Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

QUOTE(meiles_kibirkstele @ 2013 01 26, 00:28)
Mergaites, o stimuliuotis reikia butinai pradeti nuo 3 c.d.? Kazkur lyg esu skaiciusi, kad galima ir nuo 5 c.d. Jei tai teisybe, tai nuo ko priklauso kada pradeti stimuliuotis?

Ir dar klausimelis... Kaip greitai padaro tyrimus Embrionse?

Klausiu del to, kad kai vaziuosiu pas T. man jau bus 3 c.d. O pirmas vizitas. Jei nieko blogo neras, tai noreciau pradeti stimuliuotis.... Tik vat neaisku kaip greitai tyrimai ateis... doh.gif

Man stimuliacijas 2 kartus pradejo 2 c.d. Bet ne LT ir ne LV. Taciau, visu pirma pasidaryk tyrimus. Ir tai, nelygu ka tirs. Vienus hormonus reikia tirti 3-5 c.d. Kitus apie 21 c.d. Ir paprastu tyrimu atsakymu, nemanau, kad gali tiketis ta pacia diena. Suprantu troskima, kuo greiciau pradeti. Bet be tyrimu, manau, kad net gydytojas neprades stimuliaciju.

Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(VIN @ 2013 01 26, 00:14)
matyt kiekvienai individuliai, bet man asmeniskai visi sekmingi pastojimai buvo tuomet, kai tiems reikalams teikiau maziausiai reiksmes... matyt man psichologinis faktorius yra vienas is lemianciu (nepratekami kiausintakiai ir prasti vyro grikiai tik teorine priezastis, nes naturaliai buvau pastojusi 3 kartus). ir kuo daugiau galvoju apie proceduras, tuo kunas stipriau priesinasi.
kitas klausimas, kaip pavyksta isijungti ta "maziau reiksmes" mygtuka. sudetingas reikalas  blink.gif

Suprantu... Bet cia tas pats,,kaip sau liepti galvoti apie bet ka, tik ne apie melyna spalva... Tada ir galvosi tik apie melyna spalva.. Kuo daugiau as bandau save nuteikti negalvoti, tuo daugiau galvoju. doh.gif
O kodel tau reikia daryt ivf, jeigu pastoji naturaliai? ax.gif 4u.gif

Mergaites, o stimuliuotis reikia butinai pradeti nuo 3 c.d.? Kazkur lyg esu skaiciusi, kad galima ir nuo 5 c.d. Jei tai teisybe, tai nuo ko priklauso kada pradeti stimuliuotis?

Klausiu del to, kad kai vaziuosiu pas T. man jau bus 3 c.d. O pirmas vizitas. Jei nieko blogo neras, tai noreciau pradeti stimuliuotis.... Tik vat neaisku kaip greitai tyrimai ateis... doh.gif

Trmpa schema? Tada bent man pradedavo antra ciklo diena, bet siaip.. Niekad nesove i galva ta pacia diena pradeti, bet gal ir galima, ziurint, kokiu tyrimu reikes. Visgi kazkaip galvoju, kad bent menesi reikes palaukti, nebus ta pacia diena visu tyrimu, o gal rekomenduos ilga schema, gal dar ka nors g.gif

Beje, kraujo tyrmus tai gal is karto padarys, bet tepineli tai kazin. Manau,neverta taip skubeti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KittyKitty: 25 sausio 2013 - 23:41

Nuvaziuosit, pasidarysit su vyrioku visus tyrimus kuriuos lieps, atsakymas buna kita diena. Pasiskambinsi ir pasakys ar viskas tvarkoj pas jus ir ar galima pradeti stimuliacija 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Merginos,ką žinot apie vaistą Estrofem? kiek radau info jis padeda auginti gleivinę, bet informaciniam lapely parasyta, kad nestumo metu naudoti negalima. ar girdejote, kad kas nors ji geria pastojus?
Papildyta:
QUOTE(KittyKitty @ 2013 01 26, 00:40)
O kodel tau reikia daryt ivf, jeigu pastoji naturaliai? ax.gif  4u.gif

nes nei vienas is 3 naturaliu pastojimu nebuvo sekmingas ir nei vienas is 4 IUI. laikas bega, tai baisoka viska palikt atsitiktinumui.
Atsakyti
QUOTE(VIN @ 2013 01 26, 00:56)
Merginos,ką žinot apie vaistą Estrofem? kiek radau info jis padeda auginti gleivinę, bet informaciniam lapely parasyta, kad nestumo metu naudoti negalima. ar girdejote, kad kas nors ji geria pastojus?
Papildyta:
nes nei vienas is 3 naturaliu pastojimu nebuvo sekmingas ir nei vienas is 4 IUI. laikas bega, tai baisoka viska palikt atsitiktinumui.

Neteko girdėti..

Suprantu, tiesiog gal man kvaili klausimai kyla blush2.gif , bet atrodo, kad jei problemos su išnešiojimu,tai koks skirtumas, kaip pastoji, juk po IVF nėra lengviau išnešioti g.gif, ar ir pastoji nelengvai? Jei nesinori apie taikalbėti, nieko tokio,neatsakyk
Atsakyti
QUOTE(ingw123 @ 2013 01 25, 22:18)
Merginos, reikia labai Jūsų pagalbos.
Ką tai reiškia? Ar tai rodo, kad mes turėsime gydytis ir nukelinėti ivf?

labai priklauso nuo daktaro. Bet dauguma turbut skirs antibiotiku kursa abiems su yru kad issigydyti pries ivf.

QUOTE(ruth24 @ 2013 01 25, 22:52)
as dar su vienu klausim 4u.gif nepykit, kad taip vis klausineju, bet as sitam reikale "pirmoke", tai viskas nauja 4u.gif
ar normalu, kad ir siandien gerokai tas mano pilvas ispustas, sunkus ir skausmingas?vis pabado apatinej pilvo daly...kai pas mane ta hiperstimuliacijos rizika nemaza, skyscio jau trauke per punkcija...net nezinau. kiek mazdaug punkcijos padariniai "normaliai" jauciasi?temp beje nebera...

Jau sake mergaites, ger daug vandens ir jei pasidarys blogiau lek pas daktarus.

QUOTE(VIN @ 2013 01 26, 00:56)

Tai yra estrogenas kuris augina gleivine. Man buvo skirtas per stimuliacija ir berods geriau kol laukiau hcg. Cia kai dariau abu ivf lietuvoj. Nezinau kaip su juo pastojus nes po neigiamu hcg liepe nutraukti.
Dabar uk man skiria progynova , tai irgi yra estrogenas. Sita geriu du ciklus pries ivf, bet sikart daktaras liepe nusipirk nemazai progynovos papildomai ir sake kad gali reikt naudoti iki 12 nestumo savaites. Vadinasi galima naudoti nescioms g.gif

Kitty tylejau tylejau, nenorejau i jusu su tb sprendimus kistis, nes mes pacios vis tiek kazkaip geriau zinom ir jaucia kas mums tuo metu geriausia. Bet neistveriau nepasakius. Nepriimk tai kaip siulymo ir nuomones pirsimo, sakau is savo ilgos patirties. Isitikinau kad kunui, psichikai ir sirdziai daug lengviau istverti viena ar du nukeltus menesiukus negu kad dar viena nesekme ir tada save kaltinima ir grauzima kodel skubejau, kodel nepadariau visko ka galejau, kodel nepalaukiau kol mano maziukui butu geriausios salygos ateiti...va tiek norejau pasakyti wub.gif

Meiles kibirkstele, jei taikys trumpa protokola tai kazkaip galvoju kad 4,5 cd gal jau per velu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Citas: 26 sausio 2013 - 00:27
QUOTE(Citas @ 2013 01 26, 01:25)
Kitty tylejau tylejau, nenorejau i jusu su tb sprendimus kistis, nes mes pacios vis tiek kazkaip geriau zinom ir jaucia kas mums tuo metu geriausia. Bet neistveriau nepasakius. Nepriimk tai kaip siulymo ir nuomones pirsimo, sakau is savo ilgos patirties. Isitikinau kad kunui, psichikai ir sirdziai daug lengviau istverti viena ar du nukeltus menesiukus negu kad dar viena nesekme ir tada save kaltinima ir grauzima kodel skubejau, kodel nepadariau visko ka galejau, kodel nepalaukiau kol mano maziukui butu geriausios salygos ateiti...va tiek norejau pasakyti

ačiū,Cituk 4u.gif Nu va, visos šaukia,kad neatidėčiau,o tu į kitą pusę biggrin.gif Kad aš žinočiau,kad tie vienas ar du mėnesiukai ką nors pakeis,tai ir klausimo nebūtų doh.gif bet jei AFS problemos atkrenta, tai lieka snargliai, kurie manyje v isada tupi ir vyro problemos,kurios jau mus lygi 10 metų ir tik blogėja, tai ir nebežinau. Vyras už tai, kad darytume,aš blaškausi, nu žodžiu... kad aš žinočiau,kas yra geriausios sąlygos..Dėl savo sveikatos tainieko garantuot negaliu,mano organizmas bet kada gali pokštą iškrėsti..nu ir kaip žinoti? doh.gif aišku, kad lengviau ištverti atidėjimą negu nesėkmę,ir aš vyrui tai sakau,jis sako,kad niekas kryžiuku nepažymėjo,kad šis mėnuo nesėkmingas,o sekantis - sėkmingas. Ir jis teisus..Nieko nebežinau doh.gif O dar tas difas.. Man ir taip hiperstimuliacija būna,o dar po klimakso turbūt rizika didėja doh.gif
Apėmė sentimentai,paskaičiau archyve seną IVF temelę, kur pastojau natūraliai, juokinga skaityti, kokia tryzna buvau lotuliukas.gif Ir tebesu doh.gif tai ko iš manęs tikėtis doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2013 01 26, 01:36)
ačiū,Cituk 4u.gif Nu va, visos šaukia,kad neatidėčiau,o tu į kitą pusę biggrin.gif  Kad aš žinočiau,kad tie vienas ar du mėnesiukai ką nors pakeis,tai ir klausimo nebūtų doh.gif  bet jei AFS problemos atkrenta, tai lieka snargliai, kurie manyje v isada tupi ir vyro problemos,kurios jau mus lygi 10 metų ir tik blogėja, tai ir nebežinau. Vyras už tai, kad darytume,aš blaškausi, nu žodžiu... kad aš žinočiau,kas yra geriausios sąlygos..Dėl savo sveikatos tainieko garantuot negaliu,mano organizmas bet kada gali pokštą iškrėsti..nu ir kaip žinoti? doh.gif aišku, kad lengviau ištverti atidėjimą negu nesėkmę,ir aš vyrui tai sakau,jis sako,kad niekas kryžiuku nepažymėjo,kad šis mėnuo nesėkmingas,o sekantis - sėkmingas. Ir jis teisus..Nieko nebežinau doh.gif O dar tas difas.. Man ir taip hiperstimuliacija būna,o dar po klimakso turbūt rizika didėja doh.gif
Apėmė sentimentai,paskaičiau archyve seną  IVF temelę, kur pastojau natūraliai, juokinga skaityti, kokia tryzna buvau lotuliukas.gif Ir tebesu doh.gif  tai ko iš manęs tikėtis doh.gif  lotuliukas.gif

4u.gif dievuleliau, nair situacija doh.gif o tai jei nukeli tarkim menesiui kol vyras issigydo gripa ir tu apsigydai persalima, tai difas jau nebeveikia?
As tai nepriestarauju kitoms mergaitems tik kazkaip tau reikia gal uzsirasyti visu priezasciu ir aplinkybiu sarasa ir tada deti pliusus ir minusus ir ziureti kuriu daugiau g.gif nu jo afs problema sudetinga ir negerejanti, bet taip pat nera greitai blogejantis dalykas. Ar vyro spermai nepakenks gripas ir auksta temperatura? Ko gero pakenktu, bet jis jus geraipasigydes pasveiks iki punkcijos rolleyes.gif
Cia zinai as tipo patarineju, o ziurek kapatipadariau, gavau neigiamus lad ir aukstus tnf ir suskubejau su savo ivf latvijoj, paskui aisku gailejausi, bet tuo metu buvau taip uzsukus savo varikliuka kad net traktoriu nebutu manes sustabdes. O juk Atloja bande ta traktoriu kurti biggrin.gif
Tai kada tau reikia nuspresti?
Na ka benusprestum as palaikysiu nes zinau kaip mesapmastom ir kaip mes pasveriam isus uz irpries pradedamos ivf. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ruth24 @ 2013 01 25, 22:52)
as dar su vienu klausim 4u.gif nepykit, kad taip vis klausineju, bet as sitam reikale "pirmoke", tai viskas nauja 4u.gif
ar normalu, kad ir siandien gerokai tas mano pilvas ispustas, sunkus ir skausmingas?vis pabado apatinej pilvo daly...kai pas mane ta hiperstimuliacijos rizika nemaza, skyscio jau trauke per punkcija...net nezinau. kiek mazdaug punkcijos padariniai "normaliai" jauciasi?temp beje nebera...

Po punkcijos man 5 dienas truputį buvo skausmingos kiaušidės: suskausdavo atsistojus, kartais einant, verčiantis ant kito šono, pilve sunkumas, pilnumas jautėsi. Po tų penkių dienų jokių paskaudenimų nebeliko, tik pilvas vis dar gerokai didelis, tai suprantama, nes pas mane kiaušidės gerokai padidėję.

Prieš kelias dienas čia buvo diskutuota apie Bromocriptiną. Tai va, daktarė sakė, kad prie jo reikia priprasti. Ir tai tiesa, nes jau antras rytas kaip nebejaučiu jokių rytinių silpnumų thumbup.gif
Papildyta:
[quote=ruth24,2013 01 25, 10:57]
Sveikos 4u.gif

ir dar dar daktare leido bromocriptino po puse gert, tai vakar pries pat miega sugeriau ir jokio pykinimo thumbup.gif

Nuo pusės tabletės ir man rytais viskas OK būdavo. Kelis rytus pasikankinau, kai po visą paskyrė gert.
Atsakyti
Labas mergaites 4u.gif
Aciu uz paraminimus del to mano pilvelio, siandien isties jau geriau, na dar sokt nenoriu, bet manau eina geryn... biggrin.gif skysciu manau visai pakankamai geriu, arbatu, vandens, gal gi kazkaip issivyniosiu ax.gif
mano kiausides irgi didesnes uz norma (jos jau daug metu tokios), tai dar pastimuliuota, isvis pasipute biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruth24: 26 sausio 2013 - 10:59
QUOTE(Citas @ 2013 01 26, 01:25)

Tai yra estrogenas kuris augina gleivine. Man buvo skirtas per stimuliacija ir berods geriau kol laukiau hcg. Cia kai dariau abu ivf lietuvoj. Nezinau kaip su juo pastojus nes po neigiamu hcg liepe nutraukti.
Dabar uk man skiria progynova , tai irgi yra estrogenas. Sita geriu du ciklus pries ivf, bet sikart daktaras liepe nusipirk nemazai progynovos papildomai ir sake kad gali reikt naudoti iki 12 nestumo savaites. Vadinasi galima naudoti nescioms g.gif

Citas, o tavo gleivine normoj ar sunkiau auga? nezinai del ko tau skyre sita hormona?
Atsakyti
Labas rytas visos 4u.gif

Jolantulia, kaip tu šiandien? Tikriausiai jau buvai pas gyd? Apie kraujus manęs klausk, žinau viską, nu beveik viską doh.gif Koks tas kraujas - kiek jo, spalva, konsistencija? Tikriausiai jau per vėlai aš su savo patarimais, bet pirmas vaistas - lovytė, reikia gulėt ir nejudėt 4u.gif

KittyKitty, o aš irgi žinok pritariu Citui blush2.gif Tikrai linkiu tau kuo lengvesnio apsisprendimo ir ką benuspręstum, aš palaikysiu ir sirgsiu labai už tave. Čia sakau grynai iš asmeninės patirties. Aš irgi buvau susirgus smarkiai po difo, su T turėjau analogišką pokalbį, ir aš nenutraukiau. Tai buvo mūsų pats prasčiausias bandymas, įskaitant ir visas IUI. Po šiai dienai galvoju, kad reikėjo nutraukti g.gif Prisimeni, kažkada juokėmės, kad mes galėtume būti mis klipatos? Na bet vistiek nesergame ištisai, vistiek po ligos kažkaip save palepiname, apkamšome, pastipriname, bent jau stengiamės 4u.gif O kad nesusirgsim tai aišku nieks negarantuos. Aš ir po teigiamo HCG buvau gavus baisingą miežį, po viršutiniu voku, su žiauria tempa. Tada gal vienintelį kartą gyvenime jau nebegalvojau apie lėliuką, nes atrodė, kad vistiek mirsiu tuoj, tai vis tiek gimt nespės...

stryga, tu sveik greičiau 4u.gif

Citai, kaip tau sekasi slopintis? ax.gif Gal yra naujienų iš muitinės?

pliuske, tau jau visko mergaitės prirašė, aš ne ką patarsiu, nes wobenzymą nutraukiau iškart kai pradėjau stimuliaciją. Kaip tavo nuotaika? Kaip savijauta?

Kitų mergaičių tikrai neignoruoju, bet nieko negaliu pasakyti g.gif Apie išpunktavimą daug folių, tai galėjau tik pasvajot, o apie tuos visus vaistukus, tai nebent pati galiu klaust, o ne atsakyt ax.gif
Atsakyti