QUOTE(Lauritaaa @ 2013 01 24, 09:57)
O mokyklos kazkaip gal buna suskirstytos kur daugiau uzsenieciu , sakykim as galiu uzrasyti i bet kokia ji mokykla savo rajone , ar man paskiria pagal tai jog mes uzsenieciai ? Kada reikia uzrasyti ? Gal jau uz kokio men galima butu ? Nes mes seip vazinejam kas men beveik tai gal reikia eiti per mokyklas

dar megaite yra virs 2 metuku jai , tai i darzeli ir kazkaip reik uzrasyt ? Ar voketyjoje tokios pacios problemos su darzeliais kaip ir lietuvoje ? Ar ten ju daugiau ? Darzeliu daugaiu ne problemu

Kiek zinau iki 12h darzeliai bet paskaiciau cia kad iki 3h tai pietu miega, ar kaip? Daug klausimu pas mane
Pirmiausia mokslo metai prasideda priklausomai nuo zemes. Gyvensit prie Frankfurto, tai turbut Hessen. 2013 mokslo metai po vasaros atostogu prasides 16 rugpjucio.
Galit vaika drasiai registruoti i artimiausia pradine mokykla. Visada priims, nes mokslas DE yra privalomas. Galit ieskoti ir kokios kitos mokyklos: privacios, tarptautines, Valdorfo ir t.t. Jei vaikas nemoka kalbos, jam skirs papildoma mokytoja - pagalbininke. Jeigu jusu mieste yra ne viena pradine mokykla, jums gali siulyti ir pradine mokykla, kurioje labai daug uzsienieciu vaiku (butent atvaziavusiu cia pries mokslo metus, be kalbos ir pan.). As savo vaiko i tokia mokykla neleisciau. Mano viena drauge dirba kaip tik tokioje mokykloje su pradinukais ir pasakoja ne pacius geriausius dalykus.
Jeigu daznai bunat DE, pasidomekite mokyklomis, kokiuose rajonuose jos yra, kokie zmones ten gyvena ir vaikus i mokyklas leidzia.
Jeigu turit galimybe moketi, rinkites privacia pradine mokykla.
Frankfurte yra lietuviu bedruomene. Galite kreiptis i juos, manau, mamos ten daugiau patirties turi su vietinemis mokyklomis.
Darzeliu, kaip ir mokyklu, sistema yra pavaldi zemems ir bendruomenems. Siaip i darzeli geriau uzsirasyti is anksto. Bet irgi siulyciau apsiziureti ir tikrai paieskoti darzelio. Cia yra labai daug niunsu. Musu darzelis atidarytas visa diena. Kitur - per pietu pertrauka dviem valandom buna uzdarytas. Vienuose darzeliuose yra karstas maistas, kitur - nera. Vienur vaikai miega, musu darzelyje, vaikai nuo 3 metuku miegoti galimybes darzelyje neturi. Galu gale klauskite, ka vaikai per diena veikia, kokia dienotvarke, kaip skirtomos grupes, kaip daznai eina i lauka, kaip vaika sutinka ryte ir t.t. Man labai daznai darzeliai cia, DE, atrodo, kaip vaiku prieziura, bet ne - vaiku lavinimas.
Kils klausimu, rasykit i az, nes temos neseku.