Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(tany @ 2013 01 30, 11:09)
o tia kam jum tada tie bambaliai  g.gif ? As i juos laisciau, kad kuo maziau dregmes butu siltnamyje.... jei jus laistysit mulcia, nera prasmes zaist su bamboliais
aisku blogo nuo to nieko nebsu, bet daug vargo papildomo

maziau, sakot dregmes. man pasirode, kad bus daugiau, jei zeme is vidaus drekinsiu. Nes net laistant mulca, man nubega ziauriai vanduo. Ir bortelius darom, nepadeda.
Atsakyti
QUOTE(j.ole @ 2013 01 30, 12:08)
Pas mane molynas, tai laistant labai nubega vanduo.

O kaip jums tokioje žemėje auga pomidorai?
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 01 30, 11:25)

Prastai auga
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 01 30, 11:25)

auga ir pas mane molyje, kadangi mulčiuoju, tai po biški purėja žemė, bent ten kur mulčiuoju.
Apie bambalius- aš irgi juos susodinu kartu su pomidori, gal pusė sprindžio nuo kamieno, kartais toliau- kadangi pomidorą guldau link šiaurės, tai bambalį sodinu pietų ar vakarų pusėj, jei ne prie pat tako, tai irgi biski pasvirusį- lengviau pripilt. Įkasu į žemę iki pusės maždaug, daugiau neapsimoka, o labai iškelt -kartais išvirsta, tenka persodint paskui. Laistant tenka stebėt ar kurmiarausio po apačia nėra, nes jei vanduo dingsta migom- sodinu tada bambalį biski kiton vieton. Kartais greitai sugeria, kartai kokiam bambaly stovi vanduo pora savaičių, kartais tik kelias dienas- geria žemė kiek jai reikia. Skaičiau kad kai kurios skylučių dar pribadot- man pakanka tik kamštukus nuimt, papildomai nebadau.

Gaudvile- ačiūūūū, tamsta- lobis wub.gif wub.gif wub.gif ( o jau žvengiau išį sesės, sakau- ateis mergiotė, atneš pomidorų, tai ji- ir kur tu manai aš juos laikyt turėsiu- bagažinėj - sušals, darbe?- šefas gali nesuprast lotuliukas.gif ji jau apie daigus mąstė aną savaitę, tai kol išaiškinau doh.gif lotuliukas.gif O šiandien tai sakė kvaila diena- 'pacientai' vaikšto su n problemų savų ir svetimų, tai jai net nė į galvą kad jos gali ieškot, persiprašo labai ax.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 30 sausio 2013 - 11:41
QUOTE(j.ole @ 2013 01 30, 12:33)
Prastai auga

mano kaimyne daro taip.
per lysve siltnamyje padaro dvi gan gilias ir placias vagas, bet gan giliai. Kai susodina daigus jie dar buna tik siek tik aukstesni uz pacia duobe, Augant toji duobe vis dar islieka. bet tuomet su laistymu nera bedos, Pripili i vaga vandens ir jis nuturi kur begti.
Atsakyti
[quote=*AMRI*,2013 01 29, 11:00]Skaitineju,skaitineju jusu tema ir jau visai pasimeciau apie veisles.Gal galetumet pakomentuoti apie pomidorus "RED PEAR" ir "TAIKO".Ar verti demesio?

[/quote]
http://s51.radikal.r...b4e5be3c83e.jpg
cia RED PEAR
as pernai auginau RED PEAR,uzaugo dideli,buvo net labai dideliu ant pirmuju kekiu,skonis man patiko,nebuvo ziauriai auksti,lankiniam siltnamy tilpo ,lenkt nereike,raso kad labai ankstyvi ,nors man nepasakyciau kad vede anksti,veliau susirgo demetlige ,kuriuos isgelbejau vede iki velyvo rudens bet vaisiai buvo mazesni ir jau maziau.Pirmieji vaisiai tai buvo ga;ingi ,vienas pomikas net kilograma beveik svere,atidaviau broliui,jam patiko .Koki viena daiga sodinsiu ir siemet ,nes noriu kitu veiskiu pabandyt.
[/quote]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daiveee: 30 sausio 2013 - 11:43
QUOTE(Nulika @ 2013 01 30, 11:40)
mano kaimyne daro taip.
per  lysve siltnamyje  padaro dvi gan gilias  ir placias vagas, bet gan giliai. Kai susodina daigus jie dar buna tik siek tik aukstesni uz pacia duobe, Augant  toji duobe vis dar islieka. bet tuomet su laistymu nera bedos, Pripili i vaga vandens ir jis nuturi kur begti.

Genialu, bet paprasta. ACIU JUMS biggrin.gif
Atsakyti
Asese, dar lauki su sėja?
Atsakyti
QUOTE(j.ole @ 2013 01 30, 12:44)
Genialu, bet paprasta. ACIU JUMS  biggrin.gif

malonu padeti 4u.gif
Atsakyti
aš pernai, nusižiūrėjus į didelius pomidorų ir agurkų augintojus, kurie pardavimui augina, kelis daigus auginau maišuose- t.y. nuo lysvės nukasu derlingą sluoksnį, dedu tvirtą šiukšliamaišį, perlenktą pusiau, be dugno, ir prikasu geros žemės, ir į ten sodinau. Geriau, aišku, kad maišas būtų ant lysvės, aukščiau, tada šaknims šilčiau, maišai juodi. Dar namie kaimynų šiltnamis nufotkintas yra su tokiu vaizdu. Tai tie keli daigai pas mane tikrai anksčiau vaisius vest pradėjo, o ir laistant vanduo susilaiko ties kraštu pakeltu, žemių ne iki viršaus prikast reikia. Ir žolių praktiškai nebuvo. Dideliuose plotuose sakė dar tiesia kažkokį tinkliuką nuo kurklių ir kurmių, ir ant jo deda maišus ir sodina tada. bet jau maišuose dažniau laistyt reik, ir skruzdės mėgsta juos labai, padaro savo plantacijas nerealias jei sausiau laikai. Šiemet kokius 6 plencus vėl taip sodinsiu, pačius pirmus, kitus jau į žemę normaliai kišiu.
Atsakyti
http://pigu.lt/namu_...darzoviu_seklos
kaip Jum tai, man chm keista, kaip jie gavo lizenzija platinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 01 30, 11:25)
praeitais metais ir nezinojau, bet padariau taip: iskasi duobe i ta duobe dejau pomidoro daiga salia buteli priglaudi, tolimesniu (antroj eilej) truputi pakreipi link tako, kad patogiau laistyti(bet nezymiai, 10-15 laisniu nuo stacio), pirmoj prie tako uztenka vertikaliai  ir uzbarsciau zemem(pirktinem pomidoram su humusu sumaisytu)

Laba diena
Gal galima nuotraukos, kaip ten su tais bambaliais? blush2.gif
Atsakyti