Įkraunama...
Įkraunama...

Kačiukas su dokumentais ar be jų?

QUOTE(semlina @ 2013 01 19, 22:20)
Na vis tik manau tai visai neinformatyvus sąrašas iš jo tikrai neina suprasti kiokios šalies tai veislynas. Vis tik čia ėjo kalba apie tai kaip eiliniam lietuvos pirkėjui nusipirkti kačiuką ir nebūti apgautam.

Kodėl neinformatyvus g.gif Nu pvz aš sakau žmogui, mano kačiukai su TICA dokumentais (beje jie irgi visiškai kitokie ir kitaip išduodami). Žmogus jau žino veislyno pavadinimą, į kurį kreipėsi. Lenda į sąrašą ir tikrina ar toks tikrai TICA registruotas. Nu galų gale veislynas turi registracijos pažymėjimą.

Lietuvos pirkėjams paranoja dėl tų apgavimų ir patys veisėjai to pasiekė, iki nenormalių reikalavimų biggrin.gif Tegul jie nusiperka užsienyje kačiuką namams, jeigu jau Lietuvoj visi apgavikai doh.gif
Ir kodėl veisėjas turi iki apsikakojimo kažkam kažką įrodinėt, kad jis ne kupranugaris doh.gif Čia gal pirkėjas turėtų man įrodyti, kad aš galiu jam patikėti savo kačiuką, nes jeigu man nepatiks neparduosiu schmoll.gif

Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2013 01 19, 22:44)
Kodėl neinformatyvus  g.gif

Taip, sutinku kai tu jau esi suradęs tą veislyną pasitikrinimui jis tinka, bet jeigu tu dar tik ieškai tam tikros veislės kačiuko ir ieškai būtent lietuvoje tai pagal tą sąrašą veislyno nerasi arba tau reikės labai daug laiko, kad peržiūrėti tokį didelį tau neaktualių veislynų sąrašą.
Vėl gi čia tik mano nuomonė, gal kitiems kitaip atrodo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 01 19, 22:51)
Taip, sutinku kai tu jau esi suradęs tą veislyną pasitikrinimui jis tinka, bet jeigu tu dar tik ieškai tam tikros veislės kačiuko ir ieškai būtent lietuvoje tai pagal tą sąrašą veislyno nerasi arba tau reikės labai daug laiko, kad peržiūrėti tokį didelį tau neaktualių veislynų sąrašą.
Vėl gi čia tik mano nuomonė, gal kitiems kitaip atrodo. g.gif

Na aš matyt ne taip supratau biggrin.gif Juk eiliniam pirkėjau nelabai svarbu, kokia ta sistema. Juk pirkdamas namams kačiuką jis neieškos specialiai su CFA, TICA ar WCF dokais. Randa veislyną, pasiklausinėja, tada gali pasitikrinti ar viskas tikra smile.gif
Manau konkrečios sistemos, konkrečių veislynų čia jau veisėjai ieško.
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2013 01 19, 21:44)

Ir kodėl veisėjas turi iki apsikakojimo kažkam kažką įrodinėt, kad jis ne kupranugaris  doh.gif Čia gal pirkėjas turėtų man įrodyti, kad aš galiu jam patikėti savo kačiuką, nes jeigu man nepatiks neparduosiu  schmoll.gif

Tai realiai jis nieko niekam ir neįrodinėja. Eina kalba tik į ką atkreipti dėmesį pirkėjui. Galų gale, netgi ko paklausti to veisėjo apart "kokia kačiuko kaina?"

Neparduoti kačiuko yra Jūsų teisė . Ir ji lygiai tokia pati kaip ir nepirkti kačiuko iš Jūsų. Jūs pirkėjui užduosite nemažai klausimų. Jis Jums turėtų užduoti jų irgi daug. Bet dažniausiai pirkėjai nelabai net žino, ko klausti. Labai šaunu, kad papunkčiui kažkas išdėsto į ką atkreipti dėmesį perkant kačiuką.
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2013 01 19, 22:58)
Na aš matyt ne taip supratau  biggrin.gif Juk eiliniam pirkėjau nelabai svarbu, kokia ta sistema. Juk pirkdamas namams kačiuką jis neieškos specialiai su CFA, TICA ar WCF dokais. Randa veislyną, pasiklausinėja, tada gali pasitikrinti ar viskas tikra smile.gif
Manau  konkrečios sistemos, konkrečių veislynų čia jau veisėjai ieško.

Gal ir taip g.gif
Atsakyti
QUOTE(Redos @ 2013 01 19, 23:04)
Tai realiai jis nieko niekam ir neįrodinėja. Eina kalba tik į ką atkreipti dėmesį pirkėjui. Galų gale, netgi ko paklausti to veisėjo apart "kokia kačiuko kaina?"

Neparduoti kačiuko yra Jūsų teisė . Ir ji lygiai tokia pati kaip ir nepirkti kačiuko iš Jūsų. Jūs pirkėjui užduosite nemažai klausimų. Jis Jums turėtų užduoti jų irgi daug. Bet dažniausiai pirkėjai nelabai net žino, ko klausti. Labai šaunu, kad papunkčiui kažkas išdėsto į ką atkreipti dėmesį perkant kačiuką.

Taip, aš esu už tai kad pirkėjas klaustų visko, kas tik jam neaišku. O ir pati dažniausiai viską parodau, paaiškinu, be jokių reikalavimų blush2.gif
Taip, papunkčiui viskas tvarkoj. Nors su semlinos punktais sutinku ne su visais, bet iš esmės viskas tiesa. Ir esu tik už, kad pirkėjas BŪTINAI pasidomėtų veislynu, iš kurio planuoja pirkti kačiuką. mirksiukas.gif
Nors tiesa pasakius, pirkėjai ieškantys dokumentinio gyvūno, dažniausiai žino daug mirksiukas.gif

Ir žinokit, esu visai netikus "biznierė", nes jeigu man paskambina ir pasako, kad ieško kačiuko be dokumentų, mandagiai atsakau, kad aš tokių neturiu ir nusiunčiu skaityti skelbimų lotuliukas.gif
Pavargau švaistyti savo energiją beprasmiams pokalbiams ir kodėl mano kačiukai nekainuoja 300 lt. doh.gif, nes dažniausiai žmogui, kuris turi išankstinį nusistatymą nieko neįrodysi schmoll.gif

Beje turėjau atvejį. Paskambino moteris, paklausė kainos, nusivylė, kad jai per brangu, atsisveikino mirksiukas.gif Po minutės gaunu žinutę: "labai atsiprašau, gal mano prašymas absurdiškas, bet norėčiau tos katytės išsimokėtinai" biggrin.gif Man prašymas absurdiškas nepasirodė. Susitarėm. mirksiukas.gif Veisėjai yra normalūs žmonės, o ne kažkokie pabaisos, kurie tik ir taikosi apgauti vargšą pirkėją cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaiLaa: 19 sausio 2013 - 22:34
QUOTE(LaiLaa @ 2013 01 19, 23:18)
Taip, aš esu už tai kad pirkėjas klaustų visko, kas tik jam neaišku. O ir pati dažniausiai viską parodau, paaiškinu, be jokių reikalavimų  blush2.gif
Taip, papunkčiui viskas tvarkoj. Nors su semlinos punktais sutinku ne su visais, bet iš esmės viskas tiesa. Ir esu tik už, kad pirkėjas BŪTINAI pasidomėtų veislynu, iš kurio planuoja pirkti kačiuką.  mirksiukas.gif
Nors tiesa pasakius, pirkėjai ieškantys dokumentinio gyvūno, dažniausiai žino daug  mirksiukas.gif

Sąrašą visada galima papildyti jei ko nepaminėjau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 01 19, 23:28)
Sąrašą visada galima papildyti jei ko nepaminėjau mirksiukas.gif

Man atrodo, kad lyg ir pakoregavot jį blush2.gif Arba man vaidenasi, arba kai ko ten nėra, kas buvo anksčiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2013 01 19, 23:35)
Man atrodo, kad lyg ir pakoregavot jį  blush2.gif Arba man vaidenasi, arba kai ko ten nėra, kas buvo anksčiau  biggrin.gif

Tai, kad nieko nekeičiau schmoll.gif
Atsakyti
O beje manęs nešokiruoja pirmas klausimas, "kokia kačiuko kaina?" Nors žinoma, pirmiausia "laba diena" galėtų kartais parašyti biggrin.gif (čia apie parašymus el. paštu, nes skambindami tai pasisveikina dažniausiai)
Jiegu žmogus rašo ir klausia kainos, vadinasi dėmesį į tą kačiuką atkreipė, vadinasi jam patiko.
Visada labai trumpai atsakau kainą ir ką jis gauna. Trumpai ir aiškiai be jokių išvedžiojimų. Netiko kaina-daugiau nerašo, tiko-pradeda klausinėti daugiau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2013 01 19, 23:41)
O beje manęs nešokiruoja pirmas klausimas, "kokia kačiuko kaina?" Nors žinoma, pirmiausia "laba diena" galėtų kartais parašyti  biggrin.gif (čia apie parašymus el. paštu, nes skambindami tai pasisveikina dažniausiai)
Jiegu žmogus rašo ir klausia kainos, vadinasi dėmesį į tą kačiuką atkreipė, vadinasi jam patiko.
Visada labai trumpai atsakau kainą ir ką jis gauna. Trumpai ir aiškiai be jokių išvedžiojimų. Netiko kaina-daugiau nerašo, tiko-pradeda klausinėti daugiau.  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif normalu, kad kainos klausia, kaip gi kainos nesužinojęs nusipirksi.
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 01 19, 23:13)
drinks_cheers.gif  normalu, kad kainos klausia, kaip gi kainos nesužinojęs nusipirksi.

žinoma, kad normalu. O jeigu dar kažką pasiskaitys, tai žinos, ką dar paklausti apart kainos. Tiesa, prisipažinsiu, kad ankščiau pati buvau iš tų, kurie manė, kad dokumentai reikalingi tik parodoms. Bet pradėjus domėtis ir ieškoti info, supratau, kad bedokumenčių pirkti tikrai nebenoriu. Ir manau, kad tokių žmonių yra tikrai nemažai. Tai va dėl tokių ir verta stengtis.

O kad yra tokių super išmanančių viską ir su savo nuomonėm, tai jo. Bet yra ir daug tokių, kurie bent pagalvoja, perskaito ir bent jau pradeda abejoti dėl savo nuomonės. Va jiems ta informacija super reikalinga.
Atsakyti