Įkraunama...
Įkraunama...

Emigranto grįžimas į Lietuvą

Dekui, Arana81, sutaupet man laiko. Mano tevai kaip tik neoli Kauno gyvena. 4u.gif biggrin.gif

Ir beje ta moteris gyvena vieno kambario bute, tevai triju. Plius, ten gyvena mano brolis. Tad islaidos 3 kart didesnes nei vienam asmeniui. Tad jei padaugint tuos 250-300 lt is triju- kiek bus? mirksiukas.gif

O jei atgal prie temos. Ir suo kariamas pripranta. biggrin.gif tik musu seima nori uztikrinti sau, vaikams kiek imanoma didesni stabiluma. Nebe jaunikliai esame, kad metytis is vieno krasto i kita. ax.gif tad teks palaukt. rolleyes.gif o namo noris... tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SantaLucija: 29 liepos 2013 - 11:07
QUOTE(arana81 @ 2013 07 29, 08:58)
*Alexandra.R., o kokiam Lietuvos mieste toks pigus sildymas? ax.gif

**Mažam miestelyje gyvenant kaip tik automobilio labiau reikia nei didmiestyje. Ir tenka planuoti apsipirkimus aukojant savaitgalius.

* nereklamuosiu biggrin.gif (nenoriu buti atpazinta)
** na, jau, nesikelkit i visiska kaima ir nereikes tos masinos apsipirkimams. O kam jos, kai iki artimiausio PC man pora minuciu buvo(pro langa matesi), i tolimesni nueiti g.gif na kokios 10 min., dar kiti 2 PC kiek toliau, tai kam ta masina? Griztant is darbo pakeliui galima uzsukt ar su vyru kartu nueit (darbo jega visad pravercia biggrin.gif ).Net ir laikas susitaupo, nes nei i darba, nei is jo nereikia jokiuose kamsciuose stovet. Baigdavau darba 17 val., o 17.10 jau namuose bigsmile.gif Ir pietaut galejau namie, va dar kiek nereikalingu islaidu neturejau. Pas visas drauges irgi pestute, ir ka, isgyvenau. aisku, kitiems puse km reikia masina pavaziuot, gi toli, tai tokiem tikrai kuro islaidos dyyydeles dyyydeles. Dar zmones ir tel. saskaitas kartais kosmines moka (man 50 Lt atrodo daug,o kiti ir dar daugiau moka uz 1 tel.), internetus brangiausius pasijunge ir t.t. Tiesiog tokie kai kuriu poreikiai. Tokie zmones is 1000 ar 2000 asmeniui neisgyvens. O kitiem pakaks ir dar susitaupys atostogoms, pakeliavimui dar dar kam.

Tiesiog noriu pasakyti, kad Lietuva ne vien Vilnium apsiriboja ir nereikia galvoti, kad jei jau Vilniui kas yra butent taip(pvz.islaidos), tai visur privalo but tas pats. Ir svarbiausia - skiriasi musu poreikiai.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2013 07 29, 12:57)
* nereklamuosiu  biggrin.gif (nenoriu buti atpazinta)
** na, jau, nesikelkit i visiska kaima ir nereikes tos masinos apsipirkimams. O kam jos, kai iki artimiausio PC man pora minuciu buvo(pro langa matesi), i tolimesni nueiti  g.gif na kokios 10 min., dar kiti 2 PC kiek toliau, tai kam ta masina? Griztant is darbo pakeliui galima uzsukt ar su vyru kartu nueit (darbo jega visad pravercia  biggrin.gif  ).Net ir laikas susitaupo, nes nei i darba, nei is jo nereikia jokiuose kamsciuose stovet. Baigdavau darba 17 val., o 17.10 jau namuose  bigsmile.gif Ir pietaut galejau namie, va dar kiek nereikalingu islaidu neturejau. Pas visas drauges irgi pestute, ir ka, isgyvenau. aisku, kitiems puse km reikia masina pavaziuot, gi toli, tai tokiem tikrai kuro islaidos dyyydeles dyyydeles. Dar zmones ir tel. saskaitas kartais kosmines moka (man 50 Lt atrodo daug,o kiti ir dar daugiau moka uz 1 tel.), internetus brangiausius pasijunge ir t.t. Tiesiog tokie kai kuriu poreikiai. Tokie zmones is 1000 ar 2000 asmeniui neisgyvens. O kitiem pakaks ir dar susitaupys atostogoms, pakeliavimui dar dar kam.

Tiesiog noriu pasakyti, kad Lietuva ne vien Vilnium apsiriboja ir nereikia galvoti, kad jei jau Vilniui kas yra butent taip(pvz.islaidos), tai visur privalo but tas pats. Ir svarbiausia - skiriasi musu poreikiai.
na ten beveik kaimas, apie 10 tukst. gyventoju su penkiais prekybos centrais. Bet asortimenta matyt formuoja pagal klientus ir ju poreikius - net didmiesciuos vienos prekes Maximoje centre, kur ofisai, visai kitos miegamuosiuos rajonuos smile.gif
Su pinigais irgi atsisveikinu sunkiai drinks_cheers.gif po studiju grizau i Lietuva, bet dabar isvaziavus greiciausiai pasilikciau ten, jei tik maniskiai kartu vyktu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SantaLucija @ 2013 07 28, 18:02)
NAujos statybos su reguliuojamais raiatoriais? Na, cia nesvarbu. Bet juk ne visi gryze iskart i tokius kaip Jusu butus paklius... Mano tevai garbaus amziaus. Pardave jie niekad neatgautu kiek investave. O paskolos jiems neduotu.. O ir kam sentatvej galvos skausmas?o ir kiek teko vazinet po naujos statybos namus- nesuzavejo....  rolleyes.gif plonos sienos, dezutes.. Gryzus gamtos noris, savo namo... O tai, kainuoja nemenkus pinigus...  verysad.gif

Ir... Kad ir tie 500 lt...  Kur kuras, vaiku darzeliai? rolleyes.gif

Galima pradziai imt butuka ir tada sau is leto statytis namuka mirksiukas.gif

QUOTE(arana81 @ 2013 07 29, 09:58)

Si savaitgali viesejau miestelyje, kuriame yra dvi Maximos (ne mazosios, o dvieju X), bet tarkim abiejose negausi tokios elementarios prekes kaip grindu sepetys (man pasiteiravus pasiule iki artimiausio miesto nuvaziuot ir nusipirkt nedarant problemos) rolleyes.gif

Man atrodo cia priklauso nuo vietos, nes pvz pas mus yra dvi mazytes maximos ir ten galima rasti VISKA..ta pati jusu grindu sepety ar koki puoda lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(uzsiemusi @ 2013 07 31, 00:22)
Galima pradziai imt butuka ir tada sau is leto statytis namuka  mirksiukas.gif
Man atrodo cia priklauso nuo vietos, nes pvz pas mus yra dvi mazytes maximos ir ten galima rasti VISKA..ta pati jusu grindu sepety ar koki puoda  lotuliukas.gif

Mes neturim tiek pinigu, kad i viena, paskui i kita investuot... ax.gif

Del mokesciu, parduotuviu nesigincykim... Visur visokiu buna. Nepradesim juk aiskintis kiek kuriai iki pardes kulniuot/vaziuot reikia, ar kodel butent tam mieste gyvena, o ne kitam. Cia juk tik faktus pasisakom. O kas ka nores- tas ta ir atsirinks. rolleyes.gif

Tevu darzely radau temuke, kur tikrai gryze ir bande ar vis dar bandantys gyventi pasisako. Ten viskas in real, be svarstymu. Tad jei kam idomu, paskaitinekit. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SantaLucija @ 2013 08 01, 00:44)

Tevu darzely radau temuke, kur tikrai gryze ir bande ar vis dar bandantys gyventi pasisako. Ten viskas in real, be svarstymu. Tad jei kam idomu, paskaitinekit.  4u.gif

Gal galima butu nuorodele pamatyt, nes nepavyksta paciai rasti.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(uzsiemusi @ 2013 08 01, 10:01)
Gal galima butu nuorodele pamatyt, nes nepavyksta paciai rasti.. blush2.gif

http://www.tevu-darz...patirtis/page/9

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2013 07 29, 17:49)
na ten beveik kaimas, apie 10 tukst.

siaip jau, tai pasidomekit kas yra kaimas. Kaime nei vieno PC nebus. Ir vaikus greiciausiai mokyklinis autobusiukas i mokykla vezios arba turesit pati VEZIOT. Ir darbo greiciausiai neturesit, nebent ukininkavimu uzsiimsit. Ir i parduotuve ar pas gydytoja teks VAZIUOTI. Kaimas ar miestas (kad ir toks) tai milziniskas skirtumas ir kas liecia kainas, pragyvenimo lygi ir... aplamai viska. Ir jei jau svarstot grizt/negrizt i LT, tai turit zinot ar norit gyvenent Vilniuj, Alytuj ar Viktarinos kaime. Tada ir matysit perspektyvas. Bet nelyginkit visu, kad ir mano paminetu siu triju vietoviu.
Atsakyti
Aš jau grįžau ir kas padaryta, jau padaryta. Antrąkart išvažiuoti lengviau. Tokios galimybės irgi neatmetu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2013 08 02, 09:04)
Aš jau grįžau ir kas padaryta, jau padaryta. Antrąkart išvažiuoti lengviau. Tokios galimybės irgi neatmetu smile.gif

Arana, o pati kiek laiko? Kodl gryzot? Su seima?
Atsakyti
Sveikos, jungiuosi prie norinciu grysti i tevyne. smile.gif kitamet jau zadam parvykti tikrai smile.gif nors esam mes neilgai isvyke, vyras nuo pernai kovo, as su vaiku nuo pernai birzelio, esam uk, cia ir antra pagimdziau, tai su vaikuciais namuose sedziu, vyras vienas dirba. Bet nors nusaukt norim i savo krasta doh.gif
Atsakyti
Sveiki, mes taip pat mastome apie gryžimą.
Atsakyti