Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 13-oji tema

Manau, kad per darzeli, nes i logopedini turi papulti tik vaikai su tais poreikiais, paprasti vaikai, kurie registruojami i darzelio eile, nepretenduoja i logopedines vietas. Darzleis gali pasakyti, kiek vietu turi, ar kokia eile butent i logopedines grupes, ar i ju darzeli pagal amziu i atitinkamas grupes. Aisku turite tureti dokumentus is PPT, kad jums reikia tokio darzelio 4u.gif
Cia mano nuomone, nezinau ar tikrai taip vyksta. Paprasciau gal butu paskambinti i logopedini darzeli ir paklausti vedejos kaip yra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2013 06 26, 21:59)
Manau, kad per darzeli, nes i logopedini turi papulti tik vaikai su tais poreikiais, paprasti vaikai, kurie registruojami i darzelio eile, nepretenduoja i logopedines vietas. Darzleis gali pasakyti, kiek vietu turi, ar kokia eile butent i logopedines grupes, ar i ju darzeli pagal amziu i atitinkamas grupes. Aisku turite tureti dokumentus is PPT, kad jums reikia tokio darzelio 4u.gif
Cia mano nuomone, nezinau ar tikrai taip vyksta. Paprasciau gal butu paskambinti i logopedini darzeli ir paklausti vedejos kaip yra 4u.gif

Ačiū 4u.gif
Pandysim i darželį tiesiai, nes ir PPT taip sakė, tik as suabejojau
Atsakyti
galiu nuliudinti, taciau nebera logopediniu darzeliu. Dabar vietoj ju yra tik dideliu ir labai dideliu poreikiu turintiems vaikams darzeliai (jei vaikas tik nekalba arba jo raida veluoja, tai greiciausiai bus tik vidutiniu poreikiu turintis vaikas).
Bent jau taip man aiskino pries menesi PPT...
Atsakyti
Loli87, kada jus buvot PPT ir kokius popierius Jums paruose. Isvadose ir rekomendacijose turetu buti parasyta apie vaiko poreikius. Jei cia dabar neseniai jie ruosti, tai tada turetu tikti pagal naujus reikalavimus, jei seniai, t.y. Pernai, tada reik is naujo klaust PPT, arba..ieskoti darzelio su logopedu ir, kad butu suteikiama pagalba nuo rudens..tik vat, kad darzeliu trukumas maziems vaikams doh.gif ir su logopedais irgi ne kiekvienas
Atsakyti
Kadangi musu vaiko kalba veluoja, tai irgi masciau apie logopedine grupe. Geguzes pradzioje buvau nuejus i PPT su disco rezultatais darytais poliklinikoje, tai bent jau mane labai atkalbinejo nesirinkti logopediniu grupiu (yra dvejuose darzeliuose Vilniuje) ir juo labiau apie ciauskuti nebuvo net kalbos, nes ten jau vaikuciai su labai dideliais poreikiais yra. Kadangi ir tuose dviejuose darzeliuose kur yra logopedines grupes vaikuciai yra su dideliais ir labai dideliais poreikiais, tai mums bent jau siule geriau lankyti paprasta darzeli ir dirbti su logopedais, nei rinktis logopedine grupe, kur greiciausiai vaikai visiskai nekalba ir turi dar kitokiu bedu, tad tokiu budu aplinka gali dar labiau pakenkti... Buvome susitare su PPT darbuotoja, kad jei tikrai mastysime apie logopedine grupe, tai tada nuvaziuosime i pati darzeli ir pasiziuresime gyvai kokia aplinka, kokie vaikuciai renkasi, o tada jau bandys deliotis PPT darbuotojais ar imanoma "pritempti" vaiko poreikius, kad butu galima patekti i logopedine grupe, taciau pasvarsciusi nusprendziai likti paprastame darzelyje ir dirbti su logopedais ax.gif
bet kiekvieno situacija kitokia yra ir manau, pacios mamos jaucia kas geriausia ju vaikui ax.gif
Atsakyti
manau teisingai pasirinkot, tikrai sveikam nekalbančiam vaikui ne vieta su neįgaliukais 4u.gif juk iš sveikųjų kalbančiųjų irgi jei ne mokosi kalbėt, tai jaučia poreikį išmokt kalbėt, o su neįgaliukais net ir poreikio tokio neatsiras...
Atsakyti
O aš atėjau pasigirti smile.gif . Prakalbom wub.gif wub.gif . Kalbam skiemenim ir neskubėdami, bet kalbam biggrin.gif
Vis per dieną ką naujo išmokstam pasakyti. Manau jau greitai kalbėsim laisvai smile.gif
Atsakyti
Nebutinai tai turi buti neigalus vaikai kalbos prasme, gali but, kad yra su periekiai ir logopedinem bedom, bet sakysim normaliam darzelyje vaikai labai daznai tyciojasi is kalbos bedu turincio vaiko verysad.gif zodziu reikia tikrai eiti ir zoireti ir pasverti pagal savo vaiko poreikius ir esancia situacija grupeje, jei tik yra galimybe rinktis.
Mano sunus nuolat patirdavo patycias ir dabar dar patiria, del kitokios kalbos...beje siemet pirma karta atostogaujant prie juros as vaika turejau kviesti is lauko namo, nes susirado draugu lietuviuku, bet suprantanciu anglu kalba ir jis pasakojo jiems angliskai, jei atsakinejo lietuviskai ir labai susidraugavo, o kita daug mazesniu, gal kokiu 7-8 metu berniuku kompanija maniski apmete akmenimis ir pagaliais del jo kalos, nes jis juos lietuviskai bande sudrausminti ir na sakinys deja isejo juokingai netaisyklingas doh.gif viska maciau is terasos, bandziau nesikisti, bet kai pama iau, kad vaikai ima kilnoti plytas doh.gif teko isikisti...taigi...aukletoja irgi labai svarbu, kokia yra grupeje 4u.gif ji gali ir sumotyvuot kalbeti, ir vaikus nuteikti, kad butu gera atmosfera tarp ju, nors ir kalbos gebejimai skirtingi
Papildyta:
QUOTE(MIKIENĖ @ 2013 06 27, 15:27)
O aš atėjau pasigirti smile.gif . Prakalbom wub.gif  wub.gif . Kalbam skiemenim ir neskubėdami, bet kalbam biggrin.gif
Vis per dieną ką naujo išmokstam pasakyti. Manau jau greitai kalbėsim laisvai smile.gif

wub.gif nuostabu 4u.gif labai dziaugiuos uz jus. O kaip judrumas, ar apmazejo?
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2013 06 27, 15:37)
wub.gif nuostabu 4u.gif labai dziaugiuos uz jus. O kaip judrumas, ar apmazejo?

Oi baik tu, taip pat 4u.gif
Nesenai iš gipso išlindom biggrin.gif
Atsakyti
Siaip truputi turetu apmazeti, kai dali saves gali isreiksti kalba. Siemet kazkokie luziu metai doh.gif aplinkui mano draugu gal treji vaikai gipse sulauzytom rankom doh.gif ir visai ne del judrumo, o kazkaip kvailai bumpt ir gipsas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2013 06 27, 17:47)
Siaip truputi turetu apmazeti, kai dali saves gali isreiksti kalba. Siemet kazkokie luziu metai doh.gif aplinkui mano draugu gal treji vaikai gipse sulauzytom rankom doh.gif ir visai ne del judrumo, o kazkaip kvailai bumpt ir gipsas doh.gif

Pas mus tas pats:griuvo stadione ant žolės ir ranka su gipsu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2013 06 27, 10:02)
Loli87, kada jus buvot PPT ir kokius popierius Jums paruose. Isvadose ir rekomendacijose turetu buti parasyta apie vaiko poreikius. Jei cia dabar neseniai jie ruosti, tai tada turetu tikti pagal naujus reikalavimus, jei seniai, t.y. Pernai, tada reik is naujo klaust PPT, arba..ieskoti darzelio su logopedu ir, kad butu suteikiama pagalba nuo rudens..tik vat, kad darzeliu trukumas maziems vaikams doh.gif ir su logopedais irgi ne kiekvienas

turim naujas isvadas is ppt, turejo buti vidutiniai spec poreikiai, bet pritempe prie dideliu. Mums paparastame darzelyje sunku, nes jis labai blogai elgiasi, Stumdosi laksto. Labai judrus ir vis ka uzgauna, aukletos nemegsta jo, sako su tokiu elgesiu i normalia mokykla nepriims, jos sako, kad elgesyje beda, o ne kalboje, sako yra prasciau kalbanciu grupeje..
vakar begdamas pastume berniuka - isniro tam berniuikui kelias, sugipsavo doh.gif
zodziu nezinau kaip su juo tvarkytis, namie tai gan gerai elgiasi...darzelyje jo zaist nepriima vaikai del kalbos, tai jis taip bando atkreipt demesi...

Klausem logopedes kuria privaciai lankom, tai sako nieko baisaus tie darzeliai..
Atsakyti