O man i indelius setos cukinijos, veliau persodintos i dirva gaivaliojasi puse vasaros... Daugiau nedarau tokios klaidos-geriau jau apie geguzes viduri seju tiesiai i dirva, apkloju keliais sluoksniais agroplevele-tai auga ir bujoja

QUOTE(madmuazele @ 2013 03 01, 12:34)
O man i indelius setos cukinijos, veliau persodintos i dirva gaivaliojasi puse vasaros... Daugiau nedarau tokios klaidos-geriau jau apie geguzes viduri seju tiesiai i dirva, apkloju keliais sluoksniais agroplevele-tai auga ir bujoja 

man labai vėlyvas derlius gaunasi taip. žinau, kad kitiems gerai gaunasi. bet aš jau daigus gegužę į lauką sodinu, tai tada ir derlius laiku buna. gal dėl to taip, kad mano sodyba didelė, gana atvira, ir dar prie vandens

Idomu... nes as jau liepos pr. valgau cukinijas
Man niekaip nesiseke su daigais, todel ir daugiau nebebandau... Tikiu ir zinau, kad kitiems pavyksta.

Man niekaip nesiseke su daigais, todel ir daugiau nebebandau... Tikiu ir zinau, kad kitiems pavyksta.

QUOTE(madmuazele @ 2013 03 01, 12:43)
Idomu... nes as jau liepos pr. valgau cukinijas

oi ne, nesulaukčiau

Gal kas bandet auginti melionus, arbuzus? Mao MB pripirko seklu, tai galvoju padaiginsiu, paziuresim kas gausis... Bet kazin ar kas gausis
Turbut jie auga tik siltnamy, o siltnamy vietos neperdaugiausia
Kelias seklytes ikisau i zeme, ir jos jau tuoj sudygs, kazin ar ne per anksi?

QUOTE(Ingriukas77 @ 2013 03 01, 15:14)
Gal kas bandet auginti melionus, arbuzus? Mao MB pripirko seklu, tai galvoju padaiginsiu, paziuresim kas gausis... Bet kazin ar kas gausis
Turbut jie auga tik siltnamy, o siltnamy vietos neperdaugiausia

pernai moterytės augino, pasiskaitykit senesnes temas

QUOTE(Ingriukas77 @ 2013 03 01, 16:14)
Gal kas bandet auginti melionus, arbuzus?
Gerokai per anksti. Paskaitykite ne vieną maliūgų, arbūzų ir melionų temą, daug naudingos informacijos susirinksite

Nebent dabar sėjate įsigytų sėklų daigumą patikrinti

QUOTE(Paladė @ 2013 03 01, 12:41)
man labai vėlyvas derlius gaunasi taip. žinau, kad kitiems gerai gaunasi. bet aš jau daigus gegužę į lauką sodinu, tai tada ir derlius laiku buna. gal dėl to taip, kad mano sodyba didelė, gana atvira, ir dar prie vandens 

aš irgi sodinau į indelius, kai sudygo sunešiau į šiltnamį ant tako, vėliau perkėliau į lysves lauke, nepamenu tik ar dengiau dar agro ar ne

Tiesiai į žemę nesu bandžiusi

QUOTE(adija5 @ 2013 02 10, 23:20)
O tai kokio dydžio jie buvo,kad sumedėję?Aš patisonus skinu maždaug 13-15cm.Tiesa,pernai auginau kažkokius žaliaskūrius,tai tų oda orkaitėj keptų buvo daug kietesnė nei baltų.Šiemet turiu ir geltonodžių
Nežinau,man irgi atrodo,kad skonis visų cukinijų viens prie vieno,bet geltonos kažkodėl neskaniausios.Skaniausios apvalios
Man labiausiai patinka krūminės,kur neišsidraiko per visą daržą,kad ir Black Beauty.Kažkaip man nelepi daržovė ta cukinija atrodo,tik šalčio bijo.Aš sėju iš karto į daržą,po šalnų visų,ir pridengiu plastmasinėm dėžutėm-ai nežinau kodėl,nesigilinau.O kad neperaugtų,tai reikia mažas skint ir valgyt,nes jos linkę augt augt ir kietėt.Nežinau aš karnišonų tipo cukinijų
Yerena,gal yra mini cukinijų?

Man labiausiai patinka krūminės,kur neišsidraiko per visą daržą,kad ir Black Beauty.Kažkaip man nelepi daržovė ta cukinija atrodo,tik šalčio bijo.Aš sėju iš karto į daržą,po šalnų visų,ir pridengiu plastmasinėm dėžutėm-ai nežinau kodėl,nesigilinau.O kad neperaugtų,tai reikia mažas skint ir valgyt,nes jos linkę augt augt ir kietėt.Nežinau aš karnišonų tipo cukinijų

Kiek naudingos informacijos gavau. As galvojau, kad jei nori mazu cukniju, tai skini kai jos mazos, o jei dideliu tai kai dideles

Bandysiu balandzio men paseti siltnamy, o paskui, geguzes men, perkelsiu i darza. Ka manot cukiniju augintojos?

QUOTE(Ingriukas77 @ 2013 03 01, 15:52)
Kiek naudingos informacijos gavau. As galvojau, kad jei nori mazu cukniju, tai skini kai jos mazos, o jei dideliu tai kai dideles
O cia pasirodo dar ir veisles skirtingos buna
As kaip tik nusipirkau Black Beauty.
Tokiu ir norejau. O jei dar jos auga kaip krumas tai is viso liux.
Bandysiu balandzio men paseti siltnamy, o paskui, geguzes men, perkelsiu i darza. Ka manot cukiniju augintojos?

Pas mane palangių cukinijoms neužtenka, todėl, priklausomai nuo oro, bet labiau į balandžio pabaigą, ar net gegužės pradžioje, pasėju cukinijų į vazonėlius (tik ne į mažiausius, šaknims reikia vietos), pastatau šiltnamyje ant kokio putplasčio, pridengiu. Nepatarčiau sėti tiesiog į dirvą šiltnamyje, cukinijos, moliūgai nemėgsta persodinimo.
QUOTE(Ingriukas77 @ 2013 03 01, 16:52)

QUOTE(vasarema @ 2013 03 01, 22:26)
Nepatarčiau sėti tiesiog į dirvą šiltnamyje, cukinijos, moliūgai nemėgsta persodinimo.
Pritariu vasaremai-nu kuriam galui cukinijas sodint į šiltnamį,jei gegužį lauke galima pasodint ir pridengt be jokių nešiojimų ir persodinimų

O va moliūgus,ypač ilgesnės vegetacijos,tai aš durpiniuose indukuose daiginu po priedanga agroplėvelių

As daiginu cukinijas ir moliugus, kitaip man suvalgytu sraiges ir nieko neuzaugtu jei seklom seciau (isbandyta). Man daigais labai pasiteisina, greit ishsibujoja persodinti i dirva. Daiginu nemazuose indeliuose siltnami irgi del vietos stokos.