QUOTE(Impe)
Dėl ligų, susirgti tai tikrai gali visi, bet va iš veislyno tikėčiausi, kad jei veislynas pamatytų jog gyvūnas serga, tai išgydytų iki galo katę ir pasidomėtų ar liga nėra kokia paveldima. Jei nėra tai patys ramiai gyvena ir kačiukus sveikus parduoda, o jei liga paveldima ir nepagydoma, o tik apgydoma, tai bent jau neleidžia į pasaulį galimų ligoniukų.
Mieloji, tikrai žinau, kad taikai man šitą pasakymą ir gali nesidangstyti, kad čia atėjai tik su ''pamąstymais''. Juk prieš gerą savaitę sugebėjai mane be jokių įrodymų išdergti vienai forumietei, jog pas mane katė yra nestabilios psichikos ir dar myžanti į lovą, o prie to pačio astma serganti... Ir neva aš katę ėmiau gydyti, o nebaigiau gydymo, nes nesupratau, kas jai yra, o dabar ruošiuosi ją veisti... Vai vai, kokie mes protingi, visus kitus matome, rėkaujame, kokie pas šitą ir tą sergantys, nenormalūs, apgydomi tik iš dalies, veisiami sergantys ir t.t. O kur įrodymai? Na, kai pateiksi įrodymus, kad mano katė turi konkrečių problemų ir aš negydžiau katės iki galo ir apgydžiau tik ''tept lept'', kad ant pirkėjų akių gerai atrodytų, tada ir bus kita kalba.
QUOTE(Milla* @ 2013 01 14, 18:01)
Manau,viskas yra gerokai perlenkta
''Tą patį'' galiu taikyti su jūsų kačiukų paskaičiavimais - padarėte kaip jums patogiau.
ne visuose yra atliktas HCM,PKD bei kraujo grupės testai. Suma ~400lt, ir ji yra vienkartinė, sekančioms vadoms to priskaičiuoti nereiketų.
1. Ne visuose, bet pas mane atlikti, pridėkime ir FeLV, FIV, FCoV tyrimus - katei tai kainavo jūsų paminėtus 400 lt. Ko kitą kartą tai pačiai katei nedarysiu, tai kraujo tyrimo, toks tyrimas - vienkartinis.
2. Tyrimai yra nevienkartiniai. Jie kartojami kas metus (HCM, PKD jeigu ultragarsu), FeLV, FIV, FCoV kartojami prieš kiekvieną kergimą. Tai kodėl nereikėtų priskaičiuoti?
dauguma veislynų kergia su savo katinais,arba su Lietuvoje gyvenančiais, žinoma nemažai veža ir į užsienį,tačiau tai nėra BŪTINYBĖ ir PRIVALOMA. Tad katino kaina ~1000Lt.
1. Dauguma veislynų gal ir kergia su savo katinais, bet tie katinai irgi ne už dyką į veislyną atkeliauja, jie kainuoja mažiausiai 1000 EUR / vnt.
2. Kiek Lietuvoje žinote, tarkim britų trumpaplaukių katinų, kurie prieinami kergimui už 1000 lt? Štai jums užduotis, paskaičiuokite, jei rasite bent vieną, būsiu priversta susigėsti, kad nemoku matematikos...

vieno geriausių maistų Acanos, bent jau Kaune, galima įsigyti už 20lt/kg. Perkant didesnę pakuotę - dar pigiau. Maitinant tris kačiukus geru sausiaku,plius konservai (vėlgi,ne po 5Lt už 100gr.) ar mėsyte (o juk dar ir pieno truputį gauna), maistui dviems mėnesiams (kadangi veslynuose mažyliai iškeliauja trijų mėn.) pilnai pakanka 150Lt. Tik reik protingai susirast normalias parduotuves,kur pirkti maistą.
1. O leiskite paklausti, kas jeigu aš ne Kaune, o gyvenu provincijoje, tarp žalių medžių ir mėlynų ežerų?

Gal man tada nuvažiuoti reikia į didmiestį ir urmu užsipirkti metams į priekį, maža ten ką, o gal kačiukų vadą apturėsiu, gi reiks kažkuo šert... Neesmė, kad išleisi dar ant benzino važiuodamas, o jei siųsiesi internetu, rizikuoji, kad per tuos metus nesunaudosi tokio didelio kiekio, kokį tarkim užsakei, arba jau pasibaigs galiojimo laikas...
2. Kaip manote, kiek kainuoja geri konservai? Jeigu jums geri konservai yra Whiskas, Kitekat, tai tebūnie, man geri konservai atsieina 5-10 lt už 100-200 g. O pieno kačiukams išvis negalima (išskyrus mamos).
3. Jeigu aš šeriu ne Acana, o Power of Nature, kurio kaina trigubai didesnė ir kokybė geresnė, negu Acanos, kas tada?
gero kraiko galima įsigyti iki 15Lt už 6kg. Dviems mėn. trims kačiukams tikrai pakaktų 3pakuočių, vadinasi - 45Lt.
1. O kas jums yra geras kraikas? Ar būtinai ''jūsų geras kraikas'' turi būti geras veisėjui? Nemanote, kad veisėjas renkasi tokį, koks jam atrodo priimtiniausias pagal jo asmeninius poreikius (neliečiant finansinių išgalių)?
2. ''Mano geras kraikas'' man atsieina 39 lt už 10l. Pas mane kačiukai jau nuo trečios savaitės eina į tualetą, o išvyksta namo tikrai ne lygiai sulaukus trijų mėnesių, o dar maždaug po savaitės, ar dviejų, kartais ir dar vieno mėnesio, tai susinaudoja 3 maišai - kaina ženkliai skiriasi.
O jei katė ne viena? Veislynuose dažniausiai bent kelios vados per metus, tad pelnas gali siekti ir 10tūkst. Lt
Tai, o kas jei katė ne viena? O tai tų kitų kačių kačiukai kitokie? Jiems nereikia nei maisto geresnio, nei kraiko pirkti geresnio, gal ir neskiepyti pilnai? Paprastai viena katė yra kergiama kartą į metus, na daugiausiai du kartus, tada sutinku numinusuoti HCM, PKD ir kraujo grupės testo kainą, nes dar nepraėję metai, o kraujo grupė tiriama kartą per gyvenimą... Bet visos kitos išlaidos - vienodos, o investicijos vis auga, nes reikia ir reproduktorius naujus susipirkti, o ką jau kalbėti, jeigu katė susilaukia tik vieno kačiuko vadoje? Tai net kergimo kaina neatsiperka, o tai jeigu visai nesusikergia (kaip man buvo, išleidau tūkstančius, o katė nepastojo), tai kas tada? Gal apsikabinus pagalvę verkti ir dejuoti, kaip nesiseka ''biznis'' pagal jūsų išsireiškimus?
Kergimas su katinu : 250Lt
Dabar ir aš jums pamokslausiu: galimėjo susirasti ir pigiau, už šimtinę.

Kačiukų šėrimas : kadangi kačiukus auginau iki dviejų mėn, mėnesiui sausas maistas, konservai, mėsytė kainavo ~100Lt.
Oho, du mėnesius šėrėte sausiuku, konservais ir mėsyte vos už šimtinę tris kačiukus? Nu dar tokių čiūdų nemačiau... Nebent tas jūsų sausiakas ir konservukai tikrai tokiomis kainomis Kaune, mažu ir man reikės atskristi iš Norvegijos, apsipirkti urmu.

Apie mėsytę jau nekalbu, man parai vištienos krūtinėlė kainuodavo 13-14 lt trims mažyliams, o kuo jūs ten šėrėte? Gal už dyką gaudavote kiaulienos?
pusantros papildomos pakuotės 20Lt. Ir tikrai ne prasto optimos linijos
<..> o todėl, kad be galo juos mylėjau, žinojau, kad greit užaugs ir iškeliaus... atidaviau jiems viską ka galėjau geriausia. Ir šeimininkus suradau labai puikius,palaikome ryšius ir dabar. Mieli veisėjai, nustokite šmeižti tuos bedokumenčių laikytojus, o geriau stenkites, kad kilmingi kačiukai būtų prieinami visiems (geriems) žmonėms.
Tai išduokit paslaptį, koks ten tas kraikas, kuo toliau, tuo žiūriu aš visai neekonomiškai perkuosi savo kačiukams viską...
1. O kodėl neišdalinote už dyką tų kačiukų, jeigu taip mylėjote? Kodėl pasipelnėte?

O tai kiemo rainė negali tokių pačių pūkuočių jums atvesti? Gali. O kačiukus irgi galite padovanoti, kam pardavinėti mišrūnus, kai pilnos prieglaudos? Juk tie kačiukai bus tokie patys mylimi ir globojami, kaip ir šie iš kurių pelnotės... Ir nesakykite man apie meilę, kai pelnotės iš paprastų mišrūnų. Kiekvienas investuodamas į kažką, tikisi atgauti atgal bent dalelę to, ką įdėjo, sutinku, bet skirtumas tas, kad kiti investuoja sąžiningai ir atgauna tik tiek, kad toliau išlaikytų veislyną, o kiti investuoja apeidami sutartis ir panaudoja savo asmeniniems poreikiams, kaip pavyzdys - jūs studentė, sunku be tėvelių pagalbos išgyventi, tai va kaip gerai, yra katė, pripaišiau veislę, prastuminėju kačiukus, grynas pelnas, trys šimtai krenta į mano kišenę. O jeigu veislė nepripaišyta, o tikra (katė su dokumentais), tai leidimo veisti jūs neturėjote, nes pažeidėte sutartį, vadinasi esate apgavikė. Nes joks padorus veisėjas neparduos neveisiamo gyvūno be sutarties ir neatiduos dokumentų, kol nebus atlikta kastracija/sterilizacija, arba ant dokumentų nebus užrašo NOT FOR BREEDING / NEVEISIMUI.
2. O kas šmeižia bedokumenčių laikytojus? Laikykite jūs į valias mišrūnus, niekas juk nebaus, kad nusipirkote ''ne originalą už teisingą kainą'', o ''padielką papigiai''.
3. Ta prieinama kaina, tai kokia? 450 lt kurią jūs paminėjote už kačiuką? Nu tai tada nesąžiningai gaunasi... Jūs investuojate penkis šimtus su kažkiek, o gryno pelno gaunate apie tris šimtus... O mes veisėjai investuojame kelis tūkstančius, o gryno pelno tada kiek gauname, jei už tokią kainą parduodame?