Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 13-oji tema

QUOTE(almendra @ 2013 09 05, 12:40)
sveikos  4u.gif
mano mazyliui beveik 3 m., o vis dar kalba pauksciu kalba ir tik mama, tete, niam niam. Tiesa, jis viska labai aiskiai gestikuliuoja ir suprast supranta, tik kai prasau pakartoti koki zodi, tai nenori kartot visai. Na, man jau baisu..ir nezinau nuo ko ir pradeti. Gal kas zino gera, kad ir privatu logopeda?

Pas mus ta pati beda. Pasamdem privacia logopede, nes poliklinikoj vaikas stresavo, verke. O namie apsiprato, prisileido logopede, jau pamazu pradeda kartoti zodzius.
Atsakyti
Labas visiems 4u.gif

Mano sunui spalio gale bus 5 metukai. Taip pat turim problemu su kalba. Nuo praeito rudens vaikstom pas logopede 2, kartais 3 kartus per savaite. per metus progresas labai didelis, aišku švepluoja, bet retai buna, kad nesuprasciau ka sako. Noreciau i logopedine grupe darzelyje papulti, tik mane visi atkalbineja, sako sueis visi su savo pauksciu kalbomis ir vel atgal risimes. Gal kas turit patirtis sitoj srity? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lavazia @ 2013 09 08, 12:37)
Labas visiems  4u.gif

Mano sunui spalio gale bus 5 metukai. Taip pat turim problemu su kalba. Nuo praeito rudens vaikstom pas logopede 2, kartais 3 kartus per savaite. per metus progresas labai didelis, aišku švepluoja, bet retai buna, kad nesuprasciau ka sako. Noreciau i logopedine grupe darzelyje papulti, tik mane visi atkalbineja, sako sueis visi su savo pauksciu kalbomis ir vel atgal risimes. Gal kas turit patirtis sitoj srity?  smile.gif

mano dičkiui 3 metai ir 4 mėnesiai, visai prastai su kalba. Turim ir DISC pasidarę, ekspresyvioji kalba tik 53 proc. Užsirašėm į logopedinį darželį, rytoj reikia skambinti, gal priims dar šiais metais jei yra kas nebegrįžo po vasaros.
Ką aš noriu pasakyti dėl logopedinio darželio. Kalbėjau su logopede, kad toks darželis tikrai nepakenks. Grupėje 10 vaikų, su visais kasdien dirbama kalbos linkme. Mes tikrai eisim jei ne šiais metais, tai kitais metais būtinai. Sėkmės jums 4u.gif
Atsakyti
Dabar logopediniai darzeliai ir logopedines grupes skiriamos vaikams su dideliais ir labai dideliais spec. Poreikiais. Jei isvadose tokie poreikiai irasyti, pretenduoti galit, o siaip unsure.gif geriau tada dirbti su privaciu logopedu, jei aisku kisene isnesa
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2013 09 09, 12:59)
Dabar logopediniai darzeliai ir logopedines grupes skiriamos vaikams su dideliais ir labai dideliais spec. Poreikiais. Jei isvadose tokie poreikiai irasyti, pretenduoti galit, o siaip unsure.gif geriau tada dirbti su privaciu logopedu, jei aisku kisene isnesa

Mano sunus irgi turi problemu su kalba. Galvojom leisti i logopedini darzeli, bet pedagogai, logopede patare geriau padirbeti namie privaciai. Prisiziurejes darzelyje pauksciu kalba kalbanciu vaiku, pats gali zengti zingsni atgal, t.y. kalbeti kaip kiti vaikai. Antras menuo namie su juo dirba logopede. Mazais zingsneliais judam i prieki. Brolis labai klauso seses kartoja raides, zodzius. biggrin.gif Nors kai paprasom mes su vyru, nekartoja doh.gif
Atsakyti
Jus su vyru logopedinwj srity esate ne autoritetai jam biggrin.gif as irgi nebuvau autoritete doh.gif sunus tik logopedes klausydavo ir dirbdavo, man jis taip ir pasakydavo, tu ne logopede, nedarysiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2013 09 09, 16:20)
Jus su vyru logopedinwj srity esate ne autoritetai jam biggrin.gif as irgi nebuvau autoritete doh.gif sunus tik logopedes klausydavo ir dirbdavo, man jis taip ir pasakydavo, tu ne logopede, nedarysiu doh.gif

mhm, pas mus lygiai tas pats, dirba tik su svetimais doh.gif su mama ir tėčiu, žinoma, yra geriausia, bet tik ne mokytis schmoll.gif tongue.gif
Atsakyti
kad su manim dirbtų kaip su logopede, tai be šansų... na, kad kartotų paliepta ir pan. bet gi galima apžaist per visokias situacijas 4u.gif
Atsakyti
Tai tik per zaidima buvo galimas toks dalykas doh.gif sokinejam ant batuto, eina eilerasciai, zaidziam kamuoliu, vet zodziu kazkoks sakymas, kadangi maniskiam buvo aktualu sakinio struktura, tai paskui pirkau zaidimus, kur jis ismokes mano formuluote kartodavo, pvz. Atspek koks filmuko herojus, ir turi apibudinti, plaukai, kepure, akys ir t.t. Man aisku budavo sunkiau islosti, snes jo apibudinimai mergaites ar berniuko, kartais labai supainioti budavo doh.gif , bet jis ismoko is manes formuluoti, bent jau tuos konkrecius dalykus zaidime, bet sakysim, kur jis turejo mylimas knygutes Rosmos isleistas su lipdukais, kur skaitomas tekstas ir tekste reikia iklijuoti daiktavardi paveiksliuka ( na jis jau pirmokas buvo)tai jis niekaip schmoll.gif sakydavo cia logopedes knygeles ir viskas
Atsakyti
tai gerai, kad vaikas nors logopedės klauso. Pas maniškį nustatyta ne tik sutrikusi kalbos raida, bet ir opozicinis elgesys. Eisim į spec. darželį kur bus ir logopedas, ir psichologas 4u.gif
Atsakyti
Maniskis irgi turejo ta keista diagnoze opozicinis nepaklusnumas doh.gif kuri ypac aktuali matyt nuo kokiu 3 metu iki kokiu 7, kadangi maniskio emocine raida atnsilikinejo pora metu nuo fizines, tai jam isliko iki kokios antrosklases, bet...esme tai, kad suratsi santyki ir kontakas su motyvacija, visada galiam ir tada tas opozivinis nepaklusnimas virsta uzsidegimu. Buvo oas mus irgi pamoku, kai vakas po foteliu slepesi, stovejo zemyn galva doh.gif , kartais iseidavo apzaisti, kartais tiesiog iseidavome is pamokos, nes nu nieko nepadarysi...bet santykis sukurtas toks, kad logopede po siai dienai yra kaip be galo artimas ir brangus zmogus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(almendra @ 2013 09 05, 13:40)
sveikos  4u.gif
mano mazyliui beveik 3 m., o vis dar kalba pauksciu kalba ir tik mama, tete, niam niam. Tiesa, jis viska labai aiskiai gestikuliuoja ir suprast supranta, tik kai prasau pakartoti koki zodi, tai nenori kartot visai. Na, man jau baisu..ir nezinau nuo ko ir pradeti. Gal kas zino gera, kad ir privatu logopeda?

Mano sūnus taip pat tokio amžiaus ir kalba bei elgesys labai panašus kaip rašote Jūs. Esu smulkiau aprašiusi situaciją (šioje temoje šiek tiek anksčiau, gal prieš kokią dešimt puslapių). Jis irgi nenori kartoti. Apgalvojau, pasidomėjau pati, labai padėjo ir šios temos mamų patarimai - ir jau pradėjome lankytis pas privačią logopedę. Vakar kaip tik buvome pirmą kartą - ištyrimui. Ir turiu didelės vilties, kad mums pavyks. Logopedė sakė, kad darbo tikrai labai daug, kad reikės mankštinti liežuvį ir svarbiausia - įveikti nenorėjimą kalbėti. Nes tas nenorėjimas yra tikrai svarbi priežastis. Logopedė sakė, kad vaikas nenori kartoti, nes jam tai sunki veikla ir stengiasi jos vengti. Apskritai maniškis užsispyręs ir jei nenori kokios nors veiklos, neina įkalbėti. Taigi, pradedame sunkų, ilgą ir dare brangiai kanuojantį darbą... Bet manau, bus verta...
Deja, Vilniuje gerų logopedų nežinau, nes esame kauniečiai, tačiau anksčiau temoje lyg buvo kažkas paminėta.
Atsakyti