Įkraunama...
Įkraunama...

Ar galima skiepyti?

QUOTE(bevardė @ 2011 08 31, 09:22)
Jam greit 5 metukai. Gavęs TBC ir Hb ligoninėje, tada 1 mėn Hb ir 3 mėn pentaxim, po kurios ir prasidėjo visi vargai. Tiesa, po 1 mėn skiepo vaikui prasidėjo atopinis dermatitas, o po 3 mėn skiepo pirmas obstrukcinis bronchitas. vakcinavimo metu neaiškaus karščiavimo nebuvo. Dabar vaikui jau beveik du metai kaip diagnozuota astma. Skiepam esu tarus griežtą "ne" išskyrus MMR (bet neanksčiau kaip sulakus 10-12 metų) ir gal stabligė, bet neaksčiau kaip 16 metų (deja tik nuo to amžiaus galima leisti dvivalentę o ne penkiavalentę vakciną).

eina sau, negi iki 5metu ir mums ta temperatura bus verysad.gif
O del tos temperaturos dar kanors pastebite? mano vaikas tai labai prakaituoja-tiesa keista bet ta t-ra nakties metu nebuna, o kaip jum? dar pastebiu kad vaikas karstas verysad.gif
Papildyta:
as tai noreciau savo vaika paskiepyt nuo tu visu kokliusu, hepatitu pilnai, bet nu kaip ji paskiepyt jei jam t-ra doh.gif jei nebutu skiepyciau, o dabar nezinau, patare skiepyt, bet kodel mano poliklinikos gydytoja sakydavo kad negalima skiepyt n=su t-ra net nedidele verysad.gif
Atsakyti
Temperatūra kartais būdavo nuo ryto, kartais tik antroje dienos pusėje, bet vaikui įmigus ji nukrisdavo. Temperatūra svyruodavo nuo 37.2 iki 37.4 o kartais ir 37.6, per pirmus du metus vaikas 7 kartus prasirgo karštinėm, kai karščiuojama iki 40 laipsnių 3,4 ar 5 paras, o temperatūra praktiškai nenumušama. Tyrimų darė begales, bet nieko nerado. Vaikas apart alergijų ir astmos augo sveikas, žvalus, valgus, judrus ir pan.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2011 08 31, 10:40)
Temperatūra kartais būdavo nuo ryto, kartais tik antroje dienos pusėje, bet vaikui įmigus ji nukrisdavo. Temperatūra svyruodavo nuo 37.2 iki 37.4 o kartais ir 37.6, per pirmus du metus vaikas 7 kartus prasirgo karštinėm, kai karščiuojama iki 40 laipsnių 3,4 ar 5 paras, o temperatūra praktiškai nenumušama. Tyrimų darė begales, bet nieko nerado. Vaikas apart alergijų ir astmos augo sveikas, žvalus, valgus, judrus ir pan.

nu geras, as itariu kad t-ra atsirado skiepo, paskui gal po savaites susirgo ,,Tridiene karstine'' ar tai tik nerasusije? g.gif
mano gal 5kart buvo 37.5
mano irgi judrus zvalus
bet jokiu alergiju nera, sakyciau sveikas,jei ne t-ra

gal dar ka bendro surasim?

ka jum daktarai sako tai nuo ko t-ra?

gal jum dare kazkokius antikuniu tyrimus?as galvoju juos pasidaryt.
O nedare tyrimu tokiu nuo ko skiepijo? gal butent ta liga serga, nuo kurios skiepijo?
Papildyta:
paskutinis pas mus skiepu pase irgi parasyta Pentaxim-nuo ko jis?
Atsakyti
pentaxim yra nuo penkių ligų:
kokliušo, stabligės, difterijos, hemofilus influenza ir poliomielito.
Aš net nebepamenu kokius tyrimus darė, tiesiog kai paprašiau ekoskopijos, na maža kas, jos metu pamatė padidėjusią blužnį ir staigiai nukreipė pas hematologus, Jie atliko apie 20 skirtingų tyrimų, bet prie nieko nerado prisikabint- vaikas sveikas.

Temperatūros pakilimą galutinai visi nurašė- "tiesiog tokia to vaiko normali temperatūra", atseit net pasauliniu mastu medikai pripažino, kad yra žmonių su aukštesne temperatūra, matyt ir mano vaikas atseit toks. Nors esu radus keleta šaltinių kurie teigia, jog tai yra centrinės nervų sistemos sutrikimas, o konkrečiau termoreguliacijos procesų sutrikimas. O nuolat pakilusi temperatūra vis tik daro žalą žmogaus organizmui, nes pakilusi temperatūra įtakoja ir kraujospūdį ir kitų organų veiklą.

O kad skiepai galėjo tai įtakoti, baikit, juk skiepai gėris. Skiepykit ir toliau, na o jei bus blogai, nors neturėtų būti blogai nuo skiepų, nes niekam nebūna blogai ir t.t. dainelė begalo.

Su vaiko pediatre dar buvom priėjusios tokios išvados, kad jo organizmas labai jautrus visiems virusams, už tai ir nuolat jo organizmas nuo ginasi keldamas temperatūrą, bet tas paaiškinimas tikdavo kai vaikas išties karščiuodavo iki 40 laipsniu, o jokiu kitu simptomu kaip kosulys, sloga ar virškinimo bėdos nebuvo. Tik karščiavimas, kuris tris kartus iš septynių baigėsi bėrimu. Va čia vėl buvo paneigtas faktas, kad tridiene vaikai serga tik vieną kartą. Visos kitos infekcinės ligos kaip raudonukė ar tymai, buvo atmestos, nes bėrimas buvo tipiškais "tridienės" bėrimui.

Sulaukus dvejų metukų iki trejų metų tridienes tas buvom pamiršę, bet po to iki dabar (per du metus) dar kokius 4 kartus esam prasirgę, tik jau be bėrimų. Bet temperatūra laikėsi po penkias paras iki 39-40.
Atsakyti
o jus galvojat skiepyti su ta temperatura? tus skiepus išskyrus MMR (bet neanksčiau kaip sulakus 10-12 metų) ir gal stabligė, bet neaksčiau kaip 16 metų (deja tik nuo to amžiaus galima leisti dvivalentę o ne penkiavalentę vakciną). Nuo ko jie, kodel butent situos?Kuo skirias dvivalente ir penkiavalente? o tai iseina jusu vaikas neturi imuniteto tam pentaxim?nes daugiau neskiepijot
Atsakyti
Temperatūra dabar būna ne kasdien, be to, nežinau kokia vaiko sveikata bus po 5-10 metų kada tas mano planuojamas laikas skiepyti ateis.
MMR jei dar nežinote yra nuo vaikiškų ligų- tymų, kiaulytės ir raudoniukės, kurios vaikystėje dažniausiai persergamos lengvai o paauglystėje ar suaugus šios ligos lydimos sunkių komplikacijų, taigi jei iki paauglystės vaikas nesusirgs pats, tada vakcinuosiu.

Apie stabligę tiesiog patariu internete pasiskaityti ir nereikės man čia išsiplėst plačiai apie tai kodėl man ji atrodo rimta liga ne tik vaikui bet ir suaugusiam.

Vakcinos valentiskumas parodo nuo keliu ligų vienu metu vaikas yra vakcinuojamas: monovalentė- nuo vienos, dvivalentė nuo dviejų, trivalentė nuo trijų ir t.t.

Dėl imuniteto jūs neteisingai parašėt, vaikas negali turėt imuniteto pentaxim, Pentaxim tai vakcinos pavadinimas, vaikas gali turėt tik imuniteta toms ligoms nuo kurių skirta Pentaxim vakcina. O mano vaikas imuniteto neturi, nes viena vakcina imuniteto nesuformuoja.

Aplamai jums pirma patarciau placiau pasiskaityti apie tai kas isvis yra vakcinavimas, tada nuo ko jis, kokią naudą jis duoda ir kokius pavojus. Priešingu atjeju jus tapsit tik dar viena mama kuri vaiko nevakcinuoja, nes tai pasakė kažkokia "supermama" forume. vakcinavimas ar nevakcinavimas yra labai atsakingas žingsnis ne Jūsų pačios o jūsų vaiko sveikatos atžvilgiu. Iš jūsų pasisakymų suprantu, kad jūs aplamai nelabai gaudotės kas yra tas vakcinavimas.
Atsakyti
Perverciau siandien 15puslapiu doh.gif susizinojau kaip kas
Atsakyti
prasom gal dar kas pasidalins patirtimi?
Atsakyti
manau,kad reikėtų dar šiek tiek palaukti g.gif
o gal temp pakyla,kai vaikas pavargsta?kelis kart per dieną pamatuojat?
o gal matuojat tik prabudus,temp būna didesnė g.gif
Atsakyti
QUOTE(okse0711 @ 2011 12 02, 16:30)
manau,kad reikėtų dar šiek tiek palaukti g.gif
o gal temp pakyla,kai vaikas pavargsta?kelis kart per dieną pamatuojat?
o gal matuojat tik prabudus,temp būna didesnė g.gif

ne, ryte jau atsikelus buna 36.9, o po pusvalandzio jau 37.2, kelis kart matuoju, bet kai miega nakti ji nukrenta. Nesuprantu kame cia velnias, vaikui jau beveik 1metai ir 7men, jau metai laiko taiop doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lara22 @ 2011 12 03, 12:53)
ne, ryte jau atsikelus buna 36.9, o po pusvalandzio jau 37.2, kelis kart matuoju, bet kai miega nakti ji nukrenta. Nesuprantu kame cia velnias, vaikui jau beveik 1metai ir 7men, jau metai laiko taiop doh.gif

jei vaikas jauciasi gerai, visi tyrimai geri (mantu, mononukleoze, mikoplazmos), tai viskas ok. Tokia temperatura normali. Jei suprantat rusiskai galiu ideti rusu gydytojo laida apie temperatura.

istrinkite tarpus is sios nuorodos
http://www. mama .lt/show-article/2544/Karsciuoja-vadinasi-auga
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forgete: 11 balandžio 2012 - 12:30
QUOTE(Lara22 @ 2012 04 11, 11:31)

Sakykit kokiu termometru matuojat temperatūrą.
Maniškiui viena iš neaiškios temperatūros priežasčių- bronchinė astma, pasirodo ja sergantys vaikai dėl bronchuose nuolat rusenančio uždegimo turi subfebrilią temperatūrą. Vaiko vis dar nevakcinuoju, poliklinikoje parašiau atsisakymą skiepyti dar pora metų.
Atsakyti