QUOTE(Izium'as @ 2013 05 12, 17:15)
Sveiki visi. Padarem va neseniai ir mes geologinius tyrimus, tai gavom va toki atsakyma:
''1. Tirta statybos aikstele padengta 0,3 m StOI'1O dirvoicmiu.
2. Statybinéjc aik§tcléjc sliigsantis iki 0,9 1,3 m gylio purus smulkusis smélis (IGS1),
pasiiymi silpnomis fizikinémis ir mcchaninémis savybémis (qc k vid == 3,7 1\/[Pa), todél be
spccialaus paruoéimo (suta11kinim0) ncrckomcnduoj amas pamatq pagrindu.
3. Statybinéjc aikétcléjc sligsantis iki 1,9 3,4 m gylic silpnas smélingas dulkingas molis
(IGS4), pasiiymi silpnomis Hzikinémis ir mcchaninémis savybémis (qc k vid. = 0,9 MPa),
todél ncrckomenduoj amas poliniq pamatq pagrindu.
4. Projcktuojamo namo pamatq pagrindu gali bilti visi statybcs sklypc sutikti gruntai (IGS2-
3; 5-7), iéskyrus pun; smulkq sméli (IGS1) ir silpnac morcnini smélinga, dulkinga, moli
(IGS4). Projcktuojzmt polinius pamatus, poliq laikomqja, gcba, skaiéiuoti pagal statinio
zondavimo duomc-mis. 2
5. [vcrtinus aikétclés gcologincs ir hidrogcologincs sqlygas rckomcnduojamc CFA polius
(bctonas padodamas per grajto viduri).
6. Smulkusis smélis iki vzmdcns lygio yra birus.
9 7. Poicminis vzmduo sutiktas 1,0 1,6 m gylyjc (abs. 21. 158,9 - 160,2 m) IIUO esamo icmés
paviréiaus. Snicgc tirpsmo mctu ir po ilgalaikiq liiuiiq poicminio vandcns lygis gali
pakilti ir sickti 0,2 m gyli nuo csamo icmés paviréiaus.
8. Pastatq pamatq ir grindq ircngimo laikotaxpiu, gruntq csanti po jais bintina apsaugoti nuo
iébrinkimo ir su§alim0.
Nuotrauko imeciau atsakyma. Gal galit paiskint kokius tipo pamatus man geriausiai irengt.? nes nelabai suprtatau is isvadu... Aciu
Čia geriausia klausti pačio konstruktoriaus, nes jis bendradarbiaudamas su architektu paskaičiuoja tikslias apkrovas ir parenka atitinkamus pamatus.
Bent jau aš projektuodama pastatus, visada siūlau, kad užsakovas kartu samdytų ir konstruktorių, taip gaunasi tiklsūs paskaičiavimai būtent tam projektui pagal vieta ir geologiją priimti sprendimai, kurie taip pat padeda užsakovui ir atitinkamai sutaupyti pinigėlių, nes nebelieka kūrybos statybininkams

alia dedam dar metalo tai jau tikrai laikys

o tas metalas kaip žinia irgi kainuoja.
Papildyta:
QUOTE(Carpe diem @ 2013 05 09, 09:14)
Dėl kiliminės dangos ir man abejonės - kaip ir norėčiau bent jau 2 aukšte, kur tik miegamieji, bet nežinau, kaip daryti

šildymas bus grindinis, o ir tokiu atveju ko egro vis tiek reikia parketlentes dėti, o tik ant jų kiliminę dangą, tai kažkaip ir parketlenčių naujų gaila užkloti

bet man kiliminė danga miegamajame tikrai jauku, gražu, minkšta
Kiliminė danga tikrai gerai, tik užkliuvo šildymo tipas miegamuosiuose, nes miegamuosiuose nėra rekomenduojama daryti grindinio šildymo, nes tarp kiliminės dangos ir grindų susidaro palanki mikroflora parazitams.
1. Radau iš tiklapio www.vilpra.lt
Kodėl teigiate, kad grindų šildymas nerekomenduojamas miegamuosiuose? - kokiais šaltiniais remiatės?
2012-04-12 Artūras, Vilnius
Laba diena gerb. Artūrai, Iš principo, miegamajame galima daryti grindinį šildymą. Jums gal tik nerekomendavo iš praktinės pusės. Grindys nėra inertiškos, jos ilgiau šyla ir atvėsta palaipsniui. Paprastai priimta, kad miegamajame būna kiek žemesnė temperatūra, negu kitose patalpose. Jei bus grindinis šildymas, net ir išjungus šildymą, grindys dar ilgokai akumuliuos šilumą. Radiatorius užsukus, jie greičiau atvėsta ir šiluma nebeišsiskiria. Pagarbiai, Vitalijus Lekys
2.
http://www.elstava.l...?c_id=6&it_id=2
3.http://sproject.lt/virsutinis-antras-meniu/sildymo-sistemos/grindinis-sildymas/
Gal padės apsispręsti
Papildyta:
QUOTE(Izium'as @ 2013 05 09, 21:38)
Sveiki. :-) Reikalingas zmogus,galintis prieziureti namo statybas. Gal kas gali rekomenduot patikima statybu prieziuretoja? Beje,gal kas zino kokios yra kainos ju paslaugu? Aciu
Galėčiau rekomenduoti, jei domintų rašykit į a.ž.

Kainos jau ne mano žinioje
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2013 02 28, 16:54)
Gal kas statotes/ ruosiates Pavilny, Urbsio/Dziaugsmo g. rajone.
Uzmaciau sklypa , akcijini. Norisi pirkt.
Kaip ten vietos naujakuriams? Kaip gruntai gal kas zinot, kaip giliai vanduo?
Is anksto aciu
Esu projektavusi, bet geriau, kai tiksliai konkrečioje vietoje padaromi gręžiniai, tada papraščiau ir tiklsiau padaromi konstruktyviniai sprendiniai.