 5-7 min, kai suminksteja apibarstom druska).
Valgau ir liekneju
.
1. Lasisa supjaustyta gabalais, sluotele krapu, svogunu laisku, 3-4 gabalus saldytu spinatu ir sutarkuota sauksteli citrinos zieves sudedam i puoda su sultiniu ir verdam. Po 5-7 min lasisa isimam.
2. Apvirtas darzoves sumiksuojam, ipilam siek tiek skyscio jeigu reikia, idedam sauksteli garstyciu, ipilam grietineles, ispaudziam citrinos sulciu ir padazas gatavas.
Dedam zuvi i lekste apipilam padazu, o garnyrui - pakepinta saliero saknis (saliero saknis supjaustoma pirsteliais kaip bulves ir kepapa keptuvej kokias 5-7 min, kai suminksteja apibarstom druska).
Valgau ir liekneju

sitas labai skanus
