Įkraunama...
Įkraunama...

DRESŪRA, auklėjimas,mokslai

QUOTE(Akela. @ 2013 08 22, 11:27)
belgu aviganiu yra 4 rusys,kodel pagrindas malinos?ar tikrai jos geresnes uz kitas tris belgu aviganiu rusis?

tai skirtingos galaktikos visos rushys belgu... vienintelius Malinua veise del darbiniu savybiu,visus kitus belgus veise del grozio...taip,4 rushys,bet jos nieko bendro neturi,apart noro ytikt sheimininkui... nu a patom-sup s katom... pasaulio belgu cempionate FMBB Le touquet dalyvavo ish keliu shimtu du terviurenai ir vienas griunas-zmones labia plojo ir palaike,bet tai....o mondioringo varzybose dalyvavo be malinua tik vienas Lakenua-irgi visi plojo labia jam,nes supranta zmones,kad tai nu visai kiti shunys.
taip man Griunai labia grazus dizainu,ilgo plauko,juodi,karalishki,bet kazko siekti su jais shunu sporte-reikia buti mazochistu ir fantaziju megeju. na agility imanoma aishku,bet tik ne IPO ar ringo
Papildyta:
p.s. pas mane dabar lankosi fainas sheimininkas ir griunas mondioringui ruoshiasi,viskas OK sekasi tik del to,kad sheimininkas suprato-kad tai ne malinua,tas yra suuuuuper. tada dingsta ytampa ir ish shuns per dauk nereikalaujama. na griunas nori kasti,nori mokytis,viskas su psichika OK. kol nelygini su malinua,o kadangi sheimininkas ne daunas,nelygina su malinua,tai malonu kasti ir griunui,ir sheimininkui ir man smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mondioring @ 2013 08 22, 11:41)
tai skirtingos galaktikos visos rushys belgu... vienintelius Malinua veise del darbiniu savybiu,visus kitus belgus veise del grozio...taip,4 rushys,bet jos nieko bendro neturi,apart noro ytikt sheimininkui... nu a patom-sup s katom... pasaulio belgu cempionate FMBB Le touquet dalyvavo ish keliu shimtu du terviurenai ir vienas griunas-zmones labia plojo ir palaike,bet tai....o mondioringo varzybose dalyvavo be malinua tik vienas Lakenua-irgi visi plojo labia jam,nes supranta zmones,kad tai nu visai kiti shunys.
taip man Griunai labia grazus dizainu,ilgo plauko,juodi,karalishki,bet kazko siekti su jais shunu sporte-reikia buti mazochistu ir fantaziju megeju. na agility imanoma aishku,bet tik ne IPO ar ringo
Papildyta:
p.s. pas mane dabar lankosi fainas sheimininkas ir griunas mondioringui ruoshiasi,viskas OK sekasi tik del to,kad sheimininkas suprato-kad tai ne malinua,tas yra suuuuuper. tada dingsta ytampa ir ish shuns per dauk nereikalaujama. na griunas nori kasti,nori mokytis,viskas su psichika OK. kol nelygini su malinua,o kadangi sheimininkas ne daunas,nelygina su malinua,tai malonu kasti ir griunui,ir sheimininkui ir man smile.gif

labai tau aciu 4u.gif
ziurejau parodoj visus,aisku griunai labiausiai patiko isvaizda,bet viena grazu jau turim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mondioring @ 2013 08 22, 11:18)
bet maciau variant kai haskis dirba zyyymiai geriau uz VA eilini ish gero veislyno...na kuris nereaguoja I maista ir zaisla...

Tiesiog smalsu - ar vokietukas buvo toks nevykes, ar su seimininkais jam stipriai nepasiseke? Jei suo est gautu isimtinai tik uz kazka, nejau vistiek tebenereaguotu i ta maista?
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2013 08 22, 16:43)
Tiesiog smalsu - ar vokietukas buvo toks nevykes, ar su seimininkais jam stipriai nepasiseke? Jei suo est gautu isimtinai tik uz kazka, nejau vistiek tebenereaguotu i ta maista?

na taip,dieta padeda daugumai,bet maciau VA ir kitu veisliu egzmplioriu,kur Negali shuo koncentreuoti demesio,nors nevalges 5 paras-arba paima kasneli ir vel nusisuka,o jei negauna kasnelio-vel ziuri I dangu ar I zeme... ash nieko neturiu priesh VA ar kitas tarnybines veisles vadinamas,bet nereikia gyventi iliuzijomis. net vienoje vadoje pasitaiko puikiu egzemplioriu,pasitaiko brokelio... na pvz. koks shpicas jei gali nueiti 100 metru zedamas I kasneli ir neprarasdamas koncentracijos-man miela zeti smile.gif o kai shuo negali susikaupti nei 2 sekundems,nors ir alkanas... na baisu
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2013 08 22, 15:43)

na tai kas, kad tokiu atveju reaguoja, jei šuo tada daro trilinkas ir grynai dėl kąsnelio, be jokio džiaugsmo smile.gif nei grožio nei malonumo iš tokios dresūros.. ir dar dėl to darymo nemaitint 5 dienas, trys kąsniai - baigta dresūra, akys į dangų, kitą dieną vėl tas pats, tai maistas dar ne viskas..
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2013 08 22, 20:55)
na tai kas, kad tokiu atveju reaguoja, jei šuo tada daro trilinkas ir grynai dėl kąsnelio, be jokio džiaugsmo  smile.gif nei grožio nei malonumo iš tokios dresūros.. ir dar dėl to darymo nemaitint 5 dienas, trys kąsniai - baigta dresūra, akys į dangų, kitą dieną vėl tas pats, tai maistas dar ne viskas..

Nelabai supratau sitos replikos esmes g.gif As turejau omeny, kad suo maisto kiekviena gruda ar mesgaliuka UZSIDIRBA, na kad ir i akis paziuri tarkim, ar triukas koks, ar kas kam patinka...Mano klausimas buvo del to, kad nelabai isivaizduoju dresurai sunkiai pasiduodancio vokiecio..nugi aviganis kaip ne kaip, darbui sukurtas. Nekalbu apie aukstus pilotazus ir varzybas, bet kad butu valdomas ir kontaktinis suo. Tai va ir klausiau ar ant tiek nevykes suva ar grybas seimininkas...aisku, jeigu atsitempia i aikstele 6-8 menesiu iki tol lepinta suneka, su "pilna rura agurku" tada sunku su juo drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(shuo @ 2013 08 22, 10:10)
Ar as sakiau kad nesidresuoja? Idemiau skaitykit. As sakiau kad retriveris lengviau dresuojasi nei kaukazas ar haskis ar cekas ir tai faktas. Manau dtesuotojai ta patvirtins. Kiekviena veisle individuali :-)

uzjauciu treneri lotuliukas.gif ten reikes TYLET ir daryt, o nesigincyt smile.gif

Papildyta:
QUOTE(mondioring @ 2013 08 22, 10:30)

niet semji bez urodov!!! maciau deshimtis haskiu ar kelis cekus-kurie geriau dresavosi uz VA ar labra ar net Malinua!!!!!!!

ACIU. as zinau savo veisles tarakonus, bet zinau, kad jie gali ir labai nustebinti.
Atsakyti
nieks nekalba apie kazkoki pasaulini lygi,ten jau kita sistema,ten net ish 100 malinua brokuojami 98.. smile.gif) . kalbam apie eilini normalu shuni. apie eilini sheimininka... na nesakysiu veislyno,atvaziavo shuo,lankes paklusnuma,viskas OK,o nori ir apsaugos,nes tevas ir sunus sportininkai kovu menu-nori ir shuns,kad kastu bet kada ir paleistu bet kada ir kovotu bet kada... Deja... ash galiu shokti kaip klaunas,bandyti sudominti shuni-jam nauja aplinka ir viskas... nors geras veislynas ir t.t. Kame problema??? VA yra per daug ir tapo komercine veisle... ash galiu paruoshti apsaugai Labradora-kuris ishdurnejes del grobio ,bet kol kas ne vienas nenorejo dirbti iki galo,nes ka pagalvos,juk jie gerieciai... nu ir kas???o ka ?negali gerietis grobinis labras nukasti blauzdos raumens zaisdamas,grobio instinktu,be jokios agresijos???
Atsakyti
Nu nebeištvėriau ir aš. Kaip keturios belgų rūšys yra skirtingos galaktikos, taip ir vokiečių aviganiai, jei ne dar labiau. Per 25 metus mėgėjiško ir profesionalaus darbo su šunimis (pagrinde VA, kadangi tai "mano" veislė visus tuos metus), teko matyti laaaabai daug egzempliorių, kuriems viskas "dzin": maistas, pelė ar kamuoliukas, šeimininko pastangos. Netgi prievartą, korekcijas jie priima bukai ir abejingai. Gali sau smagiai šokinėti pats su savimi, gaudydamas žolės stiebelį ar vabaliuką; loti kažkur į niekur, o noro bendradarbiauti, kooperuotis su žmogumi - nulis. Atvirkščiai, vos tik siūlai kokią veiklą, jis įjungia pakaitinę veiklą: uostinėja neesamus myžaliukus, ima loti ant neesamo objekto ar pan. Musės galvoj, sragos šuns psichikoj. Sugebėjimo fokusuotis,sukaupti dėmesį nėra, socialinis instinktas labai menkas, grobio tik užuomazgos, maitinimosi taip pat. Abuojas, tuščia ir abejingas viskam padaras. Kitas čiau-čiau daugiau šios gamtos dovanos turi. Ironiška tik, kad toks VA vis dar tituluojamas "tarnybine" veisle. Juokas pro ašaras.
Pritariu noldai, pritariu mandioring šioje vietoje visiškai.
Atsakyti
QUOTE(Manosuo @ 2013 08 23, 09:42)
Nu nebeištvėriau ir aš. Kaip keturios belgų rūšys yra skirtingos galaktikos, taip ir vokiečių aviganiai, jei ne dar labiau. Per 25 metus mėgėjiško ir profesionalaus darbo su šunimis (pagrinde VA, kadangi tai "mano" veislė visus tuos metus), teko matyti laaaabai daug egzempliorių, kuriems viskas "dzin": maistas, pelė ar kamuoliukas, šeimininko pastangos. Netgi prievartą, korekcijas jie priima bukai ir abejingai. Gali sau smagiai šokinėti pats su savimi, gaudydamas žolės stiebelį ar vabaliuką; loti kažkur į niekur, o noro bendradarbiauti, kooperuotis su žmogumi - nulis. Atvirkščiai, vos tik siūlai kokią veiklą, jis įjungia pakaitinę veiklą: uostinėja neesamus myžaliukus, ima loti ant neesamo objekto ar pan. Musės galvoj, sragos šuns psichikoj. Sugebėjimo fokusuotis,sukaupti dėmesį nėra, socialinis instinktas labai menkas, grobio tik užuomazgos, maitinimosi taip pat. Abuojas, tuščia ir abejingas viskam padaras. Kitas čiau-čiau daugiau šios gamtos dovanos turi. Ironiška tik, kad toks VA vis dar tituluojamas "tarnybine" veisle. Juokas pro ašaras.
Pritariu noldai, pritariu mandioring šioje vietoje visiškai.

drinks_cheers.gif bet labia keista ,kad ishdrysote tai pasakyti... man tai durniui nusispjauti,bet Jumi turetumete atsargiau :)prarasite reputacija
Atsakyti
Labiau jau nebeprarasiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Manosuo @ 2013 08 23, 09:55)
Labiau jau nebeprarasiu mirksiukas.gif

aha jau tiek prisidirbus, kad jau zemiau nebekris smile.gif
bet kalba teisingai
Atsakyti