Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki ž

[quote=Blümchen,2013 03 25, 21:27]
tavo terasa, tavo ir problemos g.gif pas mus cia yra tokia firma, kuri priima nemokamai darzo atliekas, lapus irgi. Gal yra ir pas jus g.gif arba meti vis po maisiuka i siuksline...irgi galima per laika atsikratyti ir nereik kazkur toli tempti mirksiukas.gif

as tai jau pradejau daryt smile.gif butu anksciau daeje buciau jau atsikracius biggrin.gif
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2013 03 26, 14:27)
Reikėtų tada žiūrėti langų, durų sandarumą ir pan., ar tai kažkaip dalinama tarp kaimynų. Mes skystu kuru šildom visą namą, plius šildomas vanduo. Metams skaičiuojam apie 1000 - 1200 eurų. Paprastai mes pilam didelį kiekį, apie 3000 - 4000 litrų. Vienu kartu moki daug, bet paskui keletą metų ramu. Be to, visada sekam kokios skysto kuro kainos.
Svarbu žiūrėti kokia talpa, kaip dažnai reikės pilti, namo sandarumas ir t.t.

Aciu uz atsakyma. As skaiciavau, kad augiau iseis. Siaip sake, kad namas yra apsiltintas, tik del langu nepaklausem. Siandien skambinom del to namuko, tai liepe penktadieni atsivezti darbo sutarti ir viska, kas irodytu, kad mes tikrai turesim is ko sumoketi mieta. Tai, tikiuosi, kad jau galesim uz poros menesiukiu keltis i naujus namus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrii @ 2013 03 26, 18:23)
Aciu uz atsakyma. As skaiciavau, kad augiau iseis. Siaip sake, kad namas yra apsiltintas, tik del langu nepaklausem. Siandien skambinom del to namuko, tai liepe penktadieni atsivezti darbo sutarti ir viska, kas irodytu, kad mes tikrai turesim is ko sumoketi mieta. Tai, tikiuosi, kad jau galesim uz poros menesiukiu keltis i naujus namus  ax.gif

Nesiorientuok i sitas kainas. Kol neturejom nauju langu, daru, isiltintos palepes bei rusio lubu, isleisdavom gerokai daugiau, o namuose vis tiek silta nebuvo (bet tik man smile.gif). Kazkada viena mergina rase, kad jie metams apie 5000-6000 isleidzia. Itariu, kad vidutiniskai apie 1500 metams turetu buti gana. Zinoma, priklauso nuo kuro kainu. Beje, pries pasirasydami sutarti, isitikinkit, kad yra nors kiek skysto kuro bakuose, kad netektu be sildymo ir karsto vandens gyventi.
Atsakyti
Gal kas turite pvz. kaip rasyti Kündigung del buto nuomos? Renkuosi popierizmus is anksto, kad paskui nereiketu ant greicio stresuot.
Atsakyti
QUOTE(sandrii @ 2013 04 01, 16:29)
Gal kas turite pvz. kaip rasyti Kündigung del buto nuomos? Renkuosi popierizmus is anksto, kad paskui nereiketu ant greicio stresuot.

http://www.kuendigun...reiben-Wohnung/ apacioi ziurek paprasciausias ...
Atsakyti
Dekui, panasiai ir galvoju rasyt
Atsakyti
sorry, ne toj temoj parasiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo C`est_la_vie: 02 balandžio 2013 - 18:19
QUOTE(iowa @ 2013 04 01, 18:35)
http://www.kuendigun...reiben-Wohnung/  apacioi ziurek paprasciausias ...

Laba.Man taip pat aktuali sita tema.Beveik 2 metai esam DE ir pirma karta ruosiames keisti buta,todel daug ko nezinom.Paskaiciau kaip rasyt kundigung,bet nesupratau kokia data man ten irasyti,ar tos dienos,kuria rasau,ar data po 3 menesiu,nes turesim dar gyvent 3 menesius.Nors esu girdejusi kazkur,jei yra pelesis,tai nereikia 3 men po kundigung gyventi.Gal kas zinot,gal esat susidurusios?
Atsakyti
QUOTE(JurgaA @ 2013 04 04, 07:13)
Laba.Man taip pat aktuali sita tema.Beveik 2 metai esam DE ir pirma karta ruosiames keisti buta,todel daug ko nezinom.Paskaiciau kaip rasyt kundigung,bet nesupratau kokia data man ten irasyti,ar tos dienos,kuria rasau,ar data po 3 menesiu,nes turesim dar gyvent 3 menesius.Nors esu girdejusi kazkur,jei yra pelesis,tai nereikia 3 men po kundigung gyventi.Gal kas zinot,gal esat susidurusios?

Oi kad ir koks tas pelesis didelis bebutu ,kad ir kreipsies i Mietes Bund ,kad ir kariausi gali pralaimet ir anksciau neiseit is to buto,nors niekas ir nelaiko iseisit uz abu butus mokesit unsure.gif O Data rasyk siandienos ,ateis laiskas nuo kada bus kundigung ,jei rasai viduri menesio ar gale men pvz siandie vistiek teks iseit tik uz triju men geguze ,birzelis ,liepa ,nu tai rupjucio pirma ,nu gal dar liepos 15 isleistu ,reik kotrakta buto ziuret unsure.gif
O del pelesio reikia Gutachter kviestis gal tuom ka ir laimesi ,buvo atveju kai ateina pastato aparata kazkoki dregmes matavimui ,paskui gauni laiska kad tu kalta ,ir anksciau neisleis ,nors ir sienos kiaurai slapios kai lauke lyja doh.gif Apie pelesiu dydzius nekalbu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(iowa @ 2013 04 04, 11:39)
Oi kad ir koks tas pelesis didelis bebutu ,kad ir kreipsies i Mietes Bund ,kad ir kariausi gali pralaimet ir anksciau neiseit is to buto,nors niekas ir nelaiko iseisit uz abu butus mokesit  unsure.gif  O Data rasyk siandienos ,ateis laiskas nuo kada bus kundigung ,jei rasai viduri menesio ar gale men pvz siandie vistiek teks iseit tik uz triju men geguze ,birzelis ,liepa ,nu tai rupjucio pirma ,nu gal dar liepos 15 isleistu ,reik kotrakta buto ziuret unsure.gif
O del pelesio reikia Gutachter kviestis gal tuom ka ir laimesi ,buvo atveju kai ateina pastato aparata kazkoki dregmes matavimui ,paskui gauni laiska kad tu kalta ,ir anksciau neisleis ,nors ir sienos kiaurai slapios kai lauke lyja  doh.gif Apie pelesiu dydzius nekalbu  unsure.gif

Aisku.Aciu.Pas mus tas pelesis yra ne del musu kaltes.pas mus vaiku kambarys yra atitvertas su siena ir ten padaryta tokia ale rubine ar darbo kambarys.jame nera jokios ventiliacijos,nei lango,nei sildymo.salta kaip lauke.Kiek buvo maleriu ateje,visi tvirtina,kad pelesis cia lys ir lys.plius namo sienos neapsiltintos doh.gif
Tik dabar as galvoju,kaip man daryt,ar rasyt kundigung dar nesusiradus buto ar pirmiau susirast?Miestelis pas mus mazas,nera labai didele pasiula g.gif
Atsakyti
QUOTE(JurgaA @ 2013 04 04, 10:05)
Aisku.Aciu.Pas mus tas pelesis yra ne del musu kaltes.pas mus vaiku kambarys yra atitvertas su siena ir ten padaryta tokia ale rubine ar darbo kambarys.jame nera jokios ventiliacijos,nei lango,nei sildymo.salta kaip lauke.Kiek buvo maleriu ateje,visi tvirtina,kad pelesis cia lys ir lys.plius namo sienos neapsiltintos doh.gif
Tik dabar as galvoju,kaip man daryt,ar rasyt kundigung dar nesusiradus buto ar pirmiau susirast?Miestelis pas mus mazas,nera labai didele pasiula g.gif

Cia taip tik atrodo kad didele pasiula ,o siaip paziurek skelbimus visi butai arba bent jau dauguma yra isnuomuojami sofort ,arba uz men,tie kurie uz 3 men dar ne ideti ,taip kad ,as pasirinkau pirma kündigung ,o paskui ieskojau buto unsure.gif Ir man labai pasiseke wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iowa: 04 balandžio 2013 - 11:14
QUOTE(iowa @ 2013 04 04, 12:07)
Cia taip tik atrodo kad  didele pasiula ,o siaip paziurek skelbimus visi butai arba bent jau dauguma yra isnuomuojami sofort ,arba uz men,tie kurie uz 3 men dar ne ideti ,taip kad ,as pasirinkau pirma kündigung ,o paskui ieskojau buto  unsure.gif Ir man labai pasiseke  wub.gif

Dekui,kad pasidalinai info 4u.gif
Atsakyti