Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki ž

QUOTE(C`est_la_vie @ 2013 01 21, 19:35)
Na net as ten viska too nuotraukoj supratau  biggrin.gif  Gal ir uzteks, nes nenoreciau mokieti tiek. wink.gif Aciu!

man taip pat užteko paprastos nuotraukos. Draudimas taitogi AOK, kai nuėjau į pokalbį, pasakė, kad jei nereikės nuiminėt karūnėlės (infekcija buvo virš įstatytų dantų) tada mokėti nereikės, priešingu atveju reikės mokėti 90eur. Kai nuėjau iškart davė pasirašyti, kad sutinku sumokėti 90eur, nors nieko nerovė... palikau nesupratus, o kai kalbos nemoki va š..ir gaunas..
Atsakyti
QUOTE(Lauritaaa @ 2013 01 24, 09:57)
O mokyklos kazkaip gal buna suskirstytos kur daugiau uzsenieciu , sakykim as galiu uzrasyti i bet kokia ji mokykla savo rajone , ar man paskiria pagal tai jog mes uzsenieciai ? Kada reikia uzrasyti ? Gal jau uz kokio men galima butu ? Nes mes seip vazinejam kas men beveik tai gal reikia eiti per mokyklas smile.gif dar megaite yra virs 2 metuku jai , tai i darzeli ir kazkaip reik uzrasyt ? Ar voketyjoje tokios pacios problemos su darzeliais kaip ir lietuvoje ? Ar ten ju daugiau ?  Darzeliu daugaiu ne problemu  smile.gif  Kiek zinau iki 12h  darzeliai bet paskaiciau cia kad iki 3h tai pietu miega, ar kaip? Daug klausimu pas mane  ax.gif

Nezinau kaip kitur, bet pas nera jokiu ten atskiru uzsienieciams mokyklu,mes ejom i arciausia. Registruotis reikia kuo greiciau, o ir darzeli butinai uzrasyk, ir cia problema su drazeliais.
Atsakyti
QUOTE(sandrii @ 2013 01 24, 11:49)
Nezinau kaip kitur, bet pas nera jokiu ten atskiru uzsienieciams mokyklu,mes ejom i arciausia. Registruotis reikia kuo greiciau, o ir darzeli butinai uzrasyk, ir cia problema su drazeliais.

Esu girdejus,kad del didelio kiekio emigrantu bus statomos naujos mokyklos specialiai ju vaikams,tai reiskia,kad atvykeliams bus sunku gauti geresni issilavinima,na bent jau patekt i gimnazijas.Del darzeliu baisesne problema nei turbut kokioj LT.Skaiciau NRW naujienas.Tai pvz Kiolne ragina tevus vesti vaikus i darzeli tik pusei dienos,kad kitas vaikas galetu ateit i jo vieta.Zodziu kvotos isnaudotos ir ne taip paprasta patekt.Dar skatina rastis Tagesmutes,bet ar tai isgelbes dar neaisku.Lietuviam gali padeti tatieciai,atsivezkit,kokia tetule is lt,kad pasaugotu jusu vaika arba idarbinkit au-pair.
Atsakyti
QUOTE(Lauritaaa @ 2013 01 24, 09:57)
O mokyklos kazkaip gal buna suskirstytos kur daugiau uzsenieciu , sakykim as galiu uzrasyti i bet kokia ji mokykla savo rajone , ar man paskiria pagal tai jog mes uzsenieciai ? Kada reikia uzrasyti ? Gal jau uz kokio men galima butu ? Nes mes seip vazinejam kas men beveik tai gal reikia eiti per mokyklas smile.gif dar megaite yra virs 2 metuku jai , tai i darzeli ir kazkaip reik uzrasyt ? Ar voketyjoje tokios pacios problemos su darzeliais kaip ir lietuvoje ? Ar ten ju daugiau ?  Darzeliu daugaiu ne problemu  smile.gif  Kiek zinau iki 12h  darzeliai bet paskaiciau cia kad iki 3h tai pietu miega, ar kaip? Daug klausimu pas mane  ax.gif

Pirmiausia mokslo metai prasideda priklausomai nuo zemes. Gyvensit prie Frankfurto, tai turbut Hessen. 2013 mokslo metai po vasaros atostogu prasides 16 rugpjucio.
Galit vaika drasiai registruoti i artimiausia pradine mokykla. Visada priims, nes mokslas DE yra privalomas. Galit ieskoti ir kokios kitos mokyklos: privacios, tarptautines, Valdorfo ir t.t. Jei vaikas nemoka kalbos, jam skirs papildoma mokytoja - pagalbininke. Jeigu jusu mieste yra ne viena pradine mokykla, jums gali siulyti ir pradine mokykla, kurioje labai daug uzsienieciu vaiku (butent atvaziavusiu cia pries mokslo metus, be kalbos ir pan.). As savo vaiko i tokia mokykla neleisciau. Mano viena drauge dirba kaip tik tokioje mokykloje su pradinukais ir pasakoja ne pacius geriausius dalykus.
Jeigu daznai bunat DE, pasidomekite mokyklomis, kokiuose rajonuose jos yra, kokie zmones ten gyvena ir vaikus i mokyklas leidzia.
Jeigu turit galimybe moketi, rinkites privacia pradine mokykla.
Frankfurte yra lietuviu bedruomene. Galite kreiptis i juos, manau, mamos ten daugiau patirties turi su vietinemis mokyklomis.
Darzeliu, kaip ir mokyklu, sistema yra pavaldi zemems ir bendruomenems. Siaip i darzeli geriau uzsirasyti is anksto. Bet irgi siulyciau apsiziureti ir tikrai paieskoti darzelio. Cia yra labai daug niunsu. Musu darzelis atidarytas visa diena. Kitur - per pietu pertrauka dviem valandom buna uzdarytas. Vienuose darzeliuose yra karstas maistas, kitur - nera. Vienur vaikai miega, musu darzelyje, vaikai nuo 3 metuku miegoti galimybes darzelyje neturi. Galu gale klauskite, ka vaikai per diena veikia, kokia dienotvarke, kaip skirtomos grupes, kaip daznai eina i lauka, kaip vaika sutinka ryte ir t.t. Man labai daznai darzeliai cia, DE, atrodo, kaip vaiku prieziura, bet ne - vaiku lavinimas.
Kils klausimu, rasykit i az, nes temos neseku.
Atsakyti
Laurita, i kury miesta keliates tiksliai 4u.gif as pati taip pat netoli frankfurto gyvenu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrii @ 2013 01 24, 08:42)
Siaip mums mokykla dar skyre kursus pries mokslam prasidedant ir dabar dar viena pamoka per savaite buna, kur mokytoja uzsiima su uzsienieciais. O del klases, as manyciau, kad jis gali eit i pirma klase, bus jam paciam lengviau.

Na va ,gal tu papasakosi ka per kursus ten lanket ? Nes mus ir siuncia pries mokykla ir raso bus tik karta i savaite iki liepos 15d. siemet man rodos prasides moklso metai rugsejo antra savaite.
Papildyta:
QUOTE(C`est_la_vie @ 2013 01 24, 12:37)
Merginos, gal kuri zino.... pildziau i LT U1 forma, and gavau atsakyma kad jie issiunte pazymejima i DEU uzimtumo tarnyba. As gavau kopija. Ir niekaip negaliu suprasti, kazkodel nera duomenu apie visa mano staza, tik parasyta nuo 2012-01-04 motinystes atostogos. Bet as dirbau nuo 2007 m. O ten net nera tokios informacijos. Ar cia taip ir turi buti, ar man reikia vel i LT birza kreiptisS?

jei turi el bankininkyste Lietuvoje,tai prisijungus per savo banka www.epaslaugos.lt ten issitraukiau pazyma apie pradirbta laika, ismoketas ismokas,deklaravau isvykima is lietuvos ir t.t poto cia vokietijoje issiverciau.
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2013 01 24, 16:53)
Pirmiausia mokslo metai prasideda priklausomai nuo zemes. Gyvensit prie Frankfurto, tai turbut Hessen. 2013 mokslo metai po vasaros atostogu prasides 16 rugpjucio.
Galit vaika drasiai registruoti i artimiausia pradine mokykla. Visada priims, nes mokslas DE yra privalomas. Galit ieskoti ir kokios kitos mokyklos: privacios, tarptautines, Valdorfo ir t.t. Jei vaikas nemoka kalbos, jam skirs papildoma mokytoja - pagalbininke. Jeigu jusu mieste yra ne viena pradine mokykla, jums gali siulyti ir pradine mokykla, kurioje labai daug uzsienieciu vaiku (butent atvaziavusiu cia pries mokslo metus, be kalbos ir pan.). As savo vaiko i tokia mokykla neleisciau. Mano viena drauge dirba kaip tik tokioje mokykloje su pradinukais ir pasakoja ne pacius geriausius dalykus.
Jeigu daznai bunat DE, pasidomekite mokyklomis, kokiuose rajonuose jos yra, kokie zmones ten gyvena ir vaikus i mokyklas leidzia.
Jeigu turit galimybe moketi, rinkites privacia pradine mokykla.
Frankfurte yra lietuviu bedruomene. Galite kreiptis i juos, manau, mamos ten daugiau patirties turi su vietinemis mokyklomis.
Darzeliu, kaip ir mokyklu, sistema yra pavaldi zemems ir bendruomenems. Siaip i darzeli geriau uzsirasyti is anksto. Bet irgi siulyciau apsiziureti ir tikrai paieskoti darzelio. Cia yra labai daug niunsu. Musu darzelis atidarytas visa diena. Kitur - per pietu pertrauka dviem valandom buna uzdarytas. Vienuose darzeliuose yra karstas maistas, kitur - nera. Vienur vaikai miega, musu darzelyje, vaikai nuo 3 metuku miegoti galimybes darzelyje neturi. Galu gale klauskite, ka vaikai per diena veikia, kokia dienotvarke, kaip skirtomos grupes, kaip daznai eina i lauka, kaip vaika sutinka ryte ir t.t. Man labai daznai darzeliai cia, DE, atrodo, kaip vaiku prieziura, bet ne - vaiku lavinimas.
Kils klausimu, rasykit i az, nes temos neseku.

Aciu labai uz tokia issamia informacija, tikrai reikes pradeti viska anksciau pradeti tvarkytis , tik beda ta , kad reikia registruotos gyvenamos vietos , o mes tai dar net neturim buto normalaus susirade , nes tik vasara planuoju su vaikais vaziuot, o buta rasti padoru ne per agentura tai praktiskai neimanoma . O gal kokiu internetiniu adresu zinot kur buna daugiau butu ne per agenturas ? smile.gif
QUOTE(KolJe @ 2013 01 24, 16:57)
Laurita, i kury miesta keliates tiksliai 4u.gif as pati taip pat netoli frankfurto gyvenu mirksiukas.gif

Mes Neu Isenburg , kazkaip panasiai vadinas smile.gif tai gal kaimynes busime smile.gif
Atsakyti
O kodel bijot agenturu,su jom viskas ok. Tik ziurekit kad butu provisionsfrei, t.y. be mokescio uz suradima.
Atsakyti
QUOTE(ginttux @ 2013 01 24, 15:22)
Na va ,gal tu papasakosi ka per kursus ten lanket ? Nes mus ir siuncia pries mokykla ir raso bus tik karta i savaite iki liepos 15d. siemet man rodos prasides moklso metai rugsejo antra savaite.

Mes lankem kursus toj pacioj mokykloj kiekviena diena nuo 7.45 iki 10.20 val, bet mes cia i sita miesteli buvom atsikrauste tik nuo geguzes pirmos, tai mazai telankem. Kaip tik siandien buvau pas mokytoja pokalbiui, tai sake Meda labai taisyklingai sneka. Kaip metus bunant cia, sake labai gerai sneka. As jau bijojau, kad gal jai teks antrus metus sedet toj paciojn klasej, bet bereikalo bijojau.
Atsakyti
QUOTE(sandrii @ 2013 01 24, 19:10)
Mes lankem kursus toj pacioj mokykloj kiekviena diena nuo 7.45 iki 10.20 val, bet mes cia i sita miesteli buvom atsikrauste tik nuo geguzes pirmos, tai mazai telankem. Kaip tik siandien buvau pas mokytoja pokalbiui, tai sake Meda labai taisyklingai sneka. Kaip metus bunant cia, sake labai gerai sneka. As jau bijojau, kad gal jai teks antrus metus sedet toj paciojn klasej, bet bereikalo bijojau.

Nu saunuole,mane tai ir baugina ,kad jau rudeni pirma klase,o va gyvenam 10men vok,na darzeli lanko nuo rugpjucio ir tik iki 12.30vak buna,aisku ir sirgta ne visada eina, ir vokiskai labai mazai moka,galima sakyti nieko..
Atsakyti
Labas vakaras mamytes,
Turiu kelta klausimuku, gal galetumet padet 4u.gif
1.kaip apibudintumet Hesse ir Bavaria? Dar konkreciau butu idomu Munichas ir Frankfruntas.Kaip suzinot kuri apylinke, rajonas miesto yra saugesniis, geresnis?
2. Gal zinot apie privacias mokyklas, ar sunku papulti, kokios mazdaug kainos, kur ju ieskot, ta prasme gal koks puslapis yra?
3. Del verslo atidarymo jau skaiciau, dideliu problemu nera, koknkreciau domina kirpykols, grozio salono verslas, gal yra kazkokiu ipatingu reikalavimu, kaip tas verslas aplamai isplites vokietijoj?
4. Kur galima butu pasiziuret namu, verslo patalpu nuomu kainu?
Atsakyti
QUOTE(vajetau @ 2013 01 24, 15:46)
Dar skatina rastis Tagesmutes,bet ar tai isgelbes dar neaisku.Lietuviam gali padeti tatieciai,atsivezkit,kokia tetule is lt,kad pasaugotu jusu vaika arba idarbinkit au-pair.

Tagesmuter labai saunia turiu. Dzaiaugius, kad ji yra. Kai dirbu savaitgaliais ji buna su sunum.

O vat su tautietem...nekartokit mano klaidos ! kai ieskojaus aukles, kuri gyventu su mumis pas mus mane daug kas net cia fomume atkalbinejo, bet tada nemaciau kitos iseities. Turejau dvi aukles. Tai buvo mano baisiausias gyvenimo laikotarpis. Nei kiek neperdedu smile.gif

QUOTE(Milux @ 2013 01 28, 01:51)
Labas vakaras mamytes,
Turiu kelta klausimuku, gal galetumet padet 4u.gif
1.kaip apibudintumet Hesse ir Bavaria? Dar konkreciau butu idomu Munichas ir Frankfruntas.Kaip suzinot kuri apylinke, rajonas miesto yra saugesniis, geresnis?
2. Gal zinot apie privacias mokyklas, ar sunku papulti, kokios mazdaug kainos, kur ju ieskot, ta prasme gal koks puslapis yra?
3. Del verslo atidarymo jau skaiciau, dideliu problemu nera, koknkreciau domina kirpykols, grozio salono verslas, gal yra kazkokiu ipatingu reikalavimu, kaip tas verslas aplamai isplites vokietijoj?
4. Kur galima butu pasiziuret namu, verslo patalpu nuomu kainu?

as de tik metai su biskiu todel nieko nepatarinesiu tik pasakyt galiu, kad ten kur as gyvenu-grozio salonas ant salono. Pati lankaus nepigiam, vaika apkerpu pas turkus uz 7 Eurus (apkerpa labai gerai). Turkai kerpa pigiai pas juos pastoviai eiles. Kur kerpuos pati ir termina nelengva gaut kada nori, nes jis senai veikaintis musu miestelyje, gal net geriausias.. As gyvenu netoli Hamburg... visi kiti salonai ir saloniukai atsidaro-uzsidaro, atsidaro nauji vel uzsidaro...

patars gal kas jau turejo tokio verslo patirties 4u.gif

cia as ieskojau buto nuomai, ten pat patalpas rasit, manau.

http://www.immobilie...rn/muenchen.htm

http://www.immowelt....ohnungen/mieten

sekmes

Atsakyti