Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus krašto statybos

QUOTE(Song @ 2013 04 30, 12:11)
Neturėjom kito pasirinkimo, nėra dujų. O kūrenti malkomis/granulėmis per daug dirbam.

Jooo, daug kas skundžiasi, kad pečkuriu atsibodo būti, todėl renkasi, arba dujas, arba geoterminį. Dabar dar ir raudonaisiais spinduliais kažkaip galima šildytis. Ui, tobulėja. O mes (taupumo sumetimais) planuojame kurentis malkomis blush2.gif Turbūt paskui keiksimės, nes atsibos tampytis tas malkas ir pan., bet šiuo metu norime sutaupyti. Tiesa, jei ne paslaptis, kiek Jums kainavo geoterminis? Giminaičiai darėsi, tai apie 45000lt paklojo, bet kitur rašo, kad dabar gerokai atpigęs, galima ir už 25000 prasisukti g.gif

QUOTE(ilta @ 2013 04 30, 12:23)
ačiū smile.gif 
o kalbant apie tendencijas, tai mūsiškis labai netendencingas namas  biggrin.gif vienas aukštas, medinukas, labiau skandinaviškas, nei lietuviškas. be garažo, ant stogo skarda ir nei vieno kamino  smile.gif. Viduj parketas, langai mediniai. Šildymas, tiesa, irgi geoterminis grindinis.

thumbup.gif svarbiausia toks, apie kokį svajojote. Kažin, ar 2 aukštų namas daug brangiau gaunasi? g.gif

QUOTE(ilta @ 2013 04 30, 15:54)
Mes savam kaime irgi stipriai iš konteksto iškrentam hihihi.gif bet ką jau.. Ir labai smagu čia bendraminčių sutikt.
o tiesa, kažkas kažkada užsiminė apie nuotraukų albumą. yra daugiau norinčių pasidalint, pasirodyt? man dabar dar smalsiau pasidarė  biggrin.gif

drinks_cheers.gif už albumėlį ir aš būčiau, nors aš čia dar ,,svajotojų, planuotojų" teisėmis.

Žiūriu, kad nemažai vieno aukšto rinkosi, o projektus individualius darėtės, ar kartotinius? Ir kiek arų sklpypo reikia, kad gerai namas ,,žiūrėtųsi" ir vietos nebūtų per mažai?
Atsakyti
Mes statom karkasinį, dviejų aukštų, dabar dar dėžutė, bet jau grindis ruošiamės betonuoti. Namas 6a. sklype. Kūrensim malkom. Kaimynas irgi kurenasi malkom, jis kas trečia dieną eina į katilinę, manu visai nieko. Geoterminis mum perbrangus, ir atsiperkamumas labai jau ilgas. ax.gif
Atsakyti
Dvieju aukstu namas galbut net ir pigiau gaunasi, jeigu statai dar mansardini tai 100 proc, kad pigiau.
Atsakyti
Sveiki visi smile.gif pasidalinsiu ir as informacija apie geotermija: na siaip man buvo idomu, kiek dbr kainuoja. nes mes planuoja kieto kuro katila visgi deti, pirmam grindinis o antram radiatoriai. g.gif Tai va namukas apie 160kv m. gyvenamojo ploto apie 140. tai padariau uzklausa i www.geosiluma.lt tai atrase man:

''Jums reikalinga 150m. gręžinio ir 10kw šilumos siurblys. Keli mūsų siūlomi
variantai:

Hiseer šilumos siurblys (5 metai garantija) ir gręžiniai
kaina: 20999lt

Vaillant šilumos siurblys (10 metų garantija) ir gręžiniai
kaina: 32799lt

Mecaterm šilumos siurblys (2 metai garantija) ir gręžiniai
kaina: 29299lt
Garantijos ir pilnas servisas.''

unsure.gif

Tik idomu per kiek laiko atsiperka toks dalykas ir nereikia pamirst, kad vistiek nemazai sunaudojama elektros. g.gif
Atsakyti
Turime geotermini ir kiekviena sildymo sezona dziaugiames: nereikia malku ruosti, sandeliuoti, nesioti. Grizti namo ir iskart silta, pasireguliuoja pagal lauko temperatura, be sildomu grindu jau gyventi nebenorime, todel visiems su kuriais sia tema sneku rekomenduoju geotermini. Musu namas nedidelis, gerai apsildintas, tai mokame tikrai kapeikas uz sildyma. O pats geo irengimas kainavo 18000 siurblys, apie 10000 grezinys vertikalus, ir dar kokie 4000 aprisimas ir sujungimas katilines.

QUOTE(Izium'as @ 2013 05 01, 00:08)
Sveiki visi  smile.gif  pasidalinsiu ir as informacija apie geotermija: na siaip man buvo idomu, kiek dbr kainuoja. nes mes planuoja kieto kuro katila visgi deti, pirmam grindinis o antram radiatoriai.  g.gif  Tai va namukas apie 160kv m. gyvenamojo ploto apie 140. tai padariau uzklausa i www.geosiluma.lt tai atrase man:

''Jums reikalinga 150m. gręžinio ir 10kw šilumos siurblys. Keli mūsų siūlomi
variantai:

Hiseer šilumos siurblys (5 metai garantija) ir gręžiniai
kaina: 20999lt

Vaillant šilumos siurblys (10 metų garantija) ir gręžiniai
kaina: 32799lt

Mecaterm šilumos siurblys (2 metai garantija) ir gręžiniai
kaina: 29299lt
Garantijos ir pilnas servisas.''
unsure.gif
Tik idomu per kiek laiko atsiperka toks dalykas ir nereikia pamirst, kad vistiek nemazai sunaudojama elektros.  g.gif

Atsakyti
QUOTE(Miklioji @ 2013 04 30, 21:11)
Kažin, ar 2 aukštų namas daug brangiau gaunasi? g.gif
Žiūriu, kad nemažai vieno aukšto rinkosi, o projektus individualius darėtės, ar kartotinius? Ir kiek arų sklpypo reikia, kad gerai namas ,,žiūrėtųsi" ir vietos nebūtų per mažai?

ar brangiau, ar pigiau, neįsivaizduoju. tik vienam aukštui reikia didesnio stogo ir pamatų, visa kita kaip ir neturėtų išbrangti. dviaukščiam gal kartais pamatų rimtesnių, po to perdanga, laiptai prisideda. o kaip ten galiausiai gaunasi, gal kas geriau žinos. nenoriu nusišnekėt smile.gif

mes patys vieną aukštą rinkomės, nes nenorim laipioti biggrin.gif

aišku, vienam aukštui ir sklypo erdvesnio reikia. pas mus 30x50m, namo ilgesnioji kraštinė kartu su pavėsinė 20m, tai į tuos 30 šiaip ne taip įpaišėm smile.gif

QUOTE(Do&Ga @ 2013 05 01, 07:57)
Turime geotermini ir kiekviena sildymo sezona dziaugiames: nereikia malku ruosti, sandeliuoti, nesioti. Grizti namo ir iskart silta, pasireguliuoja pagal lauko temperatura, be sildomu grindu jau gyventi nebenorime, todel visiems su kuriais sia tema sneku rekomenduoju geotermini. Musu namas nedidelis, gerai apsildintas, tai mokame tikrai kapeikas uz sildyma. O pats geo irengimas kainavo 18000 siurblys, apie 10000 grezinys vertikalus, ir dar kokie 4000 aprisimas ir sujungimas katilines.

mums geoterminis irgi panašiai išėjo, 30 su trupučiu, jei neklystu. atsiperkamumo tikrai neskaičiavom, bais daug metų čia turėtų praeiti. labiau dėl patogumo. tėvai jau antrą žiemą pragyveno su juo, 300-400lt bendra elektra šalčiausiais mėnesiais. manau, normaliai.
Atsakyti
susidurem su problemele. buvom suplanave samdyti tam tikrus santechnikus. bet panasu, kad bus su jais bedu, bent jau kas liecia terminus. per 7 dienas jie nesugeba paskaiciuoti vien tik apytikslio kanalizicijos vamzdyno medziagu saraso su kainom. tai baisu, kad paskui ir dirbs tokiu tempu - metras vamzdzio per diena. gal kas turit kokiu nors normaliu ir pareigingu santechniku ? brukstelkit i AZ jei turit info. aciu
Atsakyti

Labas:))
Mes stadijoje, namo projektas priduotas derinimui, tvarkom sklypa ir iekom kontaktu.

QUOTE(Dikė @ 2013 04 29, 23:19)

O kokiais dažais sienas dažot, kas jau apdailą darotės?  g.gif Mes dabar dažus renkamės.

Labai rekomenduoju " Beckers " firmos thumbup.gif plaunami dazai. O ir super issisaugo! va po 5 metu, kai nusedo naujos statybos namas...reikejo sienas perdazyti. Atidarem kibirus, o dazai kaip nauji! meistras su jais ir perdaze sienas. 5 metu islaikymas, o sienos kaip naujos. Taupu ir praktiska mirksiukas.gif

QUOTE(Miklioji @ 2013 04 30, 10:31)
Aš dar nesistatau, bet vis paskaitau ir kaupiu informaciją. Mes vis dar buto pardavimo/sklypo pirkimo stadijoje doh.gif Džiaugiuosi, kad Pavilny daugėja, patys ten turime nusižiūrėję sklypuką drinks_cheers.gif
Noriu paklausti Jūsų kaip patyrusių veteranų ( good.gif  notworthy.gif ) kiek kv.m. namus statotės, kiek jau išleidote? g.gif Mes galvojame statytis iki 160kv.m., tai pradžiai turime 200 t. Ką mes už tokius pinigus pasistatytume (sklypo kaina į tą sumą neįeina)? Turime dramblioniškų svajonių bent jau pirmą asukštą nors kiek sutvarkyti, kad galima būtų įsikelti, o jau 2 aukštą po truputį vėliau krapštyti unsure.gif  doh.gif  Ar mes visiški naivuoliai, ar dar vilčių yra? 000189.gif  biggrin.gif Tik nevykite, aš potenciali pretendentė į šią temą, tikrai ne iš tų ,,gal galėtumėte man paskaičiuoti sąmatėlę?" ax.gif Duos Dievas, tai gal greit kartu dalinsimės statybų ,,malonumais". Ačiū, kas pasisakys.

Statysim ~ 160 kv/m. 2 ausktu is silikatiniu plytu. Labai noretume tilpti bent i 320t. su valymo irenginiais, be sklypo ...eko klases namas, 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2013 04 29, 14:53)
Mes va sitas nusiziureje http://www_lispimeks...x.php?cid=30800, bet dar svarstom del kainos.

bigsmile.gif Slyva, gal kartais Resto p-doje sia danga uzmatet? tongue.gif
Nes mes parodoje uzmatet sias Moduleo PVC lenteles, paklausem apie jas info, apziurejom, visai patiko. Sako, kad siuo metu tai viena idealiausiu dangu sildomoms grindims, jei nesinori plyteliu (o ju nei uz nedeciau). Ir sako, kad siltesnes nei laminatas, kai atjungtas sildymas g.gif Man didelis sios dangos privalumas, kad nebijo dregmes, atspari labai. Nes planuoju 1 a. deti visur viena danga - ir virtuveje ir gal net WC (beje, kokia kitu nuomone apie toki varianta?) Bet noreciau pamatyti didesni plota uzdengta sia danga ir paziurei koks vaizdas naudojant... g.gif ar nera kokiu baisiu ruozu kaip ant marmoliaumo ar prasto laminato. Sakiau eisiu i ju biura, kad duotu koki kontakta.

Nors buvome atsirinke jau lyg ir Quick-Step Lago placiu lentu laminata... Patiko, kad sunku atskirti nuo tikro medzio lentu.

Metausi labai, sunku apsispresti kas geriau ir graziau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristal: 03 gegužės 2013 - 14:37
QUOTE(kristal @ 2013 05 03, 15:31)
Nes planuoju 1 a. deti visur viena danga - ir virtuveje ir gal net WC (beje, kokia kitu nuomone apie toki varianta?) Bet noreciau pamatyti didesni plota uzdengta sia danga ir paziurei koks vaizdas naudojant... 

as irgi uz vienoda danga visame 1a. medis nepraktiska, nes labai braizosi. Mastau apie plyeles mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Silver* @ 2013 05 03, 16:34)
as irgi uz vienoda danga visame 1a. medis nepraktiska, nes labai braizosi. Mastau apie plyeles mirksiukas.gif

Mes su medziu gyvenam jau 10 m (azuolo parketas), tai aciu, bet nebenoriu medzio. Aisku, malonumas, kad nesalta basomis vaikscioti ( visa seima istisai basi, tapkes pametam doh.gif ), bet prieziura - baisu schmoll.gif

Plyteles is karto atmeciau - laaaabai salta ir nejauku. Turi keletas draugu susideje, tai man net ziema kojas norisi kelti aksciau kur, o vasara is vis salta atsistoti basa koja. O vaikai turi patiesala koki pasideti, jei nori ant zemes sededami zaisti, nes uzdegimas garantuotas unsure.gif

Liko mazas pasirinkimas - kokybiskas laminatas...
Aisku, jis irgi minusu turi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kristal @ 2013 05 03, 15:31)
bigsmile.gif  Slyva, gal kartais Resto p-doje sia danga uzmatet?  tongue.gif
Nes mes parodoje uzmatet sias Moduleo PVC lenteles, paklausem apie jas info, apziurejom, visai patiko. Sako, kad siuo metu tai viena idealiausiu dangu sildomoms grindims, jei nesinori plyteliu (o ju nei uz nedeciau). Ir sako, kad siltesnes nei laminatas, kai atjungtas sildymas  g.gif  Man didelis sios dangos privalumas, kad nebijo dregmes, atspari labai. Nes planuoju 1 a. deti visur viena danga - ir virtuveje ir gal net WC (beje, kokia kitu nuomone apie toki varianta?) Bet noreciau pamatyti didesni plota uzdengta sia danga ir paziurei koks vaizdas naudojant...  g.gif ar nera kokiu baisiu ruozu kaip ant marmoliaumo ar prasto laminato. Sakiau eisiu i ju biura, kad duotu koki kontakta.

Nors buvome atsirinke jau lyg ir Quick-Step Lago placiu lentu laminata... Patiko, kad sunku atskirti nuo tikro medzio lentu.

Metausi labai, sunku apsispresti kas geriau ir graziau  doh.gif

Panasiai mes mastom smile.gif beveik vienodai biggrin.gif
Apie sita Moduleo esu anksciau skaiciusi, suzavejo savo praktiskumu ir geru vaizdu, o Restoj pirmakart pamaciau gyvai. Tai tuose pavyzdziuose net neatskirciau, kad ne medis. Nu man tobulai atrodo! Mano irgi pagrindinis kriterijus, kad tinka visoms patalpoms, noreciau tiesti visam 1a. ir koridoriuje, ir virtuveje. Butu lygios grazios grindys. Bet musu dizainerei visai nepatinka musu sita ideja - nenaturalu! Aisku, musu zodis paskutinis, kita savaite su ja susitinkam rinktis grindu dangas, tai ziuresim ka ismastysim, nors planus pabraize su parketlentem ir virtuvej tambure su plytelem. Gal ir persigalvosim del tos PVC... Jau beveik ir vyras ikalbetas del PVC buvo, nors pradzioj tik uz naturalu medi biggrin.gif Bet man tai visai nesinori tam medziui tarnauti.
Irgi kaip sakai, butu idomu pamatyti gyvai dideli plota su sita danga. To salono vadybininke, ar kas ji tokia, parodoj kur buvo, sake pas ja namie, pas sese namie tokios grindys, tai gal pas save priimtu paziuret biggrin.gif

Dar noriu visu paklausti. Jei daryti grindu dangas skirtingas - parketa su plytelem. Tai ju auksciai nevienodi, kaip tuos perejimus nuo vienos prie kitos dangos tada daro? Vieni man aiskino, kad betonuojant turi jau pasidaryti tokius grindu aukscius, kad danga lygiai sueitu, jei nenori slenksciuko deti. Tai negi dabar svetainej daro viena auksti betonuojant, virtuvej kita? Va del visokiu tokiu nesamoniu ir noriu vienos lygios grazios dangos 1a. smile.gif
Atsakyti