Įkraunama...
Įkraunama...

Kas galima/negalima žindančiai mamytei?

Skaičiau, kad palukus dažyti, maitinant galima. O kaip del cheminio susukavimo?
Atsakyti
Galima.
Atsakyti
Laba,
gydytojas patare vartoti Triptan forte, nes kankina baisi nemiga ir nuotaiku svyravimai. Gal galit pasakyti, ar neatsilieps neigiamai vaikui (2men) , kuri zindau. Cia lietuviu gamybos, "Aconitum" firmos.
Atsakyti
Jei medikamentai veikia Jūsų organizmą, veiks ir kūdikio. Homeopatinių vaistų poveikis yra mažesnis ir, jei be jų neįmanoma apsieiti,pabandykite .
Atsakyti
Laba diena,

maitinu kudiki ir planuoju lankytis sporto klube. Ar galima i baseina, i pirti? Ar nepakenks chloruotas vanduo ir karstis?
O gal ir sokineti nepatartina? g.gif

Dekavoju is anksto 4u.gif
Atsakyti
Lankytis baseine ir pirtyje maitinančiai mamai nepatartina.
Atsakyti
Labas rytas, noriu paklausti, per kiek laiko iš motinos pieno pasišalina alkoholis, kiek kartų reikia nusitraukti pieną?
Dėkoju už atsakymą.
Atsakyti
Jeigu buvo suvartotas nemažas kiekis stipraus alkoholio, reikės ir visos paros.
Atsakyti
Sveiki
Karštomis vasaros dienomis netrunka perpūsti skersvėjai. Taip nutiko ir man. Temperatūra pakilo iki 37,8C. Noriu paklausti, kokiomis priemonėmis numušti temperatūrą? Esu skaičiusi, kad įvairios vaistažolės ir žolelės turi neigiamos įtakos vaiko organizmui. Kūdikėliui trys mėnesiai. Ar tinka karštas pienas su medumi, paracetamolio žvakutės ar kažkas panašaus?
Atsakyti
Laba diena,
Jau mėnesį jaučiausi nekaip. Dabar padarė tyrimus ir nustatė, kad yra skydliaukės hiperfunkcija (TTH - 0,004; FT4 - 9,6). Keturių mėnesių dukrelę maitinu pati. Endokrinologe dar leido mėnesį (kol karšta) maitinti, o paskui jau reikės gydytis.

Norėčiau sužinoti Jūsų patarimą - ar verta toliau pačiai maitinti, nes galbūt butent su šia diagnoze susiję tai, kad dukrelė per ketvirtą mėnesį, nors nekeitė mitybos įpročių ir atrodo gražiai, priaugo tik 100 g. ir 1 cm, yra zirziukas ir prakaituoja. (Gimė 3900, ūgis 51 cm., 4 mėn. - 6200, ūgis - 62 cm. Pediatrė tai traktavo kaip vitamino D trūkuma, nors momenėlis jos žodžiais "nepasakyčiau, kad minkštas". Paskyrė po 5 lašus vandeninio tirpalo. Dabar pradedu nerimauti jei tie simptomai susije visai ne su vitamino D trūkumu.)


Dėkoju už konsultacija

Atsakyti
Iki 38 temperatūros mušti nereikia. O jei aukštesnė, po maitinimo išgerkite paracetamolio tabletę. Galima gerti ir prakaitą varančias arbatas.
Atsakyti
Maitinti nepatariama dėl Jūsų būklės. Mergaitei Jūsų skydliaukės funkcija įtakos nedaro. O dėl vit. D ir rachito atsakyti negaliu, neįvertinusi vaikučio būklės.
Atsakyti