Įkraunama...
Įkraunama...

Dyzelinis ar benzininis/dujinis

Ir iš kur traukiate mitus, kad dujomis nesaugu? Važimėju dujomis 6metus Ju ravažiavau apie 200tkm. pastaruoju metu po 4-6tkm. į mėn. Jokių problemų su varikliu ar dujų kvapu. Aišku svarbu turėti gerą įrangą ir bent porą kartų metuose pasitikrinti.
O visa kita, kad benzinu geriau ir saugiau- iliuzija, arba netvarkinga įrana. Aišku, galima užsirauti ant "gerų" meistrų.
Atsakyti
Ir benzinines,ir dujines vienodai gerai dega smile.gif Dyzelines,beje,taip pat mirksiukas.gif
Atsakyti
Na šias laikais manau ekonomiškiausia važinėti benzinu/dujomis. Dyzelių niekada nemėgau, kaip tėtis sako - traktorius. Ir net naujos mašinos dreba ir negražiai dirba palyginus su benzinu ar dujom, plius juodi dūmai vos paspaudus gazą, iškart pamatai, kad prieš tave dyzelis važiuoja. Pati važinėju su benzinu/dujom. Jokių problemų su užvedimu, užsiveda benzinu ir automatiškai perjungia dujas. Vazinėju su chrysler concorede automatas, 3,2 variklis o dujų sunaudoja vidutiniškai apie 13-14 litru (mieste ir trasoj vidurkis). taigi tikrai nebrangu ir visai nebaisu. thumbup.gif
Atsakyti
http://www.biteplius....241-=(29548471

Čia geras juokelis apie kurą :-)
Atsakyti
QUOTE(Taktas @ 2008 07 07, 21:38)
Ir iš kur traukiate mitus, kad dujomis nesaugu? Važimėju dujomis 6metus Ju ravažiavau apie 200tkm. pastaruoju metu po 4-6tkm. į mėn. Jokių problemų su varikliu ar dujų kvapu. Aišku svarbu turėti gerą įrangą ir bent porą kartų metuose pasitikrinti.
O visa kita, kad benzinu geriau ir saugiau- iliuzija, arba netvarkinga įrana. Aišku, galima užsirauti ant "gerų" meistrų.

Tikra tiesa. Prisigalvoja ko tik netingi.. pravaziavau per 100 tkm per 4 metus, tai nepastebejau nieko blogo, isskyrus kad duju balionas uzima vieta.. Per visa ta laika prie variklio nagai kisti tik alyvos keitimui smile.gif Smirdet tai tikrai, jei normali, sureguliota iranga, dujos nesmirda nei auto savininkui nei is paskos vaziuojanciam. Aisku ne vien dujiniai smirda, autoparkas Lietuveleje senas, o ir zmones nelabai linke tvarkytis automobilius, vaziuoja dumais apsipyle ir jiems gerai, o jus dusinkites.. Tepalus keist reikia nesvarbu kuo varoma masina.. varikliai genda taip pat ne tik tiems kas dujomis vazineja..ir jei sugedo, tai dar nereiskia, kad jei toje masinoje nebutu buve dujines irangos, tai ir sugedes nebutu..
As nesakau, kad dujos jega, o visa kita blogis, taip nera, nes visur savi pliusai ir minusai, bet tiesiog priezastys, kodel zmones renkasi vienu ar kitu kuru varomas masinas buna daznai tokios keistos ir juokingos smile.gif
Na ir parasiau cia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Just4Fun @ 2008 07 14, 12:44)
Na šias laikais manau ekonomiškiausia važinėti benzinu/dujomis. Dyzelių niekada nemėgau, kaip tėtis sako - traktorius. Ir net naujos mašinos dreba ir negražiai dirba palyginus su benzinu ar dujom, plius juodi dūmai vos paspaudus gazą, iškart pamatai, kad prieš tave dyzelis važiuoja. Pati važinėju su benzinu/dujom. Jokių problemų su užvedimu, užsiveda benzinu ir automatiškai perjungia dujas. Vazinėju su chrysler concorede automatas, 3,2 variklis o dujų sunaudoja vidutiniškai apie 13-14 litru (mieste ir trasoj vidurkis). taigi tikrai nebrangu ir visai nebaisu.  thumbup.gif

ant dyzeliniu automobiliu juodi dumai buna tada kai yra ilgai spaudziamas gazas dar visiskai neatleidus sankabos mirksiukas.gif arba kai vaziuojama(gazuojant)neatleidus sankabos doh.gif pati vazineju su dyzeliuku(nors taip pat nepatinka tas "traktoriskumas", apsipratau)ir vargo nematau....bent jau vaziuoju ir zinau kad neuzgesiu o ir is vietos pajudeti daug lengviau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wikne @ 2008 07 15, 15:31)
ant dyzeliniu automobiliu juodi dumai buna tada kai yra ilgai spaudziamas gazas dar visiskai neatleidus sankabos mirksiukas.gif arba kai vaziuojama(gazuojant)neatleidus sankabos doh.gif pati vazineju su dyzeliuku(nors taip pat nepatinka tas "traktoriskumas", apsipratau)ir vargo nematau....bent jau vaziuoju ir zinau kad neuzgesiu o ir is vietos pajudeti daug lengviau mirksiukas.gif

o man patinka dyzelis dar, kad jis yra skalsus, jo nedaug „ryja“ mašina drinks_cheers.gif ir jei gera, nauja mašina, tai nesuprasi, kas ten benzinas ar dyzelis, nes trauka ta pati, tik kaina kuro skiriasi, bei remontas, bet jo kokybė, bent jau man, atstoja benziną. Beje, mnau kiekvienas žmogus renkasi tai kas jam geriau, neįrodysi kitam, kas yra kas, kol pats nepabandys ir nesužinos schmoll.gif tad manau reikia viską pabandyti o tik po to sakyti, kad yra blogai g.gif tik va keista, o kodėl viešojo transporto mašinų yra dyzelinių, taip pat ir „mikriukų“. Manau, jie yra suinteresuoti taupyti??... drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(katanelis @ 2008 07 15, 20:12)
o man patinka dyzelis dar, kad jis yra skalsus, jo nedaug „ryja“ mašina drinks_cheers.gif ir jei gera, nauja mašina, tai nesuprasi, kas ten benzinas ar dyzelis, nes trauka ta pati, tik kaina kuro skiriasi, bei remontas, bet jo kokybė, bent jau man, atstoja benziną. Beje, mnau kiekvienas žmogus renkasi tai kas jam geriau, neįrodysi kitam, kas yra kas, kol pats nepabandys ir nesužinos  schmoll.gif tad manau reikia viską pabandyti o tik po to sakyti, kad yra blogai  g.gif tik va keista, o kodėl viešojo transporto mašinų yra dyzelinių, taip pat ir „mikriukų“. Manau, jie yra suinteresuoti taupyti??...  drinks_cheers.gif

Suinteresuoti taupyti. Nes anksčiau dyzelis buvo gerokai pigesnis už bendziną. Dabar, kaip žinia, jau ne be. Va jau ir dujos pradėjo brangt. Greit už bet kurį kurą virš 5 lt mokėsim....
Atsakyti
QUOTE(katanelis @ 2008 07 15, 21:12)
o man patinka dyzelis dar, kad jis yra skalsus, jo nedaug „ryja“ mašina drinks_cheers.gif ir jei gera, nauja mašina, tai nesuprasi, kas ten benzinas ar dyzelis, nes trauka ta pati, tik kaina kuro skiriasi, bei remontas, bet jo kokybė, bent jau man, atstoja benziną. Beje, mnau kiekvienas žmogus renkasi tai kas jam geriau, neįrodysi kitam, kas yra kas, kol pats nepabandys ir nesužinos  schmoll.gif tad manau reikia viską pabandyti o tik po to sakyti, kad yra blogai  g.gif tik va keista, o kodėl viešojo transporto mašinų yra dyzelinių, taip pat ir „mikriukų“. Manau, jie yra suinteresuoti taupyti??...  drinks_cheers.gif

tai kas be ko kad nepabandzius negalima teigit kad tas ar anas blogai....sakau tik savo nuomone nes teko vaziuoti ir benzu ir dujom bet dyzelis man geriausia bent jau kolkas va mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katanelis @ 2008 07 15, 20:12)
Beje, mnau kiekvienas žmogus renkasi tai kas jam geriau,

kuo dyzelis yra geriau?
Nu atmetus tai, kad masina gesta sunkiau, bet tai manau svarbu tik nepatyrusiam vairuotojui.
kiek atkreipiau demesi, tai vaziuodama nejauciu skirtumo tarp benzino/duju/dyzelio - tenka vairuoti skirtingas masinas.
O dyzelio dabar nesirinkciau del isaugusiu kainu ir didesnes prieziuros.
Atsakyti
QUOTE(wikne @ 2008 07 15, 15:31)

o benzinu kuo sunku? ar dujom? man nekildavo jokių problemų. g.gif Na, o jei kyla problemų, geriausia išeitis automatas. mirksiukas.gif smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Kaip matau, dauguma čia už dujas smile.gif
O aš va, visus kurus išbandžius esu, ir labiausiai džiaugiuosi dyzeliu.
Pirmoji mašina benzinininė buvo, antroji - su dujom, paskui vėl benzinas... o dabar dyzeliu važiuoju ir atsidžiaugt negaliu smile.gif

Benzinas - brangu. Dujos - mašinos laidojimas. Tiesa, naujos kartos dujų su tiesioginiu įpurškimu nesu bandžius. Gal jos ir negadina, bet man užteko ankstesnės patirties, taigi daugiau jokių dujų, jei mašiną myli biggrin.gif
Atsakyti