Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki ž

QUOTE(Biscotti @ 2013 01 30, 14:36)
Gavome laiškus iš Bundeszentralamt fur Steuern su kiekvieno Identifikationsnummer. Gal galit trumpai parašyti, kur mums jie bus reikalingi?  ax.gif

Sveika,
kaip jus tuos laiskus gavote? ar paprasete specialiai? Pries 1,5sav internetu uzsisakiau, bet taip dar ir neatsiunte..
Atsakyti
Sveikos, siandien uzregistravau automobili DE, o LT numeriai liko. Paskambinau i Regitra, pasake, kad reikia paciai atvykti i LT ir priduoti numerius. Kitas zmogus tai gali padaryt tik su notaro patvirtintu igaliojimu. Artimiausiu metu i LT nesiruosiu, tai net nezinau, ar nebus po to problemu, kad masina registruota ir LT ir DE?
Papildyta:
QUOTE(arbataa @ 2013 01 30, 17:34)
Sveika,
kaip jus tuos laiskus gavote? ar paprasete specialiai? Pries 1,5sav internetu uzsisakiau, bet taip dar ir neatsiunte..

As taip pat uzsakynejau internetu, nes kazkur tai pradanginau, tai atsiunte po 3 sav. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiesba @ 2013 01 30, 16:40)
Sveikos, siandien uzregistravau automobili DE, o LT numeriai liko. Paskambinau i Regitra, pasake, kad reikia paciai atvykti i LT ir priduoti numerius. Kitas zmogus tai gali padaryt tik su notaro patvirtintu igaliojimu. Artimiausiu metu i LT nesiruosiu, tai net nezinau, ar nebus po to problemu, kad masina registruota ir LT ir DE?

Kai masina registruoji DE, automatiskai gauni vokiskus numerius. Lietuviskus jie paima (jei tu to pageidauji) ir patys sutvarko isregistravima LT. Pati registravau savo automobili cia. Procesas buvo labai paprastas.
Nelabai isivaizduoju, kad masina ir LT, ir DE galetu buti registruota.
Atsakyti
QUOTE(Wiesba @ 2013 01 30, 15:40)
Papildyta:
As taip pat uzsakynejau internetu, nes kazkur tai pradanginau, tai atsiunte po 3 sav. smile.gif

Grisi ir isregistruosi.Manau,kad del to problemu kilt neturetu.Tik va klausimas,juk buna,kad zmones kolekcionuoja numerius juos pasilikdami sau.O kaip tada viskas butu?gal pakaktu tik pareiskimo-isregistravimo fakto?user posted image
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2013 01 30, 13:10)
Sorry, bet man čia kažkoks briedas. Vieną gruodžio sekmadienį kažkas paskambina iš namų ir padiktuoja sąskaitos numerį.
Vertrag gali būti parašyta kas nori, kol neužpildai laukelių su duomenimis apie sąskaitą, tai kaip jie gali nuskaityti.
Ir apskritai, kažkaip būtų gerai, kad pati Amarete apie tai rašytų, o ne Iowa.

ai ka cia berasysi,man jau nervai nebelaiko su tuo telekomu,man irgi atrodo kad briedas kazkoks,svarbiausia kad gruodzio 9 buvo sekmadienis,net nesugalvociau skambinti as issivaizdavau kad sekmadieniais jie isvis nedirba,bet galvoju visvien turi kazkaip irodyti jie,pvz is kokio numerio skambinta ar irasa pokalbio,nieko nepadarysi,gausiu vel pas juos vaziuoti,del uzpildymo ir as sutinku,ir zinau kad niekur nieko nepildziau 4u.gif
Atsakyti
Amarete,tos linijos Kundenservice dirba visom dienom. mirksiukas.gif Net ir sekmadieniais.Esam skambine,net velai vakare.
Atsakyti
QUOTE(Ingo10 @ 2013 01 30, 19:33)
Amarete,tos linijos Kundenservice dirba visom dienom. mirksiukas.gif Net ir sekmadieniais.Esam skambine,net velai vakare.

nu tai db ir as jau zinau,kad dirba,nes suzinojau kad jiems skambinta sekmadieni,bet sakau nesuvokiu kas galejos skambinti,zalio supratimo neturiu ir netikiu kad isvis kas skambino 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarete @ 2013 01 30, 19:46)
nu tai db ir as jau zinau,kad dirba,nes suzinojau kad jiems skambinta sekmadieni,bet sakau nesuvokiu kas galejos skambinti,zalio supratimo neturiu ir netikiu kad isvis kas skambino 4u.gif

Tai is kur gavo tavo saskaitos numeri tada? g.gif ne nu,iskasciau is po zemiu kas ir kaip ax.gif
Atsakyti
QUOTE(magistrante @ 2013 01 30, 20:08)
Tai is kur gavo tavo saskaitos numeri tada?  g.gif ne nu,iskasciau is po zemiu kas ir kaip  ax.gif

geras klausimas unsure.gif galvoju kaip man cia ka daryti su jais,jei jau taip yra kaip sako,tegul pateikia irodymus,kitos iseities nematau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarete @ 2013 01 30, 20:32)
geras klausimas  unsure.gif galvoju kaip man cia ka daryti su jais,jei jau taip yra kaip sako,tegul pateikia irodymus,kitos iseities nematau g.gif

Tu turi sutarti po ranka?Paziurek ar ten gale kazkur nera Kontodaten irasyta.Kazkokia mistika..
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2013 01 29, 23:03)
Is kur jie galejo gauti jusu saskaitos duomenis, jei ne is jusu paciu.

nezinau, kaip su Telekomais..bet, kai vaikas pradejo pries metus lankyt darzeli man iskart nueme nuo saskaitos visa suma. Saskaitos nr niekam isvis nebuvau davus. Sutikimu nuskaitymam nedaviau irgi.
Atsakyti
kazkoks man cia kosmosas pasiskaicius del tu automatiniu nusiskaiciavimu..niekas negali nuskaiciuoti,jei nera sutikimo ir paraso.ir jei pats banke nepadarai dauerauftrag.
Atsakyti