Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki ž

QUOTE(Blümchen @ 2013 02 16, 22:24)
kuprine nepriklauso prie mokymosi reikmenu, gali ir su maisiuku nestis  biggrin.gif tik kiti vaikai juoksis

mes atvaziavom po LT mokslo metu, ir menesi ejom cia i mokykla praeita vasara, tai mokytoja vis dare pastabas, kad jis turi su mokykline kuprine vaiksciot, kaip numatyta taisyklese doh.gif nes turejom tik sportine...
Atsakyti
QUOTE(Adade @ 2013 02 17, 09:19)
mes atvaziavom po LT mokslo metu, ir menesi ejom cia i mokykla praeita vasara, tai mokytoja vis dare pastabas, kad jis turi su mokykline kuprine vaiksciot, kaip numatyta taisyklese  doh.gif  nes turejom tik sportine...

nu taip, pradinej tai turi dar reiksmes, del vaiko nugaros ir t.t. vistik reikia nemazai nesiotis, veliau galima ir su sportine. Bet is principo niekas neuzdraus. Cia tik patarimas, norint vaikui gero.
Atsakyti
tos kuprines specialios mokyklines sveria mano nuostabai labai daug(lengviausia berods 1,2 kg), o maksimaliai pilna kuprine negali but sunkesne nei 15 % mokinuko svorio. Nebent tos knygos mokykloi lieka, jei jos isvis pirmoj klasej bus.
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2013 02 17, 11:02)
tos kuprines specialios mokyklines sveria mano nuostabai labai daug(lengviausia berods 1,2 kg), o maksimaliai pilna kuprine negali but sunkesne nei 15 % mokinuko svorio. Nebent tos knygos mokykloi lieka, jei jos isvis pirmoj klasej bus.

yra ir 0.8 kg.
Siaip as negaileciau kuprinei. Pirma, jos yra anatomines. Vaikai paprastai nesiojasi labai sunkiai i mokykla. Galybe lapu, knygu, maista, kartais ir buteli vandens.
Antra, kuprine pirmokeliui yra labai svarbus atributas, ir jei ji 'kieta' su jo megstamais herojais/sporto pabeiksleliai ir pan,- jam smagiau. Plius, su skirtinga kuprine eidamas i mokykla vaikas gali greit tapti pasaipu objektu.
Trecia,- jos saugios, su atsvaitais, gerai matomos prieblandoj.
Ketvirta,- labai patvarios, palyginus neteplios, lengvai valomos. Mano sunus ketvirtokas, ir jis, ir jo klasiokai vis dar eina i mokykla su tom paciom 'scout' kuprinem, su kuriom greiciausiai atejo i pirma klase. 200 padalinus i 4 metus, kaina ne tokia jau ir baisi gaunasi (juolab, per akcijas, tikrai galima nupirkti ir pigiau).
Atsakyti
Pas mus klasej vienas vaikas irgi bande eiti su sportine kuprine, bet mokytoja paprase tevu, kad eitu su normalia, nes labai uzsilanksto knygu/sasiuviniu krastai. O ir, aisku, paciam vaikui yra patogiau
Atsakyti
aisku pirksim mokykline, gera. LT ziurejau-ten brangiausia 400 lt kainuoja
nesu ant tiek turtinga, kad pirkt pigu dazniausiai nekokybiska daikta smile.gif jis tarnauja trumpai...reiks kito neuzilgo..tas pat su batais, rubais. Visad savo vaiko rubus isdovanoju, kaimyne su malonumu pasiima, nes jie, kaip nauji.. tie pat Ecco, kur lt ne bet kas ipirkt gali per ispardavimus lengvai iperku, nors finansine situacija mano LT geresne buvo...
Atsakyti
Apie kuprines prakalbot, įdomu ir man 4u.gif toks klausimėlis kokią kuprinę nupirkti priešmokyklinukui į daržiuką, esu apmąstymuose, ar jau dabar nupirkti gerą tinkamą mokyklai, ar dar tokią mažesnę g.gif va tokie rinkinukai man už akių užkliuvo:
http://www.amazon.de...u...203&sr=1-54

nors jau šita būtų ir į mokyklą eit tinkama.
Atsakyti
Man tai baisu kai prisimenu vaikus LT , o ir Vok. ziuriu vaikai ant kupros kuprines nesioja doh.gif Nu ir kas,kad orotopedines, vistiek svoris ant stuburo .
Mano dukra su tokia vaiksto http://www.babygift....chila-de-ruedas , ir,kad ir kokioje salyje tektu ateityje gyventi , nesutikciau,kad ji kuprine ant kupros nesiotu schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo monyte: 17 vasario 2013 - 15:35
na tai yra ir čia kas su tokiom eina.. smile.gif 4u.gif
tiesą pasakius net nežinau, ar tas tįsimas (juk tada nugara irgi ne tiesi) jau ant tiek "geriau" g.gif tuo labiau kad tokios kuprinės manau sunkesnės (dėl visos konstrukcijos ir ratukų) g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 17 vasario 2013 - 15:41
QUOTE(moocho @ 2013 02 17, 15:37)
na tai yra ir čia kas su tokiom eina..  smile.gif  4u.gif

Paskaicius jus pokalbius apie kuprines supratau,kad kitokios nei tos mokyklines ortopedines negalimos g.gif Tai visgi galima bele kokia kuprine ant ratuku ? Siaip tai ir ta ortopedine irgi ant ratuku uzdeti galima butu.
Papildyta:
QUOTE(moocho @ 2013 02 17, 15:37)

tiesą pasakius net nežinau, ar tas tįsimas (juk tada nugara irgi ne tiesi) jau ant tiek "geriau" g.gif tuo labiau kad tokios kuprinės manau sunkesnės (dėl visos konstrukcijos ir ratukų) g.gif

Net susimasciau g.gif Paciai tenka jos kuprine tisti , kartais ir uzsimetu ant peties su visais ratukais ,juk,zmogui niekada gerai nebuna,kartais nervina ratuku garsas per asfalta biggrin.gif ir galiu pasakyti tik viena,kad kai ja trauki tai to svorio taip nejauti ,o ir nugara ,regis, tiesi buna, tik ranka siek tiek i gala atmesta unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(monyte @ 2013 02 17, 14:45)

,o ir nugara ,regis, tiesi buna, tik ranka siek tiek i gala atmesta  unsure.gif

tikrai nebuna, pastebek atidziau.
Atsakyti
Monyte,o kodel negali nesiot ant peciu? g.gif
Tokiu kupriniu kur tu ydejai cia dar nemaciau,kad vaikai nesiotu. g.gif schmoll.gif Parodziau dickei ir sake"tik jau su tokiom niekur neiciau y mokykla.Peinlich jai" blush2.gif Pas jus gal Ispanijoj normalu tokias nesiot.Bet cia manau vaikai greitai isjuoktu. g.gif Mano akim,tai jos juk ir daug purvo,zemiu namo parnesa.O dar jeigu reik paeit per sniega,ar lietu.Juk suslampa.O dar vdrug kur suns kaky neuzmatysi.Pervaziuosi ir per jy.Man jau geriau tegul ant peciu nesa.Tai nors svari islieka.
Maniske treti metai eina su sita http://www.schulranz...z...4&ci=000010
Siemet nori jau kad kitokia nupirkciau.Gal gaus,kaip prades eit y 4klase. g.gif
Kaimo dama,vaikui y darzely uztenka ir paprastos kuprinikes arba sportinio maisiuko.Nereik juk jiems ten nieko nestis.Pusryciu dezute ir tiek.O visa kita buna darzely.
As kaip prisimenu LT pradine klase.Tai su kuprinem-portfeliu nuo kalniuko ciuozdavom pasikise po uzpakaliais. lotuliukas.gif Turejau tokia faina odinuke ar kazka panasaus.Buvo zuikis su penketu ant virsaus. thumbup.gif
Atsakyti