Žuvis yra - baltymai, o ryžiai - angliavandeniai. t.y. žuvis su ryžiais nedera
bet visokie daržoviniai sushi - pirmyn
nes ryžiai su daržovėmis labai dera
QUOTE(irmulia @ 2013 02 05, 18:43)
Žuvis yra - baltymai, o ryžiai - angliavandeniai. t.y. žuvis su ryžiais nedera
bet visokie daržoviniai sushi - pirmyn
nes ryžiai su daržovėmis labai dera 
Tada teks pirktis darzovinius... Nes jau kelinta diena kazkodel pie juos svaigstu
Dar klausimukas, darzoviu salotos su vistiena galiu gardinti jogurtiniu padazu? Nes grietine, majonezas negalimi
QUOTE(irmulia @ 2013 02 03, 19:38)
pusryčiams ( jei ankstyvi) "sueina: įvairiai arba žalias koktelis ( ten vaisių mixas) arba obuolys + kriauše + bananas
arba keli kiwi (tie geltoni iš vis superiniai )
sunku pasakyti, nes arbata kaip ir kava - tonizuojantis gėrimas - o dar tiksliau- virškinamas skytis , o štai vanduo - nevirškinamas, nes ten tiesiog nėra ką virškinti
aš rytais geriu tik vandenį ( būtinai šaltas turi būti) , per dieną irgi tik vanduo - atsisakiau arbatų prieš gerus metus - ir jų netrūksta
nebent yra koks peršalimas, tada jau tenka gerti 
sunku pasakyti, nes arbata kaip ir kava - tonizuojantis gėrimas - o dar tiksliau- virškinamas skytis , o štai vanduo - nevirškinamas, nes ten tiesiog nėra ką virškinti
visai be arbatu
QUOTE(Simbulis @ 2013 02 05, 19:10)
Tada teks pirktis darzovinius... Nes jau kelinta diena kazkodel pie juos svaigstu
Dar klausimukas, darzoviu salotos su vistiena galiu gardinti jogurtiniu padazu? Nes grietine, majonezas negalimi
Dar klausimukas, darzoviu salotos su vistiena galiu gardinti jogurtiniu padazu? Nes grietine, majonezas negalimi
na vištiena - baltymai, o jogurtas - irgi baltymai, tik pieno produktas. jei labai griežtai žiūrėti, tai skirtingi baltymai ir jie tarpusavyje nedera
geriau tada rinktis salotas be mėsos ir gardinti jogurtiniu padažu, o jei yra mės sudėtyje, tada rinktis lengvą aliejaus užpilą - ir jokios rūgšties ( t.y. jokios citrinos ar acto)
QUOTE(saidutea @ 2013 02 05, 19:12)
visai be arbatu
sunku butu atprast, as tai arbatine kaip reikiant
o db ziuriu ir be kavos negaliu, jei neisgeriu, vos neuzmiegu pakeliui i darba
pradejau nuo vaisiu ryte, ir sportavimo kas antra diena, paskui tvarkysiu vakarini valgyma, ir stebesiu pokycius
oi, kas liečia arbatas, jas gerdavau kibirais
puiki pradžia, iš tiek racionalu pradeti palengva, kad organzimas nepatirtų streso nuo pokyčių
QUOTE(irmulia @ 2013 02 05, 18:51)
oi, kas liečia arbatas, jas gerdavau kibirais
po to išsiaiškinau, kad nes ir arbatomis negalima piktaundžiauti, tuo labiau arbatžolių ( jau nekalbu apie juodas raudas ir žalias ) , tad likau prie vandens, kuris man labai patinka
puiki pradžia, iš tiek racionau pradeti palengva, kad organzimas nepatirtų streso nuo pokyčių
puiki pradžia, iš tiek racionau pradeti palengva, kad organzimas nepatirtų streso nuo pokyčių
o kodėl negalima gert daug arbatų?
QUOTE(keistuole @ 2013 02 05, 20:13)
o kodėl negalima gert daug arbatų?
arbata kaip ir kava ir sultys ar gaivos ir pan. - tai virškinamas dalykas
apie derinimą nemažai skaičiau, realiai bandau nuo vakar, ir iš karto kilo klausimas: aiškiai aprašyta, po kiek laiko ko pavalgius galima valgyt vaisius, tačiau niekur neradau po kiek laiko galima valgyt tarpusavy nederančius produktus, pvz. pavalgius mėsos, kada galima būtų ryžių? ir pan.
QUOTE(juozasvvvv @ 2013 02 06, 08:23)
apie derinimą nemažai skaičiau, realiai bandau nuo vakar, ir iš karto kilo klausimas: aiškiai aprašyta, po kiek laiko ko pavalgius galima valgyt vaisius, tačiau niekur neradau po kiek laiko galima valgyt tarpusavy nederančius produktus, pvz. pavalgius mėsos, kada galima būtų ryžių? ir pan.
aš tai manau, kad lygiai taip pat, nes iš principo tas laikas apskaičiuotas per kiek laiko viskas suvirškinama.
Suvalgius tokio maisto kaip mėsa, reiktų ilgėliau palaukti , kol bus galima valgyti ryžius ir pan.
reiktų vadovautis tuo pačiu principu
Po kiek laiko, pavalgius kito maisto, galima valgyti vaisius:
Salotos ar nevirtos daržovės - 2 val.
Gerai suderintas maistas be mėsos - 3 val.
Gerai suderintas maistas su mėsa - 4 val.
Bet koks netinkamai suderintas maistas - 8 val.
reiktų vadovautis tuo pačiu principu
Po kiek laiko, pavalgius kito maisto, galima valgyti vaisius:
Salotos ar nevirtos daržovės - 2 val.
Gerai suderintas maistas be mėsos - 3 val.
Gerai suderintas maistas su mėsa - 4 val.
Bet koks netinkamai suderintas maistas - 8 val.
QUOTE(irmulia @ 2013 02 06, 10:06)
Suvalgius tokio maisto kaip mėsa, reiktų ilgėliau palaukti , kol bus galima valgyti ryžius ir pan.
reiktų vadovautis tuo pačiu principu
Po kiek laiko, pavalgius kito maisto, galima valgyti vaisius:
Salotos ar nevirtos daržovės - 2 val.
Gerai suderintas maistas be mėsos - 3 val.
Gerai suderintas maistas su mėsa - 4 val.
Bet koks netinkamai suderintas maistas - 8 val.
reiktų vadovautis tuo pačiu principu
Po kiek laiko, pavalgius kito maisto, galima valgyti vaisius:
Salotos ar nevirtos daržovės - 2 val.
Gerai suderintas maistas be mėsos - 3 val.
Gerai suderintas maistas su mėsa - 4 val.
Bet koks netinkamai suderintas maistas - 8 val.
ačiū. bandysiu
Labas vakaras
labai džiaugiuosi atradusi šią temą, perskaičiau viską kas parašyta pirmam puslapyje, nes man tai itin aktualu ir tiesą sakant labai nusiminiau, nes daugelį produktų derinu visai ne taip, kaip reikia.. Pvz. labai mėgstu jogurtą, jį valgydavau su visokiais vaisiais, javainiais, mėgdavau išsukti varškę su jogurtu, o dabar žiūriu, kad viską darydavau blogai.. O labiausiai kas nuliūdino ir nustebino, tai jog pienas ir dribsniai visiškai nedera tarpusavyje, niekaip negaliu suvokti, kaip galima dribsnius valgyti su daržovėmis? Čia turima omeny visas tas košes ar ir tuos javainius, kur dažniausiai su pienu valgome? Gal galite man paaiškinti, nes šitos vietos aš nesuprantu..





