[quote=Agnė/Ramutė,2013 02 21, 18:41]
O jei yra dantenų uždegimas, tai galima dėti vitamino A, kad ir iš vaistinės. Nežinojau kol nenusipirkau dantų pastos su juo - toks vitamino skonis aiškus jaučiasi, nemažai leptelta. Va
tokiaKai gausiu ksilito, makaluosiu ir aš.
Kas ten ketinot gamint gelinę pastą - papasakokit kai pasidarysit kaip sekėsi, man irgi aktualu kad mažiau šveistų. Nors kol savo pasta valiau, normalūs dantys atrodo buvo, kai baigiau ir pavaliau pirktine, labai išjautrėjo, o jautriems dantims skirta buvo...
Aš gaminu dabar visada gelines dantų pastas, max su 20 proc miltelių: kalcio karbonato, sodos, balto molio, apatito ir t.t. Pradėjau nuo guaro. Lyg ir neblogai, bet ne tobula. Su ksantanu nebandžiau, o dabar gaminu su celiulioze, dedu 1-1,5 proc. Sumaišius gelį su milteliais niekaip nepavyksta išmaišyti iki vientisos masės, tai pasitelkiau į pagalbą mikserį

Liuks pasta, šita patinka, jau ne pirmą kartą kartoju įvairiai varijuodama. Vandens fažei naudoju hidroglicerininę saldymedžio miltelių iš az ištrauką, bet ksilitolio dėdavau 10 proc, jei daugiau ksilitolio dėsiu - gali būti kiek per saldu. Dar šlakelyje šaltalankių aliejaus ištirpdau kelis mentolio kristalus, man suteikia gaivumo, maloniai vėsina.
Negaminau, bet mąsčiau, kad jautrioms, kraujuoti linkusioms dantenoms gal tiktų alūnas
Tiesa, papainas man visus gelius po keleto dienų paverčia vandenėliu, ar tai pasta, ar priemonė po depiliacijos. Kaip su juo tvarkotės?