Įkraunama...
Įkraunama...

KAUNAS - 4

QUOTE(Vilienė @ 2013 01 23, 23:03)
Po armavimo kampai puikiai susiriš, daug mažiau rizikos nei kur per didelės sienos vidurį 4u.gif
Papildyta:

Analogiškai gali ir blogai sugręžti, ir blogai sukalti - brokas bet kur yra brokas. Variantas - gatavi poliuretaniniai klijai, pvz CT84. Jei kalba apie saugos diržą - vienos smeigės vienam lapui bus per akis, tikrai nenukris. o 5, 6 ar 8 - tai kam tada klijai iš vis, kokia jų paskirtis???
Papildyta:

Lubose neturiu 20cm PIR, tik 12 smile.gif
Palangė aišku platėja, reiks 5cm daugiau skardos smile.gif
Dėl smeigių - nesutinku, tiek kiek pats galvoji smeigiuot tai klijų tikrai nebereiks.  smile.gif

pas save tikrai tiek nenaudosiu, susidesiu daugiau ties kampais, angokrasciais ir pametysiu siek tiek fasade. As kalbu apie varianta su klinkerio plytelem, kurios yra pjaustytos kaip pas AD. Svorio tikrai papildomo yra fasadui.

Del palanges- tai kalbejau apie vidine, nes langa stumti reiktu i isore kad netureti giliu angokrasciu is isores. Nors bet kokiu atveju sviesos maziau patenka

"Smeigės padeda suvienodinti mechanines įvaržas dėl plokštumos paviršiaus pasikeitimų, vėjo ir kitų mechaninių apkrovų. Labai svarbu smeigėmis sutvirtinti pastato kampus ir angokraščius."

Smeiges ir klijai - sistema, kaip ir gipsas su su tinkleliais ir t.t
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2013 01 23, 22:54)
Klijavau ant PU kliju  CT84 . Maciau kai vienas biciukas lupo priklijuota putplasti pries valanda suklijuota  ,tai patikek  doh.gif  ,kiek piiiii.....nes reikejo sveika nuimti tai pjuklu prisidares buvo  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  ot bruzino ..... .Vieno auksto namui smeigiuoti nereikia tai buvau rades kaskokiam knauf ar basf izoliaciniu ploksciu siltinimo puslapyje ...

na del aplesimo tikiu, su klijais tas pats.

Kai klijavai su putom, ar uzpurskes siek tiek palaikydavai kaip kad Giedruole, ar is karto uzputes prispausdavai plokste? Ar laikydavai plokste kazkuri laika prispaudes, nes tos putos vistiek siek tiek pleciasi, bent as kai klijavau nedideli plota tai reikedavo po kazkiek laiko pereiti ir perspausti. Ir kas liecia putas tai manau siena turi buti labai lygi, nepazaisi taip kaip su klijais ant nelygumu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 23 sausio 2013 - 22:12
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 23, 22:56)
Dar variantas - samdyti profesionalų kaminų griovėją AD - jam grindinis nemaišys lotuliukas.gif
Per stogą - gryniausias šalčio tiltas doh.gif  teks tą vamzdį šiltinti analogiškai lauko sienai - 20...30cm iš visų pusių 4u.gif

Tikrai negriausim, nes man zidinys Nr.1 name lotuliukas.gif Turetume dabar esamam bute zidini, namo turbut nereiketu lotuliukas.gif
Tik dabar reikes suktis is padeties g.gif . O jeigu atvedus vamzdzi tarp lubu, o paskui ji gerai izuoliuoti, pvz. vata apsukti g.gif , gal salcio tilto isvengtume g.gif
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2013 01 24, 00:14)

Kai klijavai su putom, ar uzpurskes siek tiek palaikydavai kaip kad Giedruole, ar is karto uzputes prispausdavai plokste? Ar laikydavai plokste kazkuri laika prispaudes, nes tos putos vistiek siek tiek pleciasi, bent as kai klijavau nedideli plota tai  reikedavo po kazkiek laiko pereiti ir perspausti. Ir kas liecia putas tai manau siena turi buti labai lygi, nepazaisi taip kaip su klijais ant nelygumu.

Is tikruju knisiaus daug su pu klijais papucia ir viskas ypac kai storesniu sluoksniu uzpurski kliju .Palukdavau truputi ,bet dabar kai GALVOJU ,galejau ilgiau islaukti ax.gif
bet bijojau ,kad neperdziutu ...
Su cementiniais klijais tikrai pazaisti galima geriau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 23 sausio 2013 - 22:29
Viliene, Jus teisus, AD detu 30, jei klausimas del 2 k.

Man neramiau del patempimo - desiu sunkias plyteles, ar nepasidarys man bedu su tuo putplascio storiu?

Man fasadcikas sake, geriausia ileisti 4-5 smeiges i vidu ir uzkisti kamsciu ir 4-5 durti per tinkleli. Cia i kvadrata. Nors paskui pagalvojo, kad gal per daug.

***, tai ar 25 cm ar 30 cm, jei duriam per tinkla, vis tiek smeiges kaina nebe 1,7 o ~4 lt?
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2013 01 23, 23:31)
***, tai ar 25 cm ar 30 cm, jei duriam per tinkla, vis tiek smeiges kaina nebe 1,7 o ~4 lt?

Taip. Sitoi vietoi gali maziau klausyt ir pasibandyt viska pats. 25cm puta prismeigiuota 2cm i 25cm siena nelaikys niekaip...

Del smegiu tai pasiskambink jiem, tie 4lt tai cia kaip minejau ne sezono metu nuolaida smile.gif oficiali kaina 10lt
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 01 24, 08:13)
Taip. Sitoi vietoi gali maziau klausyt ir pasibandyt viska pats. 25cm puta prismeigiuota 2cm i 25cm siena nelaikys niekaip...

Del smegiu tai pasiskambink jiem, tie 4lt tai cia kaip minejau ne sezono metu nuolaida smile.gif oficiali kaina 10lt

mano atveju, ne rokai, o Arko, anot siltintoju, reikia neperdurt, turi iki skyliu smeige nedaeiti.

Giedruole, visiskai paskandinot murlota tose purskiamose putose ar palikot galimybe kvepuot? nebijot, kad supus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AnaDeizy: 24 sausio 2013 - 08:33
Tai nuvaryk i lemora, pasiimk keleta 295 smeigiu, maisa koses, ct84 ir du 25cm lapus.
Savaitgali su brendziuku ir drele viena lapa su pu kita su kose ir masysi kas labiau patinka, su salyga kad patalpu vidui turi burzuike ir vandens..

man su putom nepatinka neprognozuojamas pletimasis, taip tolygiai nenusaugosi kad neiskilnotu. Kose kaip padedi taip ir sudzius. Pacios putos irgi pladzioi eina gausiai i pabaiga tokios retos.

Apie langus kazkiek reikejo apipjaustyt maise juostas klijuot, tai nusivyliau. Vietomis puta buvo ishsiputus kaip balionas, ty kokiam 3cm putos ruoze apie 1cm tuscia ertme.. Vienur taspats ct84 labai kietas gavos kaikur labai minkstas. As skaitau kad puta tinkamiausia tai nebent kokias 1cm ertmes uzpust...

QUOTE(AnaDeizy @ 2013 01 24, 08:32)
mano atveju, ne rokai, o Arko, anot siltintoju, reikia neperdurt, turi iki skyliu smeige nedaeiti.

Giedruole, visiskai paskandinot murlota tose purskiamose putose ar palikot galimybe kvepuot? nebijot, kad supus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 24 sausio 2013 - 08:42
QUOTE(cashmira @ 2013 01 23, 23:18)
O jeigu atvedus vamzdzi tarp lubu, o paskui ji gerai izuoliuoti, pvz. vata apsukti  g.gif , gal salcio tilto isvengtume  g.gif

Jau rašiau - 20...30cm šiltinimo, + pats vamzdis tai min pusmetrinė kolona doh.gif bet ko nepaaukosi dėl Nr1 name lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 23, 18:33)
1. 200m2 x (20 - (-23)) x 1/(0,25m / 0,032) = 1101W
2. 200m2 x (20- (-23)) x 1/ 0,3m / 0,032)  =  917W
Papildyta:
1. Saulės intensyvumas - diena dienai nelygi.
2. Kolektorių kampas (man reikėjo dar stačiau statyti; PV kabinsiu ant pietinės sienos)
3. Cirkuliacinio debitas
4. Norima glikolio temperatūra
Gal būt be 18vnt kolbų skirtumo kas vos ne 1,5 karto daugiau mūsų cirkuliacinis duoda mažesnį debitą, o temperatūrinis režimas tik start +38C, stop +28C. Gal lyginame ne vienodom sąlygom?
Papildyta:
AD, kiek m2 tavo lauko sienų? *** tie 9,7kW ir 9,5kW labai dx atrodo, gal kur klaidą padariau, nu negali būti tiek daug...iš myto lyg 55m rostverko buvo tai grubiai x 3,7

Saulė stebėta antradienį - labai skaisčiai švietė smile.gif Realiai sakau ant minimumo ir dar su sklende prisukau kad mažesnis greitis būtų. Kampas 67.
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2013 01 24, 00:31)
Viliene, Jus teisus, AD detu 30, jei klausimas del 2 k.

Man fasadcikas sake, geriausia ileisti 4-5 smeiges i vidu ir uzkisti kamsciu ir 4-5 durti per tinkleli. Cia i kvadrata. Nors paskui pagalvojo, kad gal per daug.

Nedėčiau nė vienos į vidų - klijai laikys daugiau nei reikia. Tinklelį gal dėl ramaus miego verta pasmeigiuot, bet tikrai ne 4-5vnt/m2. Nesuprantu kam tiek daug.
Atsakyti
O nepamačiau, kad postų apie nuostolius dar keli lapai, tai be reikalo aš čia parašiau. Nors teisingos formulės kaip ir nebuvo. Teisingai Lokys sako, str ' e formulės lipa ant formulių vertinami įvairūs koeficientai dėl pasaulio šalių, aukštingumo, apstatymo ir panašiai. Formulė šita tikrai nereikia laikyti taisykle - tiesiog grubiam paskaičiavimui.
Dėl smeigiavimo, po tebletėm AD atveju neslėpčiau nieko... Pirmą eilą ir kampus (bent vakarinį) verta dėl ramaus miego pasmeigiuoti 4-5 smeigės. sienos lygiam plote - nematau prasmės. Pas mane garažui dėta 15cm. Pereina iš vieno šiltinimo į kitą per laiptelį. Visai normaliai atrodo. Tik dedant klinkerį tie laipteliai tikrai nenudžiugins biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 24, 08:44)
Nedėčiau nė vienos į vidų - klijai laikys daugiau nei reikia. Tinklelį gal dėl ramaus miego verta pasmeigiuot, bet tikrai ne 4-5vnt/m2. Nesuprantu kam tiek daug.

Jai darbai vyks labai sparciai ir viskas bus greitai nuarmuota i ploksciu kampus galetu nesmeigiuot. Bet jai gausis pertrauka nuo saules neprismeigiuotas polistirolas gali riestis, atsokt, bent jau kose gi ne elastinga tera.
Atsakyti