Įkraunama...
Įkraunama...

Grindinis šildymas 2

QUOTE(darius333 @ 2014 01 24, 10:51)
vienareiksmiskai grindinis sildymas tolygesne siluma, pas mus puse grindinio yra, kitur radiatoriai, dabar visur daryciau tik grindini  4u.gif

Va kada zmones ateina i prota kai pabando ok.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 01 24, 09:22)
o kokie sprendimai?

Pastoviai palaikyt mažesnę, jei apie įrenginėjimą kalba, tai atitinkamai mažiau vijų galima patiesti, plonesnį vamzdelį pakloti ir pan. Nors paprasčiau prisukti tą viją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 24 sausio 2014 - 14:03
QUOTE(korida @ 2014 01 24, 13:15)
Va kada zmones ateina i prota kai pabando  ok.gif

ismintis ateina su amzium ax.gif
bet kartais azmius ateina vienas mirksiukas.gif
geriau veliau nei niekada 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 01 24, 15:00)
Pastoviai palaikyt mažesnę, jei apie įrenginėjimą kalba, tai atitinkamai mažiau vijų galima patiesti, plonesnį vamzdelį pakloti ir pan. Nors paprasčiau prisukti tą viją.

pritarciau butent pastarajai minciai smile.gif
Atsakyti
Turiu klausimėlį: noriu susimontuoti termostatus, tačiau santechnikai nei sužymėjo grindinio vamzdžius, nei padarė projektą. Ar yra koks būdas išsiaiškinti kur mano 12 kontūrų sugulę ir kuris vamzdis kolektorinėje priklauso kuriam kontūrui? Ar išsinuomavus termovizorių eitų išspręst šią bėdą mano vieno aukšto name?
Atsakyti
QUOTE(budvykis @ 2014 01 24, 15:21)
Turiu klausimėlį: noriu susimontuoti termostatus, tačiau santechnikai nei sužymėjo grindinio vamzdžius, nei padarė projektą. Ar yra koks būdas išsiaiškinti kur mano 12 kontūrų sugulę ir kuris vamzdis kolektorinėje priklauso kuriam kontūrui? Ar išsinuomavus termovizorių eitų išspręst šią bėdą mano vieno aukšto name?

o pinigeliai santechnikams visi sumoketi ?
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 01 24, 09:22)
o kokie sprendimai?

Užsukti miegamojo kontūrą visai. Jeigu dar nepakanka tai reikia intensyvesnio vėdinimo. Planuojant reikia įsirengti automatinę sklendę, nes rankomis oro padavimo vistiek kiekvieną vakarą/rytą nejunginėsi. Diena daugiau oro į svetainę ir darbo kambarį, naktį į miegamuosius, bet čia tik su automatika galima realizuoti, kitaip "neveiks".
Papildyta:
QUOTE(budvykis @ 2014 01 24, 14:21)

Taip, pasiimate termovizorių ir šildote po vieną kilpą. Matosi puikiai.
Galima net blokelių sliūles surasti sienoje...
user posted image
Atsakyti
QUOTE(budvykis @ 2014 01 24, 14:21)

Jei vamzdeliai į kolektorių tvarkingai ateina iš vienos pusės, galima ir bandyti ieškoti, vadovaujantis logika. Visos vijos turi eiti nuosekliai, neperlips vamzdelis vienas per kitą. Žinant kurioje vietoje buvo pradėta, pakankamai nesunkiai galima būtų atsekti.

Geriausia tai išsikviesti tuo santechnikus, kurie montavo. Greičiausiai neprisimins, bet atgaminti turėtų.
Atsakyti
Kam taip sudetingai ... Paduodam i viena kilpa auksta temp. o kitas uzsukam ...tuoj pajusim smile.gif,jei jau termometro neturim ...
Atsakyti
Turiu toki klausima ar yra sansu antrame aukste irengti grindini sildyma kai perdanga medine?
Atsakyti
Jei grindys dar betonas, "termovizija" atlikti galima labai paprastai be jokiu termovizoriu. Papurskiam ant grindu vandens, sildom ir fotkinam. Vat ir termovizija biggrin.gif
QUOTE(korida @ 2014 01 24, 16:21)
Kam taip sudetingai ... Paduodam i viena kilpa auksta temp. o kitas uzsukam ...tuoj pajusim smile.gif,jei jau termometro neturim ...<{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 01 24, 21:52)
Jei grindys dar betonas, "termovizija" atlikti galima labai paprastai be jokiu termovizoriu. Papurskiam ant grindu vandens, sildom ir fotkinam. Vat ir termovizija  biggrin.gif

Taip ,bet cia ir konturus kaip supratau reikia nustatyti ,kur kas del termopavaru ...
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 01 24, 09:51)
vienareiksmiskai grindinis sildymas tolygesne siluma, pas mus puse grindinio yra, kitur radiatoriai, dabar visur daryciau tik grindini  4u.gif

Aciu uz atsakymus, o sakykit gal kas zino-tai jeigu grindininis sildymas,tai jei desiu laminata-siluma uzstos-sumazes?kokias tada grindis daryt?parketas tas pats variantas butu?tai kas belieka-linoliaumas?
Atsakyti