Numečiau 30kg per metus. Pirmus 20kg per pirmus 5 mėn.
Valgiau ir valgau labai įvairų maistą.
Štai ko atsisakiau valgyti kasdien, arba valgau, bet labai retai ir mažom porcijom:
Bulvės, seniau jas valgiau kasdien ir po daug prie mėsos ar žuvies. Pastaruosius metus valgau kartais rusų restorane fri bulvytes užkeptas su svogūnais ir grybais. Namuose bulves gaminu 1-2 kartus į mėnesį vaikams garnyrui. Dedu į visas sriubas, bet pati jas aplenkiu sriuboje
Duonos, valgau ne daugiau kaip 1 kartą į dieną ir tik ploną. mažą riekę ryte sumuštiniui. Prie sriubos duonos nevalgau.
Kiaulienos. Šią mėsą per pusantrų metų valgiau kokius 3 kartus. Namuose visai tokios mėsos neturiu ir neperku. Kadangi mėgstu paršiuko šonkaulius, tai leidžiu sau kartais paskanauti jų restorane.
Pusryčiams valgau:
avižiniai dribsniai
sumuštinis (1 kiaušinis, 1 plona riekė sūrio, pomidoras, ant šaukštelio galo majonezo, plona riekutė kalakutinos ant nedideles bandutės).
Avižinių dribsnių košė virta vandens pagrindu, su sviestuku ar klevų sirupu. Visk odedu saikingai.
1 karštas sumuštinis
2 minkštai virti kiaušiniai su permatoma riekele ( tiksliau pusė tos riekelės) duonos.
Pietūs:
Sriubos 5-4 kartus per savaitę
Žuvis 2-4 kartus per savaitę. Gaminu visaip. Labiausiai mėgstu garintą menkę arba tą pažią menkę kepu ant kedro lentutės, ant griliaus. Jokių riebalų, o skanuuuuuuu
Bet ir troškinti nevengiu skanuose padažiukuose
Vištiena ir kalakutiena pagrindinė mėsa mano virtuvėje. Kepu, troškinu, grilinu. Padažai su miltais, vynu, grietine jei reikia. Žodžiu svarbu, kad būtų skanu.
Garnyrui: salotos, mišrainės, kepintos ar garintos daržovės. Dažnai darau ryžius. Bet pagrinda sgarnyro visados lieka daržovė. Ryžiai būna dėl kvapo. Mėgstu ryžius virtus cocoso piene su cocoso drožlėm
Dažnai kepam mėsą ant griliaus. Ėriuko šonkauliukai mano mėgstamiausi. Šašlykus mėgstu tik vištienos.
Esmė yra NEPERSIVALGYTI. Valgyti tik tiek, kad nebejaustum alkio, o ne tiek, kad pradėtų veržti skrandžio sritį

Išmokus tiek valgyti nereikės bijoti jokių riebesnių patiekalų. Nors aš nelabai ir mėgstu riebius.
Negalima atimti iš savęs valgymo malonumo. Negalyma valgyti to ko nemėgsti. Reikia išmokti valgyti, o ne persivalgyti.
Ir ką bedarutum, kiek besistengtum teisingai maitintis, be sporto visvien daug nepasieksit