Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki ž

QUOTE(dukri @ 2013 02 21, 19:03)
Sveikutes! Padekit. Turiu as toki klausima! Kita menesi planuoju keltis i kita buta, pas mane vonioje, pradejo listi pelesis prie lango. Kaip man dabar elgtis? Ar tai yra mano problema ir as pati turiu ji tvarkyti? Ar turiu pranesti agenturai, kad lenda pelesis, kad jie sutvarkytu? Kita menesi pridavimas buto, renku info kad uzbegciau ivykiams uz akiu.. Zinau, kad kada tai buvo liesta si tema, nerandu, gal senokai, svarbiausia, kad tada galvojau, kad jau man tai cia pelesis negres, tik ne mane  blush2.gif Ot optimiste  doh.gif

rasiau rasiau, bet tekstas dingo... biggrin.gif
trumpai: butinai sutvarkykit palikit buta, koki gavot, nes man pelesis kainavo 300 Euru, jiem tai purvas...sakau pelesis, jie, ne tai purvas...
pora langu nevaliau, nes firma pas kuria nuomavaus nama siltino, galima buvo kasdien langus valyt...
pelesis volioj virs lango, pora langu, pora dryziu ant sienos, mano akim nematomu jie ivertino_300 Euru.
atjunkit savo logika-ji cia netinka, nes ju kitas mentalitetas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Biscotti @ 2013 02 21, 20:42)
Merginos, gal žinote, ar galima privataus namo kieme laikyti išregistruotą automobilį?

Galima. mirksiukas.gif Bet turi niekam labai y akis trukdyt ta masina.Mes laikem tetes masina 1men.laiko be numeriu.Kiek pirkeju atsirasdavo ant kiemo. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingo10 @ 2013 02 22, 08:17)
Galima. mirksiukas.gif Bet turi niekam labai y akis trukdyt ta masina.Mes laikem tetes masina 1men.laiko be numeriu.Kiek pirkeju atsirasdavo ant kiemo. doh.gif

Situacija tokia: nuomojamės namą, kiemas pas mus nemažas (15 arų), aptvertas. Atvažiavo namo savininkas, nes jam kaimynai iš gretimų namų skundžiasi, kad mūsų kieme beveik savaitę laiko stovi keli automobiliai be numerių doh.gif Nors tos mašinos mūsų sklypo gale, nei kam po langais, nei nuo gatvės matosi. Todėl labai įdomu, ar iš tiesų aš negaliu privataus (nedaugiabučio) namo kieme laikyti mašinų, ar čia tik vokiečiai jau sliekų ieško. Beje, namo savininkui tos mūsų mašinos nekliūva.
Kad išregistruotos mašinos gatvėje ar daugiabučių namų kiemuose stovėti negali, tai žinau. Bet čia privati valda, su savininku viskas suderinta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Biscotti: 22 vasario 2013 - 12:02
Biscotti,ziurek cia ka raso http://www.google.de...nSRTMEDL8dPihaw
Veliau paklausiu vyro del taisykliu.
Atsakyti
Pas mus pozeminiame garaze stovi vienas automobilis ir tikrai, kad daugiau nei pora menesiu smile.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakymus del pelesio. As kazkaip ir buvau minties, kad koki radai buta toki ir grazini, bet vyras cia mane subalamutino. Reiks ji paspausti dabar, kad planuotu reikala. Pelesio gyvenime neturejusi, manau cia jo pradzia yra, bet dideja jis velnias...sirdis dziaugiasi, kad keliames i naujesni buta. Tie seni namai- be veltiliacijos jokios, nesuprantu...
Atsakyti
QUOTE(dukri @ 2013 02 22, 18:53)
Aciu uz atsakymus del pelesio. As kazkaip ir buvau minties, kad koki radai buta toki ir grazini, bet vyras cia mane subalamutino. Reiks ji paspausti dabar, kad planuotu reikala. Pelesio gyvenime neturejusi, manau cia jo pradzia yra, bet dideja jis velnias...sirdis dziaugiasi, kad keliames i naujesni buta. Tie seni namai- be veltiliacijos jokios, nesuprantu...

kol nepapuoliau i de as isvis nezinojau, kad pelesis gali namuos gyvent smile.gif
mano studijos su architektura sasaju turejo...jei pamatau nama su ventiliacinem angom, net stebiuosi lotuliukas.gif kur pas mus visi namukai net tie blokiniai su jom.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Artimiausiu metu planuojame kraustytis i DE, Trier miesteli. Bandau susirasti visa reikialinga informacija, busiu dekinga ir uz jusu pagalba bei patarimus blush2.gif

Gal cia yra kas nors is sio miesto ar bent jau netoli?

Atsakyti
Turiu klausimeli:
kaip supratau atvaziavus ir susiradus buta, mums reikes nueiti i Rathaus ir prisiregistruoti?

Atsakyti
Sveikos DE gyventojos smile.gif

Neužilgo keliausiu gyventi į Vokietiją, norėjau kad pasidalintume kontaktais ir patirtimi persivežant daiktus iš LT- kaip gabenot, su kuo, ir kiek kainavo?
Daiktų nėra labai daug- keletas didelių dėžių -nuo TV ir didelio lėlių namo ir keletas dėžių su drabužiais bei kitais daiktais. Spintų, lovų ir kitų didelių baldų neimsiu...
Vairuot pati tikrai nenoriu tokį ilgą kelią, be to, keliausiu su vaiku.
Būsiu dėkinga už bet kokią nuomonę ar patarimą 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas,
gal galit pasakyt uz kiek dienu uztenka tevu atleidimo lapelio i mokykla? Mano didzioji gerokai apsirgo. Sestadieni nuvaziavom pas gydytoja, pasake i mokykla neit visa savaite, o kai paklausiau apie pazyma, ispute akis ir sako - ar reikia? Tai likau nesupratus. O jei mes dabar eisim pas kita gydytoja, ar jis mums israsytu? Nes sestadieni vaziavom ne pas savo, ji buvo vienintele, kuri arciausiai dirbo sest.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif nezinojau kur rasyti, tai manau cia sulauksiu greiciausiai pagalbos, gal zinote vokisku grupiniu apsipirkimu svetainiu? Tokiu kaip musu beta.lt ar grupinis.lt 4u.gif
Atsakyti