QUOTE(FEITH @ 2013 02 23, 15:44)
pasidariau vakar rankom kremuka,pradzioj gavosi tirstas,riebus kaip ir norejau,bet iki tol kol pradejau deti priedus,idejau medaus milteliu ir pasidare staigiai kaip vandenelis

bet paskui ilasinau GSE ir atsistate i tirstesni.Na ne toks koks pradzioj buvo,bet ir ne vanduo.Siandien jau jis tirstas kaip ir norejau.Bet i ateiti norejau suzinoti kodel taip paveike medaus milteliai ir kodel GSE ji vel sutirstino ?

Tiesa nezinau ar tas kremukas naudojamas,nes Lecitina uzkaitinau iki 52temp.po to tik atsiminiau,kad galima tik iki 40temp.o emulsiklis nr.2 vistiek neistirpo tokioj temp.todel teko tuos gabaliukus isgriebti is aliejines dalies ir is naujo ji viena pakaitinti kol istirps ir supyliau tada ir atgal.na zodziu
Aš ne chemikė, bet paaaiškinsiu paprastai, kaip suprantu šį procesą:
medaus milteliai - šarminiai, GSE - rūgštinis;
Išeina, kad tavo kremuke vyksta ne tik virtimas emulsija, bet ir cheminės rekacijos - įmaišius medaus miltelių liko laisvų šarminių medžiagų, kurios paskui sureagavo su GSE, tada liko gera proprocija emulsiklio/aliejų/vandens ir kremas įgavo normalią konsistenciją.
Aš pati niekur nerandu paaaiškinimo, kokios dar medžiagos susidaro kremuose, nes dažnau juos reikia parūgštinti ar sumažinti rūgštumą, dedant sodos ( jei suemulgavus būna netikamas PH), kaip jos veikia, ar nekenkia kremuose - nežinau

Šiuo atveju - dalis meduas miltelių(šarmas) sureagavo su GSE(rūgštis)