Įkraunama...
Įkraunama...

Kačiukas su dokumentais ar be jų?

Kačių veisėjai pilni arogancijos, su jais kalbetis argumentų kalba - sunku.
Todėl nukopinau iš vieno daugiausiai pasiekusių šunų veislyno. Tekstas iš jų svetainės:

1. Pirmasis faktorius - šuniuko kokybė, klasė. Visi suaugę šunys skirstomi į tris klases - pet klasė (laikymui namuose), breed klasė (šunys veisimui) ir show klasė (parodoms ir veisimui). Vienoje vadoje gali pasitaikyti visų trijų klasių šuniukai, o gali būti ir vien pet klasės gyvūnai. Breed klasės šuniukai gimsta retai, o show klasės - dar rečiau, kartais tik vienoje iš keleto vadų. Būna dar ir veislės brokas, bet ir tokie šuniukai kainuoja pinigus, nes jei jie auginami ir rūpinamasi taip pat, kaip ir show klasės šuniukais, bei kilę iš tų pačių tėvų. Veislės brokas - tai šunys, neatitikantys veislės standartų, turintys diskvalifikuojančių ydų - pvz. netaisyklingas sąkandis, standarto neatitinkanti spalva, kriptorchizmas. Tokie šuniukai parduodami pigiau su sąlyga, jog jie niekada nebus kergiami, parodose dalyvauti jie taip pat negali, jų kilmės dokumentuose paprastai yra įrašas apie tai. Pet klasės šuniukai gali ir neturėti diskvalifuojančių ydų, bet anatomiškai yra mažiau perspektyvūs ar turi nedidelių nukrypimų nuo standarto (proporcijos, galvos forma, pigmentacija, kojų ilgis ir pan.), todėl veisimui ir parodoms taip pat nėra perspektyvūs.

Ir žodis brokas kaulų nelaužo, ir apie klases sažiningai rašo...
O jus, kačių veisėjai: jus gal ir į tualetą neeinate? Ir ne vaikštote o tiesiog levituojate?
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Blin geriau jau būčiau nežiūrėjus aš tų skelbimų doh.gif
vaizdas kraupokas sakyčiau, nu jau žinot jokių ISO standartų tie perliukai neatitinka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 01 15, 22:49)
Dėl ISO kokybės standartų sutinku, tikrai neįdėmiai perskaičiau  blush2.gif 

Kad jau čia tokia diskusija verda tai įdomumo dėlei įlindau į skelbiu .lt puslapį, prisipažinsiu labai seniai nežiūrėjai tai pasirodo oi koks ten gyvenimas verda, vieni ieško brituko mėlyno už dyką nes labai mylės, bet būtinai dar kačiukas turi būti, nes taip suprantu didelio jau nelabai mylėtų g.gif
Kitam reikia brituko bet be dokumentų (nafig šiais laikais jie reikalingi) iki 200 lt bet būtinai nekastruoto (nes kitaip kaip jis jam babkes uždirbinės)  doh.gif
Kitas siūlo katiną kergimui (lietuvos čempioną surinkusį visus įmanomus apdovanojimus  doh.gif )
O čia britukas ieško naujų namučių 6 sav. ir jau visiškai savarankiškas galintis važiuot į kitus namus  doh.gif

[attachmentid=226384]
man pavyzdžiui graudu žiūrėti į tokį vargdienėlį.
Kaip iš Buchenvaldo verysad.gif
Va čia jums daugintojų perliukai

Jetus tu mano koks nabagutis verysad.gif kokios kojytes kudutes,eina sau vargsiukas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(spiglys @ 2013 01 15, 19:43)
O jūs buvot bent vienoj kačių parodoj ? Ar matėt kokia konkurencija tarp tų alia " brokuotų dokumentinių " ? Ir jei bent truputį išmanot kokios nors veislės standartus ( čia ne įžeidimas) , galėtumėt pamatyt , kad tie jūsų įvardinti " brokuoti dokumentiniai" t.y kastratai yra neprastesni  o kartais ir  geresni .
parodas aplankom, paziurim graziu kaciuku, visai seimai pramoga thumbup.gif na bet brokai(Pet) nedalyvauja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 01 15, 21:58)
O paskui klausia kodėl mano britas žandų neturi arba kodėl jo akių spalva netokia, nu gi todėl, kad jis jau nebritas, na turi jis jų kraujo gerokai praskiesto ir tiek

"Tu gali būti Britu, bet Anglu tu niekada nebūsi!"
Taip mūsų ex tautiečius niekina vietiniai Londoniečiai....

O pasirodo - ir Britu būti ne taip jau lengva.... Veisėjai neleidžia.... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Flirt @ 2013 01 15, 22:08)
parodas aplankom, paziurim graziu kaciuku, visai seimai pramoga thumbup.gif  na bet brokai(Pet) nedalyvauja ax.gif

Tai kas tada Jūsų nuomone brokas ( Pet ) pas kačiuką ?
Atsakyti
QUOTE(Sierovasss @ 2013 01 15, 21:48)
Merginos - ne aš sugalvojau gyvūnus rūšiuoti į klases.
Tai klausimus ta tema - prašome kreiptis į veisėjus, o ne į mane.....
Aš neveisėjas. Aš net katino neturiu - turėsiu dar tik po menesio....
Aš tik neturiu ką veikti kol kačiukas auga - tai va ir diskutuoju su VEISĖJAIS :-)

Aš ne veisėja.

Man brokuotas gyvūnas,tai tas, kuris privalo būti kastruojamas/sterilizuojamas, nes jis negali būti veisiamas.

Berašant užmačiau vėl postą, kuris tiesiog patvirtina:

Veislės brokas - tai šunys, neatitikantys veislės standartų, turintys diskvalifikuojančių ydų - pvz. netaisyklingas sąkandis, standarto neatitinkanti spalva, kriptorchizmas. Tokie šuniukai parduodami pigiau su sąlyga, jog jie niekada nebus kergiami, parodose dalyvauti jie taip pat negali, jų kilmės dokumentuose paprastai yra įrašas apie tai. Pet klasės šuniukai gali ir neturėti diskvalifuojančių ydų, bet anatomiškai yra mažiau perspektyvūs ar turi nedidelių nukrypimų nuo standarto.

Žodis "brokas" nėra kažkas čia jau tokio, bet reikia suvokti, kas tai yra ir nenurašyti to ausims ar kojoms.
Atsakyti
QUOTE(alfute @ 2013 01 15, 22:03)
Kiek teko bendrauti su veisejais is Rusijos, nuomonė yra gan griežta. Šou klasę gali nustatyti tik teisėjas. Kačiuko šou klasę nustatyti iki kol jam sueis bent 6-7 mėn amžiaus apskritai yra neteisinga. Ir dar patiko pasakymas, kad šou klasės apskritai nieks neparduos, nes visi pasiliks tokį gyvūną sau smile.gif

Parduoti šou klasę yra nemaža atsakomybė. Nes visgi už tokį gyvūną ir kaina atitinkama. Manau su tuo kačiuku nesudalyvavęs parodoje, veisėjas negali duoti tokios garantijos.

Tai kad aš taip ir sakiau - Show namuose kastratu - nelabai rasi....
Atsakyti
QUOTE(Sierovasss @ 2013 01 15, 22:48)
Matote, aš neveisėjas, todel tikrai ne aš. Manyčiau veisėjas gal? Vadinasi Jūs? O gal ir klube aktuojant - turėtų koks teisėjas rezliuciją uzdeda... Pasidomesiu.

O jus ką - esate veiseja, bet pirmą kartą girdite šiuos terminus?
Viešpatie aukštielnykas.......

Aš tuos terminus puikiai žinau.
Bet kaip jūs sakot, jūs juk atstovaujate pirkėjo poziciją tai vat ir klausiu kaip jūs būdamas eilinis pirkėjas atėjęs pas daugintoją nustatysit, kad tas kačiukas show klasės, nes sakėt tokį pirktumėte iš daugintojo? Ar jūs tiesiog patikėsite daugintojo žodžiais kuris jums tai pasakys g.gif

Beje klube niekas jokių rezoliucijų nededa, tik veisėjo pageidavimu į dokumentus įrašo, kad kačiukas neveisimui.
O PET tai dar nėra brokas kaip jūs sakote, brokas pavyzdžiui yra laužta uodega, netaisyklingas sąkandis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semlina: 15 sausio 2013 - 22:19
QUOTE(spiglys @ 2013 01 15, 22:11)
Tai kas tada Jūsų nuomone brokas  ( Pet ) pas kačiuką ?

Paskaitykite aprašymą ir suprasite.
Jūs veisėjas? Ir to nežinote? Net savo veislėje?
Tai kaip jus gerinate tą veislę? Užrištomis akimis?
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 01 15, 19:52)
Priežasčių dėl ko parduodamas neveisimui gali būti labai daug ir nebūtinai tai turi būti brokas. Viena iš dažniausiai pasitaikančių priežasčių yra kraujų saugojimas ir sutartinių įsipareigojimų laikymasis. Kergimo metu pasirašoma sutartis, kurioje katino šeimininkų reikalavimu gali būti numatytas draudimas parduoti kačiukus veisimui arba parduoti į tam tikras šalis. Taip katino savininkas saugo savo katino kraujų platinimą, ir savo rinką, o kačiukai nors ir superiniai parduodami tik namams. Jeigu vis tik veisėjo nevaržo jokios sutartys jis iš vados atrenka idealiausiai standartą atitinkančius kačiukus, tarkim vieno kažkurio akys atviresnės už kitų, paprastas žmogus to skirtumo greičiausiai net nepastebės, kito gal ausys truputuką mažesnės būtent tokios kokių veisėjas nori, bet vėl gi jūs to skirtumo net nepastebėsit ir tie kačiukai kurie parduodami neveisimui nėra prasti tiesiog tas vienas kažkuo truputuką geresnis už visus kitus. 

Čia dar vienas straipsnis jei kam įdomu ax.gif
http://grynas.delfi....a.d?id=58266614

tai as pilnai suprantu ir tikiu, bet as apie tai, kad veisejas tikrosios priezasties nepasakys, o jei ka ir pasakys tai nebutinai bus teisybe mirksiukas.gif taip, kad vel griztu i pradine padeti ir renkuosi pardaveja, kuris mielesnis sirdziai, nes tiek daugintojas tiek veisejas gali apgauti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Flirt @ 2013 01 15, 20:24)
sito kojos per ilgos, ano kaulai per smulkus, trecio snukutis per ilgas ir panasiai schmoll.gif

ir kaip PET parduodami visi neatitike standartu
isvada gaunas tokia, kad moki didelius pinigus uz brokuota dokumentuota katinuka biggrin.gif

QUOTE(Flirt @ 2013 01 15, 22:08)
parodas aplankom, paziurim graziu kaciuku, visai seimai pramoga thumbup.gif  na bet brokai(Pet) nedalyvauja ax.gif

Pagal jūsų parašymą,tai didžioji dalis tų gražių parodų dalyvių ir yra brokuoti.
Atsakyti